Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojte
Tak dnesni noc byla des, je mela migrenu jak svine, myslela jsem ze to zaspim, ale ouha......kdyz jsem sla dat Honzikovi ve 2 rano mlicko, malem jsem se poblila, takze brufen to jistil
Nico, no nevim, ja myslim ze ty testy jsou snad vsechny dobre a kdyz ti poorad ukazujou //.....
Ja kupovala vzdy Best2
Jdu prebalit, smrdi ja rasuv pytel
Katka
Dobré raníčko,
no s těmi dvojčaty jste mi docela nahnaly, můj otec je taky z dvojčat, ale na druhou stranu by to nebylo zase až tak strašný, protože bych měla dvě děti jednou ranou..
sice si říkám jestli bych to zvládla, protože teď momentálně mám obavy i u toho jednoho prcka, ale asi jde jenom o to na všechno postupně přijít, kdy co dělat a kdy odpočívat.
Jinak to počasí mě asi umoří… každý den koukám v televizi na předpověď počasí, jestli už ukáží něco pozitivního, a ono je to snad den ode dne horší a horší.
Těhotenské příznaky: včera jsem zjistila, že nesnesu rizoto, s chutí jsem si minulý týden objednala k obídku rizoto a včera když mi ho přivezli, jsem myslela, že to ani nesním, snědla jsem sotva půlku a víc už do sebe nedostala, při pomyšlení na něj je mi blivno… tak jsme si k večeři udělali smažák… vím nezdravé jídlo, ale moc jsme si na něm pochutnali, a občas vybočit z té zdravé stravy se snad může:) Pak mě strašně bolí prsa a občas břicho, ale teď už to nejsou ty křeče, ale bolest břicha jako při MS, spolutěhotinky mi řekly, že to je normální, že je taky první trim. bolelo, no tak jim budu věřit a zbytečně neplašit. I když hned mám strach a lítnu na WC vše zkontrolovat…
Tak se zatím mějte pa Milka
Aha, tak už nejsem anonymní..:) jsem se nepřihlásila.. ![]()
K deníčkům: asi bych je dělala až nás bude víc, no a nevím jestli zvládnu napsat deníček… hlavně se tu zatím rozkoukávám, a plno věcí postupně zjišťuji, takže bude nejspíš dlouho trvat než se vším prokoušu.
Milko
Prosím tě byla by jsi tak hodná a písla mi buď sem nebo do soukromejch…jaký byly ty tvoje bolesti,kvůli kterejm si se bála mimotěhu.....jak často a dlouho tvali,jestli je pořád máš a prostě všechno co tě napadne…mě taky pořád bolí bříško…a od včera je to intenzivnější......ale gyndr.mám daleko…tak nevím zda se tam raději ještě dnes vypravit…díky
Ediku,
no mě bolelo bříško na pravé straně a nejvíc večer. Taková píchavá bolest, že jsem se musela vždycky chytit za to místo(něco jako slepák). Teď to přisuzuji námaze (pořád zapomínám, že jsem těhu). Jeden den jsem nesla nákup (to bylo v pátek, takže nákup na víkend, kterého bývá plná taška), v sobotu jsem doháněla co jsem nestihla za týden, takže docela pořádný úklid a v neděli jsem nosila kamarádky dítě (asi 12 kg). Největší bolesti byly večer, že jsem ležela jako při MS zabalená v dece a držela si polštář na břiše, ale nebyla to bolest jako při MS, alespoň já jí mám v porovnání s tímhle o něco tupější. A nejvíc mě strašilo to, že to bylo na jedný straně. Večer před návštěvou Dr. jsem se trochu uklidnila, protože mě jednou píchlo na druhé straně. Ale stejně… pí Dr. mě prohmatala (to mě taky trochu bolelo, tak jsem jí to řekla). Předepsala mi hořčík+B6, a čípky kdyby to nepřestalo. Ale zatím musím zaklepat, že pomohl ten hořčík. Snažím se hodně odpočívat, střívě si doma lehnu a něco udělám, abych si všechno nenechávala na víkend. K Dr. jsem šla podle poslední MS v 5tt. Myslím, že to Dr. pochopí a za ten klid a jistotu to stojí, a hlavně mi udělala vnitřní UTZ a tam to bylo vidět, že to je už v děloze. A nebo zkus pít Magnesii, tu doporučovali kamarádce, když byla těhu. Ale né moc.
Teď už mě nebolí na boku, ale „v půli“ a tupější bolest, takže to si myslím, že už pracuje děloha, ale je to jenom laické vysvětlení:) abych zbytečně neplašila. Musíte mě brát s rezervou, jsem vážně ze všeho vyprdlá:)
Ještě jsem se chtěla zeptat co děláte proti únavě. Dříve jsem pila 1 kávu denně, ale teď jsem jí vyřadila, protože se bojím. Pijete kávu a nebo něco jiného na povzbuzení? díky moc a zatím Milka
Milko, já kafčo piju, ale dělám si ho o půlku slabší a s mlíkem, dřív jsem ho s mlíkem nepila, ale mám nízíký tlak normálně a v těhotenství se ještě snižuje, tak si to kafčo neodpustím ![]()
Když jsem byla těhotná s klukama, měla jsem 80/50, což je hodně málo a akorát tak tendence někde sebou fláknout ![]()
Milko,
ja kdyby kafe nepila, tak jsem vyrazena z provozu.......ted piju 1-2 denne…
ale nedelam si ji s vodou, ale s mlekem.....jenom kafe instantni + cukr, usleham na penu a zaliju studenym mlekem do sklenice a to vypiju…je to neco jako ledove kafe, a moc mi chutna
K.
No už jsem taky přemýšlela nad tím, že si budu dělat hodně slaboučký. Názory se různí. Někde jsem četla vynechat alkohol, kávu a černý čaj. Někde zase, že malé pivo, vinný střik a slabé kafe s mlíčkem nevadí. Alkohol mě vůbec nevadí, ale ta únava je hrozná, a kafe mě vždycky postavilo na nohy. No já mám tlak normální. Teď ještě nevím, ale zatím se cítím docela dobře. Tak to zkusím. Díky ![]()
Jo a nejlepsi na nevolnosti je Cola
Mam odskousene u Honzika
K.
Taky jsem slyšela o tý Cole, ale přítel by mi asi dal, pořád hlídá, co jím, jestli je to zdravý atd., no snad ho to přejde
![]()
No nepreji ti nevolnosi…
Ale pak az uz nebudes vedet co bys, vyzkousej to.....
Kdyz vse co snis, hned vyvratis… to je pak hrozny.....
Zrovinka dnes v noci jsem si rikala, ze nevim jak zvladnu nevolnosti u Honzika… bylo me tak zle.
Katka
Ahoj holky,
tak zase to nesmíte přehánět…klidně si kafíčko dopřejte i dvakrát denně. Teda leda byste pily silného turka bez mlíka…no to asi ne.....Pokud pijete slabší kafe, tak můžete být v klidu. Ještě tedy pokud netrpíte na vysoký krevní tlak, ale většinou ho máme nízký, takže kafe naopak pomůže!!!
No jinak pokud máte bolesti břicha, obzvlášt křečového charakteru, tak šupajdit k doktorovi, pokud vás bříško jen pobolívá, tak to je celkem normální......
Jinak Magnézie je fakt výborná, uklidnuje malinko dělohu díky magneziu, které obsahuje, ale jako lék to teda nestačí!!!
Jo a na migrénu bych si tedy brala Pralen a Brufen až v druhém trimestru!!! Já jí měla včera, ale přešlo to samo, jen jsem vypila asi litr vody na ex. No ale jinak mi bylo zle celý den, dneska snad bude líp:-)
zatim páčko
Kaculo,
ja mam Brufen schvaleny od doktora......Paralen mi nikdy nezabral…a vzdy jsem pak blila
A krece nemam, brisko ted taky neboli…
K.
Ahoj holčiny,
zdravím při pátku ![]()
Taky mi nebývá nejlíp, i když špatné, že by to nemohlo být horší, to ještě není
Stav setrvalý - jak už jsem psala: mívám hlad, ale nemám na nic chuť. Včera jsem si s velkou slávou a radostí udělala dušenou mrkvičku
- byla výborná, mlaskala jsem u ní nahlas
Ale když jsem si na ni večer vzpomněla, to jsem neměla dělat
a od té doby na ni radši nemyslím. Takže jsem vypozorovala nový jev: nemůžu jíst stejná jídla po sobě. Vždycky se mi zprotiví a pak jej nemůžu ani cítit.
To jsem zvědavá, co budu jíst za pár měsíců. Už teď začínám mít vyplýtvané kuchařské umění ![]()
Tak se opatrujte ![]()
Domi
To mi připomnělo, asi tak ve druhém týdnu, to jsem nevěděla, že jsem těhu, jsem měla chřipku, a naordinovala jsem si Paralen, vycházelo to tak 2 denně
, doufám, že to nebude mít vliv na mimčo, co myslíte?