Lidi s dokonalým životem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1543
4.4.25 12:01
@Anonymní píše: Více

Ano, život prostě není fér. Každý máme podmínky nějaké. A tak je to třeba brát a umět si udělat ten život hezký s tím, co mi bylo dáno a neužírat se tím, že někomu bylo dáno třeba víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24272
4.4.25 12:34

My měli teď s manželem takové období kdy jsme vše viděli taky černě. Měla jsem taky pocit, že nikdo se nemá hůř než my atd. Je to kravina. Každý řeší problémy. Pomalu nás to probralo. Manžela asi nejvíc překvapilo, když mu kamarád vykládal, že se mají hrozně ve společném bydlení. Že už ani nechodí na zahradu a říkal mu, že u nás to určitě krásně vše funguje. Tak se manžel zasmál, že je to úplně nahouby :D některé věci neovlivníš, ale vždy ten život jde nějak změnit. Tak my si ho teď měníme. A svým způsobem dost razantně a najednou si myslím, že jsme šťastní. Jsme stoprocentně víc pozitivní. Pak se i ty nepříjemné věci řeší líp. Dnes si syn prohlížel fotky z minulého roku. Na těch fotkách byla úplně šťastná usměvavá rodina. Vše krásné, dokonalé. Přitom ta realita byla úplně opačná a většina lidí v našem okolí to vůbec nevidí. Vidí nás jak to album :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
4.4.25 12:56

Taky jsem kdysi lidem zavidela dokonale zivoty. Pak jsem si ten „dokonaly“ zivot vyzkousela a zjistila, ze v zivote jsem takto nemakala, nebyla tak unavena, nemela min volneho casu. A kdyz mi tohle nekdo zavidi a vidim, ze ale tolik nemaka, aby se mel lip, tak me to dokaze fakt nastvat. Jasne, nektere veci se nedaji ovlivnit. A jasne, nekdo se fakt snazi a stejne se mu nedari. To nastve. Ale kdyz si ti zavistivi lide sahnou do svedomi, fakt udelali maximum pro to, aby se meli lip? Treba moje kamaradka, ta maka jeste vic nez ja, je uspesna, bohata, stihla, zdrava, ale nezavidim ji to, protoze vim, ze kdyz ja jeste spim, ona uz cvici. Kdyz ja si dam cokoladu, ona chroupe mrkev. Kdyz ja jdu s holkama na koktejl, ona uz musi jit spat, aby zvladla svuj dalsi narocny den. Kdyz ja se zotavovala po porodu, ona z porodnice uz pracovala. Kdyz ja si davam horkou vanu a pak si stezuju, ze mam porad rymu, ona se otuzuje. Ja ted datluju na e-miminu, ona pracuje. Takze kdyz ji pak nekdo, kdo se tolik nesnazi, zavidi, tak bych ho pleskla, aby se probral. Ted nemluvim o zakladatelce, spis obecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.25 13:37

Nemyslela jsem to tak, že má někdo dokonalý život, ale že má jednodušší start do života a pak jde spoustu věcí lépe. Proto je pak úsměvné, když si stězují na těžkosti života někomu, kdo se prostě musel vypracovat od nuly, aby měl co má a nikdo mu ve startu neumetal cestičku. S neplodností nemá můj příspěvek nic společného.
Když napíšu, že jsem měla dítě na první dobrou a druhé přibližně za půl roku.
Budeš říkat, jak se mi to kecá.
Když dodám, ze s jedním dítětem sem proležela týdny v nemocnici, viděla ho na dýchacích přistrojích se zavedenou sondou do žaludku, už to tak dobře nezní. Těhotenství mě pomalu zabíjelo. To druhé dítě zas naopak mělo velmi těžkou diagnózu, která v nejhorším připadě znamená smrt.
Spoustu týdnů jsem s dětmi proležela v nemocnici a stálo nás to nemálo peněz, nemít aspoň hypotéku, by nám v té době velmi pomohlo.

Nemusím být nikomu vděčná a žijeme si život dle svého. U některých takto obdarovaných kamarádů vidím, jak maj rodiče tendenci jim do života víc kecat.

Taky se snažím ma všem najít to pozitvní a něco se z toho naučit

A poslední, nezavidím, každý máme své citlivé místo a taky vím, že by někteři vyměnili to co mají za to co si přejí, ale nejde to.

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
4.4.25 14:25
@Andyss píše: Více

Ja myslim, ze mluvis ale o necem jinem nez zakladatelka. Ona mluvi o tom, ze zavidi objektivne lepsi výchozí pozici, ty o pracovitosti.

Myslim, ze spis závidí rodinny zazemi, ze nekdo ma rodinu, co ho podrží, prarodiče pohlidaji potomky, daji do zacatku bydleni a klid soustredit se vic na školu a delat si kontakty. On je to fakt obri rozdil oproti tomu vyrůst nekde kde se furt řve, nejsou penize a ty skolu sice udelas, ale misto jezdeni po erasmech a stazich, kde si udelas kontakty a rozvíjís dovednosti, co se ti budou hodit spis do budoucna nez hned ted pro přežití, tak máš krom školy dvě další práce, včetně třeba nočních a pod.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.4.25 14:45

Mydlím si, že se toto tvoje smýšlení může pocházet od “střetu” různých vašich povah.

Ja si při rozhovorech u tchynovců či u švagrové připadám jako totální blbec, plně negramotná. V rozhovoru s přáteli, mou rodinou či v práci si tak nepřipadám. Takze se otvírá otázka, jaký způsobem jdou ty informace podávány a jakým způsobem jsem dané informace přijímány. Do obou částí (vypuštění informace i přijímání informace) se promítá naše emocionální zkušenost.

Jinak před vztahem s manželem jsem na otázku “jak se máš?”, odpovídala “dobře”. A měla jsi vědět, kolik lidi mi odpovídalo “ tak bych se taky chtel/a mit”. Ale to, že se mam dobre, prece neznamena, že nemusím nic řešit, že nemam žádný problém.😉

• Citovat
  • Upravit
24818
4.4.25 14:48

cítíš prostou Závist, zbav se jí
nikdy nikdo nežije tak dokonale, jak prezentuje ;) fakt, hoď je za hlavu a netrap se tím.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
4.4.25 15:05
@andrasteia píše: Více

I tohle je diskutabilní. A uvědomila jsem si to právě i díky emiminu, kde se neustále řeší peníze ve vztahu. My jsme na začátku neměli vůbec nic; oba pocházíme z velmi chudých rodin, manžel navíc cizinec ( z východu :)). A na začátku jsme to nic dali na jednu hromadu a všechno co máme, jsme vybudovali spolu a nikdy jsme neřešili co je koho. A ač jinak máme samozřejmě milion problémů :) (tak jako každý) v přístupu k penězům si naprosto rozumíme. Kdybychom měli každý tu startovní čáru jinou, asi by se ten soulad hledal hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21324
4.4.25 15:22

A může se vůbec teda říct, že někdo má něco lepší a chtěla bych to taky? Nebo to je zavrženíhodné a budou mě pranýřovat za závist? :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106240
4.4.25 15:32

Tak dobře se odpovídá, i když jsi úplně v prd…i

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
4.4.25 15:36
@andrasteia píše: Více

Jako mluvim i nemluvim. Nekdy (ne vzdy samozrejme) se pracovitost zamenuje za lepsi vychozi pozici. Dam priklad. Kamaradka ma vyborne zdravi. Nekdo rekne, ze je to geneticka vyhra. Ale ona v zivote nepila alkohol, vzdycky cvicila, jedla zdrave. Zatimco my na vejsce parili, ona pila bylinkove caje. Rodinne zazemi samozrejme neovlivnis, ale zrovna v dnesni dobe se z toho da vymanit lip nez kdykoliv driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2269
4.4.25 16:20
@PaníBovaryová píše: Více

To je v pohodě, pokud na tom začneš vlastními silami makat a nebudeš zakládat fňukací diskuze, jak to ten dotyčný získal štěstím, náhodou atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1543
4.4.25 16:35
@PaníBovaryová píše: Více

A vice versa - může se teda vůbec říkat, že někdo se má fakt dobře, pro něj třeba i dokonale, aniž by byl napadán, že je to určitě přetvářka, protože „všude je přeci něco“ a „kdo nemá problémy“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28843
4.4.25 16:43

Já jsem se svým životem spokojená. Mám dvě krásné děti, celkem fajn manželství, máme kde bydlet, co jíst, neřešíme kila navíc, neřešíme maličkosti. Mám pořád oba rodiče, máme spolu dobrý vztah, co bych mohla chtít víc?

Je to o mindsetu, jak to člověk bere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.25 16:49

Pan farář nám říkal, ze závist je nejhloupější hřích. Jen se užíráš a nic nezískáš. :) Zloděj, který ukradne flašku v obchodě, si připadá úspěšný, protože ho nechytli, a ještě má pití zdarma. Vždycky bude někdo hezčí, mladší, silnější, bohatší a úspěšnější než ty…
Mně okolí považuje za krásnou. Jen pár nejbližších lidí ví, že mám PTSD, deprese a úzkosti. Všem ženám, co mi závidí vzhled, upřímně přeju moje stavy. Nemůžu si pomoct :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová