Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,
tak u nás opět paří slunce a přitom to ráno vypadalo, že bude škaredě. Malej spinká po obídku a pak jdem na prochajdu a dám si zmrzlinu, mňam, už mám dost z toho hladovění ![]()
Hani, to je manža hodnej, že ti tak pomáhá, já si teda taky nestěžuji, když je mi bídně nebo jsem unavená tak manža taky jde ven a nechá mě třeba spát. Tak šup ať je zoubek venku a máte klídek, to stejný Matýskovi od Monči
I to vedro má asi špatný vliv na spaní. U nás teda zatím dobrý, ale vše může být.
Ivo zdravím vás v Brně
Ráchelka byla možná unavená jak psala Gabka, Fido když je v jiném prostředí delší dobu tak je taky uplakánek a nesvůj.Děti jsou zvyklé na svoje.Nikdy jsem nevěřila, že to může mít takový vliv, ale asi opravdu jo!
Tak krásný zbytek soboty a večer mrknu a pošlu koóńečně ty fotky (jsem vážně děsná) ![]()
Tak si holky představte, že Stázinka spinkala v kočárku na balkoně skoro 3 hodiny!!!!! Za tu dobu jsem naklidila celý byt!! Snědla celý obídek a teď se snaží (teda ona s s tím hraje) pít z kouzelného hrnečku od AVentu. Chtěly jsme jít s Johnymven, ale spustil se tady takovej liják!!!!!!!!!!!! Musíme počkat.
Dneska jsme tady měli svatbu, bylo jich plných 12 aut!!!! Škoda, že mají takové počasí, ale kdyby měli hostinu v Brně tak by jim svítilo sluníčko ![]()
Ahoj holky,
Davča spal skoro 3hodiny, to mě teda fakt překvapil. Honzik a Hanička jsou u babiček a pro Davču si přišla kámoška, tak budu ted hodku lenošit a pak se vrhnu na úklid. Tady je tak nezvyklé ticho.
Tak zatim ahoj, pak ještě nakouknu.
Ahojky,
tak my se vrátili z prochajdy. Jen jsme přišli domů,tak se zatáhlo, úplná tma a hrozně foukalo. Tak jsem z hrůzou čekala co bude, hm a ono nic. Spadlo 5 kapek a už zase svítilo sluníčko. To je blázinec, tak jsem pověsila ven prádlo tak snad mě nezmokne. Fido spí teď, páč celý odpoledne lumpačil v kočárku a doma. ![]()
Taky jsem stačila uklidit, co se manža věnoval malýmu, už jen vytřít a hotovo.
Teď si dáváme kávičku, večer zas nesmyslnej fotbal
tak si pustím asi nějaký film a budu opětovně žehlit
Já se tím snad budu živit. Mě by zajímalo, kde se to prádlo pořád bere ![]()
Hani tak si uživej klídku a odpočívej.
Jak jsem vešela prádlo tak Fido se pořád snažil dosáhnout na koš až ho na sebe převrátil. Teda už v něm nic nebylo, měla jsem ho položený na posteli, věším prádlo z okna na tyče(snad jste to pochopili
)Tak pošlu fotku, my se s manžou nasmáli ![]()
Holky, já jsem totálně vyšokovaná. Jak jsem psala, že Mates minulej čtvrtek strašně zvracel, tak dnes je to ještě horší. Ale aspoň vím, že je to po domácím vajíčku (minulej čtvrtek ho měl taky, předtím měl dvakrát z obchodu a bylo to v poho). Dnes začal zvracet na nákupu a valilo z něj víc než hodinu v kuse úplně všechno - nejdřív oběd, pak mrkvová šťáva, pak jen něco jako sliny a nakonec žlutozelené žaludeční šťávy. K tomu byl totálně unavenej, takže mi v náručí usínal, jakmile jsem ho položila, tak zvracel znovu. Teď jsme mu zvedli postýlku a chvíli spí a hlídá ho Honza. Jsem dost vyděšená a mám strach, aby nebyl dehydrovanej, protože po té dnešní noci ráno ani moc nepil, dopolední svačinu zaspal a pak měl k obědu jen pár lžiček té mrkvové šťávy. Volala jsem do Motola, abych se poradila, ale neberou telefon ![]()
Mončo, to znám. Udělej mu slabej černej čaj a dávej mu ho vychlazenej po lžičkách, než se mu ten žaludek uklidní.
Ahoj holky. To je teda dneska bláznivý počasí.. My se s manžou ráno nasmáli, protože samozřejmě, jak má člověk mimčo, tak v nedohlednu jsou doby, kdy jsme se o víkendu váleli do desíti v posteli…-:)) Takže ráno nás naše drahá Baruš vystrnadila z postele před sedmou a tak jsme vyrazili na výlet. Jeli jsme na zámek v Lánech. Při příjezdu jsme pocítili zklámání, neb zámek byl zavřen a už už jsme chtěli odjet, ale v poslední chvíli nás napadlo zeptat se stráže, jak to jako je…, a oni nám sdělili, že zámek se otevírá od desíti hodin…-:) No co Vám budu povídat - bylo po osmé hodině, takže nikde nikdo, náměstí osiřelé a my jsme se tam ploužili s tou naší holkou, která zatím byla čilá jak rybka-:)) a čekali dvě hodky než se zahrady zámku otevřou. Ale zas to mělo tu výhodu, že tam nikdo nebyl, byla to krásná procházka na čerstvym vzduchu, no parádička…
Monho, zkus asi fakt někde sehnat doktora, nechci si hrát na chytrou, ale aspon co jsem slyšela, tak vaječný bílek je pro mimča do jednoho roku docela nebezpečný. Může způsobovat jedny z nejsilnejších alergií. Žloutek prý je OK.. Tak držím moc palce, at je mimčo brzy v pořádku, a všem pěkný večer! Já dnes vyrážím za kamarádkou na malý flám a už se moc těším! Pa, mějte se.
Tak Mat se probral, napil se trochu mlíka ode mně a zase usnul, tak snad bude líp. Už se mu vrátila i barva do obličej. Kdyžtak zkusím ten čajík. Díky za tip Hani .
Brambůrku - špatně jsem to napsala. Samo že měl Mat v jídle jen žloutek.
Ahojky holky,
Mončo,je možný, že ty domácí vejce jsou špatný, kupovaný se přece jenom kontrolují . Já jsem dala teda taky domácí, ale když o tom tak přemýšlím, tak budu dávat radši z obchodu
.Zkus do něj dostat hodně tekutin, jak píše Hanka, klidně po lžičkách, v noci pít moc nebude a v tomhle hice by asi dehydrovanej byl. Budu na vás myslet.
Ahojky,
Mončo já se úplně vyděsila, ale já teda dávám taky jen kupovaný, nemám jaksi od koho. Snad bude Matýsek v pohodě, ale toho dr. bych asi volala pokud by se mu přitížilo. Tak na vás myslíme ![]()
Fido dnes vůbec nechtěl pít, mám taky obavu z dehydratace. Malej už zase spí, probudil se jen na koupání a kaši a zase chrní. No on teda odpoledne moc nenaspal. ![]()
Manža zuří u fotbalu, katastrofa, když si představím jak dlouho to ještě bude trvat… ![]()
Já domyla zem a leje ze mě jak z vola
Tady snad nezaprší nebo co! To je dusno fůj!!
Tak já jdu na ty fotky zatím pa
Moni to je nám Matyho moc líto, myslíme na něj aby se mu to zlepšilo!!!!
Hape já měla dneska od fotbalu pokoj, manža je s kámošema v hospodě. Sice ještě nedorazili, poslali mi sms: Prohráli jsme, mámee smutek, nevíme kdy přijdeme
Dobrý co?
Já vajíčka vůbec nedávám, já všechno jídlo kupuju. Nic doma nevařím, jen asi 2× nebo 3× a to brambor s mrkví a brokolicí.
Tak jsem našla slečnu na hlídání a ta kdyby nemohla tak si za sebe hned našla i záskok, dobrý že? Zítra ji musím cinknout a sejít se a domluvit korunky. Je to známá mé kamarádky, takže nikdo úplně cizí bez referencí.
Stázinka už spinká. Dneska v té bedně nic nedávaj, ach jo!
Holky, díky, že jste na nás myslely. Mates to nakonec zvládnul v pohodě. A večer ani nebylo poznat, že odpoledne bylo tak hrozný. Já jsem z toho byla fakt hodně vyplašená, protože minulej týden se Mat sice taky několikrát za sebou hrozně pozvracel, ale pořád se smál. Dnes zvracel mnohem víc a bylo na něm vidět, že už nemůže, byl úplně zelenej, měl kruhy kolem očí a brečel a vrhal na nás naprosto zoufalý pohledy. Když se navečer probudil, měl ještě nic moc náladu, ale už byl růžovej. Pak jsme do večera třikrát kojili (ale ze mě už toho odpoledne a večer moc neteče), nacpala jsem do něj asi 12 lžiček vody a pak večer ještě 240 ml Nutrilonu.
Byla u nás tchýně a kdybysme jí neřekli, co se dělo, tak by na něm nic nepoznala. Večer už rozdával usměvy a řádil jako obvykle.
Já jídlo většinou vařím, ale kupovaný mám v zásobě a beru ho třeba s sebou do práce, někdy na plavání a nebo ho použiji, když se mi nechce nic dělat. Matovi šmakuje oboje. Jenom toho domácího sní víc, protože ho je víc v talířku
Teda když nejsou takový pařáky jako teď. Teď té zelenině s masem moc nedá, ale ovoce a přesnídávky baští pořád se stejnou chutí.
Tak já jdu zaspat ty dnešní „radosti“.
Dobrou
M
Gabko tak to je lepší jak, když to posloucháš doma
Už mám hlavu jak meloun ![]()
Já se k té bedně ještě ani nedostala, válela jsem ve vaně a teď u pc, ani jsem zas nežehlila ![]()
Poslala jsem fotky, ještě nějaký pošlu za chvíli. Manža tady něco dělá na pc a to tak trvá než se to načte ![]()
Tak krásnou klidnou noc a pohodový dítka pa
dobré ráno všem,
Mončo, myslela jsem na vás, tak to je dobře, že už je malýmu líp ![]()
Já jídlo taky kupuju ve skleničkách, kromě těch s masem, je tam sůl, tak vždycky do kupovaný zeleniny zamíchám žloutek /domácí - teď už dám kupovaný
/ a nebo masíko
HaPe, krásný fotečky, moc vám to slušelo a Fido pod košem je bomba, je tam jak v úkrytu ![]()
Fotbal se mě taky netýká, protože manžel je v práci, tak jsem ušetřena ![]()
tady to vypadá na hic, tak já jdu pověsit prádlo.
Ahojky všem,
tak Fido opět překvapil, budíček v 5.30
a stále nespí ![]()
Tak já už vařím, sundala jsem prádlo, teď se vrhnu na žehlení. Navíc jsem pozvala tchánovce na oběd, tak je to tu jak ve vývařovně, děsný. Za chvíli si dám asi sirky do očí, jsem jak po celonočním flámu ![]()
Mončo tak snad už je dnes Matýsek zase svůj a v pořádku.
Tady to zatím taky vypadá na pařák ![]()
Tak zatím hezkou neděli a budu koukat ![]()