Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jenže mě by se ten strach lépe překonával, kdyby mi tady deset chlapů napsalo: Proboha, chce tě ojet, proč by jinak za tebou jezdil? Na nic nečekej! My chlapi si na zlomené srdce nehrajem, o sex máme zájem vždycky, nemůže říct ne!Chápeš![]()
Jenže to ti nikdo neřekne. Zrovna ten tvůj může přemýšlet jinak než většina. Ženy také nepřemýšlí všechny stejně.
Třeba ten tvůj tě nechce jen na sex. Buď na vztah se vším všudy nebo jen jako kamarádku.
Ale nevyjadřuješ se moc jasně, podle úvodního příspěvku jsem si myslela, že by si ho teď už na vztah brala. To jsi teď zase vyloučila. Ty opravdu nevíš, co chceš.
@Anonymní píše:
Jenže to ti nikdo neřekne. Zrovna ten tvůj může přemýšlet jinak než většina. Ženy také nepřemýšlí všechny stejně.Třeba ten tvůj tě nechce jen na sex. Buď na vztah se vším všudy nebo jen jako kamarádku.
Ale nevyjadřuješ se moc jasně, podle úvodního příspěvku jsem si myslela, že by si ho teď už na vztah brala. To jsi teď zase vyloučila. Ty opravdu nevíš, co chceš.
Tak to bylo asi špatně pochopeno, už v tom úvodním příspěvku jsem psala, že vztah je utopie a to je bohužel pravda, na které se teď nedá nic změnit a možná do budoucna ano, teď ne.
Já bych s ním chtěla pokračovat tam, kde jsme přestali, ale nebrat to vážně, nemluvit o tom, neřešit (což teď opravdu děláme - nemluvíme a neřešíme
), ale chybí mi jako chlap, aby mě objal, políbil, držel v náručí. Pomiloval ![]()
On bohužel bude ten typ, všechno nebo nic - pokud ne vztah se vším všudy, tak nic. Na tom nám to ztroskotalo. Takže kamarádka. Asi jo. Bohužel to s ním budu muset trošku omezit kontakt, protože takhle se v tom akorát tak pořád ještě plácám ![]()
@Anonymní píše:
Jenže mě by se ten strach lépe překonával, kdyby mi tady deset chlapů napsalo: Proboha, chce tě ojet, proč by jinak za tebou jezdil? Na nic nečekej! My chlapi si na zlomené srdce nehrajem, o sex máme zájem vždycky, nemůže říct ne!Chápeš![]()
A kolik te energie do tebe kolega investuje? Jak casto za tebou jezdi?
@Dirndljager píše:
A kolik te energie do tebe kolega investuje? Jak casto za tebou jezdi?
To není kolega z práce, potkali jsme se přes práci na společném projektu, který trval asi 3 měsíce a pracovně už se nescházíme.
Jezdí zhruba jednou týdně. Ale volá mi (pokud to jde) každý den z práce, někdy půlhodiny, někdy hodinu, někdy prokecáme i dvě hodiny. Pracuje na zavolání a když nikdo nevolá, má čas.
@Anonymní píše:
No já chtěla vědět tady od chlapů, jestli investujou čas a energii do ženské, s kterou nechtějí spát
Ani ne.
Musel by být jiný důvod než se jí chtít dostat do kalhotek.
Máš pro něj něco jiného co by nedostal někde jinde, než to co máš v kalhotkách? ![]()
@Anonymní píše:
Jenže mě by se ten strach lépe překonával, kdyby mi tady deset chlapů napsalo: Proboha, chce tě ojet, proč by jinak za tebou jezdil? Na nic nečekej! My chlapi si na zlomené srdce nehrajem, o sex máme zájem vždycky, nemůže říct ne!
Ano, chce tě ojet, proč jinak by za tebou jezdil. ![]()
Kdyby hrál na zlomené srdce, tak si hledá nějakou utěšitelku v blízkosti, nebude se tahat za tebou.
Spokojená? ![]()
Asi jsem fakt natvrdlá, ale mně vůbec nebylo jasné, co po něm vlastně chceš…
V původním příspěvku se mluví o „kamarádství“, tj. pochopila jsem to tak, že jsi mu nabídla, že budete kamarádi, nikoli FVB. Za této situace bych se nedivila, kdyby se držel zpět i ze strachu z odmítnutí.
Nebo to bylo jinak? Dala jsi mu jasně najevo, že chceš FVB?
Nicméně i kdyby ano a nebo i kdybys to udělala teď, FVB není pro každého, a světe se div, ani někteří chlapi z toho neskáčou radostí do stropu.
Jak už Ti tu řeklo x lidí, je úplně jedno, jestli v diskuzi odpovídá chlap nebo ženská. Může Ti sem napsat třeba 100 chlapů, ale zaprvé se vsadím, že se budou rozcházet v názorech (= nebude to konzistentní množina), zadruhé k čemu jsou názory jiných lidí, podstatné přece je, co si ON myslí.
Není jiné cesty, než vybalit karty na stůl a zeptat se JEHO, případně to dát najevo neverbálně (lidově řečeno, pokusit se ho svést). Ano, vystoupením z komfortní zóny riskuješ odmítnutí. Tak to v životě chodí. Ne vždy jsou věci tak, jak je chceme.
@Anonymní píše:
Já ale nepsala, že s ním nechci být, jen že vztah je utopie. Ale můžeme si přece do té doby nezávazně užívat, FVB. Ale když už se stejně scházíme, proč spolu nemůžeme mít i nějaké intimnosti? A pak se uvidí. Pak si někoho najde, já si trochu pobrečím a bude po problému. Tohle chci, protože mu víc dát nemůžu.
Kdybych chtěla vztah, tak vytáhnu karty na stůl, řeknu, že ho pořád miluju a chci s ním být. A pak by se vidělo, jak to má v sobě on.
Ale říct mu, že ho mám dost ráda na sex, ale ne dost na vztah, to vím, že by nedal. Není to ten typ.
No, takže jsem si odpověděla.Ani se ho nemusím ptát.
Aha, takžeš chodit s ním nechceš, už jsi ho odmítla, jen ti vadí, že nechce on tebe, abys ho mohla znovu odmítnout a říct, že je ti dobrý jen na sex? Tak to celkem chápu, že do toho nejde, zvlášť když je rak. Asi tě má bohužel pořád rád, ale cítí z tebe tu faleš a nechce, abys mu znova ublížila. Promiň, ale ty jsi fakt nanynka a rozhodně si ho nezasloužíš. Přeju mu, aby si našel holku, co si ho bude vážit.
@Hecate píše:
Asi jsem fakt natvrdlá, ale mně vůbec nebylo jasné, co po něm vlastně chceš…
V původním příspěvku se mluví o „kamarádství“, tj. pochopila jsem to tak, že jsi mu nabídla, že budete kamarádi, nikoli FVB. Za této situace bych se nedivila, kdyby se držel zpět i ze strachu z odmítnutí.Nebo to bylo jinak? Dala jsi mu jasně najevo, že chceš FVB?
Nicméně i kdyby ano a nebo i kdybys to udělala teď, FVB není pro každého, a světe se div, ani někteří chlapi z toho neskáčou radostí do stropu.
Jak už Ti tu řeklo x lidí, je úplně jedno, jestli v diskuzi odpovídá chlap nebo ženská. Může Ti sem napsat třeba 100 chlapů, ale zaprvé se vsadím, že se budou rozcházet v názorech (= nebude to konzistentní množina), zadruhé k čemu jsou názory jiných lidí, podstatné přece je, co si ON myslí.
Není jiné cesty, než vybalit karty na stůl a zeptat se JEHO, případně to dát najevo neverbálně (lidově řečeno, pokusit se ho svést). Ano, vystoupením z komfortní zóny riskuješ odmítnutí. Tak to v životě chodí. Ne vždy jsou věci tak, jak je chceme.
