Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele, a proč věříš manželovi, že pravda byla taková jak říká on? Já si myslím, že je to takový podvědomý mechanismus podvedených žen. Ony totiž chtějí tomu manželovi věřit, aby si mohly odůvodnit, proč s ním můžou dál žít…uvěří tomu, že on v tom byl nevinně, že to ta druhá je ta, která za to celé může, že ona byla to zlo, které se ale už z toho poníkového ideálního vztahu odstranilo a tím se to vyřešilo. Je potřeba si ji řádně démonizovat.
Pravda je ale jinde, tu podvedenou ženu zradil člověk, který jí má milovat a ctít. Často i několik let ji zrazoval, milence sliboval společnou budoucnost, často o tom i přemýšlel. Ten muž je ten, co to celé udělal a tím, že se odstraní dotyčná milenka se problém nevyřešil. Budete čekat, až se najde další milenka? A že ona se najde…a vy už víte, že váš muž neodmítne, když se ta příležitost naskytne, půjde tomu velmi aktivně naproti.
Vím, že nejspíš kvůli dětem, zajištění a často i kvůli takové té soutěživosti (zvítězit nad tou druhou) ženy s manželem zůstávají. Jejich vztah ale zůstane rozbitý, nastávají léta podezírání, konfliktů a pocitů křivdy.
Osobně bych si zbytek života zařídila jako hrdá a vyrovnaná žena, která si bude žít svůj život, najde si někoho, kdo ji nezradí…nebo bych klidně zůstala i sama, lépe než s tím, kdo mi tolik lhal a tolik zradil.
@Anonymní píše:
Se snažim na venek vypadat, jak jsem v pohodě. Ale nedokážu si odepřít tu představu, že si na mě lidi ukazujou a říkaji, jak sem blb…,že sem mu odpustila atd. Prostě vnitřně sem se s tim nesmířila a asi nikdy nesmířim. Manžel jí nenávidí, kvůli tomu, že my nakecala samý lži a neřekla, jak to bylo ve skutečnosti. Snad jen na svou obhajobu, na co sem hrdá a to je, že já sem se chlapa nedoprošovala ať zůstane, ba naopak. To on si vybral, že chce nás a nikdy s ní o životě ani neuvažoval. Já jsem mu jen poskytla druhou šanci na nápravu. A na tyhle mrchy? svrab a špínu a aby se jim stalo to samé či horší. Ale jak vidíte, tak naše dotyčná touto zkušeností obohacena v životě byla a i přesto jí neodradilo, to udělat jiný ženský.
Baro je mi to líto… jako jedna z mala víš co jsem pocitovala ve chvili kdy jsem s ní mela chodit do prace a koukat na její osobu… Pokud kolegyne byla tak blba tak věř že si na tebe nebudou ukazovat a pokud ano tak je pošli do háje, ty lidi ti nestojí ani aby ses za nima ohlídla, koukej mít hlavu nahoru, odpustila jsi manželovi jsi silná ženská tak se nenech zlomit nejakou čubkou. Já odpustit nedokážu i když časem vnímame vzpomínky pozitivne
koukej si zvednout sebevedomí, pokud budeš troska tak se zprotivíš jen sama sobe, musíš se mít rada… Doufám že to ošklivé jsi si už vybrala a ted bude jen to krásné…
Je mi vas lito, holky
Misto, abyste nasli praveho vinika vasi situace, tak hledate zastupneho vinika - milenku. Cizi clovek vuci vam nema zadnou zodpovednost.
Tu ma ten, koho jste si vzali.
On vam byl neverny, ne milenka ![]()
Cist tady, ze milenka je spina a muj muz je skvely a proto jsem mu odpustila, je fakt komicke… Nebo vlastne spis k placi.
Podvedl vas jednou (pokud se nejednalo o jednorazovy ulet), udela to znovu.
@chatwenna píše:
Je mi vas lito, holkyMisto, abyste nasli praveho vinika vasi situace, tak hledate zastupneho vinika - milenku. Cizi clovek vuci vam nema zadnou zodpovednost.
Tu ma ten, koho jste si vzali.On vam byl neverny, ne milenka
Cist tady, ze milenka je spina a muj muz je skvely a proto jsem mu odpustila, je fakt komicke… Nebo vlastne spis k placi.
Podvedl vas jednou (pokud se nejednalo o jednorazovy ulet), udela to znovu.
Asi si četla špatně, obě píšeme, že si uvědomujeme, že manžel je ten největší viník, ale ty dotyčné nás znaly a věděli, jak žijeme. A když maželovi nakecávala lži, tak to už je trošku přes čáru, prostě od začátku po něm šla. V této diskuzi, byla řeč o milenkách, tak se taky vyjadřujeme k jejich osobě. Až bude řeč o manželech, tak si "vychutnáme " chlapy. A rozhodně jsem nikdy neřekla, že jsem mu odpustila, protože je skvělý jak ty píšeš. Za 1.jsem mu neodpustila, ale dala šanci vše napravit a za 2.tu šanci jsem mu nedala, protože bych tvrdila, že je skvělý, ale kvůli dětem.
@Julia_E píše:
Hele, a proč věříš manželovi, že pravda byla taková jak říká on? Já si myslím, že je to takový podvědomý mechanismus podvedených žen. Ony totiž chtějí tomu manželovi věřit, aby si mohly odůvodnit, proč s ním můžou dál žít…uvěří tomu, že on v tom byl nevinně, že to ta druhá je ta, která za to celé může, že ona byla to zlo, které se ale už z toho poníkového ideálního vztahu odstranilo a tím se to vyřešilo. Je potřeba si ji řádně démonizovat.
Pravda je ale jinde, tu podvedenou ženu zradil člověk, který jí má milovat a ctít. Často i několik let ji zrazoval, milence sliboval společnou budoucnost, často o tom i přemýšlel. Ten muž je ten, co to celé udělal a tím, že se odstraní dotyčná milenka se problém nevyřešil. Budete čekat, až se najde další milenka? A že ona se najde…a vy už víte, že váš muž neodmítne, když se ta příležitost naskytne, půjde tomu velmi aktivně naproti.
Vím, že nejspíš kvůli dětem, zajištění a často i kvůli takové té soutěživosti (zvítězit nad tou druhou) ženy s manželem zůstávají. Jejich vztah ale zůstane rozbitý, nastávají léta podezírání, konfliktů a pocitů křivdy.Osobně bych si zbytek života zařídila jako hrdá a vyrovnaná žena, která si bude žít svůj život, najde si někoho, kdo ji nezradí…nebo bych klidně zůstala i sama, lépe než s tím, kdo mi tolik lhal a tolik zradil.
Máš pravdu v tom, že to taky pravda být nemusí, tak řeknu jak to bylo. Nic my nenakecávala, neobhajoval se, dotyčná my furt psala, jak dělali to a to a jak jezdili na výlety, co byla pravda potvrdil, ale mě furt nešlo do hlavy, kdy by na ně jezdili. A vůbec sem furt přemýšlela, kdy se scházeli. Protože z práce jezdil domu, když měl volno, byl s náma a jediný kdy mizel, bylo, když šel do hospody. Hospodu máme 50m od baráku, takže vim, že tam opravdu byl a pochybuju, že by se vždy, tak střískal u ní, akorát jsem nevěděla v kolik chodí domu(no a to si občas za ní došel).A pane bože holky, vždyť já jsem ho v žádném příspěvku neobhajovala.Tak co furt máte? A to, že teď žiju v otázkách to vim, ale to už je zase jiná kapitola a k jinému tématu.
@Anonymní píše:
Asi si četla špatně, obě píšeme, že si uvědomujeme, že manžel je ten největší viník, ale ty dotyčné nás znaly a věděli, jak žijeme. A když maželovi nakecávala lži, tak to už je trošku přes čáru, prostě od začátku po něm šla. V této diskuzi, byla řeč o milenkách, tak se taky vyjadřujeme k jejich osobě. Až bude řeč o manželech, tak si "vychutnáme " chlapy. A rozhodně jsem nikdy neřekla, že jsem mu odpustila, protože je skvělý jak ty píšeš. Za 1.jsem mu neodpustila, ale dala šanci vše napravit a za 2.tu šanci jsem mu nedala, protože bych tvrdila, že je skvělý, ale kvůli dětem.
Milenka vuci tobe nema zadnou zodpovednost, i kdyz treba vedela, jak zijete… Co nakecala nebo nenakecala, to jsou jen dohady. Tvuj muz ma pripadne nesrovnalosti resit s tebou, ne s milenkou v posteli.
Pripada mi paradoxni mluvit o milence jako o mrse a jednim dechem dodavat, ze manzelovi jsem dala sanci.
Pro me jsou zeny, ktere se msti milence a doma si nechaji chlapa, co je podvedl, ubozacky.
