Poradna duly
Jana Čurdová
Pěkný den holky ,
Gabko, mě se to taky moc líbí ty fotky v galerce, jsi tak šikovná.
Hani, musím pokaždé obdivovat Honzíkův metřík.
Holky, já si myslím, že malá spí proto, že jí navečer dávám kaši, nasytí ji to a pak spinká.
Gabko, já zase přemýšlela, co bych koupila Ráchelce k jednoročkám.
Musíme do Delvity, tak pak zase nakouknu. Přeji hezký, ne dusný
den.
Iva
Ivo jasně ono je to jen měsíc a kousek od sebe. Tak pojďme debatovat ![]()
Taky pěkný den,
holky máte moc šikovný děti, sedají stoupají, to tedy u nás žádný náznak. Malá se točí na bříško, ale to je tak vše…
Tady je zase hic a zase budem muset být přes den doma ![]()
Malá je mokrá úplně všude, chudák, jak jí je horko. Za chvilku ji dám do kočárku na balkon a měla by spát.
Dnes se chystám, že dám dohromady fotky, který bych chtěla vytisknout, bude toho asi hodně, ale my v podstatě nemáme fotky na papíře,tak aby potom bylo něco na prohlídnutí
a pošlu to asi mailem do Fotolabu, jak psala KaVi.
Bože, tady je rachot, malá si vzala šterchátko a mlátí s tím o takové dřevo
vedle ní.
Jinak ty Vánoce - já na to vlastně vůbec neměla myšlenky a netuším, malé bude rok, takže něco k tomu věku s čím by si vyhrála a pak třeba nějaký pěkný šatičky na parádnici
…nevím, Gabko, a co ty ? Máš už plán ?
Takže idu a pak zase.
Pa, Ha
Kavi pořád se zapomenu zeptat. Šimonek jí kaši flaškou a ne lžičkou?
Ahoj,
Gabko , kupování dárků už pro mě začíná bejt docela horor, to ne že by mě to nebavilo, ale už mi schází inspirace. Při prvním dítku se to nakupuje krásně, páč ještě doma nic není, ale s každým dalším dítětem to je horší. Ted maj v pokoji 2 odrážedla, koloběžku, kolo(druhý jsem nacpala do ložnice), kočárek a golfky(pro panenku), domeček jsem musela složit, páč by tam nebylo k hnutí, hromady kostek a stavebnic, koš s plyšákama atd. Když se chystáme nakupovat vánoce, tak se rozhlídnu po pokoji a přemejšlim co ještě nemaj. Davčovi chci koupit nafukovací, hopsací zvíře( ještě nemáme), ale tím je má inspirace vyčerpána, takže budu vděčná za každej nápad.
Odpolední spánek, tak to je u nás v pohodě. Dopoledne i odpoledne spí 1,5-2,5 hod a někdy si ještě před koupáním dá 20minutovku a večer chodí spát mezi 20-20.30hod. Někdy usne hned, někdy si tam povídá, huláká nebo hopsá na čtyřech, ale neřve, jenom když chce sunar, tak se ozve. Ale v noci se pořád budí 2-3× na sunar, takhle dlouho žádný z našich dětí sunar nevyžadovalo.
Peto , to znám taky a počkej až příde na to, že se to z tý plíny dá vydlabat prstíčkem, to bude teprve zážitek, to je většinou i s ochutnávkou.
Dneska mě v 5.30 vzbudil šílenej řev, tak ženu do ložnice co se děje a Davča seděl a byl z toho úplně neštastnej, chudák nevěděl co má dělat. Nečekám, že by začal hned sedět, ale mohl by se to brzo naučit.
Jo a už na sebe převrhl sušák i s prádlem, ale naštěstí vůbec neřval, jenom nechápal co se děje.
Tak zatim ahoj.
Já mám v merku odrážedlo, nějaké hračky, ale taky bych chtěla pod stromeček takové kolo, lteré de dá i tlačit. Našla jsem www, kde je poměrně dost značek a hodně věcí, jen škoda, že se nedá vybrat věková kategorie http://www.nakupni-dum.cz/…g=&producer=
Stázinka tady vedle mě leží na zemi a pořád křičí, teda rozčiluje se. Ale bohužel není jiná možnost, musí se naučit lézt, musím ji nechta chvíli trápit, aby na to přišla, jinak se to nenaučí ![]()
Holky, já taky vůbec nevím jaký dárky.
Od kámošky malá má teď 18.7. rok, absolutně nevím co koupit, když jsem se jí ptala, tak mi řekla, že nějakou hračku, ale tak aby jí to ta větší nezebrala (7let) no tak teda sem v pasti!!!
Já jsem hrozně tupá, Fidovi to je jasný, oblečení, hračky a tak. Ale cizím neumím kupovat dárky, vždy si myslím, že se to nehodí
![]()
Za chvíli přijdou kámošky a já mám doma jak po atomovce
Se mě nic nechce ![]()
Fido chrní, ale nevím na dlouho to asi nebude, páč zas nějakej kretén seká trávu, oni to sekají snad každý druhý den
![]()
Mám nervy na pochodu ![]()
Tak jdu něco dělat pa
Tady jsemnašla diskuzi na téma 1 rok-dárek
http://emimino.cz/modules.php?…
Vede odstrkovadlo ![]()
Myslíte odrážedlo a není to brzy v roce ?…já nevím, moc zkušená nejsem, já jen co odkoukám tady od maminek v okolí, co kdy děckám dají. ![]()
Malýmu od kamarádky jsem v roce koupila plastové auto a 2 takové ty rozvíjecí hračky (vkládání orázků a stavění věže)…a to mi musela říct, co např. jinak jsem byla mimo. ![]()
Gabko , já se můžu jen dívat, co bych Ráchelce koupila. Teď s tím stěhováním budou výdaje, a manžel stále nemá práci.
Peťo , já taky nikdy nevím, co koupit druhým za dárek, aby se to líbilo ![]()
Malá má dnes zácpu, tak u toho chudinka tak plakala.
Jinak jsem dnes byla dopoledne venku, uvařila jsem, a odpoledne jsme se taky na chvilku prošly. Lamargarita má dnes rodinný výlet, tak jsme nešly na žádnou tůru jako obvykle. Vždy chodíme na dlouhé vycházky, a to se mi moc líbí.
Ivo však to mají být jen tipy a nápady, abychom měly přehled víš
S tím bytem ti to věřím, že to bude velký vydání, ale na druhou stranu se to vyplatí!! Se vám bude bydlet jedna radost
A co holky, kdy se zase sejdeme??? Pražandy? Zase bychom mohly přibrat i Lamargaritu s Tedýskem, co vy na to?
Ahojte maminy,
tak chodítko nám už dorazilo, hurááá. Domiskovi se moc líbí, jak to pomačkal a začalo to hrát, tak ani nedýchal
Já jsem teda nejdřív byla zá:,–(ně proti chodítku, ale samo, že ho v tom nenechám běhat hodinu. To by ani nevydržel.
Dárky-my zase peníze strkáme do domu, ale inspiraci samozřejmě nějákou mít musíme. Asi taky nějaký to odrážedlo nebo tak. Musím kouknout po netu a pak písnu, když něco hezkýho objevím
Počítám, že už na Vánoce bude prcek chodit a že si hezky doťape ke stromečku
Letos budem poprvé na Štědrej den sami, ve svým, ve třech. se nemůžu dočkat!
Jejda, vlastně ve čtyřech, ještě Čenda(náš pejsek-fenka)Jí teď tak trochu zanedbávám jak mám prcka, ona s ním teda moc kamarádka není. Dominik jí párkrát zatahal pěkně za chlupy a teď jak na ní začne natahovat ruce, tak se raději sbalí a jde pryč
![]()
Ivo, je moc fajn, že začala Ráchelka hezy spát.
Peťo-to znám, když někdo seká trávu a tak. Mám pocit, že zrovna když malej usne je vždycky největší rachot. Před pár dny jsem s ním byla venku a jen co usnul, jelo kolem nás asi třicet motorek
pěkně roztaženě, takže to docela trvalo a jak mají ty lazený výfuky, tak to byl teda rachot.
Jo a co koupit na Vánoce manželovi nevím taky nikdy
Já tak všeobecně neumím kupovat dárky pro chlapa, nikdy mě nic nenapadá ![]()
Tak ahoj a hezký večer
Gabko , můžeme se někdy sejít. S těma dárkama to je pravda, že jde o tip.
Jarčo , to je bezva, že už vám přišlo to chodítko. Já manželovi už kupuji jen to, o co si řekne, protože jsem mu vždy vybrala něco podle sebe, a vždy to bylo špatně.
Jo, holky, kdy budete začít dávat děti na nočník? My už jsme o tom s manželem dnes přemýšleli, že když má malá už tuhý hovínka, taK bysme pomalu mohli začít.
Krásný večer
![]()
Ahoj,
Ivo , já vždycky začínám dávat na nočník když už bez problémů sedí, oni se s tím nočníkem skamarádí a pak se líp odnaučují od plen.
Tady se zatáhlo a začalo hřmít a zase nic z toho nebylo, to už se nedá vydržet. Dnes jsme se vykodrcali ven a mám zase na několik dní vybráno.
Tak dnes konečně Davča začal používat ruce při lezení, chvilku leze, pak si sedne a neví jak zpátky na čtyři a řve, takže ted budeme čekat až se naučí sedět.
Jdu připravit dětem véču a pak ještě nakouknu. Ahoj.