Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte holčiny,,,já mám teď už druhý den dilema,,,,,,trošku opačné jako vy,,,,,,kuba usne kolem osmé,,,,,,na jídlo se vzbudí o půl šesté,,,,,pak ještě usneme a je vzhůru kolem sedmé,,,,,,,jenže nemá vůbec hlad a jí až kolem jedenácté,,,,,,mezitím ještě usne,,,,,,,myslíte že je to normální,,,,mám strach jestli není nemocný,,,,,PORAĎTE
Ahoj holky, tak jak jste se dneska měli? Koukala jsem do galerie na fotky a jsou všechny nádherný ![]()
Chci se zeptat, vy co kojíte, kdy plánujete příkrmy a jaký? Já doufám, že vydržíme s kojením do zač. 7. měs. Dává se jen zelenina a nebo hned i kaše? ![]()
Kamamko, každé mimčo je jiné, někdo je menší jedlík. Kamarádka má stejně starou holčičku a od začátku ji v noci musela budit, jinak by spala nonstop od 19-7 hod. Teď už ji nechává a krmí až ráno. Pokud přibírá a nic mu neni, tak bych to neřešila ![]()
Ahojky všem
Vítám novou maminku a miminko ![]()
To je parádička aspoň nás bude víc ![]()
Dnes jsme byli u tchánovců na obídku a pak na prochajdě přes město, když se udělalo hezky
Snad už to vydrží, protože sedět doma je otřesné!!
Navíc malej, když se nejde ven tak není unavenej z toho vzduchu a dnes si vykládal od 23.30 do 1 h. fakt bomba, nechala jsem ho, ale on tak piští, že musel vzbudit půl baráku ![]()
Já mám dojem, že my fakt ten AE máme, malýho mažu, sice to mizí, ale jak píše KaVi zůstávají takový suchý místečka-ložiska, což je asi špatně,béééé ![]()
Jdu mrkonout na nový maminy do galérky
![]()
Ještě se ukážu pa
No uvidíme co nám řekne dr. v pátek, ale čekám tu špatnou zprávu ![]()
Přibírá pěkně,,,,jenže to začalo před dvěma dny,,,,tak ještě nepozoruji žádné následky,,,,,snad se jen zbytečně lekám ![]()
Já myslím, že se nemusíš bát, kdyby mu něco bylo tak to určo poznáš a to by nejspíš nejedl vůbec. Občas maji mimča období spurtů - to zase chtěji jíst hodně a někdy jim stačí méně. Jestli je spokojenej, přibírá tak je to ok. Ještě bych zkusila sledovat kolik má počuraných plínek - myslím, že 6-8 je tak akorát ![]()
HaPe, to bude dobrý, uvidíš !
Ahoj,
vítám nové maminky s mimčama ![]()
To se nám to tu pěkně rozrůsrá ![]()
Kavi to je mi Šimonka líto, držím palce, aby se to brzo zlepšilo…
Kamamko taky si myslím, že bude malej v pohodě, jestli se kolem té šesté hodně nadlábne, tak mu to asi tak stačí, jestli je jinak v pohodě.
Dívala jsem se do galerky na všechny nový fotečky, už jsem tam nebyla delší dobu
. Všechny jsou moc moc krásný!
Veru, já kojím a už přikrmujem. Začali jsme o něco dřív. Jinak četla jsem, že se začíná se zeleninou, pak ovoce a až nakonec kaše, ale já mu jí už zkoušela dávat
, jenom párkrát. Jinak jsme ještě u té zeleniny.
Musím za prckem, je protiva a mrčí
![]()
Tak dobrou…
ahoj holky,chtěla bych se s mimískem připojit do klubu listopadových dětiček,abych si s váma mohla vyměnit zkušenosti.Naše miminko se narodilo 17.11. 2005,je to chlapeček sváteční a musím uznat,že se taky tak i chová,je zatím mooooc hodnoučkej,máme už 2 zuby,jinak jsem bohužel nekojo,strašně jsem se snažila,ale nešlo to,takže od cca 2 měsíců jsme na UM Nutrilon HA 1,neboť má AE,bohužel zdědil po mně.takže bojujem jak se dá,zatím nic moc,střídáme Holtovku,Lipicar a tak.příkrmy začínáme zkoušet,zatím neúspěšně,kupuju od Hippu ty skleničky určené pro alergiky,ale zatím jsem neuspěla.zdravím vás všechny a těším se na vaše zkušenosti,něco jsem už četla,ale je těch stráneček moc,tak postupně.ahojky Wingec a Hyneček
Ahoj Wingec , taky tě s Hynečkem vítáme!!!
To je v posledních dnech ale úrodička! ![]()
Včera jsem psala pro Veru a Ha, kde máme galérku a odkazy se seznámkem a mírama miminek.
Ten AE mě děsí. Jsem vždycky vyjukaná z každýho pupínku, kterej se Matovi objeví. Zrovna dnes při koupání měl posetý celý zádíčka nějakejma pupencema. Nevím, jestli se zpotil, nebo jestli to není třeba po příkrmech
Takže držím palečky Hynečkovi i Šimoníkovi od KaVi, ať se to rychle zlepší.
Příkrmy - když byly Matovi 4,5 m, tak jsem mu zkusila dát mrkem od Hami - už jsem o tom psala. Moc mu šmakovala. Dávala jsem mu ji asi týden, ale pak jsem se nějak vrátila jen ke kojení a Nutrilonu. Teď jsme začali od čtvrtka znovu. Nejdřív Hipp karotku, pak Hipp karotku s bramborem a dnes jsem uvařila taky brambor s mrkví. Papal všechno úplně v pohodě. A to ta dnešní bašta nebyla zdaleka tak sladká, jako mrkvičky od Hippu.
Monika a Matýsek
Ahoj, ahoj všem,
taky vítám mamču Wignec s Hynkem
..v posledních dnech nás tedy přibylo více
. To je hezký !
U nás byl dnes perný den a pro malou skončil až před chvílí s tím, že jsem se zařekla, že už no more takových dní. Včera v noci dovezl přítel svoji sestru s manželem, budou u nás až do Čt.
Takže jsem dnes slavnostně pozvala i svoji sestru s manžou na oběd, takže vaření a hluk celý dopoledne, odpoledne chtěli na Vaňkovku (obch. centrum)…tak jsme jeli.
Malá přes celý den spala tak 3× 10 min. a samozřejmě teď večer už byla tak hotová, že nemohla usnout, bojovala jsem tak 2 hodiny…teď už spí.
Koukám, že takhle se to nedá, všeho musí být s mírou a hlavně pro to děcko - to co zvládnou dospělí nezvládne malý mimčo…teď už to vím ![]()
Normálně je moc hodná a můžeme ji tahat všude, ale s limitem…
S příkrmama já samozřejmě nemůžu radit, my jsme o chlup pozadu, ale já už v poledne dávám i pár lžiček ovocného a bojujeme s čajem, ten nechce - žádný
a jako, že by ho měla. Je celý den na Nutrilonu AR, takže kaká tak co 4-5 dní a občas jí to boráčkovi jde opravdu ztuha…takže doktorka poradila čaj. Jen musím přijít na to, jak jí ho vnutit.
Kamamko , jó spaní celou noc bych taky brala
, ale na druhý staně chápu, že máš obavy. Ale pokud je váhá správná a celkové zdraví, tak si myslím, že to je dobrý.
Přeji všem dobrou noc.
Pa, Ha
Ahoj holky ![]()
Včera jsem psala dlouhej příspěvek a nešlo mě to vložit,tak se to smazalo-já blbec jsem si to nikam neuložila ![]()
Vyhazovalo mě to nějakou chybu a až teď jsem zjistila,že jsem asi nebyla přihlášená,tak proto! ![]()
A já se tak snažila,chjo ![]()
Tak já to sesmolím znova.
Zdravím a vítám Winges a Hynečka
![]()
dobré ráno všem ![]()
U nás noc docela dobrá, akorát poslední dobou se stává, že Kubík se kolem 23h probudí a hrozně pláče… on se teda neprobudí, má u toho zavřený očička a je to takový naříkání.. Jestli se mu něco zdá, nevim, ale stačí chvíli chovat a je to dobrý. Hlad to asi nebude, když hned usne, že jo?
Jinak Ha, nezkoušela jsi jen vodu? Občas miminkum chutná víc ![]()
PÁR RAD OHLEDNĚ PŘÍKRMŮ
asi vše víte,ale kdyby náhodou ne,tak tady je pár tipů ![]()
POTRAVINY NEVHODNÉ PRO KOJENCE-MOHOU VYVOLAT ALERGII
POTRAVINY DOPORUČENÉ
Do jídla je vhodné přidat pár kapek rostlinného,nebo olivového oleje pro lepší vstřebání vitamínů
Ahpjte,,,zdravím všechny nové maminky a mimísky,,,,,,tak dneska zase vše při starém,,,papá po třech hodinách,,,,sem si oddechla,,,,
MAMINKY prozraďte mi čím mažete své miminka po koupeli a co používáte na mazání do plínek?????