@chatwenna : a kdo řek, že se jí mstim? potkávám se s ní pomalu obden a rači dělám, že jí nevidim, že jí neznám. Pouze se vyjadřuju k její osobě a vyjadřuju se k ní pouze zde, nikde o tom a s nikym nemluvim, stydim se za to, že my to udělala. Ale ona přece taky neni bez viny? nebo jako to je fer tohle dělat? Nechci a nejsem moralistka, ale já bych si vživote se zadanym nezačala, kor kdyby tam byli malý děti. I pomalu po roce mám furt smíšený pocity, nevim jestli mám být ta nahoře, že si vybral mě, nebo ta ponížená, že my to udělal. Momentálně sem a asi hodně dlouho budu ta ponížená, proto se nechci vrátit do práce. A ona je ta na koni, co my přebrala chlapa a oš…
@Anonymní píše:
Tak počkat, jestli tomu spravně rozumím tak vy považujete ztratu zaměstnání za větší svinstvo nežli cozoložství? mno a pak že naše společnost není zvracenámno jinak kolegyne je odborník který si hravě najde praci a hlavně já jí nevyhodila ale řekla jsem šefovi bud ona nebo já, šef měl možnost výběru. jinak 52 je o snižování stavu za učelem efektivnosti práce… dostala čtyři nebo pět platů. Mohli jí vyhodit i za pochybení v práci protože za 5 let nasekáte par chyb, uplně stejně mohl vyhodit mě. Manžel se potrestal sam, bude se chvilku léčit ztratil, manželku a psa a v neposlední řade pohodlny životz jeho platu si nebude žít tak jako doted. Před jeho rodiči jsme řekli že jsme se přestali mít radi a odloučili se, jsou nemocní a staří a nemá cenu je nejak zatěžovat, navíc jsou jako moji rodiče… jinak mě dojíma jak jsou nekteří povrchní to že jsem šefovi dala možnost vyberu a na me se usmala štěstěna a ona ztratila práci tak vlastne bych se pomalu k ní mela připlazit s odpustěním a jeste jim požehnat at si uživají a donest jim kondomy? jen jsem chtela říct budoucím neštastným at se pokusí zachovat vzdy chladnou hlavu protože impulsivní jednaní by dopadlo huř… mohla jsem jí zostudit před kolegy, kamarady a její rodinou to jsem neudělala…
jak to cele popisujes, mas pravdu v tom ze nechápu jak te šmahem tady odsoudí ale nic o tom neví… Manžel si nevadil toho co měl, aly plat neni tvoje msta, pohlavní chorobu dostal ze ti byl nevěrny a v praci to bylo pul na pul jestli ty nebo ona.. ![]()
@Anonymní píše:
@chatwenna : a kdo řek, že se jí mstim? potkávám se s ní pomalu obden a rači dělám, že jí nevidim, že jí neznám. Pouze se vyjadřuju k její osobě a vyjadřuju se k ní pouze zde, nikde o tom a s nikym nemluvim, stydim se za to, že my to udělala. Ale ona přece taky neni bez viny? nebo jako to je fer tohle dělat? Nechci a nejsem moralistka, ale já bych si vživote se zadanym nezačala, kor kdyby tam byli malý děti. I pomalu po roce mám furt smíšený pocity, nevim jestli mám být ta nahoře, že si vybral mě, nebo ta ponížená, že my to udělal. Momentálně sem a asi hodně dlouho budu ta ponížená, proto se nechci vrátit do práce. A ona je ta na koni, co my přebrala chlapa a oš…
prebrala a osukala…? nebo on ji sbalil a osukal…
Opet jsme u toho, co udelala milenka. Ona na to nebyla sama, vis? ![]()
@chatwenna píše:
prebrala a osukala…? nebo on ji sbalil a osukal…Opet jsme u toho, co udelala milenka. Ona na to nebyla sama, vis?
tak se sbalili a osukali navzajem
![]()
@careynka Vzdycky, kdyz to ctu, tak se smeju jak trhla..
„Ona ho osukala, ona ho sbalila, ona mu nakecala, ona ho odtahla od rodiny, ona mu vymyla mozek…“
Chudacek nesvepravny manzel ![]()
Byli jen kamarádi, ale vždycky, když byl na firemní akci, tak mu říkala, jak si na něj stěžuju, že mě neuspokojí, to dělala cca půl roku, než ho dostala. Vysvětelní od manžela? chtěl sem jí i sobě dokázat, že na to mám a když sem byl ožralej, tak šly zábrany stranou(sviňárna největší). Já vim, že manžel je ten co je nejvíc na vině. Ale zaokrouhleno sečteno. Manžel je jedinej na vinně, protože měl závasky k nám a ona je ta frajerka co svedla ženatýho chlapa. A já sem vlastně ta ubožačka, co snim zůstala.
@chatwenna píše:
@careynka Vzdycky, kdyz to ctu, tak se smeju jak trhla..„Ona ho osukala, ona ho sbalila, ona mu nakecala, ona ho odtahla od rodiny, ona mu vymyla mozek…“
Chudacek nesvepravny manzel
tak zalezi na situaci, nekdy je to tak, nekdy je to opacne a nekdy je to proste vzajemnej ulet. Nelze to globalizovat
Boží mlýny melou… pomalu a jistě… jak pro tvého budoucího ex, tak také pro tebe..
tolik škodolibosti už jsem dlouho nečetla… a dej si pozor, aby ses do role podvádějící nedostala ty… ( a jen pro pořádek- taky jsem byla v roli podváděné manželky… ale nad tvým chováním mi zůstává rozum stát..)
Se snažim na venek vypadat, jak jsem v pohodě. Ale nedokážu si odepřít tu představu, že si na mě lidi ukazujou a říkaji, jak sem blb…,že sem mu odpustila atd. Prostě vnitřně sem se s tim nesmířila a asi nikdy nesmířim. Manžel jí nenávidí, kvůli tomu, že my nakecala samý lži a neřekla, jak to bylo ve skutečnosti. Snad jen na svou obhajobu, na co sem hrdá a to je, že já sem se chlapa nedoprošovala ať zůstane, ba naopak. To on si vybral, že chce nás a nikdy s ní o životě ani neuvažoval. Já jsem mu jen poskytla druhou šanci na nápravu. A na tyhle mrchy? svrab a špínu a aby se jim stalo to samé či horší. Ale jak vidíte, tak naše dotyčná touto zkušeností obohacena v životě byla a i přesto jí neodradilo, to udělat jiný ženský.