Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ranko,
tak jsem ráda, že nejsem tak brzy sama na listopádeček …
Jsem totiž takový blázínek … čárku na prvním testu jsem snad vytáhla očima… byla hodně slaboulinká, ale byla tam:) Druhý den jsem to nevydržela a dělala test znovu, čárka už byla silnější, a já šťastnější. Potom mi začalo hrozně bolet břicho, křeče hlavně na jedné straně. No samozřejmě mě nenapadlo nic jiného, než hledat v encyklopedii příznaky mimoděložního těhotenství - křeče na jedné straně, tak honem šupky dupky k Dr. (podle výpočtů v 5 tt) no jistě, že mi bylo jasný, že nic moc neuvidí. Naštěstí Dr poznala asi můj strach, udělala vnitřní ultrazvuk, ukázala dělohu a v ní malý váček. Ale víc prý zjistíme až za 14 dní - trošku se mi ulevilo, ale můj strach nepřestává a doufám, že na další návštěvě uvidím srdíčko. Takže další návštěva Dr 21.3. … no to je pro mě za strašně dlouho
Asi je to tím, že je to první mimčo.
Bojím se hlavně toho, že se to takhle rychle povedlo, jestli můžeme mít takový štěstí? S manželem jsme se rozhodli o Vánoce, že tomu necháme v novém roce „volný“ průběh. Já jsem si samozřejmě přála, aby se to povedlo hned. Manžel mé cíle zase až tak nesdílel, no co si budeme povídat, frekvence sexu se zvýšila
, takže byl spokojený a doufal, že to bude trvat delší dobu ![]()
Jaké bylo mé zklamání, když se čárka neobjevila a za pár dní se objevila MS
Takže v únoru jsem tomu ani nevěřila, protože jsem si myslela, že jsme ovulaci propásli… tak dneska vím, že jsme nepropásli
No největší šok to byl pro manžela, a já byla šťastná, že jsem se dobrala cíle (jsem Kozoroh). Bála jsem se, že ten šok manžel nerozdýchá, ale naštěstí se s tím smířil - prý to nečekal… tak rychle, ale nakonec uznal, že je šikovný ![]()
No takže já blázním, čtu vše možné, sama sebe až moc pozoruji… a těším se až budou všechna vyšetření za námi a já budu trochu klidnější.
Jinak zatím největší problém jsou prsa, bolest, kterou jsem nikdy nezažila ani při MS, jinak cítím všechny možný pachy - víc než jindy, a menší nevolnost zatím rozdýchávám ![]()
Tak se zatím loučím, mějte se nádherně, pečujte o sebe a embryáčka. Papapa Milka
Edíku díky za tipy,
dneska jsem uvažovala, že si udělám dušenou mrkev (nikdy jsem ji nedělala
), protože na to, co většinou vařím, nemám ani v nejmenším chuť a něco teplého bych přes den jíst měla…
No s těmi 9 měsíci, to je pěkná vyhlídka
Ale určitě to stojí za to, klidně ať mi je blbě celou dobu, jen když budu mít jistotu, že je všechno OK. Trochu se bojím, měla jsem nedostatek progesteronu (nedostatečnost žl.tělíska), tak teď do sebe musím rvát hormony, tak snad to bude zárukou, že se něco neočekávaného nestane…
Mějte se hezky
Domi
Domi náš taťka má radost šílenou,ale už čekáme druhé a on má teď moc práce ,takže chodí domů fakt jen spinkat.....
maká i o víkendech.......ale spoň bude víc korunek,budou potřeba ![]()
JInak já měla první rizikové od začátku adělala jsem úplně všechno,krom zvedání extra těžkých věcí.......prostě jsem si nepřipadala nemocná ado posledního dne jsem všechno zvládala,i běhat a zařizovat byt a stěhovat se…takže teď mi zatím nic není takže taky dělám vše.......a on se jen ptá jak nám je jestli nám něco nechybí.......
ale u prvního kolem mě taky skákal…snažil se......ale možná to ještě přijde,my to všechno nechávcáme až po kontrole u gyndr.až nám oznámí jestli je vše o.k. ![]()
Ediku,
myslim, ze je lepsi jit na krev rano.....jestli to sestra posila jinam.-
Holky. ja se taky u Honzika pozorovala........je to normalni, ale zato jsem necetla zadnou knizku, na to mi stacilo emimino
A cele tehu od 9tt jsem byla doma, neomezene vychazky, parada…do toho sme vymenili a predelavali byt, takze nekdy jsem i zapominala, ze cekam mimi.....az na brisko
Katka
Holky, klidně doplnim co budete chtít, jen zatím asi není moc co......Až budeme trochu zaběhnuté, tak můžeme doplnit kontroly, ale zatim když jsou to jen PRVNÍ návštěvy u Dr, tak je to snad zbytečné..........Ale jak chcete........
Jinak myslim, že tatínkové jsou fajn u těch UTZ, kde už je alespon trochu poznat tvar miminek, ale jak kdo chce. No tech pár prvních jsem si ráda vychutnala sama. A jinak manžel se taky těší, jen ho děsí ta vidina dvojčat, takže je víc netrpělivý než já:-)
MilkaK…taky jsem otěhotněla pokaždé tak rychle, když budeš mít chut, tak si přečti můj deníček na https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ka-tak......ty mžitky teda nic moc..koukej hooodně pít!!! My s těma malýma svištěma musíme být fit!!!!
Ahoj holky,
domi - tak dušenou mrkvičku doporučují, četla jsem, že nejlepší je na másle (pravém, nešizeném) kvůli vit. A, aby byla dobroučká, přidej si tam trošičku cukru. Mňam - mám typ na dnešní véču:)
Jinak taky bych docela brala být doma - teda až už konečně vykoukne sluníčko a bude tady jaro. Nikdy bych si nemyslela, že budu chtít být doma. V práci mě to baví (bavilo) a každé nachlazení jsem přechodila, max. řešila pár dní dovči, ale marodit, to ne.
Ale teď přemýšlím, jak to říct Dr. vím, že je to brzy, třeba mě bude tak zle, že nebudu doopravdy být doma. Jistě, že než aby nebylo něco v pořádku, tak budu chodit do práce, ale dovedu si jaro a léto trávit v klídku doma. Máme baráček, zahrádku… no co by mi chybělo. Mimísek by se vyvíjel pěkně v klidu, a né tady v tom stresujícím prostředí.
Tak teď už se vážně loučím a brzy zase na napsanou. pa Milka
Co ja bych ted dala za to, abych mohla byt v praci:-))) Bez prcka…
Ale ne, jsem rada ze ho mam, a ze jsem doma…Jen uz me nebavi ten snih.....a ty sracicky po nem…
Katka
MilkaK, slyšela jsem, že těhulkám stačí u doktora říct, že je po ránu bolí hlava, a nechá Tě doma. Prý to je běžné. Já osobně nevím, měla jsem skutečné problémy, ale moje kolegyně z práce řekla doktorce, že ji po ránu bolí hlava a nedělá jí dobře cesta autobusem do práce (cca 20 minut), a ta ji nechala hned doma (s pěknýma vycházkama…). Takže jestli chceš, tak to zkus, pokud máš v práci stres, tak je pro miminko možná lepší, abys byla doma.
Já doma stejně pracuju, takže už se těším, až mi neschopenka skončí. Navíc jsem měla 1. března papírově nastoupit jinam, což se nekonalo… Tak uvidíme.
Domi
I kdyz je fakt,
ze kdyz budete doma, tak se vic pozorujete, kazdy neobvykly jev, a nekdy i zbytecne plasite:-)
Jo, ale proc se nervovat v praci...... nejlepsi je mit doma internet.....
A taky mit mycku… a nejakou hospodynku:-) To ja nemam, ale vdaka aspon za mycku…
Jednou za tyden vyluxovat, pofackovat a hlavne nedelat moc bordel…jenom se valet
Ja musim od pocitace, ty mzitky jsou docela divne, a to malej jeste nespi, jdu ho ulozit a pak snad prijdu
Katka
No nemůžu se od Vás odtrhnout… ![]()
No nebudu nic lámat přes koleno, možná je to i tím, že už mám zimní depku a těším se na jaro a představuji si jak si vychutnávám to sluníčko pěkně doma, ale na druhou stranu, bude asi lepší, když budu chodit do práce, protože se nebudu tak sledovat-jsem vážně plašan. A hlavně, bych už neměla takový přístup na net… no a to by bylo hrozný, kdybych nemohla s Vámi klábosit. Zatím je to asi fakt předčasné.
Milko já jsem teda ráda že do práce chodím,i když teď máme jarňáky…
první těhu bylo rizikové tak jsem byla celou dobu doma, a nudila jsem se......a pozorovala…nic moc......manža chodí domů až k večeru,takže jsem furt sledovala ty telenovely a už mi z toho docela hrabalo.......ale přes léto to bylo fajn to zase jo......takže teď se budu snažit pracovat co nejdéle.i kvůli korunkám........ale podud dr.doporučí klid klidně ulehnu … ![]()
Ahoj holky,
jen k tomu zůstávání doma na rizikovém, pokud to není opravdu nutné - já byla doma v prvním těhu měsíc kvůli hematomu a tak, a po tom měsíci jsem lezla po stěnách a u doktora slibovala hory doly jak se budu šetřit hlavně ať mě pustí do práce
uvidíte, jak na tom budete ![]()
mějte se,
maya + adélka 11 m 1 t + mimísek cca 4 tt
Jo prosim vás, jsem naprosto neschopná udělat si metřík do podpisu. Přečetla jsem si asi stokrát návod co jste sem psaly a ani napopáté metřík nikde, no aspoň to můžu svádět na těhotenské zatmění mozku.
maya
Beruško, zkus si toto zkopírovat do podpisu:
""http://bd.lilypie.com/L902p1/.png:http://bd.lilypie.com/L902p1/.png
To najdeš v nastavení.....nebo mi pošli SZ a zkusíme to spolu......