Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
624
7.9.06 13:05

BEE: já musím také brát železo - mám napsaný Tardyferon? Napsala mi ho asi preventivně, když nahlédla do mého krevního obrazu z nemocnice. Moc tomu nerozumím.
Na začátku jsem měla hemoglobin - 150; v červenci v nemocnici - 108. Jaké mají být hodnoty, to by chtělo nějakého odborníka z řad zde přítomných maminek. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 13:08

KAČUL - to je fakt a velká škoda, že ti to nezaručuje i druhý porod takový…v tvym případě byl ten oxytocin naprosto obhajitelný…to je ale jiný případ, než jsem já i Linda psala a to, když se dává „preventivně“, ačkoli to tělo zvládá samo…:-)

DANDO - kosmetiku já osobně moc nakupovat zatím nebudu…koupím jen nějaký základní olejíček (olivový, slunečnicový nebo mandlový - to bych ráda od holek slyšela, který je lepší, pokud mají zkušenost) a nějakou podobně „nenáročnou“ mastičku na opruzeniny…to vim, že NICO psala o panthenolu a že je rozdíl mezi krémem a mastí - a už zas nevim, co je pro tenhle účel lepší…zbytek kosmetiky koupím po porodu dle potřeb miminka. :-)
Bojim se koupit něco, co by nám pak nemuselo vyhovovat… koupat budeme vodou - bez mýdla - aspoň ze začátku…a průběžně uvidíme, co bude potřeba dál… :-) Ale taky by mě zajímaly zkušenosti maminek… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
7.9.06 13:12

BEE: s tím koupáním jen ve vodě také souhlasím, ze začátku mi mycí prostředky připadají zbytečné.
Napíšu zkušenost mojí kamarádky - má dvě děti:
Na prvního chlapečka kupovala propagovanou „osvědčenou“ kosmetiku apod. a Pavlík jí trpí atopickým ekzémem.
Holčička (1rok) - koupala ji jen ve vodě, po koupání jí mazala jen zadeček nějakým krémem s výtažkem z heřmánku, tělíčko vůbec a nemá žádné kožní probllémy.
Tak si myslím, že občas všeho moc škodí. Dřív takové věci také nebyly a děti neměly kožní alergie apod. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
7.9.06 13:14

Já jsem takový vyzvědač - ještě se ptám:
kolik máte nebo budete obstarávat kojeneckých lahví? Chtěla bych si koupit i ohřívač na lahve. U nás v Mostě jsem viděla nějaký cenově kolem 700Kč. :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
7.9.06 13:18

DANDO .....normální hodnota hemoglobinu je myslím 120-160 ale tělo, obzvlášt ženské zmákne i hodnotu 80-90 bez problému.....Až kolem hodnoty 60-70 se dává infuzka, teda u nás oddělení :wink: :lol: Bašti železo a bud hej!!

Kosmetika ......dopředu koupím jen Purelan(na bradavky) a Bepanthen.....jinak olejíček jsem měla Slunečnicový z lékárny a na zadeček rybí masičku z lékárny dělanou a na cesty Rybilku v tubě!! Mýdlo jsem měla (mám) Nela Batole..nějaký s olejíčkem..Jinak nic!!
Genciánku a líh 60ti% na pupík…to taky až po…

Naplánujte si cestu z porodnice kolem lékárny :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
7.9.06 13:21

DANDO …láhev jsem dopředu neměla žádnou, ohřívač jsem nikdy nepotřebovala…mám mikrovlnku.....
A myslím, že atopický ekzém nesouvisí s kosmetikou…ale nevim.. 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 13:29

Já mám podle posledního výsledku hemoglobin 114 g/l - jako hraniční meze jsou tam napsány 115 - 160…takže jsem těsně pod… našla jsem si, že obsah železa určuje i strava a lépe se vstřebává z živočišné než z rostlinné…uvidim, jak se mi to podaří dodržovat…možná si tu a tam toho železa „zobnu“, když už ho mám doma a bylo tak drahý :-), já dostala Aktiferrin a podle doktorky bych měla brát 1-0-1 … tak nevim…žádný příznaky chybějícího železa nemám… :-(

viz

http://www.volny.cz/weis/zelezo.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
7.9.06 13:30

Holky, má vůbec cenu kupovat dopředu lahve, když nevím jestli je vůbec použiju? Předpokládám, že budu kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
7.9.06 13:34

Bee: Já ho mám brát také 2× denně, ale jsou tam v příbalovém letáku rady, že se musí užívat tolik a tolik hodin po jídle a nebo před jídlem. Že vstřebávání železa zhoršují mléčné výrobky(obsahující vápník). :roll: Tak to zvládnu dodržet jenom ráno. Takže ho zatím beru 1× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
7.9.06 13:36

AD LAHVE: já jsem zatím koupila jen jednu(Chicco), to se upotřebí snad určitě. Má ten únikový ventil, takže mimi nepolyká vzduch; s nakloněným dudlíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 13:38

Chtěla bych ještě poprosit buď KAČULKU nebo SYLVU, jestli by mi řekly něco o vyšší hladině leukocytů…má být do 10 a já mám 15,4…ptala jsem se na to a pořád mi říkají, že je to v těhotenství normální, ale nikdo mi to nijak nevysvětlil…jen doktor na začátku říkal, že je to obrana organismu před miminkem…ale to si to tělo ještě nezvyklo, že je to čím dál víc??? :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
7.9.06 13:44

Kosmetika
Rybilka
Bepathen MAST
slunecnicovy olejicek
Seba Med mydlo v kostce (tim se chci myt i ja)
Seba Med kremik na telicko (budu davat az pozdeji)
Lih 60% na pupik
urcite potom nejaky ochranny krem na zimu

no a potom se uvidi

jinak koupani v ciste vode podle me staci, miminko se nema jak uspinit. Pokud bude sucha kuzicka, vyborny je olejicek Linolla, ale ten muze predepsat detska dr. jinak je celkem drahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
7.9.06 13:45

Co se týče lahviček, mám tuto celou :,-(u Avent :

http://www.prag-info.cz/…p/index_.php?…

Když jí neupotřebím, jedině dobře, bude se třeba hodit někomu jinému a prodám ji nebo si dokoupím jen větší savičky a bude na pití, uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 13:47

MAKOS - jsem rozhodnutá si jednu lahvičku koupit… strašně se mi zalíbily tyhle:

http://www.mimishop.cz/…a/detail.php?…

Tak asi jednu menší 150 ml…kdyby náááááhodou byla potřeba…ale taky doufám, že ji využijeme třeba až později nebo ideálně vůbec a přejdeme rovnou na hrníčky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 13:56

NICO děkuju s těma leukocytama…to je jediný, co mám od začátku mírně nebo víc zvýšený a mimo toleranční hodnoty… :-) Super…nebudu se tím zabývat. :-)

Holky, co dudlíky? Já kvůli kojení moc dávat nechci…viděla jsem včera takovej zajímavej „kousátkovej“…zvenku tvar normální, ale do pusinky se nestrkal klasickej dudlík, ale takový jakoby kousátko…viděla jsem to poprvé…máte s tím nějaká zkušenosti? A co normální dudlíky? Budete pořizovat? Používaly jste vy, co už mimča máte? Nebo je možný se bez nich obejít? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí