Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
710
6.9.06 20:33

Ahoj holky,

tak rizek byl fakt dobrej. :lol:
Ja jsem dnes jako prejeta parnim valcem. Me nejvic zmaha to pocasi, rano zima, vypadalo to, ze bude prset a ted je tam hnusny dusno.
Nevim, jak to popsat, ale neco mi delaji nohy - lytka. Nedokazu dlouho sedet, musim popochazet. Proste nemuzu byt v klidu, protoze jinak mam pocit, ze mi prasknou.
Bee - tak s obchodem jsme na tom stejne, jak kdyz stojim chvilku dyl, musim mit u sebe piti, protoze jinak mam pocit, ze se na tuty vybulim. Uzivej si materskou.
Lidunko - epidural za 3 litry? to je snad vtip ne? I kdyz dnes je mozne vsechno.
Sylvah - o nemocnym chlapovi mi nemusis povidat. :lol: Stacil mi ten muj minuly tyden. Mela jsem pocit, ze mi tady umre. Stonal a hekal, no hruza. Ale to vam popisovat nemusim, znate to samy.
Verun - jmena se mi libi. A blby ksichtiky zazivam taky, hlavne u jmena Sofie, kazdy se smeje, ze je to vlastne Zofie. Ale nic si z toho nedelam, je to nase vec.

Marcela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
6.9.06 22:40

Uf, cistila jsem houby 3 hodiny, pak jeste uklizela kuchyn a pak jsem se zmohla uz jen na drb s kamoskou po netu.

BEE, ja zjistila, ze stat mi ted nevadi. Ani chodit. Nejvetsi problem mam, paradoxne, kdyz sedim. To me strasne boli kostrc! Gratuluji k materske, super, uz nam to tu pekne zacina :) .

LIDUNKO, me 3000,– Kc za epi neprijde tak tragickych. Vim, ze v US mame uplne jine prijmy, ale i na tyto prijmy je tu epi mnohem drazsi. Maloktera pojistovna ho proplaci (mame to stesti, ze snad nase ano, ale jeste to proverime) a vyjde na cca 1200 USD. I kdyby nam ho neplatili, tak ja bych do nej sla, zvlaste kvuli tomu, ze 2. den po porodu mastim dom, tak aby mi zbyly take nejake sily na ten kopanec z nemocnice, ktery dostanu :-) .

KRTI, pekne narocny den :) . Myslim, ze poradny Big Mac by Te uspokojil v US. Tam maji ty porce o poznani vetsi. Tady je to jak kdyz plivne. Ale ver mi, ze pak by nezustalo jen u 2 kg pribytku na vaze :D . Ja jinak hambace a podobne ani tak moc nejim, za to Lance v sobe Amika nezapre, je silenej :) . Jinak to je dobre, ze je vse u Tebe v poradku, jen tak dal ;) .

KACUL, ja mam z nejedeni pri porodu uplnou hruzu! Ja jsem proste prirozene zravy tvor a i kdyz jsem mela salmonelu tezkeho kalibru, tak uz 2. den jsem se ptala, jestli uz muzu jist! Musim se fakt poradit s doktorem, zda to opravdu mysli vazne a co ho k tomu vede, pac ja si to fakt neumim predstavit. Co kdyz budu rodit 20 hodin? To jim tam pojdu!!! Pritom uz je tolik vyzkumu, ktere to jidlo tak neodsuzuji… A jeden clanek tu mam ulozen, tak uvidime, kam me s nim posle, tusim ale, ze do jidelny ne :D .

MARCEL, Sofii take zvazujeme :) . Ale u nas je to fakt jeste na dlouhe debaty. Jeste jsme nevymysleli proste nic!

Tak ja se jdu ulozit do hajan, Lancik ma nocni a bude mit nocni nasledujici 4 mesice :( . Mejte se hezky, dobrou noc, Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
6.9.06 22:44

LINDUS - ja myslim, ze to s tim nejezenim neni tak horky…vicemene je to jednak kvuli tomu, ze spoustu maminek pri porodu zvraci, a pak kvuli nutnosti nahleho cisare - a s tim spojene narkozy…
Jinak nam doporucovali v kurzech zabalit s sebou cokoladu, musli tycinky, hroznovy cukr…proste rychle zdroje energie…a neboj, urcite bude porod rychly a hlad nebude!
 S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
6.9.06 23:26

Jen jeden zajímavý odkaz… zbytek zítra… :-)

http://www.mysacek.cz/…ospital.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
7.9.06 07:04

Dobre ranko tehulky:)

Dneska jsem ranni ptace:) Pritel vstaval aby odjel pryc tak jsem vstala s nim a pripravila mu svacinku:) no a ted uz se mi nechce spat:) Tak jsem si dala poradny hrnecek mleka a sedla k PC:)

Bee ten seznam do porodnice uz jsem videla. Pripada mi tam zvlastni 3ks kojenecke podrpsenky. Jestli budu mit dva takt o bude podle me akorat:) stejne doufam ze tam pobudu max 5 dni a hura domu:)

Verun jmena ktera jste vybrali se mi libi:) Na blby ksichty nedej zavidi:)

Koupi sitovych kalhotek vyresim v POMADU. Maji tam na prodej vsechny potreby do porodnice:) i vhodne vlozky:)

NICO ano OC Smichov je metro ANDel:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
7.9.06 07:30

dobre ranko,

Krti…sitovky - jednorazovky jsem normal koupila v lekarne. Jsou od firmy TENA po 5ks a staly neco kolem stovky.

Jinak ja dneska byla v noci jako magor, budila jsem se chuti na meloun a pritom se mi chtelo curat. Takze jsem behem noci sezrala PULKU Melounu !!!!

Vcera mi nebylo moc dobre, protoze ted celej den v praci sedim jako pecka v kresle..........a po obede me boli zlucnik, pali zaha - ta vlastne permannetne........, ale zlaty chozeni …to sezeni je sileny.

tak pa ,, jdu do kantyny.......nejak mi pres noc vyhladlo :) :)

a ohledne epiduralu........v zadnym pripade bych do nej nesla........prectete si od Vlastimila Marka knizku Nova doba porodni......chci prirozeny porod......chapu bolest, ale hrozne bych si prala vse prirozeny, ne aby do me praly neco co ja nechci......a na porod se tesim, dokonce kdyz jsem byla odvezt tu kamaradku do porodnice, hned bych sla misto ni rodit........je pravda, ze jsem naivni prvorodicka, ale jsem zenska a ty vydrzi vic nez clovek.....tod muj nazor…zadny epi…

igi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
7.9.06 07:31

Dobré ránko holčičky,

tak jako správná manželka jsem mužíčka vyprovodila manžu do práce a jako správná těhule jsem tady:-)

Nico, Kacule: Děkuji za rady, manža mi včera přinesl z lékárny nějaké cucavé tablety, tuším že to je Septisan nebo něco takového, je tam přímo napsané, že je to vhodné pro těhu, docela to pomáhá :lol:

Jitka, Marcelka: s těma jména to psala, tuším, Igina :P

Krti: to já bych se asi ještě raději zeptala v nemocnici jestli tam ty kalhotky dostaneš , protože mi přijde, že ve všech nemocnicích je mají na seznamech , že si je musíš přinést sama :roll

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
7.9.06 07:49

Ahoj holky, strasim uz od peti, ale do pul sedme jsem zustala v posteli. Ve ctvrt na sedm prisel manza z prace, tak to mi bylo jasne, ze uz mam po spani. On sice zalehl, ale me uz se proste zaspat nepodarilo. Ale i tak beru tuto noc za uspech - 6 hodin :) .

Sylvus, zeptam se aspon na tyto drobnosti (hr. cukr, musli tycinka…), protoze ja jsem fakt hladovec - zoufalec a nic nesnasim vice nez pocit hladu…

Igi, ja se epiduralu vubec nebranim, prijde mi to jako super reseni, nejak nevidim smysl v tom, abych trpela, kdyz nemusim. To, ze si Eva kousla nejakyho jablka, od toho se fakt distancuju, bolesti sice nesu dobre, ale tu porodni moc rada ozelim :D . Nekdy mam pocit, ze se to s tou prirozenosti porodu prehani. Vypichne se jen to, co se hodi. Podle me opravdovy prirozeny porod by se urcite neodehraval v nemocnici (v tak neprirozenem prostredi) a i cele tehotenstvi by melo probihat vice prirozene nez je dnesnim trendem (omezovani, strach, miliardy testu, hormony…). Pod pojmem „prirozeny porod“ v dnesni dobe si predstavuju to, ze neni cisar. To je asi vse, co od prirozeneho porodu ocekavam. Pokud bude cisar, epi, oxytocin ci jina „podpora“ z venci, rozhodne nebudu mit pocit, ze jsem porod nezvladla a ze jsem se osidila o krasny zazitek z porodu, hihi :) .

Jinak dneska jsem mela take divoky sen… Zdalo se mi, ze jsem take v nejake valecne zone a ze mam rodit. A ze se chodilo rodit do nejake polorozpadle vily a porodni instrukce davala z TV Saskia Buresova, ta hlasatelka z CT1 :D . Porodni mistnost vypadala uplne stejne jako pokoj meho bratra, nikde nebyl zadny personal, fakt divny :) . Nevim, jak to dopadlo, probudila jsem se (diky Bohu :D ). Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
7.9.06 07:56

Juu, koukam na ten seznam, co do porodnice… To je fakt brutalita, i toaletak… Se divim, ze tam neni napsano, abyste si vzali i vlastniho doktora, nit na stehy a postel :D . U nas se nastesti nemusi brat nic, vubec nic, jen kartacek na zuby (ale i ten daji, kdyz se zapomene) a veci pro vlastni komfort. Kdyz chci svoji kosili, tak si ji prinesu. Kdyz chci svoje vlozky ci pantofle, tak si je prinesu. Ale kdyz si je nevezmu, tak je tam naprosto vse. Fakt nechapu, proc me Lance tak ustavicne tlaci do zabaleni si tasky do porodnice, myslim, ze ten kartacek capnu i v nejvetsi kreci :) . L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
7.9.06 08:27

Lindusko ja jsem totiz zrovna vcera vecer cetla naky celosvetovy vyzkumy pusobeni epiduralu na vyvoj ditete.........no a moc jsem z toho nebyla presvedcena, ze je to ok

Nico, chci se zeptat, ty budes pouzivat plinky jiny nez jednorazovky, vid? Budes si je brat rovnou do porodnice? Nebo si na tu dobu budes kupovat jednorazovky??

diky Igi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 08:46

Ahoj holčiny,

jsem poměrně čerstvá…to je tim počasim…ale v noci to dneska taky celkem šlo! ;-) Ani jsme se moc nebudili. :-)

Psaly jste o přirozenejch porodech, o knížce Vlasty Marka, o epidurálech a oxytocinech… :-) a o tý výbavě do porodnice…To se trochu prolíná s mym předporodnim kurzem…

Výbava do porodnice - je pro každou porodnici nutná jiná…já třeba do Vrchlabí budu muset mít prakticky všechno, protože oni tam poskytují asi fakt jen to, co musí ze zákona (základní hygienické potřeby - ten toaleťák a vložky a věci pro mimi - i oblečení…), jinak si myslim, že je naprosto v pořádku si všechno přinést, protože to pak stejně využiju dál (třeba košilku a přezůvky…) a hlavně - proč by porodnice měly utrácet za vybavení, který neni problém si s sebou přinést a většina holek to stejně udělá… :-)
Co se týče porodu jak píše LINDUŠKA, je úplně jasný, že to máme každá jinak…já třeba o oxytocinu nečetla nic pěknýho (i když samozřejmě osobní zkušenost nemám) a myslím si a pevně věřím, že moje tělo dokáže vytvořit všechny patřičné hormony naprosto přirozeně a že jsem jako každá zdravá ženská schopná porodit bez nějaké větší pomoci zvenčí…i když vím, že legrace to nebude… :?
Na kurzu nám říkala PA, že když těhotenství vzniklo a probíhá přirozenou cestou, není důvod ani porod řešit jinak…epidurál je věcí každý z nás…četla jsem i o případech, kdy porod zbrzdil, protože mamina nezvládala tlačit, když necítila spodní část těla…myslim, že je to úžasná věc, pokud se musí rodit císařem, i když to se asi používá spíš spinální analgezie, což je trošku něco jinýho…je skvělý, že pak může maminka zůstat „vzhůru“ a vidět svoje miminko hned po narození a ten kontakt je vlastně podobný jako u normálního porodu… ale DOUFÁM, že se dá porod přežít i bez epi a chci to tak taky udělat…třeba budu mít u druhýho dítěte jiný názor… :-)
To, proč chci rodit ve Vrchlabí je právě ten přirozený přístup k porodům a taky přirozený PROSTŘEDÍ…nejsem takový dobrodruh, abych rodila doma, ale tam je to skvělý spojení porodnice a „domácího“ prostředí. Je to tam takový klidný a komorní a všechno se odehrává na pokoji, na posteli, v poloze, která mi bude zrovna vyhovovat (o tom samozřejmě nemám žádnou představu, protože NEVIM, jak se mně konkrétně bude nejlíp rodit) a všechno je, pokud to zdravotní stav můj i dítěte dovolí, jak to budu cítit já a ne podle lékařských příruček a jejich zkušeností z lékařského prostředí a hlediska… :-) a to je to, co u mě rozhoduje…Samozřejmě tam nepojedu, kdybychom měli rodit předčasně nebo byla zjištěna jakákoli abnormalita u mě nebo u miminka…to bych zas naopak byla asi v Motole, kde je výborná dětská JIPka a udělala bych maximum, abychom po porodu měli potřebnou péči…která ve Vrchlabí na úkor toho všeho, co jsem psala předtím zas až taková není…prostě pro přirozenost Vrchlabí a jinak ?? asi Motol…nebráním se ničemu, ale přirozený porod a péče je pro mě ve všech ohledech ideální a moc bych chtěla (byla bych klidnější), kdyby to tak mohlo v našem případě být. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
7.9.06 08:50

souhlasim s bee........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 09:06

BEINKO co se týče toho srazu, když bude v OC SMÍCHOV, zvládneš se tam dopravit sama? - Je to metro Anděl a z tvý strany celkem přístupný…nevím, kde bych tě v tom případě nabrala :? protože jsem spíš myslela, že kdyby to byl ten Chodov, nabrala bych tě právě na Smíchově a dovezla tě na Chodov… :-)
Dej vědět, jestli potřebuješ nějakou radu nebo pomoc…nebo i někde vyzvednout, jen mě nenapadá kde? :oops:

KAČUL co se týče těch „drben“… já když píšu jednou za den, tak se vždycky takhle rozepíšu… :roll: pak si taky řikám, jestli a jak to vůbec učtete…ale nějak si nemůžu pomoct…píšu všema deseti a chci vám toho vždycky tolik napsat… a tak to nějak vždycky jde samo… :oops:

VERUN tys myslim psala o těch podprdách…nám na kurzu říkali, že 2 stačí…jedna denní pevnější „opravdová“ podprsenka, která bude výborně sedět a DRŽET prsa, který budou větší a těžší a pak jedna pohodlná „noční“, která bude sloužit zároveň jako zachytávač návalů mlíka, když si třeba přelehneš prso… :-) Takže může být i levnější (stejně do ní dáš i vložky kvůli mlíku), ale měla by být z příjemného materiálu a musí dobře sedět i obvod i velikost, aby tě netlačila! ;-) Jen je na noc lepší logicky podprda bez kostic… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
7.9.06 09:12

IGI - vypadá to, že máme na porod fakt podobný názor a asi používáme i podobné zdroje informací :-)

Jinak vám trochu udělám CHUTĚ…poručila jsem si, když naši jeli nakupovat, aby mi přivezli instantní krupicovou kaši MŇAM!!! :-)
Hodlám si ji udělat hned jak ji přivezou…mám na ni chuť už 2 dny… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
7.9.06 09:13

Ahojky…

tak teda epidurál u Lindusky naprosto chápu, ale myslím, že u nás je převážná snaha maminek rodit bez něj, pokud to pujde, což někdy nemusí klapnout a pak nejsem proti si ho zaplatit :lol: je to podle mě něco navíc :roll:
Ale je to především každého věc a když máme možnost si vybrat porodnici tak můžeme přihlížet i k tomu!
I ostatní „pomůcky“ jsou každého věc…já bych bez oxytocinu asi neporodila, takže o něj budu prosit až zase budu přenášet :wink: :lol:

NICO ......všechno nejlepší k narozeninám!!!! Pohodový zbytek těhu a hlavně pohodový porod a zdravého a spokojeného a strááášně hodného mimíska!!! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí