Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Drovers píše:
Vyhrožováno čím? Že odejde zaměstnanec? Fluktuace lidí ve firmách je běžná věc.Šéf neměl nůž na krku, když se rozhodoval, které z nich dát vale. Byla to volba. Pochybuju, že by se lekl ženské, která mu přišla říct buď já nebo ona. Podle mě se normální majitel firmy zamyslí, která z nich je pro něj přínosnější a pak se rozhodne, protože ví, že s oběma by to nefungovalo. Byl postavený před rozhodnutí, ale rozhodně mu nikdo ničím nevyhrožoval. Udělal jen běžné manažerské rozhodnutí, kterého zaměstnance chce ve firmě.
Nebo si vážně myslíš, že se šéf zakladatelky bojí a dal jí proto přednost?
Nevím, jestli se jí bojí, možná v tom bude ještě něco jiného, proč jí dal přednost ![]()
@vendulka72 píše:
Přesně tak. A kdyby ona litovala a ten fouňa co za ní lezl jí pak ještě dál psal zdrcené milostné sms, tak byste mu třeba i naznačil, že se má jít bodnout.
Jako moje žena? Že by litovala uletu a on jí nadále obtěžoval? Tak to jo. To bych mu naznačil, že se má jít bodnout.. ![]()
@Arturus píše:
Nevím, jestli se jí bojí, možná v tom bude ještě něco jiného, proč jí dal přednost
Anebo taky ne. Ona je tu dost reálná možnost, že je zakladatelka lepší zaměstnanec než ona „dáma“. Ale tuto možnost tu někteří nechtějí připustit. Asi by jim to nabouralo argumentaci. ![]()
@Drovers Můžu se zeptat? Mimo téma
To na tvých profilovkách jsi ty?
Hrozně mi připomínáš nějakou celebritu ![]()
@Drovers no, mě to moji argumentaci nijak nenarušuje, já jsem ochotna připustit, že zakladatelka je lepší zaměstnanec, je to dost pravděpodobné, a proto si šéf vybral ji, ovšem fakt je, že tu druhou by nejspíš nevyhodil, kdyby za ním kvůli tomu zakladatelka nepřišla z osobních a ne pracovních důvodů… to je to, co se mi na tom nelíbí a proč si myslím, že ta milenka má právo zaměstnavatele žalovat…
@janica252 taky jsem mohla vytahout par pochybení který jsme se snažili minimalizovat a dat to šefovi na stul s tím že mi profesně nevyhovuje a nejsem ochutna s ní spolupracovat… jo to by opravdu bylo fér ![]()
@Arturus šef ma rodinu, myslíš že bych udelala stejny svinstvo? nejen že by mi to zkazilo komplet profesní život ale hnusí se mi to…
@blecha72 já jsem v přispevku napsala ve zkratce co je v naší společnosti možné, asi jsem se mela víc rozepsat ale nejak mi nedošlo že to bude o necem vypovídat… písu to s odstupem a take s nadhledem… kdybych to psala v te chyvíli tak bych to psala asi trošku jinak. nikdy jsem neřekla že kolegyne je blbá ale delat s ní nebudu což je jasny…
@Anonymní píše:
@janica252 taky jsem mohla vytahout par pochybení který jsme se snažili minimalizovat a dat to šefovi na stul s tím že mi profesně nevyhovuje a nejsem ochutna s ní spolupracovat… jo to by opravdu bylo fér
@Arturus šef ma rodinu, myslíš že bych udelala stejny svinstvo? nejen že by mi to zkazilo komplet profesní život ale hnusí se mi to…
@blecha72 já jsem v přispevku napsala ve zkratce co je v naší společnosti možné, asi jsem se mela víc rozepsat ale nejak mi nedošlo že to bude o necem vypovídat… písu to s odstupem a take s nadhledem… kdybych to psala v te chyvíli tak bych to psala asi trošku jinak. nikdy jsem neřekla že kolegyne je blbá ale delat s ní nebudu což je jasny…
ne, to by bylo úplně to stejné, protože bys to udělala z osobních důvodů a ne z pracovních, chápeš, jak to myslím?
@janica252 píše:
@Drovers no, mě to moji argumentaci nijak nenarušuje, já jsem ochotna připustit, že zakladatelka je lepší zaměstnanec, je to dost pravděpodobné, a proto si šéf vybral ji, ovšem fakt je, že tu druhou by nejspíš nevyhodil, kdyby za ním kvůli tomu zakladatelka nepřišla z osobních a ne pracovních důvodů… to je to, co se mi na tom nelíbí a proč si myslím, že ta milenka má právo zaměstnavatele žalovat…
@janica252 ano chapu v jadru veci by to bylo stejne ale už by nikdo nemohl říct ani popel… nevidím duvod nechat si vzít pozici kterou jsem si vlastní pracovitostí vydobyla jen kvuli jejich románku… to bych potrestala sama sebe. tady jsou proste dva názo
Nazory ktery ktery jsou vzajemne neslučitelne, já si nehodlam vzít vsechno ale chapu že z pozice milenky je to nepříjemne a muze pocitovat nespravedlnost. kdybych s ní mela delat tak bych jí zcela jiste zničila v praci jmeno prece jenom každy by poznal že se neco deje… a navic takovýto zpravy se šiří rychle a všude ![]()
@Anonymní píše:
Nazory ktery ktery jsou vzajemne neslučitelne, já si nehodlam vzít vsechno ale chapu že z pozice milenky je to nepříjemne a muze pocitovat nespravedlnost. kdybych s ní mela delat tak bych jí zcela jiste zničila v praci jmeno prece jenom každy by poznal že se neco deje… a navic takovýto zpravy se šiří rychle a všude
jo, když mě z tvého původního příspěvku přišlo, že ti přijde jako drzost, že si ještě ke všemu ta mrcha dovolí žalovat firmu… jenže prostě ona je v právu… ten zákoník není jen tak z legrace… si představ, že se někomu ve firmě nebudeš líbit, nebude tě mít rád ať už z jakéhokoli důvodu a dojde za šéfem, že buď jde on nebo ty… a třeba bude pro firmu hodnotnější, tak tě jen tak vyhodí…
@Anonymní píše:
Nazory ktery ktery jsou vzajemne neslučitelne, já si nehodlam vzít vsechno ale chapu že z pozice milenky je to nepříjemne a muze pocitovat nespravedlnost. kdybych s ní mela delat tak bych jí zcela jiste zničila v praci jmeno prece jenom každy by poznal že se neco deje… a navic takovýto zpravy se šiří rychle a všude
no jo, clovek musi nest nasledky
ja ti to schvaluju. A obdivuju zes byla v klidu. Nacapat chlapa na zensky, tak ji za pacesy tahnu nahatou ven a tam ji dobiju a chlapa by to cekalo hned potom
@janica252 ale takovej je život, pokud se budu skladat když ztratím praci tak nevím co bych delala při rozvodu… je to jen a pouze na zamestnavateli je to jeho firma a popravde když je firma zdrava v kvalite týmu zevnitr tak firma ma mnohem veci šanci na uspech nežli když tam je byt jeden človek na kteryho se ukazuje a nebo se jinak protivý tymu, jde to videt na prac moralce, splnení ukolů, řešení problému… navíc kolegyne si užívala v pracovní dobe, sice se to tam nijak moc neřeší ale pokud vše musíte mít podle zakonu tak jí mohli propustit na hodinu protože je to porušení smlouvy… já z mela po praci, ona ne. ale abych se vratila k odpovedi, pokud by zamestnavatel uznal za vhodny vyhodit me a dat nekomu jinýu přednost tak na to má pravo, on založil firmu, investoval do ní peníze i čas, nemuze si dovolit pochybit takhle bych to brala… je to jen práce…
Bože, pořád dokola, tak si to užívej, jak jsi skvělá a v právu, proč se tady pořád obhajuješ?