Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holcicky,
tak se pripojuji k byvalym nespvcum BEE a LINDUSKA
Po hodinovem prevalovani v posteli, jsem dospela k nazoru, ze teda uz asi neusnu a tak jsem tady, ale koukam, ze vsichni spinkate ACH JO vy se mate ![]()
LIBORINKO: my mame taky tu postylku bukovou. Jem z ti totalne nadsena, tak doufam, ze se bude taky libit.
MEO: malinik mi koupila segra (rodila minuly rok) ve zdrave vyzive Vlasak v Karlovych Varech, to ti asi moc nepomuze vid?
https://www.emimino.cz/modules.php?…
ANNI: mimi me taky porad kope jakoby u mocaku dole, ale na prohlidce uz bylo - svete div se - otocene hlavickou dolu, takze me asi kope rukama nebo co ![]()
BEE: jsem ted takhle poranu nejaka, ze vseho na mekko. Tak jsem az uronila slzicku, kdyz jsi psala o Davidovi, Queebu a Vasi vecerni story!
LINDUSA: no s tim otacenim hlavickou, tedy mas Lindus fakt pravdu. Jsem v patek mluvila s jednou klientkou, ktera mela mimi otocene taky hlavickou nahoru a uz mela dokonce naplanovany cisarsky rez a ve 37 tydnu aniz by o tom vedela se ji miminko obratilo, takze nakonec rodila normalne. Tedy 37 tyden - to to mimi muselo byt uz pekne veliky!
KRTI: receptiky, uz jsem si opsala SUPER! A jak dopadl sraz gymplu???
NICO: ty jsi takovy zlaticko Nico, vubec se Tvemu manzilkovi nedivim, takhle v patek cestovat! Prosim davej na sebe fakt pozor jo!!!!
Ja jsem byla holcicky vcera na svatbe kamaradce (jenom na obradu) a potkala jsem tam sveho ex manzela, ktery se se mnou po 2,5 letech udobril, byl na me tak strasne hodny a ja jsem z toho uz celou sobotu i ted uplne na mekko a je mi porad nejak na breceni - jezisi ty hormony ![]()
Ahoj holky
zdravím při neděli.
V Polsku jsme nakonec nebyli. Tchyně musela do prace tak jsme neměli hlídání pro Adu a s ním jsem tam jezdit nechtěla. Ty davy lidí mě děsí a představa že by se tam Ada někde ztratil ještě víc.
Takže další termín je příští sobota a to snad už pojedem určitě a všechno tam nakoupíme, protože už začínám mít depku, že nemám pořád nic nakoupené a připravené. A konečně taky objednáme kočár:-) Kolem mě se to ted rozrodilo, začala to moje segra, potom segra od kamošky(ta rodila tři týdny před termínem) v pátek jedna kamoška a každým dnem má rodit další kamoška. Tak mě to už taky nějak chytá, i když vím že předčasný porody jsou zakázany
ale co kdyby že.
Odpoledne jsme měli s Adámkem premieru v kině. Už dlouho škemral že by chtěl na Auta . Na premieru jsme s ním nechtěli tak jsme pořád odolávali až to budouhrát dýl a nebude tam už moc lidí, protože jsme nevěděli jak bude reagovat. Největší strach jsem měla z toho začátku jak zhasnou a začnou reklamy a tak, když je to tak hodně hlučný aby se nebál. No zvládl to na jedničku. Celou první hodinu seděl jak zařezanej, snědli jsme pytlík Haribáčů, Mentos, vypili litr džusu:-) pak se začal vrtět stopat, chvilku seděl Ludkovi na klíně, vyzkoušel pár volných sedadel ale choval se ukázkově. Po skončení ale nechtěl jít domů , prý si to pustíme znovu
Tak jsme mu vysvětlili že to nejde jak doma na DVD ale že příště půjdem zas na jiný film, tak to že teda jo a že chce na Garfilda2. za odměnu že se choval hezky dostal Zdravou výživnou večeři u Mekáče ![]()
No a dneska od rána neslyším nic jinýho než, kdy že už půjdem do toho kina
Tak jsme mu slíbili aspon kuličky, chcem se podívat do Ikei tak může jít do koutku. tak je zatím spokojenej.
Tak my pádíme. Mrknu se ještě odpoledne a písnu co jsme pokoupili.
zatím paaa
Anni a spol ![]()
Dobré ráno, mamči a mimča,
tak jsem vyspávala do 9 hodin. Se spaním pořád žádné problémy nemám (ťuk, ťuk, ťuk), vzbudím se 1× za noc na WC, Ondrášek mě pozdraví pár šťouchanci a spíme dál až do rána. Snad to tak vydržíme až do konce.
Srazík byl super, z 24 lidí se nás sešlo 15 a k tomu 4 profesoři, takže účast hojná, řekla bych. Vydržela jsem tam dlouho, domů jsme přijeli skoro v 1 hodinu. Máme ve třídě zatím 3 prcky a další 3 jsou na cestě. To není moc na to, že je nám všem pomalu 28 let, že ? ![]()
Dneska hodlám vařit Olomoucké řízky (zase Pajův výběr) - vepřové řízky plněné nakrájeným šunkovým salámem a olomouckými tvarůžky. Jsem na to zvědavá.
Tak hezký den
.
P.S. Ještě jsem vám chtěla napsat o dnešním snu : byli jsme na UZ a když jsme šli odsud, najednou jsme si nesli miminko už domů v náručí. Dali jsme ho do auta a on se na nás začal zubit - no doslova ZUBIT, protože měl v puse normálně úplný chrup. Vypadalo to hrozně, tak jsem to hned letěla říct doktorovi, tak na malého koukali jak na přírodní úkaz no a pak jsme jeli domů. Fuj
.
Ahoj mamulky! ![]()
SMARRR - tyhle „naměkkostavy“ dobře znám…a naprosto chápu! Někdy mě dojme totální pitomost…dokážu se dojmout i sama, když si s Qeebem povídám…
Natož když je na mě někdo hodnej…jako třeba v práci. Příští tejden tam chci jít s něčím sladkým na „rozlučku“ a už teď mám hrůzu z toho, jestli se se mnou budou nějak loučit a říkat mi, jak jim budu chybět a tak…
Nicméně je mi líto, že tě dojala naše historka s Qeeboškytavkou…ale bylo to hezký! ![]()
NICO - ty jsi vážně blázínek! Ale co s nima, viď?! Když taky přijedou a nic nemaj, koukaj, nepřemejšlej dopředu?! To jsou lidi, ti povim…Hlavně, že všechno dobře dopadlo! Dneska fakt hodně odpočívej, oni ti mimísci daji rychle najevo, když se jim něco nelíbí, však víš!
Tak nohy nahoru, ŽÁDNÝ UKLÍZENÍ (to nech na zítra) a dneska třeba nějaký DVD nebo tak něco!!! A manžílek je světovej! Že odložil i ryby, to je známka toho, že má o vás fakt strach a byl fakt vystrašenej, aby ti něco nebylo! Je to zlatíčko! ![]()
ANNI - dovedu si představit, jak byl Adámek nadšenej! Musí to pro něj být fakt událost takový kino…
Naprosto ho chápu s tím „pustíme si to znovu“…já mám občas v kině problém, že se to nedá přetočit zpátky a určitou pasáž pustit znovu…občas se dohadujem, jestli to bylo tak či onak a ono to v kině nejde… ![]()
Holky, taky máte pocit, že nemáte ani památku po břišních svalech? Já se tak těžko zvedám z lehu do sedu až hamba…
A včera jsem se zahlídla nahatá z boku v zrcadle, já blááááááááááááááááázen se otočila ještě zezadu a to je teda DĚS A HRŮZA!!! Slíbila jsem si, že začnu aspoň nějaký posilování nohou a zadku…
Ale to břicho nevim…
Smí se něco aspoň třeba na šikmý břišní??? Připadám si šíleně neohrabaně. ![]()
Tak já jdu pověsit včerejší vypraný prádlo (chytá mě to…vyprala jsem i dva polštářky z gauče…) a pak asi udělám snídani… ![]()
pa pa a krásnou neděli!!!
Bee+Qeečátko
Jo a MALINÍK jsem našla třeba tady:
http://www.vltava2000.cz/…dsdetail.asp?…
Jen těžko říct, kolik si ho nechat poslat?! 50? 100g? NICO, co myslíš, jako zkušená lékárnice?
Bee
Pekne dopoledne kocicky!
Tak jsem si myslela, ze dneska zase budu kmitat, ale nebudu. Dnes mi fakt neni dobre, ty dva dny litani se prckovi zrejme i pres luxusni houpani zase tak moc nelibily. Z rana me pekne nakopal do zaludku, ze jsem myslela, ze ani tu snidani v sobe neudrzim, ted se zklidnil, ale boli me podbrisek jako pred MS…v celku dost…proste nic moc stav, jeste mi takhle nebylo
Takze dneska FAKT NIC NEDELAM ![]()
Bee , brisni svaly
hehe…no ja se obcas pres to bricho zvednu (pry se to ale nema, ja zapominam…) a objevi se takova ryha napnutych svalu…vypada to legracne
Jinak si pripadam jako desna slonice, v pase se kvapem blizim rovne stovce a kdyz jsme sli na tu slavnostni vecu, vyfintila jsem se cela do bileho a koukla na sve pozadi…to byla chyba
Ach jo, muj zadecek s konfekcni velikosti 36 je definitivne v pr… a objevila jsem par strii …uuuaaaaa ![]()
Zitra mam KO (ty tri tydny zase tak utekly
) a tajne doufam, ze jsem moc nepribrala…snazim se hodne krotit se sladkym a jim tak 4×denne mensi porce. I kdyz vcera jsem si od tchynky vyslechla, ze se nemam omezovat atd…porad by do me s babi neco rvaly a na hlasku typu „ty jsi tak hubena, ze muzes“ jsem jim rekla, ze to prece neznamena, ze jsem schopna sezrat trojnasobek toho co normalni lidi.
no, jdu vyluxovat…proste mi to neda, ale potom se usalasim na gauci a ani se nehnu…budu shanet autosedacku a matraci. A plkat
…tak koukejte holky psat ![]()
Bee , malinik se ma pit denne, tak si myslim, ze 100g urcite uzijes.
Ahoj holky, ja sla dneska spat az v pul ctvrte, ale ne kvuli nespavosti, ale kvuli Lancovi, protoze ve finale odjizdel az ve 3, tak jsem s nim zustala, abych vyuzila kazdou minutku s nim
. To je sileny, jakej jsem zavislak, je mi uplne zle z predstavy, ze tu 2 tydny nebude. Aspon, ze pristi pondeli prijede kamaradka s pritelem, tak tu budu mit nejake rozptyleni.
ANNI, deti v kine, to mi pripomnelo moje babysittovani v US… Hlidala jsem 2 kluky, 5 a 8 let. Ten starsi byl ok, ale ten mensi hrozne nepredvidatelny. Nekdy byl naprosto v pohode a nekdy se rozbrecel, ze je to moc nahlas a muselo se jit pryc. Ja s nim mela teda velke stesti, kdyz jsme sli do kina, tak to prezival a dokonce si to uzival, ale jeho mamka to vzdy nejak vychytala… Take se do toho filmu nekdy tak vzil (napr. Herbie, Fully Loaded, ja nevim, pod jakym jmenem to slo v CR, o tom VW Broukovi, jak zavodil, s Lindsey Lohan), ze nakonci fandil, vriskal, uplne jako by byl na stadione
. Byl roztomilej, broucinek
. Jeste mi napadlo deti v davu… V US a nejen tam, casto i v Kanade ci zap. Evrope (ale videla jsem to i v CR) se deti klapnou proste na voditko
. Sice mi to prijde takove divne, ale na druhou stranu je to opravdu reseni pro davy, kdyz uz je dite na kocarek velke a hrozi, ze by se mohlo zatoulat. Nektera ta „voditka“ jsou ale opravdu hezka, dobre resena, ze ma ditatko treba batuzek a z toho to voditko vede. Neni to nic kolem krku
.
SMARRR, u me se zda, ze je nespavost na ustupu. Nekdy sice nespim dobre, ale uz to neni kazda noc, prevladaji ty spaci. Takze neboj, urcite je to jen casove omezene obdobi. To je dobre, ze jste se s ex usmirili. Ja chodila se svym ex 6 let a rozesli jsme se v hodne dobrem, dodnes se bavime a dokonce se kamaradim s jeho soucasnou pritelkyni, hihi
. A hormony jsou fakt previt, ja take porad zatlacuju slzy…
KRTI, my jsme na tom se stredni dost podobne, take dost malo deti na nas vek. Ted ale trochu konecne explodujem a dokonce i jeden z nasich 7 chlapu v kvetnu „rodil“
. A zubate miminko, hihi, nevim, zda jsem to cetla tady na emiminu nebo na rodine, ale jedna holka opravdu mela mimi se zubem! Ne sice kompletni chrup, ale zub uz proste byl od narozeni
.
NICO, Ty jsi vazne moc hodna s tou kocickou, jako bys davala pryc svoje mimi a chtela mit jistotu, ze bude v tech nejlepsich rukach
. A ano, i ja se pripojuji k BEE a narizuju relax den! Je nedele a to se preci nedela a to ani doma! Plkat muzes, vcera tu bylo mrtvo
.
