Líná matka :D

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13714
23.4.15 18:27
@RoseK píše:
Ja se hlasim k linym matkam, mame dvorek a co je pekne, jsme tam. Navic k me lenosti prispiva i to, ze kluk nema rad jakykoliv hluk u spani, takze pri pokusech o uspavani v kocare projelo kolem auto a byl konec, a to uz skoro od trech mesicu. Takze ted sedim na dvorku u kavicky a cekam, az se vzbudi a vyrazime :)
:palec: :palec: :palec: :palec:
Nám spí mrně dopo v chodbě, odpo na dvoře. Buď něco dělám, nebo si dám kafe. Když nikam nepotřebuju, i navečer jsme jen na zahradě, máme ji velkou, i na projití s kočárem. Dům a zahrada je s miminem opravdu požehnání.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
23.4.15 18:32
@darkblack píše:
Jsem jediná „líná“ matka která než aby šlapala s kočárem po vesnici dá raděj dítko na dvorek na čerstvý vzduch a užívá si dvě hodinky klidu???
Příjde mi že když se narodí mimino tak je povinností chodit denně s miminem na procházky
a jsem divná že nechodím… Nebaví mě to :!
Když se nevyspím tak jsem ráda za klid a dám taky šlofíka.. malej na vduchu je venku na dvorku tak proč né že :roll:
Neříkám že nikdy nejdu ven..ale prostě upřednostňuji svůj klídek u kafíčka, filmečku či knížky :andel: (né vždy..co nestihnu poklidit dopoledne s prckem tak dělám i ve svém „volníčku“ když prcek spí..)
Tak co máte to aspoň některá taky tak?? :mrgreen: at si nepříjdu jak línej exot :jazyk:

Už jsem dočetla až sem. :D Dělám to nachlup úplně přesně. Když se dítě vyspí na čerstvém vzduchu, nevím, proč s ním trajdat. Takhle si uvařím, uklidím, kouknu na film, přečtu knihu, dám kávu. Jestli jsem divná? Tak to nevím, nevím ani o žádné povinosti trajdat s dítětem. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.4.15 19:00

Osobně myslím, že je to takové to musení a kdo neudělá 10 kolečekm okolo vesnice, městečka, tak je líný..
Můj první chlapec spinkal hodně venku, já sním drndala, a pak nestíhala.. Teď druhý mi pěkně spí v postýlce- tak je to už batole, ale vůbec jsem neřešila, jestli spí v postýlce, v kočárku na dvorku a nebo, když jsem objížděla vesnici..
Venku jsme byli třeba na dece, ikdyž nespal..
Mě takové řeči typu- líná matka, že neudělá 10 koleček denně, přijdou takové směšné no.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
29.4.15 19:29

Proč prosím tě líná? Naopak, člověk si odpočne, zařídí po svém (např. to trajdání s kočárkem. Dobře to zorganizovat, děti postupně učit co mají umět mě příjde normální a je na každé jak to zvládá, navíc každé dítě je jiné. Proč to nějak škatulkovat. Líná matka je pro mě ta co má doma bordel, děti ji nezajímají, nic je neučí. Nedělejme z toho vědu, zakladatelka se zřejmě chtěla pochlubit. (s tím utíráním zadku )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
30.3.23 09:03

Líná matka

Holky oživuju diskuzi, já si poslední dobou přijdu tak líná (nebo unavená, nevím), pořád bych jen odpočívala. Mám mimco a tříletého, malou dám nejradši spát na balkón, má čerstvý vzduch a já klídek, místo abych šla na procházku. Klukovi pustím pohádky, když je s nudlí doma ze školky. Jinak jsme venku každý den, to jo. Ale moc nevarim, radši objednám. Už asi tyden se premlouvam, abych vytrela podlahu a utrela prach. Cvičím třeba pět minut, pak mě vyrusi děti a už se k tomu nevrátím. V úterý jsem teda dala půl hodky. Ale ke vsemu se spíš nutim, nejradši jsem na gauči. Jak to máte vy? Asi je to tím, že v noci spánek nic moc a máme za sebou 4 měsíce nemocí a ještě to asi nekončí. Nechci ani nejakou radu, spíš pokecat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
30.3.23 09:11
@Anett.taa píše:
Holky oživuju diskuzi, já si poslední dobou přijdu tak líná (nebo unavená, nevím), pořád bych jen odpočívala. Mám mimco a tříletého, malou dám nejradši spát na balkón, má čerstvý vzduch a já klídek, místo abych šla na procházku. Klukovi pustím pohádky, když je s nudlí doma ze školky. Jinak jsme venku každý den, to jo. Ale moc nevarim, radši objednám. Už asi tyden se premlouvam, abych vytrela podlahu a utrela prach. Cvičím třeba pět minut, pak mě vyrusi děti a už se k tomu nevrátím. V úterý jsem teda dala půl hodky. Ale ke vsemu se spíš nutim, nejradši jsem na gauči. Jak to máte vy? Asi je to tím, že v noci spánek nic moc a máme za sebou 4 měsíce nemocí a ještě to asi nekončí. Nechci ani nejakou radu, spíš pokecat.

Nejsi líná, jen unavená, to je rozdíl. A pokud mimčo spí spokojeně na balkóně, tak proč s ním trajdat? Já bych si šla teda lehnout taky, a necvičila. Na objednání jídla nevidím nic špatného, ty možnosti tady jsou, bylo by hloupé si to neulehčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.23 09:14
@Anett.taa píše:

To má asi každá jen ne každá to přizná. Mě od procházek odrazují kopce. Celý život bydlím na kopci a bytostně nesnázím když se mám táhnou s kočárem a nákupem nahoru. Kdyby tu aspoň bylo něco k vidění. Kozí, ovce, něco. Nic, kopce, sídliště, auta. Jediné plus je velký les( v kopci) ten bohužel není moc dobře přístupný ani pro chůzi natož terénní kočár. Takže využívám buď balkon nebo vedlejší volejbalové hřiště. Pokud někam chci musí jet. Často se musím hodně přemlouvat abych vůbec udělala domácí něžný úklid :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
770
30.3.23 09:18

Mě to vždycky dělalo roční období, konec zimy je nejhorší. Ale jestli u vás je aspoň trochu slušné počasí, tak bych se aspoň na procházku a kočárkem dokopala. Ten čerstvý vzduch, sluníčko (pokud u vás svítí), ptačí zpěv mě vždycky dobil baterky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
30.3.23 09:51

@Anett.taa Jakapak líná, myslím ze obstarat dvě malé děti dá dost práce, není divu, ze už pak nezbývá energie. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.23 10:10

Myslím si, že celkové nás zlenivela většina - nejen kvůli sociálním sítím. Úvodní příspěvek tohoto tématu je o něčem jiném. Ne o prokrastinaci, ale o tom, že se matka věnuje něčemu jinému. Tak to bylo i u mě. Děti běžné uměly a byly samostatnější víc dřív než teď. I my jsme toho uměli a delali víc. :)
Dnes již dospělé děti mi dekuji, že se musely odmala samy s něčím potýkat. To jim dodalo i sebevědomí, smysl zivota apod.
@Anett.ta, toto je o vůli do něčeho se pustit. Každý tvor přirozeně tíhne k odpočinku, když nic nemusí. :) Jenže to zdánlivě „nic“ nám bere víc než dává.

• Citovat
  • Upravit
5192
31.3.23 13:28

Jen takový postřeh k pousmání… čtyřleťáka tady vychvaluješ, jak si umí utřít za.dek a dvouleťačku necháš v poch. caný plíně? :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
31.3.23 16:20

@ibis??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
31.3.23 16:24
@Anett.taa píše: @ibis??

No jo…sorry… já reagovala na úvodní příspěvek…nečetla jsem komentáře a pak jsem si všimla, že je to hooodně stará diskuse :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
1.4.23 00:08
@Anonymní píše:
To má asi každá jen ne každá to přizná. Mě od procházek odrazují kopce. Celý život bydlím na kopci a bytostně nesnázím když se mám táhnou s kočárem a nákupem nahoru. Kdyby tu aspoň bylo něco k vidění. Kozí, ovce, něco. Nic, kopce, sídliště, auta. Jediné plus je velký les( v kopci) ten bohužel není moc dobře přístupný ani pro chůzi natož terénní kočár. Takže využívám buď balkon nebo vedlejší volejbalové hřiště. Pokud někam chci musí jet. Často se musím hodně přemlouvat abych vůbec udělala domácí něžný úklid :mrgreen:.

Mela jsem to stejne - odstehovala jsem se. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.4.23 00:17
@Anett.taa píše:

Je rozdil „lina matka“, tedy ta, co deti nezahrnuje prehnanym servisem, peci a pozornosti, a „zlenivela matka“, ktere se zivot zuzi na obyvak, gauc a hriste u baraku…

Jestli nechodite ven, cas travite u tv a jite jidlo z rozvozu, tak se nediv, ze jsou deti furt na hromade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí