Poradna duly
Jana Čurdová
Hani ,já ty rychlovky dělám takto:
KORPUS
6 vajec
5 PL hl.mouky
6PL krystalu
1 PL pudinku
1 van.cukr
1 dcl oleje
vejce šlehám z cukrem do pěny-trvá to dýl,ale nechcou se mě špinit mísy… ![]()
pak zasypu moukou plus pudinkem a zaliju olejem-je pak vláčnější.
Pro obměnu můžeš dát oříšky,kokos,kousky čokolády…
Peču při 180-el.trouba asi 3/4 hodiny.
KRÉM
2 másla
4 vejce
krystal cukr
vanilka
vyšlehám celá vejce do husté pěny-s cukrem a do toho zašlehám změklý máslo.
V létě ho dělám tak,že klasicky uvařím pudink,ale trošku řidčí a do vychladlého zašlehám máslo.Dá se zase přidat rum,kakao…
Zá:,–(ně krémy šlehám v nerez misce,páč se mě občas krém srazí-když je máslo studený.Pak to vrznu na plotnu a na malým ohýnku zahřívám a zároveň šlehám a tím se to napraví.
Kočár vyhrává Jané,ta S4 je prcek… ![]()
Kači-tak to máš teda jednodušší recept než já. Zkusím vyzkoušet
Akorát krémy z vajec nemám ráda, protože když delší dobu stojí, tak se to odstřeďuje a pak se s tím špatně zdobí. Dělám klasiku z pudinku ![]()
Dnes už končím. Přejeme hezkou noc a sladký sny
Hlavně dětičkám ![]()
Monča s Matýskem vás všechny zdraví, dojeli k rodičům v pořádku.
Kavi bezva těsto, zkusím. Jo a ten kočár jsem viděla v časáku a je hezkej.
Dneska Stázinka seděla na nočníku a vyčúrala se, škoda že o tom vůbec nevěděla. Chichichi ani já ne, až když jsem ji dávala dolů tak koukám a tam voda
![]()
Ahoj holky, tak zase moje obligátní půl desátá…
Eliška už spí. Sice si chviličku poplakala, ale chce to asi tvrdší školu. Já vím, že jsme to tu probírali a proto mě trošku zarazilo, co dneska říkali na Spektru (pořad „Maličkosti“). Tam totiž doporučovali dítěti vytvořit zvyky (stejná hodina koupání, pak papu, pak pohádka a pak zdarec a spinkej si tu samo). No a k tomu závěru prý patří i to, že dítě prostě pochopí, že se jde spát i za cenu toho, že si prostě pořve a pak samo usne. To mi teda připadá docela drastický. Já slyším Elinku plakat sotva dvě minuty a už mi to rve srdce
Takže dneska si chviličku pobrečela, ale stejně jsem několikrát přiskotačila na pomoc. Taky jsem se bála, jak jí je, protože dneska absolvovala další přeočkování (zase řvala jak tajfun, ale zdá se mi, že už asi ze zvyku). No a další ji čeká cca za měsíc. Alespoň jsem jí za to utrpení nakoupila spoustu dobrot
Jo a MUDr. říkala, že už můžu začít přidávat místo odpoledního kojo bílý jogurt
To už ale Vy přidáváte často. Tak jsme asi poslední. Stejně jako se zoubky (teda, asi ještě Ráchelka
.
Moni, to jsem vůbec netušila, že chudáček Matýsek má takovýhle problémek. Navíc, půjde do nemocnice zrovinka na můj svátek
Ale neboj, budu na Vás moc myslet a druhý den určo budete doma a nebolavý
Pindíci jsou pěkná „potvora“. To kamarádka má synečka, kterýmu pořád srůstala kůžička. Pořád mu ji museli přetahovat. Chudinka si na to tak zvykl, že se to naučil sám, ale to víš, že ze začátku byly slzičky. Vy to ale, doufám, budete mít jednodušší. Jednou a dost ![]()
Kavi, s těma linkama jsi nezmar
Hned půjdu studovat to o těch chodítkách. Ale to, co si vybrala Gabka pro Stázinku bylo fakt hezký. A zdá se, že už je pro chodící dítka. … Hape, s těma záchvatama to totiž znám taky. Mám to doma v bledě modrým (vlastně v růžovým
). - Jo a ještě chci poblahopřát k tomu zoubku
¨
Hani, jsem ráda, že je na světě taky někdo, kdo nežehlí nebo jen minimálně
Teda, teď musím žehlit Elišce, ale jinak zastávám názor, že všechno je o umě pověšeným a poskládaným prádle ![]()
Kavi, já si taky vybrala Jané. Četla jsem několik diskusí a být Tebou, tak mu asi dám přednost před tím druhým. Sice nejsem nadšenec do tříkolek, ale ten druhý kočárek má to zdvojený kolečko. Četla jsem, že si může hůř poradit se sněhem a tááák. Ale to víš, nejsou to osobní zkušenosti. Každopádně mě se Jané líbí, ale určitě budu pokukovat po nějakým jetým.
Jaruš, určitě přeháníš a Dominiček je hodný dítko. Všechny přece máme hodná dítka, i když bysme je někdy nejraději roztrhli ![]()
Koukám, že je tu samá cukrářka se sladkým životem ![]()
Sem to teda blesk. Než jsem svůj příspěvek napsala, tak přibylo tucet dalších ![]()
Jo a abych přispěla svojí troškou do mlýna k těm Vánocům, tak ségra pořídila pro Elišku (samo, že hooodně dopředu) vyřezávanýho houpacího koníka. Nechala ho vyrobit na zakázku. Myslím, že se bude líbit, a že Eliška už bude v roce sedět ![]()
dobré ránko, dneska letím na chvíli do práce, tak se stavím déle ![]()
Hani, poslala jsem ti SZ ![]()
Ahoj holky ,
taky žehlím minimálně.
My nepečeme, protože nemáme troubu, jen remosku.
Veru, ty taky chodíš do práce? Tolik vás tu chodí do práce, já mám výčitky, že jsem stále doma.
Pěkné odpo.
Ahoj holky,
teď jsem dorazila od dr. jsem vyřííízená, ven už nejdu ani kdyby nevím co ![]()
Malej spí v kočárku, je asi taky zničenej z toho počasí.
U dr. lidí jak blázen, prej májí děti hodně angíny a zánět spojivek. Dostali jsme teda další antb a toho 1.8. na KO. Jinač malej je pěkně opruzenej a nic mu nezabírá, je to asi i z té moči jak tam má ten nález tak jsem vyfásla nějakou mast, když se to zhorší tak na kožní, mám ohromnou radost že ![]()
Včera jsem byli pro to maso a malej šel spát až v 10 večer páč jsem se zdrželi a jen jsem ho položila byl tuhoň.
Kači kočárek je krásnej, ale asi bych taky volila ten Jané. Já jsem vděčná za tady ten, je supér a hlavně ho unesu ze schodů i s malým. Tak nemusím hrkat po schodech a dítě v náručí ![]()
Hani já taky občas peču dort, recept z hlavy nevím ,ale mrknu a pošlu ti taky SZ a krém dělám z pudinku.
Fidovi jsem pekla k půlročku hříbek, ale na rok ať peče babča ![]()
Mamka koupila malýmu bazén, želva s fontánkou a asi hrazdička, nevím ještě jsem ho neviděla, ale bude ho mít až příští rok, s tím naším antb máme letos asi vystaráno ![]()
Jo a rozhodla jsem se , že taky nebudu žehlit, když se to pěkně vyrovná a poskládá tak je to jako vyžehlený
zatím teda v těch vedrech.
Jdu na kávu a koupila jsem si zákusky,ať žije dieta!!
