Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Bee
691
7.9.06 11:07

ANNI , dokážu si to naprosto představit…taky bych asi nereagovala jinak než ty…taková možnost může nastat…budu už tak vyčerpaná, naštvaná a celkově mimo, že mi bude naprosto jedno JAK, ale že vůbec ze mě to dítě dostanou…ale chci mít tu možnost volby…když to PŮJDE jinak, chci to po svém, když ne, děj se vůle Boží… :-) (nebo lékařská)…a taky proto jsem si vybrala porodnici, kde k tomu takhle přistupujou…nic nedělají JEN TAK a preventivně…:-)

A jak píše Kačula - o tom to je… :-)

Kéž by se nám všem vydařil porod PŘESNĚ podle našich představ! Ale ruku na srdce - PŘESNĚ podle představ se v životě obecně podaří málo co! :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
7.9.06 11:11

ANNI, to je prave ono… Ja si take nechci moc porod malovat, i kdyz jsem pripravena prinest si svuj porodni plan. Asi bude vypadat jak nejaky logarytmus, hihi, v pripade XX ucinte variantu A, v pripade YY variantu B, selze-li varianta A, dovoluji variantu B, nakonec se v tom nevyznam ani ja :) . Zitra mam schuzku s doktorem a pak prohlidku nemocnice, tak uvidim, co vubec mohu ocekavat, ale mas pravdu - situace ukaze. Ale mam radost z toho, ze se mohu spolehnout na to, ze budu informovana o ruznych moznostech a budu mit sanci volby.

BEE, ja s cisarem take vnitrne strasne bojuju. Nechce se mi do nej ani za zlate prase, je to moje nejvetsi nocni mura tykajici se porodu (no, plus to jidlo, ze… :D ). Vim, ze jsem ochotna udelat hodne pro to, aby nebyl, dokonce jsem asi jedna z mala, ktera se nebrani ani pomoci klesti (ja sama jsem byla rozena klestema a myslim, ze jsem celkem bez nasledku - ticho, zadny protesty :D ), proste cisar posledni varianta… Kdyz na nej ale dojde, tak vim, ze nebylo zbyti… Naprosto Te tedy chapu :) . L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
7.9.06 11:12

BEE …jen zase trochu jinej názor na železo…pokud ti ho napsala Dr. kvůli horším hodnotám krevního obrazu, tak bych brala, jinak souhlasím......
Myslim, že je lepší když se smiřuješ i s komplikacema u porodu počítat i s větším krvácením…a pro mě radši brát želízko preventivně než pak dostat transfuze…tož tak!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
7.9.06 11:18

BEE, porod dle mych predstav je asi tak realny jako to, ze zrovna dneska nam strechou do baraku propadne UFO :D . Me by se libilo mit takovy ten bezbolestny. Sla bych k doktorovi na beznou prohlidku, on by rekl „Smarjaaa, uz jste otevrena na 7 cm!!!“, v klidu bych se odvedla na pokoj ci sal, to uz bych byla na 8 cm, bolesti nikde, kontrakce si sice povoluji pravidelne, ale o nic bolavejsi nez me oblibene cvicne (v tech uz mam bohatou praxi), propichli by mi vodu, dorazil by Lancik, prinesl mi nejake to jidlo (hihi, fakt jsem zoufalec), povypravel vesele historky z prace, ja bych se tak smala, az bych se za bricho popadala, byla bych akorat ready na tlaceni a pri jednom navalu smichu by nam dorazilo delat spolecnost i nase mimi :D . Pak bych si hrdinne, po vypuzeni placenty, odkracela na pokoj i s mimiskem, mezitim uz bychom zvladli prvni prisani k prsu a druhy den jdu proste dom. Mimi hodne, neuplakane, vse v poradku, ja spokojena vyrovnana matka :D . No nezni to krasne :D ? Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
7.9.06 11:20

LINDI …sci-fi...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
7.9.06 11:21

KACUL, ja vim, tezkyho kalibru :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
7.9.06 11:30

HOLKY jak už jsem psala, nechtěla jsem se tím nikoho dotknout, nebo tak něco. Jen jsem chtěla napsat, že člověk tak nějak musí počítat i s jinou variantou, než jen s představou předem naplánovaného porodu a že ne vždycky se to tak i podaří. Ono je to potom i hodně o tom zkamání, když se porod nezdaří jak si představujem že jsme neschopný matky a že jsme nezvladly něco co jiný v pohodě zvladnou.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
7.9.06 11:37

Ahoj povídálky

Lindi tak to by bylo super,ale nevím nevím :lol:

Kacul DK-4.10. , ULT-19.9

Na včerejší prohlídce všechno v pořádku a už se těším na ultrazvuk :)

Anni hodně z tebou souhlasím, já si to moc nemaluju at potom nejsem zklamaná že by to nebylo podle mých představ, epid.bych asi nechtěla ,ale když už opravdu nebudu mít sílu tak se mu rozhodně bránit nebudu,nemusím si přece dokazovat že vydržím všechno ,když existuje něco co mi pomůže a to stejné s oxytocinem :) A myslím si žednej doktor nám nebude chtít nějak ublížit ale snad jen pomoci,doufám jen že nejsem moc najivní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
7.9.06 11:42

Moc hezky se to čte, co tady píšete. Já tedy s porodem žádnou zkušenost nemám, připadám si proti vám všem značně neinformovaná, až hloupá, ale můj jediný cíl je porodit zdravé miminko a jak k tomu dojde, to nechám na lékařích. Já si jako laik nehodlám diktovat žádné podmínky, které by třeba navíc mohly být v rozporu se zdravým rozumem. Samozřejmě si to hezky plánujte a já doufám, že vám to vyjde, ale pro mě je hlavní, aby bylo mimčo v pořádku a teď fakt nedokážu říct, co by mi to mohlo 100%-ně zaručit, protože tomu rozumím jako koza petrželi :! Takže tolik asi můj porodní plán a moje požadavky :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 11:48

KAČUL že zrovna TY píšeš LINDĚ scifi… :lol: :lol: :lol: vždyť tvůj porod s Verčou neprobíhal o moc jinak, ne?! :lol:
Co se týče železa a toho, co píšeš o krvácivosti…stejně funguje i čaj z maliníkových listů a taky při porodu pomáhá lněné semínko (to zase na stahy)…obojí od 36. týdne „preventivně“…mně je bližší tahle varianta…jinak nic proti tomu, když se někdo rozhodne pro železo… :-)

A v krevnim obrazu se železo jako takový samo o sobě nezkoumá… :-( Spíš si myslim, že v mym případě to doktorka předepsala kvůli těm mdlobnejm stavům v posledních dnech… :-( Ale kvůli tomu nikde nestojim a jsem doma… :-) - Prostě se víc šetřim a počítám s tim… Krevní oběh je teď náročnější a když dlouho zůstanu na jednom místě ve stoje, prostě není dostatečně rozhýbanej, aby pokryl i hlavu… :lol:

Ale LINDUŠ - to je i moje představa…naprosto s ni souznim… :lol:

ANNI - určitě ses nikoho nedotkla! S těma představama máš pravdu! Já se taky snažim si to moc nemalovat… :-) Ale bojim se, že mě rozhodí už to, jestli nevyjde to Vrchlabí…a pak už mi bude všechno jedno…a jestli vyjde, věřim tomu, že budu v klidu (to je podle různých studií taky jedna z nejdůležitějších věcí) a všechno proběhne v relativní pohodě… prostě Vrchlabí věřim a v Motole bych měla pocit, že se musej víc hlídat…a nebo bych rezignovala a pak byla třeba z něčeho rozladěná… :-( Ale může se mi samozřejmě přihodit leccos, takže zbytek těhotenství se budu soustředit na Qeebo a počítat s tím, že ono rozhodne jak a kde se narodí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 11:54

KRTI i tvůj postoj je naprosto v pořádku, pokud to tak cítíš a vyhovuje ti to. :-) Každá to prostě vnímáme jinak a nejdůležitější je, abysme zůstaly v klidu… :-) - Teda v mezích nějakýho pseudoklidu při rození prvního (příp. dalšího) potomka… :-) BENJULKA bude rodit potřetí a určitě taky úplně v klidu neni…ale prostě si myslim, že je důležitý být tam s tím, koho tam chci mít a obklopená takovými lidmi a prostředím, kterýmu věřím… :-) Pak už je to určitě hodně o konkrétní situaci… :-) Představy, který si tu píšem jsou představy…nic víc, nic míň… pro mě je např. zase důležitý vědět co možná nejvíc informací, aby mi jen tak někdo nemohl píchnout třeba ten oxytocin a já si nemyslela, že bolesti utlumí a on je právě naopak vyprovokuje… :-( - Prostě aby mě co nejmíň věcí mělo šanci překvapit. Ale je to o přístupu a o vlastních pocitech o ničem jinym…je jasný, že nejdůležitější je ZDRAVÝ miminko!!! Na tom se určitě shodneme všechny bez rozdílu! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
7.9.06 11:55

Teda holky, takova narocna diskuze a ja mam tak malo casu :-(

Ja jsem take pro prirozeny porod, ale taky si myslim, ze se nic nema lamat pres koleno. Kamaradku nechali trapit desitky hodin a potom sla na cisare…potom z karty vycetla, ze mela mit cisare indikovaneho kvuli uzke panvi (je to takovy drobisek vycouhly). Svagrova rodila 27 hodin a stejne potom skoncila s CS.

Ja se k porodu stavim tak, ze to proste byt musi a vysledkem bude nase detatko. ROzhodne si dopredu nepredstavuju, ze se neco stane ci ze si z toho odnesu nejake trauma. Samozrejme, ze stat se muze cokoliv a ze poporodni depka muze prepadnout i ty nejotrlejsi (mezi nez jiste ja nepatrim).
Porodni plan chci mit co nejjednodussi skutecne ve smyslu delejte co musite, ale o vsem chci vedet…Nebudu studovat co je mozne, co neni, jake polohy, jake medikamenty…moje predstava porodu je ta, ze to bude NASE chvile, nas den D. Budu tam ja a Mira a nas drobecek a vsechno ostatni je jen okolo a spoustu veci stejne neovlivnim, tak proc se tim stresovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 12:02

NICO to je snad (z mýho pohledu) nejzdravější a nejvýstižněji napsaný přístup, který jsem doteď četla nebo slyšela.. :-)

Ta intimita tý chvíle je taky určitě moc důležitá…taky bych to chtěla tak moct vnímat. A moc by se mi líbilo, kdyby to tak šlo. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
7.9.06 12:52

No je to hezká diskuse.....těšim se vyprávění porodů :lol:

BEE …je fakt, že s Verčou byl porod super, ale nebýt oxytocinu, tak nevim :o Ale nezaručuje mi to i druhý porod stejný nebo podobný…bohužel :cry:

KRTI …souhlasím, mám vlastně podobný názor na porod…jen vím malinko víc díky jednomu porodu už za sebou a tomu, že jsem sestřička :wink:

NICO …hezky jsi to napsala…určitě si porod užijete :wink: :lol:

Tak mě ted napadlo, že až budou všechna mimča na světě, tak mi odpadne kolonka DK v seznámku a nebudu Vás mít za co buzerovat…budu muset něco vymyslet!!! :idea: :D :idea: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
7.9.06 13:00

Ahoj bříškandy,
dva dny jsem se nedostala na PC a vy jste toho tolik napsaly. Budu se tím muset pomalu prokousat :lol:
Určitě se dozvím něco zajímavého.
Chtěla bych poradit - máte už někdo vybranou kosmetiku, kterou budete pro miminko používat? V téhle oblasti nemám vůbec žádný přehled, napište názory nebo i zkušenosti :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí