Poradna duly
Jana Čurdová
Ivčo, do práce nechodím a zatiím ani nechci, ale máme firmu 3 baby dohromady a jedna je teď taky těhule, tak trochu řešíme organizační stránku
. Večer juknu a v klidu vás dočtu. ![]()
Ahoj holky,
Bramburku, taky jsem zapomněla Barunce poblahopřát k zoubkům, tak dodatečně gratuluji.
My žádný rituály nedodržujeme, ale chtělo by to do našeho života vnést trochu pořádku.
Zatím jdu, přišla mi návštěva.
Pa
Ahoj holky,
tak dnes jsme byly v Delvitě, pak přišly kamarádky kvůli našemu bytu, v kterém budou bydlet, v té naší garsonce, až půjdeme do 4. patra. A teď odpoledne přišla ještě jedna kamarádka.
Ráchelka usnula, když jsme šly kamarádku vyprovodit na metro, tak jsem ji nechala v kočárku, ať se trošku vyspinká.
Táta nahoře spravuje byt, stále je tam plno práce.
Mně ještě čekají 3 pračky na žehlení, už se nemůžu dočkat
.
Tak jdu uklidit, nachystat véču, než se malá probudí a žehlit.
Přeji krásný večer.
Ahoj holky,
já se vzbudila po 2 dnech
, ve středu mě ta angína nějak dostala, takže jsem ráno úplně hotová i se Stephem a malou naklusala k doktorce znovu, dostala jiný ATB a přes obchod jsme mazali dom. Tam jsem lehla a spala až do večera a dneska skoro taky. Steph má paragraf, takže se o malou stará - přiznám se, že teď bych to asi zvládla s obtížema, tak toho využijem
, jsem ráda, že jsem, ale opět doufám, že ty léky rychle zaberou a budu zase fit.
Ale párkrát jsem nakoukla, když jsem si šla dělat čaj ![]()
HaPe , gratuluji k prvnímu zubu Filípkovi ![]()
Hani , já takhle dorty nepeču, protože u nás to nkdo nejí, snad jen já bych si kousek dala, ale to bych ho nakonec musela spořádat celý
…takže já nic…
S tou prací - já bych šla někdy hned, no uvidíme, jak se malá bude vyvíjet, ale pokud dobře, tak bych nastoupila po příštím létě…vše se uvidí. Ale pokud práce není, o to je to horší, to ti věřím…
KaVi , ty kočáry jsou oba moc hezké, takže bych to vzala teď asi z té praktické stránky, no však víš, jak se jezdí ve sněhu v Brně a tak…
Dneska se plánovala vanička na balkon, ale nakonec z toho sešlo, začlo hřmít, ale žádé kroupy a déšť se nekonal…tak nevím, ale taky čekáme, bo to je hrozné. Malá dostala takové malé plastové hračky do vaničky, tak je dnes při koupání poprvé prozkoumala ![]()
Jinak mi přijde, jako by to děcko bylo s tím chlapem šťastnější, tak nevím…
![]()
Takže zase pak
Pa, ha
Čauky maminy,
doufám, že jste mi všechny neodjely ![]()
Dneska odpoledne jsme byli s Eliškou a s manžou u jeho tetičky. Bydlí za rohem. Bylo to fajn. Měla tam na návštěvě roční vnučku, tak jsem si říkala, jak si holky pěkně pokecaj… No a ta naše se hned na začátku lekla psa (takovýho toho mini - „Jorkšíráka“) a byl průser. Měla hned po náladě. Si asi říkala, že je to fakt divnej člověk
Ale nakonec jsme to ustáli. Jen manža musel odskočit domů zavřít okna, protože ten bouřňák se nám rval až do postele. No to je ten půdní byt
… Hape, tak to si pak dovedeš představit, jak to u nás mlátí, když začnou padat kroupy
Ono to totiž nerachotí jen na ty okna, ale i na ty střešní tašky. Já už si na to zvykla, ale je fakt, že je to docela silnej rachot. Ovšem slabej odvárek od sanitek, hasičů, šalin… co nám rachotěj pod oknem ![]()
Ivuš, já taky nechodím do práce, neboj. Teda šéf by chtěl, ale to má smůlu
Ale brala bych nějakou brigádičku na pár hodin, abych si odpočinula od toho skoro šišlání a taky si vydělala nějakou tu kačku. Jenže nic kloudnýho se nedá sehnat a do práce se mi zatím nechce (malá je ještě fakt moc malá).
Hape, Eliška ještě nikdy nebyla opruzená, takže rady ode mě asi nepadnou, ale je fakt, že někdy má trošičku pocit, jako by to začínalo (ale fakt nevím, jak to má vypadat
) a to ji pak rozbalím a nechám ji tetelit se na přebalovací podložce klidně i hoďku. Hrooozně to pomáhá. Ale to asi taky děláš. …Jo a taky jsem dneska kupovala zákusky. Máme totiž zítra s manžou výročí svatby (rok), tak si dáme do nosa (teda obrazně řečeno)
.
Brambůrku, já Ti fakt nevím, ale rituály se taky u nás dodržujou, ale to dítko nezbedný vždycky (teda skoro) před spaním řve. Dneska usnula odpoledne během deseti minut a bez řečí, ale zato večer prořvala zase půl hodinu
S ní a usínáním je to jako na houpačce.
Dneska dostala Eliška poprvé jahody. Troufla jsem si jen na podušený a to jsem jí je ještě vrzla do jablečné výživy. To tvářila se nechutně
Myslela jsem, že to bylo tím, že jsem jí je jen rozmačkala (trošku se tím dávila
), ale ani rozmixovaný jí nechutnaly. Jahůdky asi favoritem nebudou ![]()
Já taky moc nepeču. Manža není zase tolik na sladký. Ale nedávno jsem dělala medovník z Apetitu (prý pravá Gruzínská receptura). Fakt se moc povedl. A to ho zbodnul i manža. Jen se po něm zaprášilo ![]()
Ha, přeji brzké uzdravení. Ta nemoc je fakt votrava.
Ha ,přeji Ti, ať jsi brzy zdravá.
Peťo , my míváme opruzeniny, a mažu to Bepanthenem, pak je to dobrý.
Holky, díky moc za reakce o práci.
Přeji všem krásnou dobrou noc.
ahoj holky, tak se mi dneska nějaknedařilo se připojit, neukazovala se mi diskuze, až teď jsem se znovu přihlásial a už to funguje. Dneska jsme byli v opravně a na počkání mi pán opravil tašku na kočár, protože se mi ten cvok v úterý vytrhl nic to nevydrží. Pak jsme si dali véču v KFC a jeli domů. Ještě předtím jsme se zastavili v Bambuli a koupili Stzázince klasické kostky plastové s vytlačenými obrázky a taky válec nafukovací a taky kroužky na tyči od Fisher-Price. Se jí to mooooc líbí.
Jituš tak Stázinka dostala od švagra houpacího oslíka. Když mu zmáčkneš ucho tak jimi začne stříhat a iá u toho.
Stázinka se ho ale teď začala nějak bát.
Ivo
já chodím do práce ráda, protože přijdu mezi „normální“ lidi a abych taky neztratila přehled. Jsem prostě dost podnikavá co se práce týče.
No jdu spinkat, dobrou noc všem
Nazdárek,
tak jsem zase tady. V týdnu jsem byla venku a viděla jsem jak jedna maminka vedla své zrovna naučivší se dítě chodit na „vodítku“. Docela mě to zaujalo, jako dobrý nápad a našla jsem prodejce http://www.detskydum.cz/detail.aspx?…
My jsme dneska samy, Zdeněk se vrátí až někdy odpolko
Jdu si dát kafe jinak Stázinka je z kostek a válců nadšená
kostky /> kroužky na tyči /> válec
Krásnou sobotu ![]()
Hurá,hurá,venku je ,,zima,,
![]()
Dokonce jsem dala Šímovi ponožky
![]()
Peti ,vééélká gratulejšn k Fidovu zoubku,huráááá
![]()
Jináč teda holky,psala jsem Peti po deváté na Skype a představte si,ona ještě s Fidem SPALA
![]()
To je kurňa život,já zase v 6 budík ![]()
Na tu opruzenou prdelku já používám taky Bpanthen,jak psala Iva a jinak je výbornej i Pevaryl a je asi tak 100× levnější…Nám strašně pomohla Methyl modř,ale je to to modrý co jsem dávala Šímovi na pusu,když měl ten ekzém…
Ha ,šup,šup se uzdrav,v těch parnech to musí být na věšák ![]()
Dřevěnýho koníka a kohouta máme na chalupě,tak je musím vyčistit a počkat asi tak rok,než bude Šimon stát
![]()
Světluš ,ty kroupy byly drsný,ve Slatině byly jak angrešt a tetě to vomátilo její překrásný truhlíky
Prosím tě,pošli mě ten recept na medovník-vyzkouším ![]()
Do práce se nehrnu,ale kdyby jsme měli málo peněz,tak asi taky budu něco zhánět…ale nedovedu si představit,že bych Šímu dala nějaké chůvě,babičky totiž chodí ještě do práce.
Brambůrku ,my máme taky rituál,večer vykoupat,namazat a to už se mu zavírají kukadla a jak dám mlíko,tak u toho už většinou vytuhne ![]()
Gabko ,ten válec máme taky a hrozně se mu líbí,ovšem v našem krcálku jsou takový hračky trošku na prd,zabírají moc místa a to chcem nechat dělat ohrádku kvůli psovi,není schopnej si zapamatovat,že na Šimonově dece se v noci nespí,grrr
![]()
V Ikei koupím záslepky do zásuvek-už to začíná být aktuální-sudy válí jak drak ![]()
A ještě ochranu rohů,aby si nerozflákl hlavičku,že… ![]()
Včera jsem mu vařila bramboru,cukínu,květák a mrkev a pochopitelně jsem to přes noc nechala venku,tak to sežral pes
Musím jít vařit znova,tak pak kouknu,zatím zdarec ![]()
Kavi tak zásuvky zaslepené už máme, když jsem to jednou v obchodě viděla, tak jsem je hnedka koupila. Když jde Stázinka do vany, tak všechny hračky uklidím včetně deky. Museli jsme už koupit i koš na hračky Psa máme malýho, takže nám nic nesní ![]()
Stázinka opruzeniny nemívá, jen jednou jak moc kadila, tak byla taková červená, tak jsemji namazala krémem proti opruzeninám od Nivei stačilo to jen jednou, hned při dalším přebalení všechno zmizelo. Bepanthen ji nepomohl. jinak to dělám stejně jako Jitka, když má na kůžičce vidět otlačky od plíny, hned je nahatá a to se jí líbí nejvíc. Zrovna mě napadlo, že musíme nebo by jsme měli koupit šicí stroj, protože by se hodilo ušít deku, z látky a mezi dvě vrstvy zašít tu gumovou podložku, nebo jak se tomu říká.
Já chci taky aby Stázinka takhle válela sudy. Jen se přetočí na břicho tak se odplazí ke zdi, kde ji pak musím vytáhnout a nebo si hned sedne ![]()
Do práce nechodím pro peníze (samo, že jimi nepohrdnu), ale pro zábavu. Podnikáme 10 let a nějak si svůj život bez práce a lidí nedokážu představit ![]()
Ha brzo se uzdrav
Hape Já chci taky spát do devíti!!!!!!! Sedmá max půl osmá a jsem vzhůru. Místy i šestá.
Jdu si uvařit květákový mozeček, Stázince nevařím, jí kupovaný lahvičky, v jedenáct měla jogurt s hruškovou přesnídávkou a to byl mlaskot ![]()
Ahoj holky,
KaVi , tak já dnes taky vstávala v 9 h
, páč Davča spal celou noc a vzbudil se až v 6.30 na sunar a pak ještě usnul, jé to byla paráda.
Jitko , tak my si doma taky užíváme pořádnej rachot. Bydlíme na pěší zóně, takže tam by asi každej očekával klidný bydlení, ale realita je jiná. Byt máme ve vyvýšeném přízemí, pod bytama jsou krámy apod. Jenomže zrovna pod našim bytem je průchod zakončenej schodama a to je ráj pro pubertáky na bruslích a skejtech. Na pěšce to rozjedou, hupsnou do průchodu a sjížděj po schodech, no úžasnej zvuk, něco mezi blížící se bouřkou a zemětřesením. A když tohle večer začíná utichat, tak se z hospůdky(taky zčásti pod náma) začína linout libá vůně různých minutek a pochoutek a rázem je ze mě slintající bernardýn.
Tak koukám, že je vlastně jedno kde člověk bydlí, páč se všude něco najde.
Ha , tak se přidávám do řad nemocných, pač mě děsně bolí v krku a ucho a dokonce mi v tomhle počasí byla zima a šla jsem si včera napustit horkou( spíš vařicí) vanu a ohřejvala se.
Na opruzeniny nám nejlíp a nejrychleji zabírá IMAZOL.
Jdu Davčovi rozmixovat oběd( dnes má poprvé králika), tak zatim čus, pak ještě nakouknu a pište, budu zalezlá celej den doma, tak at mám co číst.
Tak jsem si vařila ten květák a zapoměla jsem ho oslit, tak udělámStázince mozek taky, dala jsem ji vařit brambor a karotku a vajíčko na tvrdo, dám jen žloutek. Jsem zvědavá jak ji to pojede.
Právě jsem ji domlouvala, protože zase seděla, a odhopsala na podlahu (minula svoji deku a koberec) a začala na ní nadskakovat tak, až se převážila a buch hlavou o zem
Už je v ohrádce a je klid, čte knížky ![]()
ZVRACENÍ
Včera večer, když Stázinka vypila Nutrilon, tak i přes brknutí zvracela, dneska ráno taky (je to až třeba po čtvrt hodině od jídla) a když dostala před polednem jogurt, tak už si hrála spokojeně v ohrádce a znova (to bylo asi po hoďce) ![]()
Nevím co s tím, ve dvě má oběd a nic s mlíkem tam nebude, tak uvidím co se bude dít. Jinak ji nic není, jen je trochu protivná ![]()
Ahoj holky,
a nemůžou to být Gabko zuby?
Já teď peču kuře na oběd. Dopoledne jsme byli v Delvitě a v Bauhausu.
Manžel natírá okna v novém bytě.
Holky, prosím vás poraďte mi, co mám dělat, když s penězi nevycházíme a vím, že bych měla do práce, abysme měli z čeho žít. Já ale beru jen 8.000,– Kč, a musela bych změnit práci, a ještě kojím. Nevím co dál, takhle se žít nedá, a já se nemůžu válet doma.
Ivo buď doma s Ráchelkou, uvidíš, že Manžel najde práci brzo a bude zase všechno dobrý!!!!!! Hlavu vzhůru!!
Zuby, nevím, zatím nikde nic není vidět