zatím pa
ahoj holky. Dostávám se teď k mailu velmi sporadicky, nebot většinu času trávíme s malou na chajdě v Jílovým. Tak jen pár poznámek k věcem, o kterých jste diskutovaly. Zuby Jak víte, byla jsem minulý týden v Choratsku, hlídal tatínek a během toho týdne nám stačily hned vyrůst první dva. K mému velkému překvapení se to obešlo bez řvaní a protože je našel tatínek, tak mi VYSVETLIL, že „nálezné“ a tudíž pěkný dárek náleží jemu-:)) No…, asi má pravdu. Já mám také Jané, dostala jsem komplet od mamky a s kočárkem jsem naprosto spokojená… Světlušinko , myslím, že ty jsi se zmiňovala o rituálech, já se přiznám, že jsem jejich velkým zastáncem. Snažila jsem se na rituály najet co nejdříve (cca od 3 měsíce) a v podstatě nás to dost zachránilo. Bára byla od narození VELMI-:) uplakané dítě, v podstatě nám prořvala celé dny, v noci se budila po třech hodinách. Jedinou mojí záchranou a světlým bodem, byl večerní rituál koupání, mazání, jídlo a usínání.. Taky to samozřejmě nebylo hned, ale po cca 14 dnech začala Bára zavírat oči už u toho pití, protože už měla naučené, že pak se jde spát. V 90% času to od té doby perfektně funguje, tedˇsi třeba trošku popláče, ale tuším, že je to separační krizí, že nás vidí odcházet, ale netrvá to dlouho a během pár minut spí jako dudek. Takže já jsem všema deseti pro takovéto rituály… Zatím se mějte hezky a já zas napíšu pár řádek, až se k PC dostanu.
Barunce gratuluji dodatečně k zoubkům ![]()
Jsem to nějak asi přehlídla ![]()
Já jsem taky názoru, že rituály by měly být od mala, já se snažím aby Fido měl ve stejnou hodinu jídlo, koupání a spánek. Zatím se to daří, někdy pravda přetáhnem, když někde jsem, jako třeba včera, ale je to jednou za čas. Jinak už je naučenej a v určitou hod. je už protivnej a ví, že je doba spaní nebo naopak huláká a ví, že je doba jídla.
Jednou mě to dítě sní!!
Včera jsem mu dala bílý jogurt, Chočeň. jsem si myslela jak sní půlku a dobrý, mno tak snědl vše a ještě mě nadal, že už nemám ![]()
Tak tady teď byla šííílééénááá bouřka, lítaly kroupy, sem musela zavřít okna a stejně sem myslela, že je budu mít vysklený. Dokonce vypl i na chvilku proud, malej se naštěstí nebál, ale děsný rány. No jasně, že pořád hřmí, ale už zas začíná svítit slunko
A já se tak těšila, že třeba bude hnusně a příjemně ![]()
Malej snědl celou skleničku od Hami a ještě 150ml Nutrilonu
![]()
Jdu se najíst a pište, koukám, že si tu píšu sama se sebou hihihi
Ahoj holky,
díky za recepty, zkusím teda něco vytvořit. Já právě jednou zkoušela nějakej pudinkovej krém a byl celej nějakej zdrclej, tak skončil v záchodě
.
U nás ráno byla taky bouřka, krásně lilo, ale jenom asi 15 minut a to bylo vše, pak začlo pražit sluníčko a měla jsem po náladě.
Dneska jsem byla na kontrole u zubaře a on mi tam strčil takovej hnusnej, smradlavej, chlupatej fujněco, prej dezinfekci, teda to je síla ten smrad. Honza s dětma si teda užívaj, páč ten smrad se line po celém bytě.
Ale jednu výhodu to má „nežeru“, takže by mě nějaký ty kilča mohly rychle opustit.
Bílý jogurt u nás neuspěl, snědl 4lžičky a začal prskat, tak mu do toho zkusím namačkat maliny, ty včera dlabal o 106.
Veru, zasloužilá matka jsem určo ale s každým dalším dítěte se pořád učím nové věci
.
Holky, věřily byste, že existuje mamina, která v tomhle počasí dává dětem body s dl. rukávem, dupačky a přikrývá peřinou až po krk, já jsem z toho vždycky hotová, vždyt to přece neni normální.
Tak tady píšu a připálila jse hrnec, to jsem celá já. Mě už to vedro vyloženě nesvědčí.
Ivo, já taky nechodim do práce, ale občas bych ráda šla, jenomže sehnat něco na pár hodin na malým městě, to je nadlidský výkon, takže jsem furt doma a mám pocit, že nedělám nic jinýho než utírám zadky a musím dodat, že v tom jsem bezkonkurenčně nejlepší
.
Tak zatim ahoj, pak ještě juknu.