Listopad 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
347
1.5.06 19:40

Ahojte holčiny,,,já mám teď už druhý den dilema,,,,,,trošku opačné jako vy,,,,,,kuba usne kolem osmé,,,,,,na jídlo se vzbudí o půl šesté,,,,,pak ještě usneme a je vzhůru kolem sedmé,,,,,,,jenže nemá vůbec hlad a jí až kolem jedenácté,,,,,,mezitím ještě usne,,,,,,,myslíte že je to normální,,,,mám strach jestli není nemocný,,,,,PORAĎTE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
1.5.06 19:49

Ahoj

Ahoj holky, tak jak jste se dneska měli? Koukala jsem do galerie na fotky a jsou všechny nádherný :)
Chci se zeptat, vy co kojíte, kdy plánujete příkrmy a jaký? Já doufám, že vydržíme s kojením do zač. 7. měs. Dává se jen zelenina a nebo hned i kaše? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
1.5.06 19:52

Kamamko, každé mimčo je jiné, někdo je menší jedlík. Kamarádka má stejně starou holčičku a od začátku ji v noci musela budit, jinak by spala nonstop od 19-7 hod. Teď už ji nechává a krmí až ráno. Pokud přibírá a nic mu neni, tak bych to neřešila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
1.5.06 19:55

Ahojky všem

Vítám novou maminku a miminko :lol:
To je parádička aspoň nás bude víc :lol:

Dnes jsme byli u tchánovců na obídku a pak na prochajdě přes město, když se udělalo hezky :D Snad už to vydrží, protože sedět doma je otřesné!!
Navíc malej, když se nejde ven tak není unavenej z toho vzduchu a dnes si vykládal od 23.30 do 1 h. fakt bomba, nechala jsem ho, ale on tak piští, že musel vzbudit půl baráku :?

Já mám dojem, že my fakt ten AE máme, malýho mažu, sice to mizí, ale jak píše KaVi zůstávají takový suchý místečka-ložiska, což je asi špatně,béééé :cry:

Jdu mrkonout na nový maminy do galérky :lol: :lol: :lol:

Ještě se ukážu pa
No uvidíme co nám řekne dr. v pátek, ale čekám tu špatnou zprávu :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
1.5.06 19:56

Přibírá pěkně,,,,jenže to začalo před dvěma dny,,,,tak ještě nepozoruji žádné následky,,,,,snad se jen zbytečně lekám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
1.5.06 19:59

Já myslím, že se nemusíš bát, kdyby mu něco bylo tak to určo poznáš a to by nejspíš nejedl vůbec. Občas maji mimča období spurtů - to zase chtěji jíst hodně a někdy jim stačí méně. Jestli je spokojenej, přibírá tak je to ok. Ještě bych zkusila sledovat kolik má počuraných plínek - myslím, že 6-8 je tak akorát :wink:
HaPe, to bude dobrý, uvidíš !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
1.5.06 20:15

Ahoj,
vítám nové maminky s mimčama :lol:
To se nám to tu pěkně rozrůsrá :)
Kavi to je mi Šimonka líto, držím palce, aby se to brzo zlepšilo…
Kamamko taky si myslím, že bude malej v pohodě, jestli se kolem té šesté hodně nadlábne, tak mu to asi tak stačí, jestli je jinak v pohodě.

Dívala jsem se do galerky na všechny nový fotečky, už jsem tam nebyla delší dobu :oops: . Všechny jsou moc moc krásný!

Veru, já kojím a už přikrmujem. Začali jsme o něco dřív. Jinak četla jsem, že se začíná se zeleninou, pak ovoce a až nakonec kaše, ale já mu jí už zkoušela dávat :) , jenom párkrát. Jinak jsme ještě u té zeleniny.

Musím za prckem, je protiva a mrčí :) :x
Tak dobrou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
1.5.06 20:19

Jarčo a děláš zeleninu doma a nebo kupuješ skleničky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2959
1.5.06 21:26

listopad 2005

ahoj holky,chtěla bych se s mimískem připojit do klubu listopadových dětiček,abych si s váma mohla vyměnit zkušenosti.Naše miminko se narodilo 17.11. 2005,je to chlapeček sváteční a musím uznat,že se taky tak i chová,je zatím mooooc hodnoučkej,máme už 2 zuby,jinak jsem bohužel nekojo,strašně jsem se snažila,ale nešlo to,takže od cca 2 měsíců jsme na UM Nutrilon HA 1,neboť má AE,bohužel zdědil po mně.takže bojujem jak se dá,zatím nic moc,střídáme Holtovku,Lipicar a tak.příkrmy začínáme zkoušet,zatím neúspěšně,kupuju od Hippu ty skleničky určené pro alergiky,ale zatím jsem neuspěla.zdravím vás všechny a těším se na vaše zkušenosti,něco jsem už četla,ale je těch stráneček moc,tak postupně.ahojky Wingec a Hyneček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
1.5.06 21:40

Ahoj Wingec , taky tě s Hynečkem vítáme!!!
To je v posledních dnech ale úrodička! :-)

Včera jsem psala pro Veru a Ha, kde máme galérku a odkazy se seznámkem a mírama miminek.

Ten AE mě děsí. Jsem vždycky vyjukaná z každýho pupínku, kterej se Matovi objeví. Zrovna dnes při koupání měl posetý celý zádíčka nějakejma pupencema. Nevím, jestli se zpotil, nebo jestli to není třeba po příkrmech :?: Takže držím palečky Hynečkovi i Šimoníkovi od KaVi, ať se to rychle zlepší.

Příkrmy - když byly Matovi 4,5 m, tak jsem mu zkusila dát mrkem od Hami - už jsem o tom psala. Moc mu šmakovala. Dávala jsem mu ji asi týden, ale pak jsem se nějak vrátila jen ke kojení a Nutrilonu. Teď jsme začali od čtvrtka znovu. Nejdřív Hipp karotku, pak Hipp karotku s bramborem a dnes jsem uvařila taky brambor s mrkví. Papal všechno úplně v pohodě. A to ta dnešní bašta nebyla zdaleka tak sladká, jako mrkvičky od Hippu.

Monika a Matýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
1.5.06 23:07

Ahoj, ahoj všem,

taky vítám mamču Wignec s Hynkem :D ..v posledních dnech nás tedy přibylo více :D. To je hezký !

U nás byl dnes perný den a pro malou skončil až před chvílí s tím, že jsem se zařekla, že už no more takových dní. Včera v noci dovezl přítel svoji sestru s manželem, budou u nás až do Čt.
Takže jsem dnes slavnostně pozvala i svoji sestru s manžou na oběd, takže vaření a hluk celý dopoledne, odpoledne chtěli na Vaňkovku (obch. centrum)…tak jsme jeli.
Malá přes celý den spala tak 3× 10 min. a samozřejmě teď večer už byla tak hotová, že nemohla usnout, bojovala jsem tak 2 hodiny…teď už spí.
Koukám, že takhle se to nedá, všeho musí být s mírou a hlavně pro to děcko - to co zvládnou dospělí nezvládne malý mimčo…teď už to vím :oops:
Normálně je moc hodná a můžeme ji tahat všude, ale s limitem…

S příkrmama já samozřejmě nemůžu radit, my jsme o chlup pozadu, ale já už v poledne dávám i pár lžiček ovocného a bojujeme s čajem, ten nechce - žádný :( a jako, že by ho měla. Je celý den na Nutrilonu AR, takže kaká tak co 4-5 dní a občas jí to boráčkovi jde opravdu ztuha…takže doktorka poradila čaj. Jen musím přijít na to, jak jí ho vnutit.

Kamamko , jó spaní celou noc bych taky brala :) , ale na druhý staně chápu, že máš obavy. Ale pokud je váhá správná a celkové zdraví, tak si myslím, že to je dobrý.

Přeji všem dobrou noc.
Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
2.5.06 07:59

Ahoj holky 8)

Včera jsem psala dlouhej příspěvek a nešlo mě to vložit,tak se to smazalo-já blbec jsem si to nikam neuložila :evil:
Vyhazovalo mě to nějakou chybu a až teď jsem zjistila,že jsem asi nebyla přihlášená,tak proto! :evil:
A já se tak snažila,chjo :!
Tak já to sesmolím znova.

Zdravím a vítám Winges a Hynečka :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
2.5.06 08:33

dobré ráno všem :D
U nás noc docela dobrá, akorát poslední dobou se stává, že Kubík se kolem 23h probudí a hrozně pláče… on se teda neprobudí, má u toho zavřený očička a je to takový naříkání.. Jestli se mu něco zdá, nevim, ale stačí chvíli chovat a je to dobrý. Hlad to asi nebude, když hned usne, že jo?
Jinak Ha, nezkoušela jsi jen vodu? Občas miminkum chutná víc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
2.5.06 09:06

PÁR RAD OHLEDNĚ PŘÍKRMŮ
asi vše víte,ale kdyby náhodou ne,tak tady je pár tipů :-)

POTRAVINY NEVHODNÉ PRO KOJENCE-MOHOU VYVOLAT ALERGII

• citrusy,kiwi,ananas,datle,rybíz černý i červený,angrešt,ostružiny,maliny,jahody
  • ořechy vlašské,arašídy,kešu,mandle,pisrácie,sezamová semínka
  • hnědý cukr,sladkosti,kakao,čokoláda,med,skořice,arašídové máslo
  • rajčata,celer,paprika,ředkvičky,křen,chřest,žampiony,porek
  • fazole,hrách,čočka,soja,cizrna
  • ryby a mořské plody
  • řeřicha,bazalka,aromatická koření,sojová omáčka
  • vaječný bílek,kravské,ovčí,kozí,sojové mléko
  • tvaroh,sýry,tofu
  • uzeniny,paštiky

POTRAVINY DOPORUČENÉ

• rýže,brambory,kukuřice,po ukončeném 6.m. vločky,oves,ječmen,pšenice,pohanka
  • mrkev,špenát,brokolice,květák,dýně,cuketa,lilek,růž. kapusta,okurek,kedluben,patison,artičok,fenykl
  • banán,povařené ovoce-jablko,hruška,broskev,meruňka,švestka
  • meloun,hrozny,třešně
  • maso bílé-králík,kuře,telecí,krůtí,králičí,jehněčí,hovězí

Do jídla je vhodné přidat pár kapek rostlinného,nebo olivového oleje pro lepší vstřebání vitamínů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
2.5.06 09:28

Ahpjte,,,zdravím všechny nové maminky a mimísky,,,,,,tak dneska zase vše při starém,,,papá po třech hodinách,,,,sem si oddechla,,,,

MAMINKY prozraďte mi čím mažete své miminka po koupeli a co používáte na mazání do plínek?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí