Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
118
8.9.06 16:06

Kacul,Liborinko - moc pěkný pupíčky,pěkně se vám kulatí

Kacul jsou to ony, dneska jsem je dělala a už i chutnala a jsou moc dobrý,určitě vyzkoušej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
8.9.06 16:08

Ahoj holky

dneska je venku tak šedo a pošmourno že se mi vůbec nic nechce. Jen spát to bych mohla pořád.
Adámek měli dneska ve školce dovadlo tak nemohl ani dospat jak se těšil.
Příští týden máme třídní schůzky tak sem zvědavá co nám budou povídat.

Jak se tady pořád bavíte o tom vaření tak se mi sbíhají sliny:-) Tak přidám taky trošku do mlýna.
Včera jsem koupila švestky a slíbila jsem že udělám knedlíky. Našla jsem jeden mega rychlý a jednoduchý recept, i když jsem napřed nevěřila že z toho může něco být tak byly úžasný. Takže:::::
Do velkého hrnce dáme vařit vodu se solí, v které se potom budou vařit knedlíky. Do mísy nasypeme polohrubou mouku a přiléváme podle potřeby vřelou vodu. Vymícháme těsto a tot vše:-) Já jsem dala na začátku asi 300g mouky a 2dcl vody ale potom jsem postupně přidávala takže přesný množství nevím , ale vyšlo to asi na 20knedlíků. Těsto se nesmí lepit, musí být tak akorát tuhé. Ze začátku se to dost malalo a už jsem to chtěla vyhodit, ale nakonec se zadařilo. Chce to odzkoušet.
Potom jsem velkou lžící nabírala těsto , udělala jsem plcičku a zabalila do ní švestku. Švestky jsem předem vpeckovala a dalal do nich trochu cukru, byly docela kyselé. Vaří se dokud nevyplavou caa 5minut. Políla jsem je máslem a posypala skořicovým cukrem, nebo mákem.
Byli vážně úžasný, levný a rychlý-)))))

BENJULKO jedete zítrado toho Polska?? Jestli jedete do Těšína tak se tam možná potkáme.
banka se nad náma smilovala a po týdnu nám dovolila si vyzvednout naše peníze. Ještě že jinak už bych tam asi udělala humbuk. Když se člověk spozdí se splátkou o den tak hned posílají upomínky a načítají úroky atd..... a když si chce člověk vyzvednout vlastní peníze tak to trvá věčnost.

Prcek s sebou dneska mele naprosto neskutečně. Ale pořád kope dole , to znamená že se ještě neotočil. V pondělí jdu do poradny tak jsem zvědavá co mi řeknou. Luděk jede zrovna do Prahy tak budu muset vzít Adu asi s sebou. Nebo ještě doufám že bude mít švagrová krátko školu tak ho pohlídá.
Měla bych se už s Dr. domluvit na nástupu na mateřskou a potom mě čeká nemilá návštěva na sociálce, protože musím zrušit rodičák na Adu. tak jsem zvědavá co si tam zase všechno vymyslí. Jak já ty úřady nemám ráda :(

Zatím paaa

Anni a spol :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
8.9.06 16:13

ANNI,
rodicak jsem rusila vcera, nastesti nechteji nic - jen obcanku a vypises jim tam, ze ho chces zrusit z duvodu celodenniho chozeni do skolky…tot vse.
 S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
8.9.06 16:19

Ještě jsem četla pár stránek dopředu a jak jste se bavili o tom koření a bylinkách co se smí a co ne . Myslím že všeho s mírou se může. I to koření když se používá v malém množství a občas , třeba i ta skořice tak určitě neubéží. To by jste to museli jíst na husto a z bylinek si vařit litry čaje denně a nepít nic jiného.

Ten maliník taky vřele doporučuji a po porodu je dobrý kontrihel. Naši mi ho nosili do porodnice v termosce. Chut sice není nic moc, ale hojí spodek, což se nám bude určitě hodit :)
Myslím že to platí u všeho, všeho s mírou a nic nám snad neuškodí.

A ještě ke kosmetice. Až si bude kupovat sprcháč a kosmetiku do porodnice nebo i potom, tak jen s nevýraznou vůní, nejlépe neparfémovanou. Dobrá je třeba dětská kosmetika. Protože dítě pozná matku hlavně po čichu a když se budete umývat hodně aromatickým gelem, nebo používat výrazný parfém tak to může způsobit i problémy s kojením. Takže na to pozor.

anni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
8.9.06 16:20

Díky Sylvi to je super

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
8.9.06 16:53

Jak to funguje s tím maliníkem?
Když už jsme u těch rad, tak mě se po porodu nejvíc osvědčila ledová káva na spuštění mlíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
8.9.06 17:54

Hele, něco mi vytéká z levé bradavky - taková čirá, trošku lepkavá tekutina - to je to kolostrum ? Hihi, ptám se jak trouba, ale doteď se mi to nestalo, tak jen jestli je to ono :lol:. Jinak mě teď poslední dny bradavky docela bolí, celá prsa ne, jen ty bradavky. A občas v noci šíleně svědí :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
8.9.06 20:14

KRTI je to přesně ONO. Gratuluji. Prej nezkušená jo? Vidíš jak se rychle učíš :wink: . Ono to všechno nějak přijde samo, žejo. Tak naco se dopředu stresovat. Ty prsa mě taky potvory svěděj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
8.9.06 20:29

Čau holčiny,

tak dneska jsem i chvíli žehlila… ;-) Jinak uklizeno tu nějak pořád udržuju, když jsem doma…no nemám ty kočičky, co NICO, tak to přes týden bez manžílka ještě jde… Něco málo jsem teda požehlila, ale hlavně jsem sepsala, co je ještě potřeba dokoupit…a jen to nejzákladnější, co fakt bude NUTNÝ mi vyšlo odhadem tak ještě na 4000,– :-( a to jsem určitě ještě na spoustu věcí zapomněla. :-(
Ale neni to až tak hrozná částka… (je v tom i přebalovací podložka a chůvičky…)…i když - ty by minimálně přes zimu v našem minibytě možná nebyly až tak nejnutnější…chci ale koupit nějaký SENCOR, co jsem viděla asi za 500,– takže to neni až taková položka… :-) Dosah mají asi 400m, tak i pak v bytě budou bohatě stačit i na terasu. ;-)

Jinak jsme dneska byly s mámou a Maxem (pes) na procházce a byl to teda spíš nervák než klidná procházka…furt jsme Maxe rovnaly do latě a máma zjišťovala, že furt reaguje blbě (máma, ne Max)…ale po procházce dokonce i pochopil, co je to, když se řekne „k noze“ a že jako má poslechnout a přišel už napodruhý řeknutí… :-D Je těžce nevycválanej a chová se jak ten největší cikánskej puberťák…jestli víte, co mám na mysli… i s tou klátivou chůzí… Potkali jsme cestou zase pár chudáků okolních psů a kdyby neměl Max košík, bylo by to asi dost náročný…takhle jenom výhrůžně vrčel a ježil se…i když si ho ti ostatní už ani nevšímaj…je to prostě „pan pes“, co to tu má všechno pod palcem…aspoň si to myslí… a nikdo mě o opaku nepřesvědčí…ale takovej je kvůli tomu, že mu naši nikdy důsledně nedávali najevo, že to NENI v pořádku. :-( Zase táta prý už má na stavění ohrady dost času a prý že postaví plůtek okolo naší zahrádky…tak jsem s mámou domluvená, že se ho David zeptá jak to bude a nabídne mu pomoc, protože takhle bychom fakt jen čekali až nám to dítě jednou sežere…protože naprosto běžně běhá bez košíku po zahradě… :-(

No nic…už abysme byli ve svym bytečku a doufám, že ten rok nějak se psem přežijeme…:-(

KAČUL, MEOWTH - jediná nekuřácká kavárna v OC Nový Smíchov, o který vim, je ta u Holmes Palace úplně nahoře…teď tam vedle toho stojí takovej ten starobylej kolotoč - když se od vchodu vyjede až úplně nahoru (na tý straně, co je hlavní vchod)…asi by to tam chtělo zarezervovat…tak jestli chcete, postarám se o to?! ;-) - Dejte vědít, jo?! ;-) Možná se tam ještě i v týdnu před tím čtvrtkem dokonce stihnu stavit osobně… :-)

MIO četla jsem o zkouškách a o učení, tak moc moc držim palečky, ať všechno dopadne úplně nejlíp!!! Jsi moc statečná, když se zvládáš ještě učit!!! Dej vědět, kdy tomu bude konec! ;-) Nám dneska přišlo domů povolení přerušení pro Davida do 20.9.2007…tak aspoň že tak. ;-) Ale spousta zkoušek mu ještě chybí a bude je muset dodělat pak s novejma z dalšího ročníku a do toho se doučit matiku, takže taky nic moc. :-( No…snad to nějak všichni zmáknem! Ale ty už skoro končíš, ne?! ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
8.9.06 20:36

HOLČIČKY , ještě mě napadlo - vy, co se zúčastníte PRAŽSKÝHO SRAZU, napište mi SZ, ať vás spočítám a vim, pro kolik to mám případně rezervovat, jo?! ;-)

Ď.

Bee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
8.9.06 20:45

KRTI - přesně jak píše BENJULKA - ono to přijde samo, žádný strachy! ;-) Já hlídala dvě malý děti v 18 letech v Německu, nevěděla jsem taky nic moc a taky to šlo úplně v pohodě… ;-) Ono ale oč je člověk mladší, tím míň se stresuje, takže teď to bude asi taky něco jinýho… ale taky dost ,vzdor všem načtenejm a naposlouchanejm radám, spoléhám na instinkt a na přírodu. ;-)
Mám spíš strach, abych nezapomněla něco důležitýho koupit a pak jsme to nehonili na poslední chvíli… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
8.9.06 20:47

BEE …asi to teda zamluv, když to pujde… :lol:

Dorazit by měla : Bee, Kacula, Ivett, Meowth, Verun, Jitka123, Smar, Mili, Nico…Pajina?? Beinka?? Medicka??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
8.9.06 21:17

OK, díky moc, Kačul, řeknu teda asi 12 míst :! …to to tam zabereme skoro celý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
8.9.06 21:37

Jee, Krti, hod jsem ten recept na ten kolac. Ja rada pecu a vymyslim a svestky miluju a tvaroh…mnam, zni to super. A ta pomazanka taky, jeee ja mam asi hlad. No spis mega chut na neco, ale v tuto dobu uz se cpat nechci.

My jdeme zitra na svatbu, tak jsem Danulovi pujcila svetly oblecek. On je v nem tak rozkosnej, proste muj andilek. :lol:
Manzel dnes montoval Danielkovi komodu, kterou jsme poridili v Ikei. Aspon ma vsechno svoje obleceni na jednom miste. Jeste premyslime, ze dokoupime jednu skrinku, at ten pokojicek ma kompletne zarizeny.

Mimusko dnes taky dost urputne kopalo. Byla jsem v kosmetice a pani si toho vsimla rikala, ze m bricho uplne naskakuje. :lol: Nejlepsi je, kdyz citim jak tlaci patickama. Ty kopanecky jsou na celym tehu to nejkrasnejsi. :lol:

Marcela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
8.9.06 21:39

Bee, to budou koukat, az tam „prifuni“ :lol: 12 tehulek…to budou koukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí