Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
958
7.9.06 09:20

SEZNAMEK: BEE matka pluku (76,rak) Praha Zbraslav (Vrchlabí) Filip/Daniela TP 1.11. Qeebo ?!? DK 18.9.
KACULA (79,rak) Praha 4 Chodov (Krč) Lukáš/Tereza TP 1.11. Mimčula ?? DK 11.9.
IVETT (81,váhy) Praha 10 H.Měch. (Bulovka) Jan/Kristýna TP 1.11. Kulíšek ?? DK 19.9.
PAMAVLA (78, beran) Frydek-Místek Natalie/Jakub TP 1.11. ?!? DK 14.9.
MEOWTH (83,beran) Praha (Apolinář) Ema/David TP 1.11. ?? DK 3.10.
DOMI (77,střelec) Olomouc Vojta/? TP 3.11. kluk DK 11.9.
LINDUSA (79,beran) Německo (AFB Bitburg) Boo/Brat TP 3.11. holčička DK 8.9. ANNI (76,váhy) Ostrava Filip/? TP 3.11. kluk DK 11.9.
LIDUNKA (79,beran) Chrudim (Litomyšl) Tomáš/Anna TP 6.(25.)11. ?? DK 20.9./21.9.
MARCELA_F (75,štír) Koměříž (Obilňák) Tobias/Sofie TP 7.11. holčička DK 12.9.
KRTONOZKA (78,štír) Věžná (PE) (Pelhřimov) Ondra/Tereza TP 7.11. kluk DK 27.9.
MARTA77 (77,býk) Brno (Obilňák) Vít/Nela TP 7.11. holčička DK 7.9. VERUN (84,kozoroh) Praha 7 Letná (Apolinář) Ema/Vojta TP 7.11. kluk DK 18.9.
BENJULKA (74,byk) Orlova (Ostrava) Richard/Eliska TP 8.11. holčička DK 14.9.
JANAK (83, vodnář) Brno Ema/? TP 8.11. ?? DK ??? JITKA123 (76,střelec) Praha 4 (Krč) David/Karolína TP 9.11. kluk DK 3.10.
PAJINA (77,beran) Praha 10 Hostík TP 11.11. holčička DK 12.9.
SMARR (75,blíženec) Praha 5 Radotin (Podolí) TP 12.11. kluk DK ???
MAKOŠ (77,kozoroh) Zlín (Zlín) TP 12.11. Bobánek ?? DK 8.9. TINES (81,beran) Brno (Ivančice) TP 12.11. kluk DK 21.9.
MILI (r.71) Praha 4 Michle TP 13.11. Bambulka ?? DK 12.9.
JANDULA1 (83,štír) Roudnice n.L Vojta/Nikola TP 15.11. kluk DK ??? IGINA (78,štír) za Brnem Vanda/? TP 16.11. ?? DK 18.9./26.9.
NICO (79,panna) Praha (Podolí) Dan/Laura TP 17.11. kluk DK 11.9.
MIA (74,beran) Praha (Bulovka/Vrchlabí) Mia/Hugo TP 17.11. kluk DK 13.9.
BEINKA (77,ryba) TP 17.11. Piciríkos ?? DK 11.9.
SIFA (85,blíženec) Teplice Kristina/Matěj TP 19.11. holčička DK ??? DANDA+BRUNO (76,býk) Most (Most) TP 22.11. kluk DK 13.9./25.9.
PETULINKA (82,rak) okolí Brna TP 23.11. Bubišáček ?? DK ???
SYLVAH (76,lev) Brno (Obilňák) Anička/Marek TP 26.11. ?!? DK 12.9.
LORIN (76,beran) Plzeň Jiří TP 28.11. kluk DK 12.9.
LIBORINKA (83,býk) Pelhřimov Matyáš/Bára TP 30.11. kluk DK 26.9.
MEDICKA (80,váha) Praha- Žižkov (Motol) Erik/Victorie TP 30.11. mimi ?? DK 7.9.

Zatím: 16 klučíků 8 holčiček 11 překvapení 3 tajemství

Delší dobu nepíše:
Lucajda, Stramplicka, Beru, Kami, Jagiska, MilkaK, Welinka, Ilju, Hiki, Maya, Tynka85, Ivana

HOSTÉ:
MARIEE, KA-TKA, EDIK, DENDULKA, RADULKA1, KASIA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 09:20

NICO taky přeju všechno NEJ NEJ NEJ k narozeninám!!! Ať jsi zdravá, šťastná maminka se ZDRAVÝM, krásným a spokojeným miminkem, který samozřejmě bude hodný, bude hezky spinkat a krásně jíst. :-) Hezky to oslav a s Mírou si to krásně užijte! ;-)

KAČUL Souhlasím s tebou…kdybych přenášela a nevypadalo to, že se porod rozběhne normálně a pro dítě to přestávalo být bezpečný, pak mají oxytocin i v tom Vrchlabí… ale dávat ho (stejně jako epi) šmahem jen proto, že ho chci nebo že se NĚKOMU z doktorů zdá, že je to dobrej nápad, ačkoli k tomu není žádný klinický důvod, mi přijde blbý… :-)

Jo a ty peníze za epi na požádání (teda vysloveně na přání maminky) mi přijde taky v pořádku…a jak píše KAČULKA - lze k tomu přihlídnout i při výběru porodnice… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
7.9.06 09:22

BEE...... :) :D :) :D …a o tom to je :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
7.9.06 09:22

tak jsem se dozvedela, ze Nico ma narozky.........takze vsechno nejlepsi a v podstate vse rekla Kaculka........jinak hodne slunicka, energie a pohodovych lidicek kolem tebe.

Bee..........priznavam, ze me v mnoha vecech ovlivnila knizka od V.Marka.......a znam dalsich pet maminek, ktere jsou na tehle knizce zavisle.......jedna z nich dokonce porodila sama a rodil ji jeji pritel!!!

igi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
7.9.06 09:39

Igi , priznavam jistou slabost a do porodnice beru jendorazovky…myslim, ze bych to vsechno najednou nezvladla a Mira tam chce byt se mnou, tak nevim, kdo by mi ty plinky doma pral a vozil. Ale asi zainvestuju do Moltex…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
7.9.06 09:46

Dobré ráno, mamči a mimča,

Nico : taky se připojuju s přáním k narozeninám :wink:.

Igina : a co měl přítel za specializaci, že odrodil manželku ? Mně to přijde (pokud tedy není kvalifikovaný porodník) jako příšerný hazard se životem maminky i dítěte :!

Já jsem o epidurálu už mockrát přemýšlela a vůbec si nejsem jistá, jestli do něj půjdu nebo ne. To se prostě uvidí asi až podle situace.
Jinak u nás v porodnici teda dávají přezůvky, košile, župany - sbalím si samozřejmě svoje, ale je dobré to vědět, když člověk něco zapomene nebo tam jede v rychlosti odjinud než z domova.

S těmi síťovanými kalhotkami - je hezké, že jste je koupili normálně v lékárně, jenže u nás na mě prostě koukali jako na blázna :! Prostě je nevedou a hotovo. Zeptám se v porodnici, až tam půjdeme na kurs (27.9.) a kdyžtak je seženu někde po netu nebo ještě zkusím zdravotnické potřeby v Pelhřimově.
Jo a v tom seznámku věcí do porodnice mě hrozně pobavil ten fén na stehy - já mám akorát takový ten kulmofén, co má tu ozubenou trubičku - to by byla slast :lol: :lol: :lol:.

Přeju hezký den :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
7.9.06 09:56

Jeeeee, dekuju za prani!!!! Milacek nezapomnel a uz naznacil, ze se vecer nekam pujde. Asi na dobrou mnamku…tak se musim nejak vyfiknout a taky nemusim varit :-)

Medikace behem porodu - tak ja to vidim tak a chci neco v tom smyslu dat i do porodniho planu. V celku budu duverovat lekari, ale chci VZDY vedet CO a PROC mi davaji (zadne „vitaminky“ rozhodne neberu!)…na epi jednoznacny nazor nemam. Co jsem cetla, tak prevazuji pozitivni zkusenosti, ale urcita rizika tam jsou samozrejme taky. Me se na nem libi i to, ze pokud by musel jit maly cisarem, nemusim do celkove narkozy, ktera je podle me ta nejhorsi mozna varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
7.9.06 09:58

Ahoj holky,

vy jste toho teda napsaly, jeden den člověk nečte…
Včera jsem byla v Praze, no nechci se Vás Pražaček nijak dotknout, ale s mimčem bych tam být nechtěla. Schválně jsem se dívala na stanice metra, no moc baby friendly nejsou, bezbariérových v centru moc není, všecko strašně nacpaný, spousta lidí…

Ale asi to má i své výhody :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
7.9.06 10:08

K tomu oxytocinu. Take mi strasne vadi, ze ho kolikrat do zenske lejou horem dolem, aniz by byl nejaky rozumnejsi duvod. I ja jsem si precetla, ze zeny, co jim byl naordinovan oxytocin, maji vetsi pravdepodobnost poporodnich depresi, i kdyz to samozrejme neznamena, ze oxytocin = poporodni deprese. Opodstatneni ma, o tom nepochybuji, ale jen v urcitych pripadech, rozhodne by nemel byt standardni soucasti zdrave probihajiciho porodu, coz bohuzel casto je :( . Stejne tak nastrih. Vrazdila bych za neopodstatneny!!!! Nasla jsem super clanek, ktery o teto problematice pojednava a ve finale zhodnocuje spoustu vyzkumu, ktere vlastne rikaji, ze preventivne by se delat nemel a to ani v pripade vetsiho mimca. On se totiz prirozeny „natrh“ (ovsem, ze musi byt po porodu radne osetreny a sesity) hoji podstatne lepe nez ten umely. Hlavne v CR se dela v nejakych 95 % pripadu (mozna i vice!!!), pritom natrhnuti hrozi mozna jen v nejakych 23 % pripadu a to jeste nemusi dosahnout takovych rozmeru jako umely nastrih. Takze bez nastrihu se milerada obejdu a chci, aby proste nebyl! Dalsi vec, co me hrozne drazdi, nesouvisi sice primo s porodem, ale i tak ma s tehu co docineni - tzv. hormonalni podpora tehotenstvi. Chapu ji u IVF, ale u prirozeneho tehu (myslim oplodneni), kdy zena nevykazuje zadny hormonalni disbalanc, mi to prijde fakt silne ujete… Tady jsem se s tim nesetkala, ale v moje kamosky v CR polykaly a zavadely ruzne tablety na zacatku tehu jak o zivot. Kdyz jsem se jich zeptala, proc to berou, tak pry doktor rekl, to byl jejich jediny duvod. Brrrr!!!! Epi, to je samozrejme rozhodnuti kazdeho, jen nemam rada tendencni clanky, ktere reknou jen pulku. To je jako bych psala o operaci slepeho streva a rekla jen to, ze se z narkozy nemusim probudit a ze mi jizva zhnisa a ze se to zaniti a ja tim riskuji smrt. Pritom pravdepodobnost umrti je, rekneme 0.05 %, kdezto pri akutnim zanetu bez potrebne pece je pravdepodobnost umrti mozna i 100 % (nevim presne, nejsem lekar). Epi ma samozrejme sva rizika, ale neni to zadna novinka, ve svete se aplikuje uz nekolik desetileti a rekla bych, ze pokud se aplikuje i nyni, tak urcite prinos mnohonasobne prevysuje riziko (ktere ani nemusi nastat, je to jen riziko, ne vec, ktera automaticky nastane). Nechci, aby to vyznelo, ze jsem zastancem nebo totalnim odpurcem ruzne „upravovanych“ porodu, jen mi vadi, kdyz se spoustu veci dela jen proto, ze se to tak preci dela, aniz by k tomu byl duvod a zase naopak branit se necemu, co muze porod matce usnadnit (oduvodnene, ne prave ty litry oxytocinu…) jen proto, aby si vychutnala materstvi „plnymi dousky“, mi fakt prijde postavene na hlavu… Zadna matka by se nemela po porodu citit „neschopne“ jen diky tomu, ze si treba rekla o epidural nebo ze jeji porod nakonec skoncil cisarem, i kdyz si to tak zrovna neplanovala. Jsme kazda individualni, mame jine predstavy, informace, pocity, priority, prah bolesti, tak nejdulezitejsi je, abychom my byly spokojene :D . A to teda budem, ze jo!!! :D

BEE, jeste mi prijde trochu divne srovnavat oxytocin s epi. Oxy prave smahem davaji velmi radi :) a pritom k nemu neni casto duvod. Epi je zalezitost dosti subjektivni, ma pomoct od bolesti rodicky, nema porod ani urychlit, ani zpomalit, ma ho jen, v ramci moznosti, zprijemnit, osvobodit od bolesti. Trosku jako vitamin a antibiotika :D .

NICO, vse nejlepsi k narozkam, muj synovec mel vcera :D .

KRTI, hihi, ten Tvuj fen by byl fakt narez, by sis mohla ondulovat stehy do vzhlednych kudrlinek :D .

No a uz mam zase hlad! Porad se nemohu smirit s nejezenim pri porodu! To je podle me nejvetsi neprirozenost na svete :D . Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
7.9.06 10:15

Ahoj holky,
tak k tomu žehlení jak jsem se na něj včera tak chystala tak mám vyžehlenou tak 1/5 takže slabota. tak jdu do toho teď :( ale vůbec se mi nechce!!
Epidurál: no nevím ale chtěla porodit taky přirozeně souhlasím s Bee, hodně jsem o tom přemýšlela, ale mimi udělá tak hrzně práce za vás,natočí hlavičku a hlavně vyvolá porod takže taky mu musíme ukázat jak jsme šikovný a statečný, teď se mi to kecá co!!! No uvidíme necháme se překvapit!!¨
Krti: tak to už musíš mít skoro vše připravené když už jsi v 8 ten poslední se jen odpočívá a užívá klídku a pohody né??? Prodejna je ze zadu lékárny u Víta! vedle Alberta (Meinla)!
Nico : už jsem ti popřála v deníčku!! :)
Jdu na to žehlení :-(

Holky jestli náte hodně švestek tak koukejte něco zavařit po porodu se budou hodit!! Včera jsem pekla i buchtu mňam!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
7.9.06 10:18

A k čemu se vlastně používá ten Oxytocin ? Nejsem v tomhle vůbec zběhlá, takže se ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
7.9.06 10:28

LIBORINKO, svestky bych spis investovala do slivovice, hihi, ta se take muze po porodu hodit - bud bude spat mimi nebo ja!!! Proste se rvanim nenecham rozhodit, ze :) . Jasne, ze je to jen legrace!!!

KRTI, oxytocin se dava na vyvolani poradnych kontrakci, kdyz se telo k nicemu nema. Ma prakticky urychlit porod. Take se pak pouziva k vypuzeni placenty. Je to vlastne synteticky hormon, ktery Tve telo prirozene produkuje, proto moc nechapu, proc se dava i u zdravych zen s dostatecnou produkci prirozene formy… L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
7.9.06 10:53

Dobré ránko

tak jsem konečně dočetla všechno od včerejšího večera do ted a vidím že už se všechny připravujete na porod :)
Trošku se u toho potutleně usmívám, ale samozřejmně jen v dobrém.
Jako bych si představovala sama sebe řed třema rokama když jsem čekala Adámka. Byla jsem pevně rozhodnutá jak bude porod vypadat co chci co nechci ohledně nástřihu, epi., oxytocinu............
Bohužel realita je pak někdy úplně jiná. Po čtyřech dnech co jsem měla kontrakce a stále se nic nedělo, po probdělých nocícha a máchání se ve vaně aby se to pohlo, jsem byla odhodlaná pro všechno včetně císaře.
V den D jsem dofuněla do porodnice, po prohlídce když mě konečně Dr. ujistila že už je to fakt ono, mi bylo od bolesti tak špatně , že jsem nebyla schopná si vzpomenout na jméno, natož odporovat Dr. co chci a co nechci. Byla jsem vděčná za každej medikament co do mě nacpaly jen aby už to bylo za mnou a měla jsem to moje sluníčko co nejdřív u sebe.

Samozřejmně vám všem přeju at je prod pro vás ten nejhezčí zážitek, at odrodíte tak jak si přejete a představujete a hlavně at to netrvá věčnost. Jen so myslím, že je potřeba Dr. občas i důvěřovat a věřit že nechtějí pro vás nic špatného.
Myslím že můžeme být rády že už se nerodí jak za časů našich rodičů a že máme opravdu na výběr.

Doufám že mě za to neukamenujete, jen to jen můj názor a moje zkušenost a samozřejmně se tím nikoho nechci dotknout.

Zatím paaaa jdu něco uklohnit a pak pádím pro Adu.
Jo a dneska jsme šli poprvé s pláčem. Jak ale přišel do třídy tak se hned sklidnil a byl v pohodě.

Anni a spol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
7.9.06 10:57

KRTI .....oxytocin je hormon tělu vlastní a jeho produkce napomáhá stahum dělohy při vypuzení jak miminka, když to jinak nejde, tak i pak placenty…Normálně si ho tvoří tělo samo a napomáhá k tomu třeba i masáž bradavek a pohlavní styk (snad je obsažen i ve spermiích)..abych nekecala :wink:
V ČR se používá pokud přenášíš jako součást zátěžového těstu…prostě ti ho daj v infuzi, aby viděli, zda se porod rozjede..(můj případ)…mě stačil..naštěstí!! A pak po porození hlavičky dítěte se dává na vypuzení placenty, u mě také aplikován a placenta vyšla sama!!
ALE každá porodnice má SVÉ postupy…nevím, jak je to jinde… 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 11:03

LINDUSKO - ja preci nesrovnavala oxytocin s epiduralem…vzdyt je to naprosto neco jinyho!!! Mrzi me, jestli to tak vyznelo… Epidural chapu jako POMOC, i kdyz ho neplanuju…ale dovedu si predstavit, ze bych kvuli nemu nemela pocit, ze jsem neco nezvladla… :-) Naopak po cisari bych asi zklamana byla…mozna jsem hloupa, ale fakt si tu psychiku dovedu predstavit a nemuzu si pomoct. :-( Vim, ze bych mela pripoustet vsechny varianty, abych se nejakyho eventuelního zklamání vyvarovala, ale nejak mi ten cisar „nejde“…neco jinyho je, kdyby byl planovany treba kvuli poloze miminka nebo nepomeru velikosti plodu a panve maminky…to bych mela cas se s nim „srovnat“ predem…ale nechtela bych, aby to dopadlo neplanovanym cisarem…:-( I kdyz je samozrejme nejdulezitejsi zdravi mimiska, stejne ta psychika pak v sestinedeli hraje taky svou roli.. :-/

Oxytocin…naprosto souhlasim s Lindou. :-)

O hormonech v prirozenym tehotenstvi jsem NASTESTI zatim neslysela…Ale co se tyce ZBYTECNOSTI, ktere ordinuje doktor, tak treba ZELEZO, ktery mi naordinovala doktorka ted teda rozhodne brat nebudu…necitim jeho nedostatek, zadny krevni testy na nej nemam a taky jsem se dozvedela, ze muze zpusobovat zacpu a taky pry opozdeny porod…celkove pry zpomaluje peristaltiku a i prirozenou cinnost stahu delohy… :o ale mam to zatim jen od jednoho zdroje, tak nechci zbytecne plasit vas, ktere ho pripadne berete…ja se rozhodla ho nebrat…necitim nejak akutni potrebu…narozdil od vapniku, ktery jsem dostala v sumivy podobe taky kvuli ty stydky kosti…tam mi to prijde nejak logicky… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí