Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Bee
691
7.9.06 15:56

VERUN s jakejma medikama??? Sem nic nečetnula :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
7.9.06 15:56

Bee: nějak se mi nepovedlo tě citovat, ale zasvěcené vědí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
7.9.06 15:58

Bee : hlavně , že jsis to zkopírovala vid'? :lol: :lol: :lol: No ptala jsem se jak to máte hozený s medikama u porodu , zda ano či ne? ale tebe se to stejně asi moc netýká ve Vrchlabí, že? ale i tak by mě zajímal tvůj názro :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 16:06

PÁJI - tak tady nějaký odkazy (nejen) k oxytocinu… :?

http://www.iham.cz/…ka_who_3.php

http://matami.net/…/slovnik.htm

a taky mě zaujal tenhle odkaz…ale ani ne tak kvůli oxytocinu, ale kvůli informacím o aromaterapii…která ale logicky bohužel není aplikovatelná všude :-(

http://www.zrozeni.cz/uporodu.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 16:12

VERUN no vidíš…zkopírovala…jenže mě tak zaujalo, že moc píšu, když jsem na tý mateřský, že jsem mediky nějak přehlídla… :lol:

Máš pravdu - ve Vrchlabí se asi s medikama nepotkám, ale obecně bych proti nim nic neměla…musej se to někde naučit…nicméně nedovedu si představit, že bych ležela s roztaženejma nohama před skupinkou mediků, který by se dívali, jak rodim… :-( jeden medik nebo medička je proti tomu dost rozdíl!!! a když drží za ruku a povzbuzuje, může být i fajn…vůbec nejradši bych tam ale s Davidem byla sama a že by akorát občas zašla PA zkontrolovat a zeptat se, jestli je všechno OK… pro mě lékařsky vedený porod obecně není představa nic moc…jestli ale budu muset třeba do Motola, těžko říct, s kým nebo čím se tam setkám…taky jde, abys je neodmítla hned, ale v průběhu porodu…ale to chce možná spíš domluvit nějaký „heslo“ s partnerem, kdybys nebyla třeba vysílením schopná to říct nebo se ohradit, ale aby to on pochopil… od toho taky myslim partner u porodu je, aby fungoval jako tlumočník tvých přání… :-) pokud tam nemáš přímo SVOJÍ porodní asistentku nebo dulu…:-)

Ale o práci mediků se tu rozepisovala někdy dřív medička… :-) Obecně ale samozřejmě můžeš odmítnout ÚPLNĚ VŠECHNO…je to jen TVOJE tělo, TVOJE dítě a VAŠE zdraví, takže cokoli se ti nebude líbit a budeš přesvědčená, že to tak nechceš, prostě se tím zbytečně netrap…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 16:15

Jinak venku je takový vedro, že se tam nedá moc bejt. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
7.9.06 16:32

Bee : Úplně ti závidím tvou představu o porodu(je jasné že to může doopadnout úplně jinak :cry: ), v mé představě pořád nějak tápu, nebo si spíš představuji jen to nejhorší co může přijít!
Jinak s těma medikama co si psala plně souhlasím, že je rozdíl ležet před jedním a nebo před skupinkou. Někde jsem tady četla na emiminu(no taky kde jinde :lol: ) vyprávění maminky kdy ji vyšetřoval nějaký medik těsně před porodem, chudák byl prý rudý až za ušima a ruce se mu třásly, že to museal brát jako vibrátor za státní prachy :lol: :lol: :lol: Docela jsem se u toho vyprávění pobavila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 16:37

VERUN to je právě ono…představa by byla poměrně jasná, ale o to horší může být smíření se s realitou :-(
To věřim, že to muselo být docela humorný čtení ten příběh s tím medikem… :-) Chudák hošík… :-D

PÁJI ještě jeden docela zajímavej pohled:

http://www.distres.cz/…enalaska.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
7.9.06 16:39

Já jsem tedy mediky zažila jednou, u úrazu - strčila jsem ruku do bramborového kombajnu a pak mi jí sešívali a nikdo se mě neptal, jestli mi tam nevadí medici (kluk a holka). Je pravda, že mi bylo tenkrát 15 let, tak asi můj názor nikdo nepovažoval za důležitý. Na druhou stranu mi tam opravdu nevadili, dokonce, když se jim dělalo špatně, jsem na ně vrhala soucitné pohledy jako ať si z toho nic nedělají, že to není tak hrozné :lol:. Je ale pravda že u šití ruky je to úplně něco jiného než u porodu a taky mi dneska už není patnáct… :roll:. Takže vůbec nevím, musela bych se rozhodnout asi až na místě, jestli by mi tam vadili nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
7.9.06 17:30

Bee ,

díky moc za odkazy. Ten o aromaterapii jsem taky našla. :wink: Já jsem bohužel na spoustu aroma věcí alergická, takže když mi to U Apolináře nabízeli, tak jsem to radši odmítla.. Ale jinak proč ne.. :D

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
7.9.06 17:36

Musela jsem vypravit muze do prace… A take uklidit aspon spodek baraku. Ja fakt nevim, kde se ten bordel porad bere a hlavne me vsechno zacina trvat 5× dele!

VERUN, u nas medici nejsou. Ale jednomu/jedne bych se nebranila. Zastupu ovsem ano!

PAJI, nemohu tu diskuzi za boha najit!!! Dala jsem na rodine do vyhledavani „oxytocin“, ale vyhodilo mi to asi tak vsechny clanky, co tam kdy kdo napsal. Prosla jsem jich opravdu radku, ale bez uspechu :( . Ale kdyz kouknes na ten odkaz od Bee, ten prvni, tak to je vice mene to, o cem ta diskuze byla. Ze je holy nesmysl davat to zdravym zenskym pri zdravych porodech jen proto, ze tu mame nejaky zavedeny zvyk, ktery se zacina ukazovat jako ne az tak efektivni (u zdravych porodu). Samozrejme, ze tam bylo take tisice hadek a ostrych vystupu, jak uz to tak na diskuzich casto byva, hnidopisi bazirovali na mikrodetailech, to ale asi neni to, co by Ti prineslo nejakou uzitecnou info :) . Kdyz na tu diskuzi narazim, tak dam vedet, ale je fakt nekde dukladne zahrabana…

U nas je taky vedro, ani jsem nevytahla paty, az na venceni Timika. I ten se ale plouzil, jak kdybychom zdolavali Saharu… Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
7.9.06 17:41

Lindo,

díky moc za tu práci.. :D Jsi zlatičko. Díky Bee už asi vím, co jsem chtěla vědět a je asi fakt, že mi je spousta věcí o průběhu mého minulého porodu jasnější. Tak uvidíme, jak bude probíhat tento :wink:

Pajina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
7.9.06 17:54

Paji, dik patri Bee, ta za me odbyla tu spinavou praci :) . Ja se sice snazila, ale vysledek teda nic moc… Fuj, ta ryma mi teda kosi, vcera se hezky spustila a dneska zase trci v dutinach! L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 17:54

Pájinko nemáš zač! :-) Ráda jsem si sama početla a něco přeposlala i manžílkovi! ;-)

Ta krupicová kaše mi dneska asi moc nepomohla… :-( mám takový přesuny ve střevech, že si říkám, že z toho Qeebo musí být vystrašené… :roll:

Jinak k aromaterapii - na kurzu nám říkala PA, že když někdo není zvyklý ji používat běžně v životě, obvykle ji stejně nepoužije ani u porodu… :-( Já mám zkušenosti akorát s olejíčky do aromalampy… :-( a když jsem si koupila těhotenský masážní olejíček na strie, měla jsem kůži po něm spíš suchou než aby mi to pomáhalo, takže taky nevim…ale je tam spousta zajímavých olejíčků právě do lampiček třeba pak i pro mimčo, tak to možná vyzkoušíme… :-) Třeba mandarinka se mi osvědčuje už teď…a kupodivu ji může i David… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
7.9.06 17:57

Bee : júúúúúú, svíčky, aromalampičky a vonné tyčinky, to je MOJE :wink:. U nás pořád něco „hoří“, naštěstí to Pajovi nevadí a já mám ráda, když má domov svoji specifickou vůni (a ne třeba smrad z cigaret). Mám plné police všeho možného a už nevím, kam to budu dávat, až zase něco dostanu nebo něco někde koupím. Naučila mě to mamka, taky to ráda používá, jenže taťkovi to dost vadí, takže může tak maximálně „vonět“ na Vánoce :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí