Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
Vítám Wingec a Hynečka. To je maminek a miminek, to je paráda ![]()
Já jsem prcka nejdřív mazala po koupání avirilem, ale vysušoval, tak jsem přešla na olivový nebo slunečnicový olej z lékárny a to bylo v pohodě, taky jsme mazali mastma Lipobase, Excipial Lipolotio od doktorky, protože ze začátku měl tu kůži fakt dost suchou a teď už je to lepší, tak jsem měla zase ten Aviril a teď mažu olejíčkem z Rossmana, zdá se v pohodě
Zadeček jsme mazali normálně rybilkou a spokojenost, malej ale na opruzeniny nějak netrpí, tak teď nemažem ničím už dlouho a zadeček má krásně hladkej
Jak byl malinkej, zkoušela jsem mu dávat fenyklový čaj, jen pár lžiček za den aby ho nebolelo tolik bříško a to se mi oprudil, protože z toho měl průjem a to nám pomohl Bepanthen.
Jo a papulu mu mažu Ondřejovou mastí a krásně se mu po ní zahojil pěkně hnusnej ekzém, kterej nezmizel ani po kortikoidech
Když mu jí třeba někdy večer zapomenu namazat, tak se ten ekzem hned zase tlačí ven
Někdy ho tím namažu i celýho.
Veru a papání kupuju hotový, zkušela jsem i uvařit, ale moc to nechtěl
Tak kupuju od Hipp a Hamé a Hami první lžičku. V té naši vesnici stejně ani žádnou zeleninu skoro nemají, takže bych to stejně neměla z čeho uvařit
Zahrádku nemáme.
Jarčo, no právě, já když vidím tu zeleninu na krámě, tak se mi do toho taky moc nechce… někdy je to fakt síla. Takže jsem dneska koupila karotku od Hippu, ale ještě chvíli chci vydržet jen s kojením. Budu ji tu mít pro sichr ![]()
Ahojky všem
tak dnes jsem nachodila 100jarních
Musela jsem dohnat ty dny kdy jsme seděli doma, ale byla to parádička, konečně venku na sluníčku ![]()
Zase jsem zavítala k nám do babybazaru a zas utratila nějaký penízky, a to jsem řekla, že už nebudu malýmu nic kupovat, že toho má dost, ale měli tak krásný rifličky a svetřík, že jsem neodolala ![]()
Doma už to raději ani neříkám, protože manža říká, že jsem nemocná, že to stejně ani nevynosí
Ale znáte to, holt ženský musí mít vše
![]()
Zítra jedu za kamarádkou do bývalého bydliště, odstěhovala jsem se před 2 lety, tak jsem zvědavá co se změnilo ![]()
Ale už se moc těším, budu aspoň celý den pryč a malej venku a má být zítra zase pěkně ![]()
Ha-já teda nevím, ale mě dr. řekla, že nemám dávat Heřmánek, že je to nevhodné a projímavé, ale pokud špatně kaká tak by to zase mohlo pomoci. Zkus a uvidíš. (snad jsem to teď nepopletla, musím se v nových maminách zorientovat)
Veru já totiž i doufám, že je to kupovaný papání fakt tak hlídaný jak píšou. Kdybych koupila mrkev a tak, určitě by to bylo plný dusičnanů a tak
Tak snad jsou ty kupovaný zdravější. Pro mimíska chci to nejlepší, to je jasný ![]()
Ha , seznámek je tady (aktualizuje ho Gabka, takže nové maminky tam asi ještě nebudou): http://sweb.cz/…/seznam.html
Míry miminek jsou tady: http://sweb.cz/…mi_miry.html
Jarčo - DOMINIČKOVI vše nejlepší k dnešním malým narozeninkám
![]()
HaPe, Monho, díky za přání pro prcka ![]()
Jdu koukat na ordinaci ![]()
Tak dobrou a klidnou noc holky. Zítra zase navečer příjdu, přes den nemám tolik toho času, páč prcek spí vždycky jen tak po půlhodinkách ![]()
Taky se pro dnešek loučím. Na procházce mě hrozně rozbolela hlava (první migréna po porodu
), tak se půjdu dnes pořádně vyspat.
Zítra máme srazík s holkama z deníčku, tak se ozvu až večer.
Ještě k příkrmům - sice jsem už vařila z kupované zeleniny, ale příště chci sehnat nějakou bio prodejnu, protože mě už hodně lidí varovalo, že v normální zelenině je hodně nevhodnejch látek. A pokud nenajdu bio prodejnu, tak budu dávaz kupovaný, to je určitě hlídaný. Jo, ještě kopíruju, co dnes napsala jedna holčina u nás v deníčku:
Jinak dělala jsem 2,5 roku v zelenině a počkejte si až na léto, dovážená zelenina mívá opravdu překročenou hranici povolených dusičňanů a tuzemská teda někdy taky,ale až moc se to tady hlídá. Na zeleninu doporučuju krám jako je Plus, nebo Kaufland. Někde ta zelenina vypadá dobře,ale vevnitř… Tyhle 2 krámy to mají až moc hlídaný a do oběhu nepustí (občas ano) nic špatnýho. Stop, tomuhle se říká profesionální deformace…
Tak dobrou Monika
holky díky za rady, takže jsem rozhodnutá pro kupovaný
, je fakt, že všude píšou, jak se to hlídá a na obalu je to taky.
Tak dobrou noc všem a miminka ať hezky spinkají, ať si mamči odpočinou ![]()
no vlastně…Dominičkovi vše nej k měsíčninám ![]()
Veru,
no jak jsem psala, ona ještě před 2 týdny neměla problém vypít cokoliv a teď jen mlíko…zkusím zase tu šťávičku od Hippu, ale naředím ji 1:1 ať je to silnější a uvidím…však jsme si dnes užily zase večer, je mě ji líto…
HaPe,
no ona ten čajík myslela na snadnější kakání, ale nikdy nezmínila, že je to alergen…
jinak s tím nakupováním ti úplně rozumím, mě přítel říká to samý, jsem ujetá na pyžámka, vlhčené ubrousky a dudlíky, které malá stejně moc nechce ![]()
Moni,
díky za
na seznámek ![]()
Tak ať jde alespoň Vám papáníčko zeleninky !
A zítra ahoj, dokoukám VV a jde se spát.
Dobrou noc.
Ha
Ahoj holky a nové maminky,
hned jsem si Vás všechny honem vypsala a jdu Vás přidat do seznámku. Takjsme odvezli bráchu na moravu, zůstali přes noc a jeli domů. Na prvního máje jsme byli všichni tři na Letné na akci Proti komunismu, bylo tam plno a bylo fakt nádherně. Dneska jsme s malou vyrazily vyzvednout taťku do práce a jely jsme vláčkem a malé se to moc líbilo ![]()
Teď se už ukážu více.
K tomu mazání, od mala natíráme celé tělíčko Bübchen olejíčkem a jen mezi půlky dáváme rybí mast z lékárny. Jinak nic a Stázinka má prdelku jako růžičku ![]()
Holky Pražačky tak kdy a kde se srazíme na kávičku??? Já nemůžu nikdy ve středu a v pátek, pak taky každé druhé úterý a tento prodloužený víkend frčíme pryč. Tak navrhujte, snad to dáme dohromady.
Zatoulaná Gabka se Stázinkou
Ahoj holky, tak máme další krásný slunečný den. Já už byla u zubaře a vše je v pořádku. Stázinka ještě žádnej zubík nemá. Teď spinká na balkoně a odpo razíme ven, tak se asi objevím až večer až bude malá spát. Povězte kam chodíte na procházky, jak trvají dlouho a jestli chodíte samy? Já sama, samotinká. Většinou vyrazím po obědě a vrátíme se okolo čtvrté na svačinku, nebo ji vezmu sváčku s sebou ale to jen když víme, že nás taťka vezme domů (většinou jdeme za ním do práce).
Včera jsem si koupila hlínu, musím pře:,–(it fikus benjaminus, z nějakého záhadného důvodu v něm rostou žluté houby a to vždycky když se trochu víc zaleje. Tak mám co dělat.
KaVi kdy teda jedete na tu dovču? Už se to blíží, že?
Já teď hledala nějakou věc na sterizaci lahviček, doma mám elektrický Avent, ale na cesty mi něco chybí. Našla jsem reklamu na Milton máte s ním někdo zkušenosti?
Teď v pátek jedu s malou sama do Ostravy Pendolinem a v pondělí nás tam taťka vyzvedne a vezme nás domů. Musím se znovu podívat jak psala HaPe, jestli se za kočárek platí. Tady v Praze se na MHD ani ve vlaku (hlavní-kolovraty) za kočárek neplatí. Manža mi koupí lístek.
Tak jsem se trošičku rozepsala.
Mějte krásný den a hodné dětičky
dobré ráno holky,všem co jste nás přivítaly mezi sebou mockrát dík.píšu ohledně toho Miltonu na sterilizaci,já ho používám od chvíle co se objevil na trhu,mají ho v dm,je to výborná věc,tablety se rozpustí ve studené vodě a do toho roztoku ponoříte to,co je třeba vysterilizovat,za 15 min. je hotovo.jinak ten roztok vydrží 24 hod. já to teda dělám podle potřeby,normálně lahve umývám jarem a vřelou vodou a sterilizuju je jen občas,tak 2krát do týdne.zajímalo by mě,jestli všechny holky sterilizujete všechno po každém použití?jako má se to dělat,ale já se přiznám že to nedělám.zdravím všechny ahojky
Ahoj Wignec já sterilizuji po každém použití. Vždycky lahvičky rozeberu, umyju a dám do sterilizátoru, večer ho vždycky zapnu a pak uložím čisté do skříňky. Ono se tam píše, že když to uděláš tak jsou sterilní asi 3 hodiny, ale nejsem přece blázen, abych se s tím takhle piplala. Stázinka má v lince svoji poličku, kde má všechny svoje věci na papání a tak to neřeším a dělám to po svým. Díky taky za info, tak já ho skáknu zítra koupit, abych měla s sebou.