BEE, bricho fakt bez komentare, ja jsem take total invalida. Ja bych ty svaly moc ale nepokousela. Me porad tahnou ty svaly, co drzi delohu a nedovedu si predstavit, ze bych si je, byt i minimalne, namohla, to bych pak nevstala vubec. Oni se ty svaly i schvalne uvolni, aby brisko melo prostor k rustu. Vydrz jeste mesic a pul a pak na to, pekne po porodu, muzes vlitnout. Takze oficialne udeluji zakaz cehokoliv na bricho!!!
Jdu pozrit nejakou snidanicku, Linda
BEE jak říká Nico: určitě se nezvedej přes „leh sed“. když se chceš zvednout z lehu, tak se nejdřív otoč nabok a pak na kolena a nahoru. Teď už to fakt stylem lehsed není zdravý ani pro tebe ani pro mimi.
Nico ty jsi teda expert
. Máš odpočívat mamčo a ne pořád běhat jak netěhule. Takže hají na gauč a ani se nehnout ![]()
NICO - ono se nemá zvedat přes břicho??? Taky se mi to párkrát povedlo a srandovně se to „vykulí“…
Dobře, dobře, jak psala i LINDI, vydržim to s břichem až po porodu…ale nohy a zadek asi „zapojim“…a taky ruce…jsem si říkala, že ty budem po porodu potřebovat asi nejvíc
Jsem zvědavá, jak se tohohle předsevzetí budu držet…jde jen o pár minut denně - musim si udělat nějakej režim…
Jo a co se přibírání týče, musim se zítra zvážit (vážim se vždycky v pondělí) a bojim bojim…dneska si zkusim dát trochu „odlehčenější“ den…i když taky myslim nejim nějak moc, tak ale včera se mi podařilo sežrat během odpoledne asi 4 ks švestkovýho koláče s mákem
a pribináky ani nepočítám ![]()
SMARRR - četla jsem tu diskuzi o maliníku a lněnejch semínkách…ten len to je teda asi pěknej hnus…
S maliníkem nemám strach…v nejhoršim ho trochu osladim medem, ale ten odvar ze semínek to asi bude žůůůůůůůžo…
Řešim trochu dilema…co kdyby se stalo, že pojedeme z Prahy do Vrchlabí??? Abych díky semínku a maliníku neporodila cestou?!
Musim se zeptat v úterý na kurzu… ![]()
Lindi , my to taky tak bereme…ze kocky jsou nase deti. Taky je obcas mivame doma dele nez je nutne, protoze proste neprodame za kazdou cenu kote nekomu, kdo se nam nezda. Drive jsme takhle vozili vsechna kotatka, ale uz to nezvladame, hlavne ted, kdyz jich bylo 11 a kazdy tyden se nejake stehuje.
Ad cviceni…ja se uplne hrozne stydim, predstavovala jsem si, jak se budu udrzovat pruzna a v kondici a houby
Jenze kdyz mi dr. cviceni zakazovala, tak zacinat tedka, kdyz uz sotva dycham…no, nevim nevim…
BENJULKO já se samozřejmě leh-sed nezvedám…ono to právě ani nejde! To tělo se samo uzpůsobí tak, aby NEŠLO dělat to, co se nemá…teda aspoň to moje…
Ale poslední dobou už je skoro i problém zvednout se z boku
a to je otrava! ![]()
BEE, a bude hur
. Me to take moc trapi, v noci se prevalit, zvednou na WC, je to proste utrpeni, ale o to vice si uzijeme ten odlehceny pocit po porodu
. Jinak ja jsem si koupila ten gymnasticky mic, obcas na nem hopsam a citim, ze to jde i na brisni svaly. Jen tak mirne. Ale jak je mam shnile, tak jsem je ze zacatku druhy den pekne citila, ted uz je to lepsi. Tak mozna vyzkousej ten, urco se Ti bude hodit pak i po porodu, pry je to vytecny balzamek pro deti s kolikou. Maji radi houpani, hopsani a spojis uzitecne s jeste uzitecnejsim - cviceni a chlacholeni miminka.
Za chvili si asi pustim nejaky film, nechce se mi uklizet, kdyz je ta nedele a nemam skoro co na praci
. L.
LINDI ten míč mám…ale malý průměr.
Takže není pohodlný. ![]()
Nechci prudit manžu, že kromě kojícího polštáře by byl potřeba ještě míč…ale třeba k tomu dojde…třeba od Jééééééééééžíííííííška to neni špatný nápad…jako celkem nenáročný dárek třeba od ségry… ![]()