Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Bee
691
7.9.06 18:03

KRTI David byl zvyklý olejíčky používat už když bydlel sám právě proto, že doma kouřil a nebylo mu příjemný, když to tam bylo cítit, když přišel domů…takže tam taky pořád něco hořelo…museli jsme si ale najít vůně, které nám vyhovují oběma…a třeba citrusy jsou v tomhle geniální…a na vánoce kupuju vždycky takovou :,-(u, kde je jehličí, skořice a podobný vánoční vůně… :-) Skořice je mimochodem taky moc fajn…a nevim jak vůně, ale skořice samotná prý urychluje porod.. :-) Ještě to taky nějak vyzkoumám, protože její vůni máme taky oba rádi a kdyby urychlovala, tak proč ji s sebou nevzít, že?! ;-) - Aspoň pak zbyde na vánoce, že jo?! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 18:06

LINDI , když jsme s KRTI zrovna u těch olejíčků…na rýmu je výbornej eukalyptus…klidně si kápnout pár kapek do koupele…nebo prostě do aromalampy… :wink: Je mi tě líto, kočičko, rýma a ještě vedro…to je nejhorší kombinace…

Jdu chvíli uklízet a vytvářet domácí pohodu před příchodem manžílka ;-)

zatim paaaaaaaaa Bee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
7.9.06 18:06

Haha, tak hledani info o oxytocinu se obratilo ve velkou zabavu! Docetla jsem se, ze se aplikuje pri porodu i morcatum a zelvam (no, par kousku pak zhynulo, to me jen utvrdilo v tom souhlasit s nim jen pokud bude opodstatneny duvod), take mi vybehl odkaz na Cesky svaz muzu :D .

KRTI, my jsme take aroma rodina :) . Mame tu ruzne svicky, olejicky, vsechno musi byt mnam mnam. Sice psa neolejujem aroma olejem, ale koupili jsme olejicek proti blecham a klistatum a voni jak detsky olejicek, takze u nas to ma spocitany i pes! Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 18:07

LINDI, to bys ani nebyla ty, abys i na oxytocinu nenašla něco humornýho! ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
7.9.06 18:48

Bee já jsem taky četla, že skořice způsobuje stahy dělohy a urychluje porod - nevím, jak olejíček, ale pokud bys to chtěla jako koření, tak bys toho asi do sebe musela nasypat moooooc :lol:.

Lindusa my jsme psa teda zatím vynechali, ikdyž jednou už to taky odnesl sprayem Impulse, protože se mi na procházce vyválel v nějaké mršině a ani trojitá koupel ten šílenej smrad nepřebila. Tak jsem ho pocákala voňavkou a už se na něj dalo i sáhnout :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
7.9.06 19:01

KRTI: chachacha vy jste ale trapitele zviratek. By jsem chtela videt toho hafika, jak byl asi stastny, ze vonel. Nasi maji bigla a ten by se asi zblaznil - vzdycky kdyz se mu neco nelibi lita dokola jako blazen :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
7.9.06 19:04

KRTI, vazne ma skorice takove ucinky? To abych si celych 14 dni, co tu Lance nebude, odpirala me oblibene cinnamon rolls (skoricove sneky - tentokrat pecivo, ne prave sneky :D ). Ja jsem na skorici celkem zavislak. Ne teda na olejicku, to by ve me asi spustilo slintaci reflex :) . L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 19:11

No nevim, jak je to s jedenim skořice, LINDI, ale kdyz jsme se byli podívat ve Vrchlabí, tak nám to tam říkali jako dobrej recept, když se tam třeba v nějakym penzionu čeká na porod už moc dlouho… :-D Prej pomáhá sex (za to může už zmiňovaný přírodní oxytocin… :-) ) a taky skořice…jen tenkrát neříkali v jaký formě…ale mluvili třeba o lívanečcích a palačinkách se skořicí…řekla bych teda čím víc, tím je to jistější. :-)

Šel tehdy okolo jeden šťastnej novopečenej tatínek a říkal, že sex, skořice a okna…prý jedno v jakym pořadí… :-) Jen nevim, jak by se tvářili, kdybych jim v nějakym penzionu začala umývat okna… :lol:

Ale myslim, že KRTI má pravdu… tý skořice bys musela asi sníst celej kýbl…nějakejma šnekama myslim nic nespustíš! ;-) Nejlepší je zřejmě kombinace všech zmiňovaných „vyvolávačů“… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
7.9.06 19:22

Bee: no co , třeba by si v tom penzionu měla nějakou slevu, když by si jim to tam pořádně uklidila :lol: :lol: :lol:

Doufám, že si to teď nevezme nikdo osobně , ale s tím sexem jsem četla, jak už tady někdo psal, že je to sice učinné, ale že by se na nás muselo vystředat několik chlapů :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
7.9.06 19:26

Vystřiženo z Rodina.cz :
V malém množství se obávat nemusíte, ale ve velkém byste neměla používat např. hřebíček, skořici, jalovec-vůbec, bazalku, muškát. oříšek, oregáno.

Takže co je malé a co velké množství ? To je asi jako v zákoně o marihuaně a podobných látkách - lze ji přechovávat pro vlastní potřebu, nesmí však být v množství větším než malém :lol:. Tak si to přeberte i s tou skořicí :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 19:48

verun jak jako vic chlapu??? :lol: jak to tam jako vysvetlovali??? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
7.9.06 20:21

Ahojky, holky, ja to fakt nestiham!

Jen jsem rychle prelitla par stranek…

Bez oxytocinu bych taky neporodila, dostala jsem ho az na tlaceni, pze kontrakce byly proste kratky…

LINDUS - musim te trosku vyvest z bludu, v CR se rozhodne nedela 95% pausalnich nastrihu hrazi!!!!! Nevim, co kde pisou, ale kdyz si najdes jednotlive porodnice, tak je to aspon tady v Brne kolem max. 40%…no mela jsem z toho hruzu, hlavne z toho siti, a ve finale mi to vubec neprislo…nebojte se toho, samozrejme kdyz to jde, je lepsi se vyhnout…

Epidural - nemam osobni zkusenost, takze tezko muzu nejak komentovat…u me by se nestihl:-), doufam, ze to tak bude i po druhe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
7.9.06 20:28

DANDO - zelezo se urcuje prave podle hladiny hemoglobinu, special odber na Fe se nedela…106 je na tehotnou malo…nejde jen o tebe, jde o to, ze dite si do porodu dela zasoby, z kterych pak zije po dobu kojeni (do MM se zelezo nevylucuje), takze je dobry byt saturovana. Tak pekne papkej!
Vyssi leukocyty jsou v tehu naprosto normalni.

Lahve - podle mne nejsou treba vubec zadny (nepouzila jsem nikdy nic, Ondra se to ani nenaucil) - kdyz bude treba, tak neni problem kdykoli koupit…at zbytecne nevyhazujes penize - i s tou ohrivackou.

Kosmetika - uz se to tu probiralo - myslim, ze nejlepsi je fakt olejicek nebo delane masti a kremy z lekarny…
Atop. ekzem - komercni ho nezpusobi, ale muze vyvolat nebo zhorsit…fakt netreba drazdit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
7.9.06 20:47

Lih na pupicek - tady se pouziva bezne, funguje dobre - 60%. V porodnici pahyl pupicku vystrihnou (neboli) a pak se to tim doma vytira - je treba pak vysusit. Tot vse. Predpokladam, ze LINDUS mimi pupik strihat nebudou, pocka, az sam upadne a pak asi stejne…

Dudlik - my jsme nemeli a nemame. Napred jsem nedavala a kdyz jsem chtela, tak uz si ho nevzal - za zadnou cenu - v nejakych 3 mesicich. Rozhodne se nedoporucuje na dobu, nez se ustali laktace a dite je spolehlive rozkojene…ale jsou ruzne tvary, urcite nejsou vsechny az tak spatne a taky znam spoustu deti, ktere maji dudlik od prvniho dne a s kojenim problem nemaji. Kazdopadne jsem proti davat dudlik bezduvodne jen tak…

Uf, snad jsem to docetla vsechno???

Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
7.9.06 20:57

Sylvi …dost dobrej výkon..... :lol: :lol: :lol:

Dneska se nám to tu zvrhlo…za den asi 7 stránek :roll:

Dobrou noc :lol:

• načítám...
  • Citovat