Poradna duly
Jana Čurdová
Je vidět , že je Bee už na mateřské, vůbec nestíhám číst
¨
Ještě se vracím k porodu, přemýšlala jsem o medicích. Vím, že se to ti chudáci musí někde naučit, ale nevím nevím jeslti bych z nich nebyla jen nervozní, už takle to pro mě bude dost těžké a do toho ještě oni. Je pravda, že mi ségra třeba vyprávěla, že měla u porodu jednu medičku, která ji držela za ruku(za druhou ruku ji držel manžel) a pomáhala ji s dýcháním, byla to pro ní prý druhá opora. No , ale také jsem slyšela o zástupech mediků, kteří jen dost nepříjemně čuměli. Tak pořád nevím, nevím… co vy jak jste na tom? ![]()
Ad láhve: dostala jsem od ségry taky tu startovací
u od Aventu co má Krti, no a když nebude potřeba tak pak jen dokoupím větší dudlíky a držátka a mám nekapající hrnček, dokonce několik ![]()
Ad kosmetika: Dostala jsem všechno možný od Nivey, až jednou dojde tak se potom uvidí.
Lindusa píše:Pajo, porad hledam debatu o oxytocinu, zatim zadny uspech… Ta rodina je jeste ukecanejsi nez emimino. L.
Lindo,
to jsi zlatá, díky ![]()
P.
Lindi , ja vim, ze peroxid vodiku je takovy osvedceny prostredek, ale osobne ho moc rada nemam, obzvlaste na otevrene rany. Na Tvem miste bych zjistila, cim osetri pupik v porodnici a podle toho bych se zaridila.
Fuj, tak jsem dneska akorat umyla nadobi a jedno okno a mam dost…zacinam byt nejak vice utahana nebo co.
Smarr , jak zavreno???!!! Copak je to pekarstvi??? No snad porodim na zacatku listopadu…
Nejak jsem ztratila listek, na kterem jsem mela presny cas zacatku kurzu…fakt idiot…tusim, ze to bylo 15:30
Ale NESMIM zapomenout tam v pondeli zavolat! Vazne blbka…
Nico: no , já bych řekla, že budou malovat nebo něco takovýho co se musí dělat každej rok
NICO …Krč je zavřená ted v září.....no prostě musej malovat a uklidit takový to velký, co se přes rok nedá a taky vybíraj holky dovču
Snad to zmáknete tam…
PAJI …kdy jdeš na tu prohlídku do Krče??
NICO: budou kompletne cistit porodni saly. Takze berou na porod pouze pani co tam lezi na riziku. Kdyby Te to nahodou v tom terminu potkalo tak mas zavolat na 155 a tam Ti reknou, ktera porodnice Te vezme! No taky jsem z toho nadsena termin mam sice 12.11. ale nikdy nevis ze?
Kačul,
při prohlídce porodnice říkali, že se má registrovat až ve 36tt a že tu registraci můžeme spojit s gyn. vyšetřením , takže doufám že to takhle bude stačit. V Krči malují zase teď někdy v září, ale kdybych náhodou začala rodit takhle brzo (doufám, že ne), tak bych stejně jela k Apolináři. Do Krče berou porody až od nějakého 33 tt.
Nebo Kačul myslíš, že bych si tam měla zavolat a zaregitrovat se předem? Minule jsem se registrovala taky, až když mě vyšoupla moje gynekoložka, ale je fakt, že tehdy bylo přece jenom o něco mín těhulí.. ![]()
Pajina
PAJI …tak ty už jsi tam byla na tý exkurzi?? ahááá…jinak registrace stačí až pak…jak říkáš…prostě až tě vykopne gyndař tak tam zavolat a domluvit se na poradnu a rovnou se tam zaregistrovat. Spojit to lze.....
Jinak taky mizim ven, dneska jsem tu uvízla a nestihla jsem ani siestu po obídku ![]()
Ahoj mamule ![]()
moc vás všechny po dlouhé době zdravím, stihla jsem v rychlosti přečíst jen pár posledních příspěvků a vidím, že řešíte porod. My jsme byli s partnerem minulý týden na „exkurzi“ v Krči, je to normální příjemná porodnice a jsou tam milé sestřičky a porodní asistentky (tolik můj první dojem). Prošli jsme všechna oddělení kudy putuje nastávající i novopečená maminka, zabrousili na porodní sál i operační (ten tedy jen přes okno, kudy může koukat při případném císaři tatínek) a všechno nám bylo popsáno a vysvětleno nejen přímo na místě, ale i na hodinové přednášce. Potěšilo mě, že nemusím mít porodní plán a všechno se může domlouvat až na základě aktuálních potřeb. Porodu jsou tam přítomné porodní asistentky, doktor je v dosahu a přichází jen pokud by se mohly vyskytnout komplikace, jinak vše probíhá přirozeně. Za 14 dní tam jdu na „přednášku“ o kojení a týden na to ještě na péči o miminko a první pomoc. Tak tolik zatím má zjištění ![]()
Paji … zítra jedu do Olomouce a tak Ti konečně zjistím váhu ROAN Marita, je tam na to speciální prodejna. Rovnou si ho tam objednáme, barvu už jsme předběžně vybrali na netu, tak snad tam nebudeme půl dne ![]()
Kačul … na srazík se těším, Smíchov i Chodov mám stejně daleko, takže z tohoto pohledu je to jedno, hlavně že vás zase uvidím ![]()
Dyt ja vim, ze musi jednou za rok uklizet a malovat a tak
Co se da delat…myslim, ze porod zvladnu i jinde.
Jdu si dat vyzivny obed…parky s bramborem
Nechce se mi jet nakoupit a nic jineho uz tady nemam ![]()
Vecer si pojedu zase pro zasoby…
Kacul DK 19.9. a pristi tyden velky UV tak me snad reknou s vetsi jistotou co to urcite bude ![]()
Verun píše:
Je vidět , že je Bee už na mateřské, vůbec nestíhám číst![]()
![]()
¨
Ještě se vracím k porodu, přemýšlala jsem o medicích. Vím, že se to ti chudáci musí někde naučit, ale nevím nevím jeslti bych z nich nebyla jen nervozní, už takle to pro mě bude dost těžké a do toho ještě oni. Je pravda, že mi ségra třeba vyprávěla, že měla u porodu jednu medičku, která ji držela za ruku(za druhou ruku ji držel manžel) a pomáhala ji s dýcháním, byla to pro ní prý druhá opora. No , ale také jsem slyšela o zástupech mediků, kteří jen dost nepříjemně čuměli. Tak pořád nevím, nevím… co vy jak jste na tom?
Ad láhve: dostala jsem od ségry taky tu startovací
Ad kosmetika: Dostala jsem všechno možný od Nivey, až jednou dojde tak se potom uvidí.u od Aventu co má Krti, no a když nebude potřeba tak pak jen dokoupím větší dudlíky a držátka a mám nekapající hrnček, dokonce několik
Se teda vomlouvám…
To je asi počáteční „nadšení“ MD…ale vono to přejde, nebojte!
Mám tu spoustu práce a někdy s ní budu muset začít… ![]()
No vono te teda nevadí
![]()
Jinak na mě pěkně prdíte s těma medikama co?