Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
Ivo, to je Ráchelka fakt veliká šikulka, že tak hezky žvatlá
Já už se těším až začne malej taky. Ta radost z každýho novýho pokroku je veliká
Ale to určitě znáš ![]()
Dneska jsme byli v zoo v Lešné ve Zlíně. Dominiček to zvládl celkem v pohodě. Cesta nám trvá autem asi hodinu a půl a to bylo v klidu, měla jsem z toho trošku strach, ale dobrý, on je v autě vždycky hrozně klidnej a skoro celou cestu spal. Bylo tam hrozných lidí a mají tam dost úzký ty cestičky a spoustu takových těch schodů na těch pěšinách, takže na kočárek nic moc
Hlavně že mají u vchodu ceduli, že půjčujou kočárky, ale nemají to tam pro to vůbec uzpůsobený ![]()
Prcek už mi docela hezky baští i přesnídávku. Tak mám radost. Dneska se mi málem zadusil čajem
Napil se z takovýho toho hrnečku s pítkem a nějak to nezvládl a začal kuckat, myslela jsem, že se utopí. Pak začal tlačit a kakat, on to vždycky hrozně prožívá a tlačí tak nahlas, to je úplnej porod
a já hned nevěděla jestli se ještě dusí nebo co se děje
![]()
Ivo, díky za přivítání a jak jste se vy měli na horách?
jacahof, já Matymu zkoušela dát mrkvičku a brokolici a ani jedno nechce
Tak asi začnu jablíčkem, to mu snad bude chutnat. I když popravdě já koupila tu mrkev a brokol od Hami a i pro mě to bylo pěkně hnusné
![]()
Jo ještě jsem chtěla napsat, že malý se mi už druhou noc budí tak 4 až 5 pěkrát za noc, vvůbec to nechápu, nikdy se mi to nestalo, hladem to asi být nemůže, tak jsem z toho už celkem nervozní a nevyspaná
![]()
Jarčoí , to víš, že mám radost z každé maličkosti, které si u Ráchelky všimnu, že už umí.
Pěkně mě tahá za vlasy, když je mám rozpuštěné.
Malá taky tlačí nahlas když kaká.
Iwiku , na horách bylo dobře, ale na malou tam bylo moc lidí, tak v noci byla roztěkaná a nechtěla spát. Mockrát za noc byla vzhůru a chtěla být stále u mně. Jinak se líbila Péťově rodině.
Jarčo , promiň, skočilo mi tam omylem í k Tvému jménu v minulé zprávě.
Dobrou noc všechny maminky a miminka.
Pěkný večer maminky ,
Jakpak jste prožily dnešní sváteční den?
My jsme byli s manželem na krátké vycházce, a jinak jsme stále doma. Manžel ještě nemá práci, tak stále hledá.
Verčo gratulujeme ke Kubíčkovýmu půl roku.
Ahoj holky,
tak už jsme zpátky od mých rodičů. Byla to paráda, super počasí, mamka se o nás ukázkově starala a my jsme si to výborně užívali.
Koukám, že dnes tady bylo nějak pusto - asi všechny užíváte krásného dne.
Držím palce, KaVi a Šimonkovi , ať se jim boj s AE podaří.
Kubíčkovi od Verči přeju všechno nejlepší k půl roku!!!
Příkrmy - Mates zatím jedl skoro všechno - mrkev, mrkev s bramborem, brambor se špenátem a fazolkama, brokolici. Brokolici měl zatím jen od Hami, všechno ostatní už jsme zkoušeli jak kupovaný, ta domácí. Jediný, co nejedl, byla cuketa s bramborem od Hippu. No, ani se mu nedivím, cítit to bylo po seně a chutnalo to podle toho. Zato pití nepolkne jiný než mlíčko.
Žvatlání slabik - tak Mates zatím taky jen výská a vříská, ale slabiky to určitě nejsou. Jediné, co ze sebe dostane je jojojojo při usínání.
Jo, ještě jsem ve Třebové stihla navštívit kadeřnici a nechala jí volnou ruku. Tvar účesu už zmizel, ale barva ještě chvilku pobude
Výsledek je k vidění v galérce Zimňátka 2005/2006
Zatím pa Monika
Ahoj,
Verčo Kubíčkovi všechno nejlepší… ![]()
Dneska jsme byli odpoledne s manžou a s prckem u tchýně. Malej byl docela hodnej což se divím, protože tam často pláče a pak musíme domů… Tchán měl v sobotu mozkovou cévní příhodu, ale naštěstí ho včas odvezla sanitka, takže je v pořádku, nijak ho to nepostihlo. On totiž hodně kouří a taky si moc rád vypije
a pak třeba celej den nic nejí a tak to chodí pořád, takže se celkem není čemu divit…Snad se z taho aspoň na chvilku poučí, ale pochybuju.
Nevíte náhodou jestli už můžu dávat prckovi rozmačkanej banán??? Dáváte to některá???
Peťo , až budeš mluvit s Kačkou, tak ji pozdravuj. Myslíme na ni a Šimonka, aby to zvládali.
Mončo až teď jsem si pořádně přečetla o srazu maminek z Prahy. Já můžu kdykoliv, jen mám teď víc lítání s malou k paní doktorce. Taky musím na kontrolu na gyndu. Budu se snažit, ráda bych vás všechny poznala. Půjdu mrknout do galérky ![]()
Mončo , ten účes Ti moc sluší. Změna je to velká
Pěkná barva.
Všem přeji krásný večer a hezkou dobrou noc ![]()
Všem hezký večer,
Kubíčkovi vše nej !
Jarčo, nasmála jsem se, jak popisuješ, jak malej prožívá tlačení
…
U nás bylo vlastně všechny ty posledí dny s vyjímkami (tak 10-15 min.) krásně a teplo, takže jsme vyjížděli ven.
V sobotu jsme jeli za ségrou na chatu, je to supr, hlavně pro malou.
V neděli nebyla moc ve svojí kůži, máme pořád ten samej problém s kakáním ( tak snad se to zlepší), takže jsme jen udělali hodinou okružní jízdu po dědině
, jinak byla nervózní…
Jinak jsme koukali na televizi, prosmáli VV - ten sobotní zpěv všech a taky jsem mrkla na výměnu manželek a jsem si asi tak na 99,9% jistá, že bych do toho nešla ![]()
Přítel se mě ptal, kdy bude „výměna manželů“ ![]()
Taky se malá tak asi poprvé otočila z břicha zpět na zádíčka a snaží se i naopak - ze zad na břicho - ale to jí tak úplně nejde, na bok to jde snadno a pak se snaží a nic…kdy by to měla zvládat bez pomoci ? Už se vaši prci takhle točí ?
Tak příjemný večer.
Pa, Ha
Ha - Mates se na bříško otáčí už dlouho. Začal když mu bylo tolik, co Ivče, ale dr. říkala, že je dost rychlej. Takže neboj, když už se točí na bok, tak to nebude dlouho trvat. Jo, a podle všech moudrejch tabulek, příruček, doktorů a fyzioterapeutů se mají mimča nejdřív otáčet ze zad na bříško a až někdy časem z bříška zpátky. Mates se taky nejdřív občas přetočil z břicha na záda, ale bylo to vždycky tak nějak náhodou.
M.
Krásný dobrý večer všem
Katce jsem pozdravy vyřídila, právě jsem jí psala. Už je to lepší na tělíčku, ale tvářičku má špatnou. Navíc měl zlatýho streptokoka, tak bral antibiotika
Čekají ještě na výsledky, ale snad to bude lepší a lepší.
Malej dnes vytuhl v 17h a před chvílí se probudil, dostal kaši a teď si hraje, tak jsem zvědavá v kolik bude ráno budíček.
Taky se už dva dny snaží do sedu a pořád to dělá celou dobu venku v kočárku a pak zuří, protože mu to nejde, místo aby třeba spinkal. Na nohy se staví pokaždé, když ho chytnu za ruce. Tak nevím jestli si vůbec někdy sedne nebo bude snad rovnou stát ![]()
Na bříško se taky otáčí už dlouho, ale zpět to néé, to musí matka pořád otáčet, protože tak řve, že to rve uši ![]()
Mončo účes perfektní a změna opravdu velká
No úplně jiná ženská
Moc ti to sluší!!
Jarčo já dávám malýmu banány už od začátku a malej je papá bez problémů, někdy mu do toho uvařím třeba jablíčko a rozmačkám. Malej jí všechno, dnes jsem mu zkusila dát špenát s bramborem a taky to baštil. Samo, že zas je všechno pro změnu zelený
Ale jsem ráda, že to jí, taky kupuji skleničky od Hippu nebo něco od Hami.
Zkus a uvidíš, ale pokud papá zeleninku tak by mohl i banán.
Verčo Kubíčkovi vše nejlepší k dnešním malým narozeninkám
![]()
Tak jsem napsala menší románek a jdu pokračovat v prácičce. Dělám fotoalbum Fidovi, tak jdu zas řádit ![]()
Krásnou dobrou noc všem a hodná miminka
Petra s Filípkem
dobrý večer,holky,my jsme byli na svátky doma,bo manžel pracoval,absolvovali jsme oslavu ročních narozenin u Hynečkovy kamarádky,bylo to bezva,pročistili jsme si mozek a trochu popařili,mám tu výhodu,že dcera má už 14 let,tak se o malýho postarala a my mohli chvilku pobýt.no,výhoda je to jen někdy,protože to ji musí člověk přesvědčit,aby s kočárem jela sama,neb trpí představou,že všichni si myslí,že je matkou dítěte.skoro to tak vypadá…jinak je Hyneček pořád ležák,takže si to užíváme,zatím…taky žádný slabiky neříká,jen piští.dneska jsme měli velký úspěch poprvé s příkrmem,na karotku od Hippu už si jakžtakž zvykl,začínala jsem s první lžičkou od Hami,ale to mu vůbec nejelo,tak jsem zkusila tady tu karotku od Hippu a bylo to lepší,sama jsem to chutnala a ona je totiž výrazně sladší.ta od Hami mi dost smrděla.tak dneska jsem dala biokarotku s kukuřicí a otvíral pusu jak kapr,moc mu to chutnalo.já teda zatím kupuju jen pro alergiky,když má ten ekzém.jsem zvědavá,jak dopadne Kačka s tou léčbou,myslím na ni a doufám,že napíše zkušenosti.zdravím Jarcuhof,pocházím ze Zlína a na Lešné jsem pracovala nějakou dobu jako průvodce na zámku,ráda na to vzpomínám,snad se tam s Hynečkem letos poprvé dostanem,podíváme se,jak se to tam vylepšilo.mějte se všechny moc hezky ,ahojky
Ahoj holky,
Dlouho jsem tu nebyla, páč se nám podělal pc, tak ho manža dával dohromady. Tak to nejdřív dočtu a pak napíšu. Stázince, posíláme přáníčko k půlročkám.
http://www.gify.nou.cz/…ubory/42.gif
Dobré ráno maminky ,
Gratulujeme Stázince k půlroku.
http://sirmi.ic.cz/deti/87.gif
Malá se začala přetáčet až v 6. měsíci. Dnes jsem ji zkusila po:,–(it bez polštářů, jestli to chvilku vydrží sama, a sedí už sama v pohodě, tak z toho mám velkou radost.
Jarčo , Ráchel jí banán taky, a je to dobrý. Moc jí chutná.
Odpoledne se chystáme s Lamargaritou a Tedýskem ven s Ráchelkou, tak už se moc těším.
Přejeme všem krásný den.