Líná matka :D

Napsat příspěvek
Velikost písma:
137
31.10.14 14:35

@Ráchelia jé to jsi mi připomněla, že my to máme stejně, když prckové něco vylejou taky si musí dojít pro utěrku a utřít si to. Tchýně mě pomluvila, že jsem tááák líná, že za mě uklízejí děti. Ale jak píšeš, je to pro ně zajímavé, dcera ráda utírá prach dostane vlhký ubrousek na zadek a sním utírá prach :mrgreen: manžel si dělá srandu a říká, aby ses doma nepředřela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
31.10.14 14:36

A ještě neřeším dudlík. Syn ho stále má, prostě s ním dobře usíná. Přes den na něj občas přijde nálada, kdy se chce mazlit, jde pro dudlík a leze mi na klín, pak mě škrabká a hladí, tak se musím povinně tulit. Až zavelí „hotovo“ vrátí dudla a je zase v pohodě a hraje si sám. Je to milé, jindy to nedělá, ovšem třeba babičky moc nechápou, hlášky tipu „takový velký kluk“ (minule na něj přislo mazlení když tu byli)… Ale na to jsem taky líná, hádat se s ním o dudel a užívat si „řevu“ přes den i při usínání… Vybírám pohodlnější cestu pro oba, do puberty ho mít nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
31.10.14 14:36

@Ráchelia Jo, to naše taky ráda uklízí. Když rozleje pití, maže do koupelny pro hadru a hlásí, že rozlila a tak uklízí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
31.10.14 14:38

@Ráchelia tak dudlík u nás padl rychle, už ani nevím kolik mu bylo, ale strašně mě vytočil, tak jsem mu ho ustříhla a kupodivu byl ze dne na den klid :mrgreen:

já se přiznám, že teď své dítě i čátečně využívám :oops:, jemu dělá hroznou radost mi něco nosit, tak se nemusím zvednout z gauče a on je nadšený, že může něco dělat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
31.10.14 14:39

@Hoa Mai No, možná jsem ten nadpis napsala blbě ale takhle mě označila tchýně :roll: tak jsem si z toho chtěla udělat spíš legraci :pankac: Přesně jak píšeš, nechat dítěti volnost, projevit důveru a nemuset mu všechno kontrolovat. Nejsou vůbec hloupý nebo nešikovný spíš naopak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
31.10.14 14:40

Tak jsem asi líná matka, já myslela, že mám šikovné dítě :mrgreen: Malá 20 měsíců si hračky sama uklízí už jakou dobu, sama se nají, utře se po čůrání, svlékne se, nazuje si bačkůrky, dává prádlo do pračky, čistí si zuby…dcera se ale do všeho hrne sama, baví ji to, chce se učit nové věci a být samostatná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
31.10.14 14:40

@cverunka JJ, a my si musíme užít tu dobu, kdy je k tomu nemusíme nutit a dokonce je to baví, za pár let to bude jistě jinak :mrgreen:
@Adriana Lima Vlhčené ubrousky jsou na prach nejlepší, prostě univerzální nástroj :palec: Náš už zkoušel i zametat, velkým smetákem, ale to bylo spíš nebezpečné jak stím mával všude kolem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
31.10.14 14:41
@Ráchelia píše:
A ještě neřeším dudlík. Syn ho stále má, prostě s ním dobře usíná. Přes den na něj občas přijde nálada, kdy se chce mazlit, jde pro dudlík a leze mi na klín, pak mě škrabká a hladí, tak se musím povinně tulit. Až zavelí „hotovo“ vrátí dudla a je zase v pohodě a hraje si sám. Je to milé, jindy to nedělá, ovšem třeba babičky moc nechápou, hlášky tipu „takový velký kluk“ (minule na něj přislo mazlení když tu byli)… Ale na to jsem taky líná, hádat se s ním o dudel a užívat si „řevu“ přes den i při usínání… Vybírám pohodlnější cestu pro oba, do puberty ho mít nebude…

Dcera byla bez dudlíku měsíc a celý ten měsíc ( září ) byli hrozné noci :( Podle ostatních jsem blázen a měká, ale já ho dceři na noc vrátila, taky z,,lenosti´´ byli jsme unavení všichni z jejího buzení. Teď zase spí celou noc ;) Jediné co mě znepokojuje je to, že jsem četla, že se jí budou kazit nebo křivit zuby, když bude mít dlouho dudlík???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
31.10.14 14:44

Jéééžiš tak já sem asi líná až hanba :lol: kluci taky od roka jedli sami(máme pod stolem plovoučku a přes ubrus igelitový ubrus tak co :P nějak se to naučit musí), obsloužit se umí sami(v rámci možností u mladšího, ale taky si sám ze šuplíku vezme lžičku, otevře lednici a čeká až mu podám jogurt páč na něj nedošáhne), hygienu dělají sami já jen překontroluju, starší se převlíká sám, mladší se zvládne vyvlíknout a oblíkne si kalhoty(ponožky, trika problém…ale rozepnutou mikinu zvládne), uklízejí si víceméně sami(pokud rychle neuklidím když se koupou)…a vzhledem k tomu že jsme na vesnici tak jsou věčně jako čuníci, rádi překopávají záhony a pod:lol: však pračka to zvládne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
31.10.14 14:45

@cizova :palec: vítej v klubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
31.10.14 14:51
@Adriana Lima píše:
@Hoa Mai No, možná jsem ten nadpis napsala blbě ale takhle mě označila tchýně :roll: tak jsem si z toho chtěla udělat spíš legraci :pankac: Přesně jak píšeš, nechat dítěti volnost, projevit důveru a nemuset mu všechno kontrolovat. Nejsou vůbec hloupý nebo nešikovný spíš naopak ;)

Přesně tak. Já jsem si tohle uvědomila na příteli (:-D), když jsem ho zapojovala do činností kolem miminka. Resp. on se zapojoval sám, já mu jen ukazovala, jak se to dělá, třeba jak ho má nosit, jak pracovat s látkovými plenkami, jak mu dělat jídlo, jak ho obléknout ven atd. Když to pak dělal sám, tak to kolikrát nebylo perfektní, už už bych mu poradila, jak to udělat lépe, nebo bych to udělala za něj, pak jsem si ale uvědomila, že bych tím projevila vůči němu nedůvěru, že to sám nezvládne, takže jsem dobrou radu polkla, nechala to tak, jak to udělal on, dítě to ve zdraví „přežilo“ a já jsem je pak jen pochválila, jak to spolu hezky zvládli. Jsem na něj pyšná, že je schopný mě ve všem, kromě kojení zastat, a že to není vždycky tip ťop - no a co. Se synem to chci dělat stejně. Zrovna včera odněkud vytáhl rejžák, lítal s ním po zemi a „drhnul“ podlahu, občas ho nezapomněl strčit do pusy, asi že neměl kýbel s vodou :-D. Tak jsem se smála, jakého mám pomocníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
31.10.14 14:56

Jo a kluci mi taky utírají prach vlhčenými ubrouskami…jen mladší to chtěl vzít jednou z gruntu a vytřel mi s ním krásně žlutou stěnu(takže krááásně bílý flek na ní :zed: )…no zařekla sem se že malovat budu až budou větší…jinak to nemá smysl :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
31.10.14 14:57

@cizova a jak jste zvládli období házení věcí na zem, myslím u toho jídla? Nebo to tvé děti neměly? Já už bych taky ráda zkusila postavit před syna (11m) misku, dát mu lžičku, ať se v tom povrtá, i kdyby se tím celý zmazal, ale vím, že první věc, co by s tou miskou udělal, je že by ji smetl ze stolu na zem a já bych mohla vařit znovu, tak ho zatím jen krmím a do ruky dostává jen kousek chleba, jabka nebo okurky… On teď prostě všechno hází po zemi a shazuje ze stolu dolů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
31.10.14 14:58

To jo, mě to přišlo jako samozřejmost, ten uvodní článek :oops: ale je pravda, že nejsem typ, který by něco v tomto ohledu hrotil.. Každé dítě je jiné a umí něco jiného..
Mě nedávno dostala jedna kamarádka, která zůstala v šoku, že u nás 5 letý uklízí - nemyslím pokojík, ale že chci aby si odnesl nádobí po jídle, utřel stolek, když je zaprasený a teď každou sobotu si musí vysát- neni to z donucení, ale spíš, mohl by sis teda vysát

Příspěvek upraven 31.10.14 v 14:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
31.10.14 14:59

@Adriana Lima Mně je právě jasné, co by následovalo - jako u Vás, takže to ani nezkouším, než by se pak zase dostal do normálu…Navíc jak jsem psala bude brzo brácha, mimino, a co když bude mít dudlík a starší čerstvě sebraný, to by bylo hodně těžké pro něj…
O kazení zubů si myslím, že jsou to trochu zvětšené fámy. Něco na to pravda být může, ale myslím že je to malicherné - pokud ho nemáčíš zrovna do medu a občas vyvaříš, zuby vyčistíte…Spíš jsem se bála zkřivení zubů, ale to je taky blbost. Navíc ty mléčné se v 5 letech vymění za stálé a ty jsou teprve „ty důležité“, možná to vyzní blbě, ale je to tak. A to už dudlík určitě mít nebude ;) (mé zaměstnání je zubní technik, beze srandy :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí