Poradna duly
Jana Čurdová
Dendulko,
občas se to stává, že je maminka nemocná ve chvíli, kdy ještě neví, že je těhotná. Kdesi jsem četla (na jiných serverech, kde třeba radí lékař), že když je to v takové časné fázi, tak kdyby měl být zárodek poškozen, tak se neuchytí a raději se sám vyplaví - takže jakási obrana proti té naší časné neznalosti a „nezodpovědnosti“ (jak máme být zodpovědné, když nevíme, že jsme těhotné, že?
) Myslím, že můžeš být v klidu.
Domi
O cole jsem taky četla, že pomáhá při nevolnostech… jinde zase, že se pít nemá
, ale asi se nesmí nic přehánět…
Teď občas upíjím manžovi jen tak na jazyk, abych si zlepšila chuť. Jinak bolesti hlavy musím zaklepat, na to jak jsem měla problémy dříve, zatím mě nebolí. Kolegyni Dr. (chodíme ke stejné) doporučila homeopatika (Neo-cyphyl), ale prý ve 3. trim. už se nemají užívat, a potom Paralen, ale prý ty homeopatika jsou lepší.
Když nad tím tak přemýšlím, tak jak jsem vy:,–(ila HA tak mé bolesti hlavy ubyly… je to možné, že to bylo tím??
zatím…
nevím jak u Vás, ale tady už nádherně svítí sluníčko ![]()
Já zase slyšela, že v počátečních týdnech těhu není ještě mimísek spojený s matkou, takže nevadí ani alkohol ani léky. Tak snad to tak je…
No snad to tak bude Domi ![]()
Taky jsem četla, že je lepší si vzít ten Paralen, než mít vysoké horečky, že ty jsou daleko nebezpečnější…
Tak tady sluníčko nesvítí ani náhodou, chvíli sněží, chvíli prší, no hrůza ![]()
Milko,
taky by se mi to líbilo. Já jsem si na zahřátí dala před 14 dny na masopustním průvodu štamprlku slivky… tak věřím, že to zas tak moc nevadí - ujistila mě o tom i maminka - prostě všeho s mírou. Ale tu slivku už si nedám ![]()
Domi
Holky,
je to tak, Paralen neublíží pokud se nebere dlouhodobě a štamprdle alkoholu taky ne. A myslim, že dokud není vyvynutá placenta, tak je to uplně v pohodě!!
A tady teda sluníčko jako vykukuje, ale že by svítilo se říct nedá
no snahu teda má, ale jaro to asi ještě není…😉 Čili MilkaK , odkud jsi??? z Floridy??? ![]()
jistě všeho s mírou a hlavně musíme být samy přesvědčené, že je to tak dobře
A slivka léčí, to je odedávná jasná věc
Moje kolegyně říkala, že když žila na Moravě, tak těhotné si každý den dělaly čajík a do ní káply slivku a jaký prý měly pěkný děti ![]()
Ještě jsem se chtěla zeptat na vitamínky, jestli nějaké berete? a jestli budete brát něco jako Maternu nebo tak? Já se teda snažím jíst hodně ovoce, ale na to moc chuť nemám, takže toho zase tolik nesním. Takže vitamín C beru i v tabletkách, Acidofolan-ten obsahuje kyselinu listovou - tu jsem teda brala už od ledna, když jsme se začali snažit..
jinak nic víc.
Kamarádka mi totiž říkala, že jí její Dr. řekl, že ať to moc s tou Maternou nepřehání, že se pak rodí veliké děti. Tak nevím? Jsem menší postavy a manžel je zase docela velký - no pořádný chlap
Tak se bojím, abych pak neměla nějakýho otesánka ![]()
jó kéž by
… ze Sev. Čech, ale už sem připlouvají mráčky
ale náladu mi to trošku zlepšilo, možná i tím, že je pátek… ![]()
jaro je bohužel v nedohlednu ![]()
Milko a odkud ze severu?
Ja beru acidofolan, a pak asi budu calibrum mami, ten jsem brala i u Honzika, ale jenom 2× v tydnu.. mam hypotyreozu, a tak mi vic nedoporucila
Katka
Beru CALIBRUM babyplan, určeno pro 1. trimestr.
I já jsem malého vzrůstu, jsem jak ustřelená kecka a můj přítel měří 196 cm, tak doufám, že dítko nebude po něm
, obříka už rodit nechci
![]()
co je to maleho vzrustu?
Ja mam 164cm, jsem mala?
K.
Ten calibrum baby plan je docela drahej, acidofolan stoji 42kc na mesic
SEZNAMEK:
KACULA - TP 1. 11.
DOMI - TP 3. 11.
ANNI - TP 7.11.
MILKAK - TP 8. 11.
MAYA - TP 9. 11.
EDIK - TP 10. 11.
KA-TKA - TP 11. 11.
DORKA - TP 14.11.
DENDULKA - TP 15. 11.
NICO - ???
No tak já beru listovku a v prním těhu jsem brala Mamavit, ale jedno balení mi vydrželo celý těhu. A jinak názory lékařů se různí, takže zase asi jako všude…všeho s mírou
No to jsem poradila co?!?!? ![]()
No já třeba nejím moc saláty a podobně, proto mi listovka určitě neuškodí, ale myslím, že přes léto se dá jíst spousta vitamínu v ovoci a zelenině, takže dojím jen co mi zbylo a na vitamíny prdim ![]()
A koukám, že jste samé seveřanky ![]()
no to vis,
my na severu nemame co delat, venku je zima, snezi, tak sme doma pod perinou a kdyz se nudime...... ![]()
K
No malá Ka-tko nejsi, měřím stejně jako ty, ale vedle přítele si fakt jako ustřelená kecka připadám, tak mě ber s rezervou ![]()
(ale obři teda taky nejsme)
Jo jo, babyplan stojí kilčo a je tam 30 tablet…
Manza ma neco pres 180. takze sme vyrovnana dvojka:-)))
Ale malej mel 3900g