Líní tříleťáci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12921
28.8.14 10:40

@Kofolová Prsoim tě v klidu. Muj syn sice nějak tak ovládá 3 jazyky. Neoblíkne se, protože nechce. Nají se sice sám, ale jako prase. Obrázky nedává vubec, zvířatka si myslim, že umí, ale naschval to řiká špatně. Je bez plen, ale 1 krát za den se počurá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
28.8.14 10:40

@ntkv No já když řeknu mému 2,5 roku starému synkovi, aby uklidil kostičky, regulérně mi odpoví, že ho bolí ruce 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
28.8.14 10:41
@Kofolová píše:
@klarushka vzdor docela sedí, poslední dobou pořád kníká a nechce uklízet atd…:D

Jj to znám chvilku je to sluníčko a pak mu přeletí cosi přes nos a vzteká se třebas 20 min. :roll: ale protože nic nepomáhalo tak sme to začali řešit separací (pošlu ho do ložnice a až se uklidní smí se vrátit) a to u nás naštěstí funguje asi pro svůj vztek a smutek potřebuje holt publikum :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
28.8.14 10:42

@Kofolová Třeba chce být pořád ještě miminko jako jeho sourozenec, aby měl stejně pozornosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
28.8.14 10:42

@LadyLada :mrgreen:
Syn na uklízení z vysoka kašle a nikdo ho nepřesv+dčí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
28.8.14 10:43
@kozisek píše:
@Kofolová vzhledem k tomu, že už doma máme čtyřleťáka, tak jsme oproti vám napřed. Ale loni před školkou tedy také žádný zázrak. Za ten rok mezi dětmi se naučil strašně moc. Nyní je samostatná fungující jednotka, celý den mele, až mě bolí hlava. A to byl loni skoupý na slovo.

Já taky právě doufám že se ve školce mezi vrstevníkama doučí to co neumí ;) Takže si mi udělala radost že u Vás to fungovalo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.8.14 10:44

@Kofolová tak aspoň něco, že je tam aspoň nějaký pokrok, to se určitě rozmluví :) to skládání do vět, byť nesrozumitelných to už je další vývojový krok, to náš začal dělat až nedávno, teď je taky max na 3 slovech. jinak plíny má pořád, teď zkoušíme bez, už to sice chápe, tak 2krát denně se stane, že řekne „šulat“, a letí k záchodu, a vyčurá se, ale do toho tak 5 počůraných slipků, za dobu co jsme doma :roll: akorát z něj teď nemůžu, je na ty slipy hrozně hrdej, že je má jak brácha, tak každou chvíli si vyhrne triko, předkloní se, ukáže si na slipy, a hrdě: „mam šiply“ :mrgreen: z těch jeho šiplů fakt nemůžu :lol:
jinak zabejčenej je taky, hrozně, kolikrát si lehne na zem, a leží, když s eurazí, kdekoliv na ulici :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
28.8.14 10:46
@ntkv píše:
Mám holku 2 a 3/4 cca, mluví, básničky, písničky pohádky zpaměti, aplikuje si knížky na realitu (jakože když je knížka o jídle, používá ty věty k jídlu), zpívá tancuje, pleny ani na noc nemá min půl roku, přes den rok..barvy, počítat do deseti, pravou levou..a nevim, je šikovná i motoricky..¨
Oblíkání, kompletně se svlíkne..občas má světlou chvilku tak se zkouší oblíct, ale když to po ní chci, tak nééé maminka..
Strašně teď bojuju se vzdorem..Nevzteká se, ale protestuje, prostě si lehne na zem a ani se nehne a to i venku, nechce venčit psa, protože chce jít na hřiště,, jsem z ní na Chocholouška..
A je tak abejčená, že jí neoblomí nic.. :zed:

A v čem konkrétně je líná? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
28.8.14 10:47

@annaei Tak to mě se s vypětím sil i nervů :jazyk: nakonec povede, ale znamená to, že se třeba dostaneme ven o hodinu později. Samozřejmě po něm chci uklidit jen dílčí část jeho nepořádku, jde spíš o symboliku a jakési první jeho návyky a můj neustále pokračující nervový trénink :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
291
28.8.14 10:48

Ta slovní zásoba je hodně o čtení pohádek, vyprávění a tak…se synovcem jsme vždycky četli, vyprávěli a mluvil krásně i ve větách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
28.8.14 10:48

@ntkv a to nás chceš naštvat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
28.8.14 10:52
@Corie píše:
Ta slovní zásoba je hodně o čtení pohádek, vyprávění a tak…se synovcem jsme vždycky četli, vyprávěli a mluvil krásně i ve větách..

Pasivní slovní zásoba ano, ale ne ta aktivní. My čteme pohádky dohromady hodinu a půl denně, syn knížky a obrázky miluje. Zná je na nazpamět. A přesto nemluví. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
28.8.14 10:52
@LadyLada píše:
@Kofolová Třeba chce být pořád ještě miminko jako jeho sourozenec, aby měl stejně pozornosti :nevim:

to mi nepřijde, s miminem nepřišla nějak změna, pozornosti má pořád stejně. Kolikrát sice přijde ke mě na klín a řekne „já mímí“ ale nemyslím si že by to dělal protože se narodila ségra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
28.8.14 10:53
@Corie píše:

no a to je to co nesnáší, když se mu snažím číst, tak zavírá knížku, zajímá ho milion jiných věcí, jen příběh ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
28.8.14 10:53

Můj kluk byl zlatý po snídani vyskočil a zametl, co nadrobil a poslední měsíc se ani sám nenají. Pokud nenakrmím, raději zůstane o hladu. To samé s oblikanim uměl se vyslict a poskládat si oblečení a teď prostě neumí. A je to tak se vsím, ale u nás je to způsobeno tím, že se stará m o mimino. Žárlí. No a plínku si vzít nenechá. Hysterie při každém přebalování. Jinak nemluví, ale hezky znakuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí