Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já (v té době tak dvacetiletá?) byla kdysi na houbách s babičkou, která měla poslední malé dítě (vnouče) na starosti tak před deseti lety. No a utrhla jsem si ostružinu, dám ji do pusy a najednou slyším: „Co to máš v pusince? Okamžitě to vyplivni!“. Takže takové slabší chvilky má asi člověk už do konce života
![]()
Já spíš z nevyspání dala do mikrovlnky třeba prázdnou láhev od mlíka
s tím, že ohřeju vodu
Když mikrovlnka skončila, vyndala jsem flašku a bila se do hlavy, že jsem ji zapomněla předtím naplnit
Nebo jsem v noci úplně nevyspalá udělala mlíko, zavřela láhev.. přinesla k postýlce, tam jse láhev otevřela a chrstla malému na hrudník
to už se mi jednu stalo
naštěstí se to neopakovalo
Byla jsem hodně vyčerpaná ![]()
Me teda taky hrabe. Ale jinym zpusobem. Asi horsim. Kdyz jsem tu s detma (2 roky a 2 mesice) sama a starsi ma hysteraky a mala breci tak mam pocit, ze bouchnu. Zacnu se normalne klepat a potit. Blazen no
.
@Inuš11 píše:
Ahojda všichni,
trochu téma na odlehčení:) Leze někomu mateřská na mozek tak, že se třeba u kamarádky kolébáte ze strany na stranu, máte chuť každou větu vyzpívat, mluvíte na lidi ve zdrobnělinách, pochválíte přítele jak si skvěle odříhl, vyprávite všem jaký udělal váš drobek ukázkový bobek a jiné špeky?![]()
Tuhle jsem si na tohle téma povídala s kámoškou a dost jsme se nasmáli tomu, jak to mateřství s kombinací nevyspání, může člověku lézt na mozek
![]()
Doufám, že v tom nejsem sama, jinak volám Chocholouška
Jo leze, ale proto, že to strašidlo jedno zlobí. Bobky jsem nikdy s nikým neřešila, max když se nemohla několik dní vykadit volala jsem mamce jak mám ten bobek vyšťourat. Ale s manželem jsme bobky našeho zlatíčka probírali to jo ![]()
Já jsem byla na začátku mateřský dost často hrozně rozněžnělá, takže jsem malé říkala různýma roztomilýma zdrobnělinkama a jednou ze mě vylezlo „ty moje kokoťátko“ - chtěla jsem pochopitelně říct koťátko ![]()
Pak jsme se stavovali kdesi na oběd, seděli jsme u velkýho stolu a přisedla si k nám nějaká rodina. Malé bylo tehdy asi půl roku, my jsme jedli a já malé furt nabízela kukuřičnou křupku, a jak jsem na ni tehdy furt roztomile šišlala, tak se slyším jak říkám „Na, miláčku, tady máš čupinku, no dej si čupku, dej si čupku!“
dost se to zlepšilo s nástupem do práce, sice se někdy musim držet abych netleskala když se někomu něco povede, ale jinak dobrý ![]()
Jojo, popojizdeni nakupnim vozikem znam velmi dobre.
Ja v soucasnosti mam tendence jakymkoli madlem houpat. A bagrrrr! uz jsem v prazdnem aute taky volala. ![]()
@Lily Evans píše: dost se to zlepšilo s nástupem do práce, sice se někdy musim držet abych netleskala když se někomu něco povede, ale jinak dobrý
Tak to mě pobavilo
Jinak malému taky říkám zdrobnělinama třeba kachňátko, ptáčátko, žížalátko a tuhle jsem mu u tchánovců říkala Křemílku, tak na mě taky koukali trochu divně ![]()
@Samuše píše:![]()
ja mam ze vseho prehnanou radost
![]()
a tancuju na jakoukoli melodii
![]()
vsechny zdravím a až přehnaně děkuju
Bože, to dělám já!!
![]()
@Inuš11 Tak takhle zrovna ne…ale úplně nejhorší je to mykání u matek!! už nám roste zoubek už chodíme už spínkame atd.To mám pak pocit že jim fakt hrabě…
…
@Annabela11 píše:
@Inuš11 Tak takhle zrovna ne…ale úplně nejhorší je to mykání u matek!! už nám roste zoubek už chodíme už spínkame atd.To mám pak pocit že jim fakt hrabě…![]()
…
takže máš pocit, že když se mě jedna maminka zeptala: „kolik vážíte?“ že jsem byla zaražená oprávněně? ![]()
Jó, kdo doma neměl dítě, který nemohlo několik dní hodit bobek a bylo řádně u toho veselo, ten nepochopí tu velkou euforii, když se konečně zadaří
![]()
Teta mi jednou říkala, že se jí občas stalo, že šla sama! nakoupit a v hlavě si zpívala šly panenky silnicí nebo prší, prší, jen se leje… ![]()
@Annabela11 píše:
@Inuš11 Tak takhle zrovna ne…ale úplně nejhorší je to mykání u matek!! už nám roste zoubek už chodíme už spínkame atd.To mám pak pocit že jim fakt hrabě…![]()
…
Na mateřský mi hrabe slušně, ale tohle bych z pusy nikdy nevypustila. Mam osypky, když to slyšim ![]()