Poradna duly
Jana Čurdová
hm, tak se mi nejak ztratil prispevek…
Urcite chci koupit Avent Sadu na uceni. Je tam lahvicka, ktera se da predelat na nekapajici hrnecek.
Bee , s temi leukocyty si hlavu nelamej, je to normos.
KRTI …:,–(a je super, využiješ určitě kdyžtak později…jen budeš dokupovat savičky
![]()
BEE .....vypadá dost dobře, lahvička
leukocyty nějak neporadim…mám okno jak kráva ![]()
Na kurzu jsme se bavili taky o pediatrech…je potřeba si nějakýho vybrat už teď a ideálně k němu dojít…prohlídnout si čekárnu, ordinaci, ordinační hodiny (v ideálním případě by měl mít pár hodin týdně vyhrazených jen pro malá miminka, aby nebyla v čekárně s nemocnými) a taky si s tím doktorem domluvit schůzku než k němu začneme opravdu chodit s miminkem…ujasnit si postoje, aby my jsme nechtěli na všechno antibiotika a on naopak nepropagoval spíš přírodní léčebný postupy nebo naopak…podle vybavení (vyzdobení) čekárny a ordinace se dá taky leccos odvodit…tak jsem zvědavá, s kym se domluvim a jak bude „nadšen“…:-( Vždycky mám pocit, že doktora otravuju, když chci „jenom“ konzultaci. ![]()
Máte některá už stávající maminka zkušenost i s tímhle? Jak jste vybíraly doktora pro své první dítko? ![]()
MIO nemáš ty náhodou nějakýho doktora na Pze 5??? Nebo někde blízko? - Ona tu teď ale moc Mia nebývá…napíšu jí asi SZ… ![]()
Lindusa píše:
KACUL, ja vim, tezkyho kalibru![]()
![]()
Lindo ,
já se teda fakt bavím, Tebe tady nemít, tak mě to ani snad nebaví číst
.. Teda pardon, s ostatníma je sranda taky, ale Ty jsi prostě formát. ![]()
Jo a toho jídla u porodu se fakt neboj. Mně nejdřív praskla plodová voda, nic moc dalšího se nedělo. Tak mi povolili i večeři, ale stejně šla za pár hodin ven..
No a na hlad jsem rozhodně myšlenky neměla. Taky jsem si říkala, jaký to bude strašný u porodu nejíst, ale teď to teda fakt neřeším ![]()
Dřív se pokud vím zakazovalo u porodu i pít
. To mi teda fakt přijde drsný, i když je fakt že ani žízen jsem necítila..
oxytocin : ráda bych si o tom někde něco přečetla. Nenašly jste někde nějaký zajímavý odkaz? Mně při porodu s Ondrou oxytocin dali (a ani mi pořádně neřekli, co to je
). Kontrakce jsem měla fakt hoodně silné, tak bych si o tom ráda něco přečetla, abych věděla jestli jim ho mám tentokrát zakázat.
Díky, jdu dál číst
Pajina
Tak jsem si zkusila zdrimnout, kdyz jsem strasila uz od peti, ale nebylo mi prano. Mela jsem total ucpany nos, myslela jsem, ze to zaspim, ale po pul hodine jsem si proste musela kapnout, pak se na me natiskl pes a odmital se hnout a ja proste s mymi materskymi hormony nemam silu ho odstrcit
, pak vstal Lance, to uz jsem skoro zaspala, ale bohuzel… Pak sel jezdit na kole, ale omylem zmackl cudlik na ovladaci k autu a to zacalo troubit a hned za 5 vterin zvonil telefon, samozrejme pro me! Takze konstalace hvezd mi fakt nebyla naklonena
. Jinak zitra jdu nakonec jen k doktorovi, prohlidka nemocnice se nekona, sestricka, co mi to mela ukazat, ma nejaky meeting. Tak jdu 28.9. Aspon mam vice casu na pripravu dotazu
.
No, i pro me je priorita, aby mimi bylo v poradku a zdrave, ale take chci dobre dopadnout u toho porodu ja, hihi
. A to co s nejlepsimi vzpominkami. Ale jsem opravdu optimisticka, verim v happy end, aspon v tomto pripade. A nejen happy end, ale i happy prubeh vseho. Zatim mam tehu, az na muj temer invalidni stav ted ke konci
, pohodove, zadne komplikace, straseni, zakazovani, omezovani, tak to snad bude takhle pekne pokracovat az do doby odstehovani se meho ditete z domova
.
NICO, toho se take strasne bojim, ze budu rodit xx hodin a ve finale mi provedou cisare. Sice cisare opravdu nechci, ale pokud doktor rekne, ze je to tak a tak a ze prirozeny porod by nemusel na 90 % dopadnout a ze se budu zbytecne mucit, tak mu ho odkyvu uplne hned. Musim zitra vypatrat, jak se tu zjistuje velikost mimise pred porodem, pac uz nemam zadny ultrazvuk…
DANDO, kosmetiku jsme tu probiraly mozna pred nejakymi 3 tydny, nevim presne, s emiminem ztracim pojem o case
. Pro uplne male mimi budu pouzivat jen vodu a nejaky prirodni olej na mazani, na prdku mam nejakou vazelinu a krem na opruzeniny, nazev Ti asi moc nepomuze, je to US produkt (vybiral manza
). Pozdeji budu pouzivat Johnson's. Sice ho spousta lidi nema rado, ale ja mu dam sanci a pak to budu resit operativne. Take tu mam neco prirodniho, opet US vec, jmenuje se to Burt's Bees, jsou to produkty na bazi medu, podmasli a dalsich prirodnich veci, jsou take urcene primo pro miminka, tak vyzkousim jeste pred Johnson's tohle. JInak lahvi mam asi 5, ale jen diky tomu, ze jsem je dostala. Ja nekupovala zadnou. Ohrivacku nemam, pokud pujde kojeni, tak nebude ze zacatku aktualni. Videla jsem ale super lahev, tu si musim urcite sehnat!!! Vypada jako prso
a ta saci cast jako dvorec s bradavkou. Idealni na to, kdyz se plne koji a odstrika se mlicko do zasoby a pak se podava. Mimi neni zmatene… Jedine snad rozdilem velikosti prsa
. Jinak i ja se priklanim ke Kacky nazoru, ze atopickemu ekzemu se kosmetikou nezabrani, potazmo ta ho nespousti. Me se kuprikladu spustil, kdyz mi bylo 23 let… Je to jakasi alergie organizmu, nekdy na jidlo, nekdy na pot, na chlor, nekdy se pricina nezjisti (jako treba u me…).
NICO, u nas maji lih jen 70 %, doufam, ze to nejak neva??? Aby nebyl na to pupendo moc agresivni. Manza rika, ze muzem pouzit i peroxid vodiku, ale o tom jsem nikdy neslysela… Jaky je Tvuj nazor?
DANDO, jeste k tomu koupani a mazani. Nam tu rikaj, ze prvnich 14 dni nemame ani mazat. Nicim. Koupat jen ve vode, ale take hned ne ze zacatku, ze zacatku jen otirat zinkou. A to zadne mazani diky tomu, ze mimi se stejne loupe, ze je to naprosto normalni a prirozena reakce kuze novorozence a kremiky a olejicky nejsou na miste. Nevim, jsem z toho zmatena, fakt nevim… Myslim si, ze cisty rostlinny olej ublizit nemuze… Fakt furt nejake nove informace, pokroky, zarucene recepty a pak je z toho jeden akorat jelen
.
PAJI, o tom oxytocinu jsem nasla celkem dobrou diskuzi na www.rodina.cz, ale fakt nevim, jak jsem to tam vyhledala. Zkusim mrknout a pokud najdu, tak dam vedet… Haha, jinak diky za zhodnoceni meho vykrmu vtipnou kasi
(hmm, zase myslim na jidlo, co…) . L.
Páji, na ten oxytocin se mrknu…určitě jsem někde na netu něco taky četla…hlavně ale v jedný americký knížce o přirozenym porodu…ze který se teda moc nedá vyjít pro český prostředí, ale v tomhle je to všude stejný… ![]()
Mrknu se ale asi až večer…jdu na chvíli ven…je tam krásně! ![]()
NICO - příspěvek jsem četla!!! Určitě se ti ztratil jen opticky…jak hodně píšeme. ![]()
Bee píše:
KAČUL
A v krevnim obrazu se železo jako takový samo o sobě nezkoumá…
Bee ,
pokud vím, tak na nedostatek železa ukazuje v krevním obrazu velikost či počet červených krvinek, a to železo by to mělo regulovat. V těhotenství dochází k anémii poměrně často a učitě by se měla léčit. Mně teda bohužel zjistli anémii už dávno před prvním těhu. A to jsem měla podobné stavy jako popisuješ. Pořád jsem byla šííleně unavená a byl problém pro mě i jít nakoupit. Doktorka mi udělala krevní obraz a honem mě hnala na hematologii..
Krti , tvůj porodní plán mi přijde celkem v pořádku. On si o tom člověk může načíst spoustu věcí, ale je fakt že ten doktor je přece jenom asi chytřejší (nebo teda má alespoň víc znalostí a zkušeností). Rozhodně bych se to snažila s ním probrat a diskutovat o tom, ale asi bych nakonec poslechla.
Jdu číst dál ![]()
P.
NICO - já ten příspěvek FAAAAAKT viděla…ale už tu neni…tak nevim, nerozumim, nestíhám sledovat… ![]()
Kacula píše:
No je to hezká diskuse.....těšim se vyprávění porodůTak mě ted napadlo, že až budou všechna mimča na světě, tak mi odpadne kolonka DK v seznámku a nebudu Vás mít za co buzerovat…budu muset něco vymyslet!!!
![]()
![]()
![]()
Mohla by sis třeba vymyslet kontroly miminek u pediatrů
.. Zpočátku se chodí celkem často, tak by Tě to mohlo bavit evidovat
![]()
P.
PAJI .....budu nejvíc happy, když vyplnim všechna data porodů a míry a váhy mimísků a už mě nic nebude zajímat, jen další kolo těhulí po nějaké době, ale už beze mě…jsme zvědavá, jak se sem vůůůbec dostanu se dvěma prckama
![]()
Ba ne, napadly mě naše narozky, aby jsme měly co hlídat, ještě k těm miminkovskejm ![]()
Jo a svátky asi taky budou makačka ![]()
Bee píše:
NICO
Holky, co dudlíky? Já kvůli kojení moc dávat nechci…viděla jsem včera takovej zajímavej „kousátkovej“…zvenku tvar normální, ale do pusinky se nestrkal klasickej dudlík, ale takový jakoby kousátko…viděla jsem to poprvé…máte s tím nějaká zkušenosti? A co normální dudlíky? Budete pořizovat? Používaly jste vy, co už mimča máte? Nebo je možný se bez nich obejít?
Bee , uvidíš jaký bude miminko. Zpočátku bych dudlík určitě nedávala, aby v tom miminko neměla zmatek (právě kvůli tomu jdu rodit do Krče - je to jediná baby friendly porodnice v Praze, nedávaj tam miminkům dudlík. U Apolináře mi sestra Ondru přinesla i s dudlíkem a to mi vzhledem k tomu, že jsem měla zpočátku doost veliký problémy s kojením, nepřipadá jako dobrej postup. Nechci se s nikým dohadovat, takže myslím, že Krč bude z tohohle hlediska OK.
Ondra moc dudlíkovej nebyl. Zkoušela jsem mu ho vnutit, když měl řvací období, ale celkově mu vydržel maximálně měsíc.. No, uvidíš, jiný děti jsou dudlíkový. Já ho aspoň teď nemusím nic odnaučovat. ![]()
Ještě jdu dál číst ![]()
P.
Ty vogy vy jste ale pisatelky, tak jsem to jen prolitla!
NICO : vse NEJ NEJ k narozeninam zlaticko!
PORODNI KURZ PODOLI: Tedy hlavne pro Nico! Tak jsem byla v Podoli na prvnim kurzu. Skoro s kazdou maminkou tam byl partner takze to bylo docela prijemny. Uprimne jsem se nedozvedela nic noveho pod sluncem. Pani Mrkvickova je straslive mila a trpeliva a jsme radi, ze jsme na kurzu byli protoze Filip dostal takove instrukce jako kde zaparkovat, co muze, nemuze, jak se muze najist, jak mi ma pomahat - jak Te nema stvat poznamkami " moje maminka to zvladla taky" a podobne! Coz myslim je docela fajn. Taky nam rozdali letaky na porodni asistenku, ktera k Vam dojizdi v sestinedeli - jeji navstevu hradi pojistiovny 201, 207, 211 a zkotroluje Ti porod. poraneni, poradi pripadne s kojenim a miminkem a laktacni poradenstvi. To me docela zaujalo, kdyz mas depresi tak ji proste zavolas.
JO JESTE JEDNA BLBA ZPRAVA PRO PODOLI MAJI PORODNICI ZAVRENOU 15.-23.10. ODESILAJI K APOLINARI NEBO KRC . Tedy doufam, ze to tady uz neprobehlo a ja to v diskuzi nepreskocila ![]()
KACUL: DK 21/09
BEE …dudlík se taky nedá zobecnit.....rodila jsem v Krči, dudlík jsem dala až sama doma po nějaké době, protože prostě nic jiného nezabíralo…a chytlo jí to a má ho do ted ![]()
Jinak dudlíky kazí prý techniku kojení(sání) takže je dobré ho dávat až když prcek umí dobře bumbat!!
Pak si některá mimča cucaj prstíky a to je lepší nutit radši dudlík…prej..nevim..zase jen názor!!
![]()
Ideální je bez dudlíku, ale někdy to nejde…a myslim, že fajn jsou NUK…pro malý miminka…jsou nejmenší a maj takovej dobrej tvar…ale chce to zkoušet!! To pak proberem po porodu
![]()
Dudliky mame doma asi tak 4 nebo i vice, ale ani me se do nich nechce. Mozna az pozdeji, az vychytame kojeni, rozhodne ne predtim…
Pajo, porad hledam debatu o oxytocinu, zatim zadny uspech… Ta rodina je jeste ukecanejsi nez emimino
. L.