Poradna duly
Jana Čurdová
Jo a taky pro snadnejsi porod mam v plnu od 35tt pit malinik. Pry je to dobre. Masaz jsem vzdala protoze to bych asi nezvladla.
Co se tyce sexu aby se urychlil porod tak kamoska ,,aplikovala" a stejne vyvolavaly:)
Ahoj holky,
moc děkuju za vaše názory, teda vy píšete jak o život. Jestli to vydrží až budete doma z porodnic:-)
Já taky nechci Bumbrlíkovi dávat dudlík. Dostala jsem dva, ale třeba si je vezme manža ![]()
Včera jsem vyprala velké látkové pleny, tak mě čeká hromádka na žehlení. Nějak podvědomě si potřebuju utvrzovat pocit, že budu matka ![]()
Měla jsem i dneska sen, že jsem byla s Davidem v porodnici a měli jsme už Bumbrlíka u sebe. Byl moc pěknej (tak by se mi líbil) - v tom snu jsem ho viděla do všech detailů. Koupali jsme ho, ale nešlo kojení ![]()
Třeba moje podvědomí dokázalo odhadnout jeho skutečnou podobu. ![]()
Ahojky kocicky!
Tak se hlasim po skvelem veceru. Milacek me vzal do luxusni restaurace…takova, kde dostanete 4 sousta za hooodne penez a bylo to fakt mnamozni a kupodivu jsem se i najedla. Ovsem nemeli tam horke maliny, takze aby byly ukojeny moje tehu choutky, vyrazili jsme do Prahy. Puvodne me chtel Mira vzit do Solidni Nejistoty, ale tu jsme nejak nenasli, i kdyz jsme krouzili okolo
Zato jsme nasli Hloupeho Honzu, coz je podnik nejakeho znameho z prace (vrele doporucuju pro milovniky ceske kuchyne!) a dali jsme si veceri cislo 2 + ty moje horke maliny s jahodovym dzusem…MNAMKY ![]()
Uzasne jsme se prosli vecerni Prahou a domu dorazili po jedenacte.
Pak jsme padli za vlast, nejak nas to cele zmohlo ![]()
Jeste jsem v polospanku stihla nachystat pekarnu a rano jsme meli teplou vanocku…luxus.
Precetla jsem co jste napsaly, ale zapomnela jsem, jestli jsem chtela reagovat
Klasika…
No a me dneska ceka uklid a nakup, protoze milacek na zitra pozval nejake lidi…aby se jako ty moje narozeniny oslavily. Tak nevim jestli to mam za odmenu nebo za trest
ale snad to nejak zvladnu.
Tak ja vsem preji pekny patecek a budu se snazit nakukovat.
AHoj holky,
vy jste teda ukecaný! pošlu vám fotku do galerky tak mrkněte na ten náš břuch! ![]()
Nico: taky maá jít uklízet ale kdyby se my chtělo tak jak se mi nechce!!
ale aspoň vyluxovat musím a vytřu asi až zítra, booože proč máme tak velký dům a k tomu dvě koupelny!
dando: taky jsem včera utřela skříň a narovnala jsem tam nějaké vyžehlené oblečky a plíny, no vždyť už se nám to všem blíží!! No a sleduju jak lenivím každým dnem tak so musím zvládnout co nejdřív ať je vše pro mimi hotové!!
Postýlky: holky mátě stahovací bok u postýlky??? uvažuju o tom, kvůli vyndavání až bude prcek větší!!
Babylife.cz: máte někdo zkušenost s tímto obchodem??? chci si objednat fusak a nevím jestli si to mám nechat poslat na dobírku,ale asi jo je to jistota že jo!!
Liborinko puvodne jsem chtela postylku se sesupovacim bokem ale v Ikeii takovou vubec nemaji. Oni vubec v Ikeii maji atypicke rozmery aby jsi si tam musela koupit i matraci. Ale aspon to ma dve polohy a v te horni se do te postylky dostanu uplne v pohode. Az bude vetsi tak to bude trosku problem ale zase si rikam ze uz bude po mne natahovat rucicky nebo sam vstavat:)
Bee ono to bylo 1/2 hodiny po porodu co trval skoro 36 hodin, takže mě nějaká kamera byla u pr…
Já je jen zahlídla ve chvilce bdění
a to už je sestra hnala. Co vlastně stačili natočit mi nikdo neřek
.No a babi s dědou mi pak vykládali, že viděli v TV taky mimi. Já jim říkám" no však to byla Kačka", koukali na mě asi takhle
. Žaloba mě vůbec nenapadla, bylo to před 13 lety a to se tenkrát ještě to soukromí tak „nebralo“.
BEE, VERUN - ve spermatu jsou obsazeny prostaglandiny, ktere se pouzivaji i k indukci porodu…proto se to doporucuje, kdyz uz chces porodit…ale tak jako na indukci musi byt porodni cesty do urc. miry nachystane a bez toho to nejde, tak je to i se sexem…proste kdyz bude moc brzo, tak si „akorat“ uzijes
. Funguje to jinak oxytocin…kazdopadne by to mohlo mirne prispet k dozravani nalezu na cipku - pokud uz fakt neni ready a nezareaguje na to.
SMARR - my mame postylku se stahovacim bokem a jsem za to rada - mnohem min me bolely zada…jde o to, ze se xkrat za den musis do te postylky ohnout…myslim, ze je to dobra vec.
JITKO - ad holeni - me holila por. asistenka az v porodnici, ale slo jen asi o dva tahy na hrazi, jinak nic, to je uplne v pohode. Ale tentokrat to zkusim sama, at mam klid, prece jen jsem zvykla na urcity komfort ![]()
S.
Pěkné dopoledne, mamči a mimča,
já dneska měla taky v noci sen, že mi praskla voda, tak jsem se v klidu navečeřela, abych neměla hlad, sbalila si tašku a pak jsme se vydali do porodnice. Bohužel (nebo snad bohudík
) tím můj sen skončil, tak nevím, jak to dopadlo. Jsem dobrá, že ? Uvidíme v reálu
.
Bee : já se na ty kalhotky neptala v PE, ale v Pacově (takové malé městečko asi 7 km od nás) a tam je právě prý nevedou. Zkusím to ještě v PE, tam prý je mají a kdybych nááááhodou nepochodila, tak jsem si uložila ten tvůj odkaz (moc díky
) a objednám si je po netu.
Jitka123 : já mám postýlku s vyndavacími špruslemi a taky, jako ty, si říkám, že dokud bude rošt nahoře, tak je to v pohodě a až bude dole, tak už bude prcek stát a nějak ho z té postýlky dostanu. To bych brala fakt jako detail, to mi v hlavě neleží
.
Jinak s mou vyrovnaností je to asi tak, že to jsou momentální pocity, které se třeba ještě můžou změnit. Počítám ale s tím, že do porodu to zůstane stejné, maximálně to se mnou začne mávat až po porodu a s tím teď stejně nic neudělám. Snad se mi ty poporodní deprese vyhnou.
Jdu si obalit tu zbylou píchavku a pak hodlám upéct švestkovo-jahodový koláč s tvarohem - tleskejte, protože něco upéct je u mě fakt výkon
Vaření je moje hobby, ale s pečením jsem na štíru
.
Pěkný den
.
Ahoj holky ![]()
Verun- zkus těm vašim pejskům vetřít do srsti dětský olejíček,používáme to u koní do hřívy a jde to mnohem líp vyčesat ![]()
Dneska jsem měla super noc
Od jedné do tří jsem nespala a když jsem na dvacet minut usla tak Lubča začal chytat komára
Asi ten úplněk,když je tak nemůžu nikdy spát.Ale nad ránem se mi zdálo jak rodím bubišáčka, doma s mamkou tatkou a bráchem, mamka s tatkou pro něco šli a než se vrátily tak byl na světě,byla to úplná pohodička byl ale takovej malinkej a hned se na mě usmíval.Asi to mám od Lindusi
Lubča mě vzbudil jak mě hladil po tváři ,že co tady vzdychám a když jsem mu řekla že rodím tak jsme se po ránu na smáli ![]()
Liborinko- my máme postýlku se šupovacím bokem,ale je po Lubčovi.Novou jsme nekupovali.
Benjulko- to je teda zážitek,věřím že jsi moc síly na nějaké námitky asi už neměla,ale hlavně že tě vystřihli ![]()
Dneska budu dělat ty žravé řezy,tak snad se povedou. Budem večer grilovat tak at máme i něco sladkého,ještě aby vyšlo počasí.Tak pádím do obchodu,ale vůbec se mi v tom větru nechce, aspon že už neprší ![]()
Holky já právě o té postýlce se sešupovacím bokem přemýšlím a asi do ní půjdu, od značky Scarlett bukovou za 2300Kč má taky dvě polohy.
Krti: tak držím ať se koláč podaří!! ![]()
Holky koupila jsem měkký tvaroh a vůbec nevím na co?? Poraďte co by z něj šlo udělat!! Ovocný knedlíky né, těch bylo dost minulý týden!! ![]()
Liborinka : já dám právě ten tvaroh na buchtu. Udělám těsto, pak tam dám ten tvaroh (s cukrem, vanilkovým cukrem a vajíčkem), navrch švestky a jahody, posypu drobenkou a kakaem a upeču. Mamka to tak peče a hrozně nám to chutná, tak to taky zkusím.
Jinak když mám tvaroh, tak z něj dělám pomazánku k večeři. Ale ty chceš asi něco k obědu, že ? To bohužel žádný nápad nemám. Jinak do té pomazánky dávám měkký tvaroh, 1 kostku sýra Apetito, 1 cibuli a nasekaný kopr. Nechám to uležet a pak dochutím solí. Mažeme na chleba třeba s rajčaty - je to moooooc velká ňamka
.
LIBORINKO: ja jsem si koupila od Scarelett - postylku ALEC s dolnim suplikem, tedy nema sundavaci bok, ale je fakt moc hezka. Jsem zatim spokojena! Hezke drevo, bytelna - fakt pekna. Takze Scarlett doporucuju.
LIBORINKO z tvarohu jde taky třeba tvarohová bábovka…ale jestli chceš oběd, asi ti taky neporadim ![]()
Kdybys chtěla recept na tu bábovku, dej vědět…
ale myslim, že do ní se dávaly tvarohy dva…