Nenabídla jsem mu nic, my se tehdy pohádali a skončilo to, pak jsme se spolu zase začali bavit, ale už jsme nijak neřešili naši situaci, bylo to takové pomalé opatrné oťukávání, až se to vyvinulo v poměrně intenzivní kontakt. Jak jsem psala. Při prvním osobním kontaktu po tom rozchodu (cca půl roku po rozchodu) mi řekl, že jsem mu chyběla, že se na mě těšil a že je to u něj pořád stejné. Já ale mlčela, protože jsem se snažila být silná a nepodlehnout mu, abych se opět nedostala do situace, kdy se zamiluju a ze dne na den je konec kvůli nedorozumění. Potom jsme se viděli ještě párkrát, on už se choval jinak, neobjímal, nelíbal, tak jako předtím, prostě si se mnou jen povídal. Ale on mi chybí, chybí mi jako chlap. Je super, mít ho za kamaráda, můžu mu říct téměř všechno, je vtipný, pohotový, je mi s ním fajn. A on neudělá jediný vstřícný krok. A já mám prostě pocit, že pokud po něm vyjedu, tak si zaťuká na čelo, že jsem se zbláznila.
@ZuzaM píše:
Aha, takžeš chodit s ním nechceš, už jsi ho odmítla, jen ti vadí, že nechce on tebe, abys ho mohla znovu odmítnout a říct, že je ti dobrý jen na sex? Tak to celkem chápu, že do toho nejde, zvlášť když je rak. Asi tě má bohužel pořád rád, ale cítí z tebe tu faleš a nechce, abys mu znova ublížila. Promiň, ale ty jsi fakt nanynka a rozhodně si ho nezasloužíš. Přeju mu, aby si našel holku, co si ho bude vážit.
Bohužel, kdyby mi řekl to co před rokem, zeptal se na to, moje odpověď by byla opravdu stejná, jako tehdy. Nechci vážný vztah. A taky mu přeju holku, se kterou bude šťastný. Já to bohužel nejsem.
Ale než ji potká, tak…
A já ho mám vážně ráda, hodně ráda a vážím si ho, ale je z jiného světa, to by nefungovalo.
@Anonymní píše:
Nenabídla jsem mu nic, my se tehdy pohádali a skončilo to, pak jsme se spolu zase začali bavit, ale už jsme nijak neřešili naši situaci, bylo to takové pomalé opatrné oťukávání, až se to vyvinulo v poměrně intenzivní kontakt. Jak jsem psala. Při prvním osobním kontaktu po tom rozchodu (cca půl roku po rozchodu) mi řekl, že jsem mu chyběla, že se na mě těšil a že je to u něj pořád stejné. Já ale mlčela, protože jsem se snažila být silná a nepodlehnout mu, abych se opět nedostala do situace, kdy se zamiluju a ze dne na den je konec kvůli nedorozumění. Potom jsme se viděli ještě párkrát, on už se choval jinak, neobjímal, nelíbal, tak jako předtím, prostě si se mnou jen povídal. Ale on mi chybí, chybí mi jako chlap. Je super, mít ho za kamaráda, můžu mu říct téměř všechno, je vtipný, pohotový, je mi s ním fajn. A on neudělá jediný vstřícný krok. A já mám prostě pocit, že pokud po něm vyjedu, tak si zaťuká na čelo, že jsem se zbláznila.
Hele nevím, vlastně Ti vůbec nerozumím (stále tápu, co vlastně chceš). To je jak ta lidová písnička „Kdyby tady byla taková panenka.“
Nedivila bych se tudíž, kdyby ani on nechápal, co se po něm chce.
Na druhou stranu je dost dobře možné, že Tě prokoukl a jak naznačila @ZuzaM, nechce do toho jít z těchto důvodů. Upřímně, vědět, že to takhle má vůči mně nastavený nějaký chlap, tak se do toho taky nehrnu.
Na druhou stranu si myslím, že lhostejná mu být nemůžeš, udržuje-li kontakt v takové intenzitě. Otázka je, jestli i on není takový „hráč“ jako Ty. Možná tohle celé dělá proto, aby Ti vrátil to odmítnutí (čeká, až přilezeš, aby to tentokrát natřel on Tobě). Ale fakt těžko říct, my ho neznáme (Tvoje vyprávění je fakt málo na to, aby si člověk utvořil komplexní obrázek). Jediná cesta, jak zjistit, jestli můžeš dosáhnout toho, co chceš, je udělat to, co jsem napsala výše.
Jo, tady se názorně ukazuje, že do zdravého vztahu tady ty debilní hry fakt nepatří a nic dobrého v konečném důsledku nepřinesou.
@Anonymní píše:
Bohužel, kdyby mi řekl to co před rokem, zeptal se na to, moje odpověď by byla opravdu stejná, jako tehdy. Nechci vážný vztah. A taky mu přeju holku, se kterou bude šťastný. Já to bohužel nejsem.
Ale než ji potká, tak…A já ho mám vážně ráda, hodně ráda a vážím si ho, ale je z jiného světa, to by nefungovalo.
Možná tedy pro Vás oba bude lepší, když se nebudete scházet. Ale tentokrát bych mu to řekla na rovinu, jak to cítíš. Takhle se v podstatě vzájemně blokujete, abyste jeden či druhý poznali někoho jiného. Víš, jaká je to potom strašná bolest pro toho druhého, když se jeden zamiluje a pak to skončíte. On už to zažil a nechce to opakovat.
@Anonymní píše:
Ale než ji potká, tak…A já ho mám vážně ráda, hodně ráda a vážím si ho, ale je z jiného světa, to by nefungovalo.
Tak za me zadny normalni chlap neinvestuje takovou dobu energii na intenzivni kontakt s nekym, koho nesuka nebo beznadejne nemiluje. Ovsem on bude dost jiny pripad, nez treba ja, ja kdybych te chtel sbalit, proste po tobe vyjedu a bud se to povede a do 3.rande je posekano, nebo nepovede a jdu si po svych. Neco jineho jsou kamaradky, coz nektere jsou ex, nektere nikdy nic nez kamaradky nebyly a ani nebudou, s temi klidne zajdeme na veceri, pokecame… a nic vic, ale to neni co tyden a taky se k sobe chovame jinak, vesele si jedeme svoje lasky, vztahy, sex jinde a klidne se o tom pobavime.
Kazdy jsme jiny
. Samozrejme, ani jako chlap neumim rict, o co mu jde a nerozumim popravde ani tobe, prijde mi, ze v tom mas dost gulas. Kazdopadne, pokud chces vedet, o co mu jde, budes se ho muset zeptat. A jinak pokud chces kamarada s vyhodami (with se pise s w) doporucuji se do toho poustet s nekym, kdo se ti libi, je pritazlivy, splnuje nejake tvoje fyzicko-technicke pozadavky na milence a jinak ti je tak nejak volny. A je ti uplne jedno, jestli se ozve, kdy odepise a jestli ma zrovna cas. Ono i to se nekdy zvrtne. Ale poustet se do toho s nekym, kde jsou city a nekdo chce vztah a nekdo ne a nekdo doufa v neco vic a nekdo pred tim uhyba… to je voucher na depku a pokrocily masochismus.
@Anonymní píše:
Promiň, nevíš, co chceš a prezentujues se tu jako d. ěvka. Nech ho žít a dýchat pro jinou, která si ho zaslouží.
Příspěvek upraven 02.05.20 v 19:48
Já tomu upřímně vůbec nerozumím ani jako ženská, natož on jako chlap…nerozumím tomu, proč by vztah s ním měl být utopie, když ti ve všem vlastně vyhovuje..a pokud ti na něm vůbec nezáleží a jde ti jen o nějaké vídání se, pak nechápu, proč ho tak řešíš a zakládáš o něm diskuze…vůbec se mu nedivím, já bych z tebe byla asi taky úplně mimo
Ale pokud on chce vážný vztah a ty ne, pak jste každý někde jinde a nemá cenu, aby jste se dál vídali a vzájemně trápili, ty mu nemůžeš nabídnout to, co on chce a on se zase nesmíří jen s občasným vídaním se a vztahem bez budoucnosti..oba doufáte v něco, co se nestane, leda za cenu velkých ústupků a toho, že se jeden z vás ( ten co se přizpůsobí ), bude pořád trápit. Podle mě ale sama nevíš, co k němu cítíš.
Jenže mě by se ten strach lépe překonával, kdyby mi tady deset chlapů napsalo: Proboha, chce tě ojet, proč by jinak za tebou jezdil? Na nic nečekej! My chlapi si na zlomené srdce nehrajem, o sex máme zájem vždycky, nemůže říct ne!
Chápeš