Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jediný, komu přeju, aby se to vymstilo, tak je ten chlap, který oblbuje a motá hlavu jiné, když doma už jednu ženu má. Pokud hledá jinou ženu, tak by to měl nejprve ukončit s tou starou. Je to jednoduché.
Nevím přesně na co je to reakce, ale nepřijde mi naivní myslet si, že když např. půjdu krást sousedům jablka, že když mě soused chytí dá mi přes hubu aby měl klid.
Naopak si myslím, že je naivní představa, že když budu dělat něco špatně, že se to proti mě nemůže obrátit.
V tom bych teda svoje díte nikdy nevychovávala…
@Elen8 Tys tvrdila, ze kdyby nebylo milenek, nebylo by nevery. Coz je hloupost.
Ne, ne já napsala že by byl svatej pokoj. Což asi možná mohlo vyznít, že by nebyla nevěra. Opravdu tak naivní nejsem, je mnoho dalších možností jak být nevěrný. Já spíš myslela, něco ve smyslu „oko za oko, zub za zub“
Mě přijde srandovní, jak se tu pořád připodobňuje nevěra manžela k tomu, že někdo krade v obchodě nebo krade jabka na cizí zahradě…kdyby šlo o tahle přirovnání, tak by musely ty věci v obchodě a jablka od sousedů skákat do kapes sama ![]()
@H1 píše:
Pohližet na milenky jako na hnůj, toje teda zase názor..
Já si dokážu představit, že když by si moje žena začla něco s mým kamarádem..
A on by mě ji kompletně přebral, tak by to nezničilo naše přátelství..
Zlobit bych se musel jedině a pouze na ni. Že už ji nestojím za to, že semnou nechce být, a je s mým kamarádem.. Proč nenávistně pohlížet na člověka, kterej mě nic neudělal? To by bylo rozhodnutí mé ženy, s kým se vyspí. S kým chce být. Je to svobodná bytost. A má právo se rozhodnout, s kým chce trávit život.. Asik jsem divnej
Souhlasím s tebou, že je tvoje žena svobodná bytost a je to její rozhodnutí s kým se vyspí. Přesto si myslím, že je obrovský rozdíl, jakým způsobem se o nevěře svojí ženy dozvíš. A najít ji se svým kamarádem ve vlastním bytě (posteli) in flagranti, v tobě může vyvolat nečekané reakce. Vidět na vlastní oči a něco slyšet, by nejspíš změnilo vztah i ke kamarádovi ![]()
@Julia_E píše:
díky její manipulaci se nevěra opakovala…a ona požadovala sex…chudák manžel, tak snad jsi mu pofoukala bebí![]()
Já už si fakt připadám, jako kdybych psala v jazyce. Snad sem tam jasně napsala „a díky ještě jinym okolnostem“.Tak tim, snad neházim vinu jen na milenku. Její manipulace, byla jen jedna z příčin proč se tak stalo znova. Řekla sem snad někdy, že je manžel chudáček nebo co? Že za to může jen milenka? To tu nikdy nepadlo.
@Anonymní píše:
Pardon, tam mělo být - v jinym jazyce
kliiiiiid, urcite uz jsi poznala, kdo nekdy zazil neveru a kdo je milenka
to neres
Zažila jsem nevěru a mého tehdejšího partnera vykopla z bytu, kdyby to byla jednorázovka, tak bych mu tu šanci dala, pokud to ale trvá nějakou dobu a je to tedy promyšlené, tak zklamal navždy mou důvěru a ta je pro mě ve vztahu nejdůležitější…našla jsem si partnera, který je opravdový partner. Doporučuji to všem, je to ten nejlepší způsob jak si vážit sama sebe. Milenku jsem nekontaktovala ani se po ní nepídila, nevím proč, našeho partnerství se netýkala a fakt nevím, proč by mi měla ležet v žaludku, když mě zradil člověk, který byl můj partner.
Je mi jedno, kdo to vymyslel, kdo koho svedl. Já „nevěru“ jako takovou neřeším. Nejsem na nikom závislá, nikomu nic neslibuju a nečekám. žiju sama za sebe a partnera mám jako doplněk, ne jako hlavní prioritu. Když se rozhodne odejít, ať jde. je to všechno na základě dobrovolnosti, nikdo nic nemusí…
G12: já s Tebou souhlasím, ale většinou to není tak, že ten chlap je nevěrný a rozhodne se odejít. Většinou je to tak, že to táhne paralelně třeba 2 roky…slibuje jedné i druhé, že ona je ta pro kterou se rozhodl, slibuje jedné i druhé, že to s tou druhou skončí…a stejně neskončí a dělá blbce z obou…často se v tom ten chlap hrozně plácá, chtěl by být s tou druhou, ale nemá odvahu opustit tu první - většinou kvůli dětem.
Pak už je to jen na těch ženských, aby to jedna nebo druhá skončila. Podle mě vyhrála ta, která to s ním skončí. Z okolí se mi to tak jeví, ta která to skončí, tak si časem najde někoho, kdo z ní takového idiota dělat nebude a může si vážit sama sebe. Ta co zůstane, tak nejen že má nejen v háji důvěru, ale i sebedůvěru…a vztah s tím lhářem je tak pošramocený, že už se v tom pěkně plácají. Vyjímky, které by po nevěře fungovaly neznám.
@Julia_E píše:
G12: já s Tebou souhlasím, ale většinou to není tak, že ten chlap je nevěrný a rozhodne se odejít. Většinou je to tak, že to táhne paralelně třeba 2 roky…slibuje jedné i druhé, že ona je ta pro kterou se rozhodl, slibuje jedné i druhé, že to s tou druhou skončí…a stejně neskončí a dělá blbce z obou…často se v tom ten chlap hrozně plácá, chtěl by být s tou druhou, ale nemá odvahu opustit tu první - většinou kvůli dětem.
Pak už je to jen na těch ženských, aby to jedna nebo druhá skončila. Podle mě vyhrála ta, která to s ním skončí. Z okolí se mi to tak jeví, ta která to skončí, tak si časem najde někoho, kdo z ní takového idiota dělat nebude a může si vážit sama sebe. Ta co zůstane, tak nejen že má nejen v háji důvěru, ale i sebedůvěru…a vztah s tím lhářem je tak pošramocený, že už se v tom pěkně plácají. Vyjímky, které by po nevěře fungovaly neznám.
To nevadí, že máte tak omezené znalosti. Věřím tomu, že to časem doženete. ![]()
Protoze je to jako chtit zakazat mobily, protoze prostrednictvim nich se domlouva trestna cinnost.