Poradna duly
Jana Čurdová
UFFFF TAK JSEM VÁS DOČETLA to je děsný, jaký jste drbny… ![]()
SMARRR - jestli to bude Smíchov, tak SUPER…a kdybys chtěla vyzvednout, dej vědět! I když já možná využiju toho, že budu v Praze a stavim se v práci na rozlučku, takže to pak budu mít je pár vchodů vedle, jestli půjdem do tý nekuřácký kavárny v Holmes Palace..
Jo a určitě si nikdo nemyslí, že se vymlouváš…tvou placentu všechny z vyprávění důvěrně známe a žes ji dosud nezvládla zpacifikovat je sice pěkně pitomý, ale nijak to neovnlivníš…:-(( Kačul ti taky napsala, že jsi trubička, viď?! No tak vidíš…kliiiiiiiiiiiiiiiiid! Hlavně v pořádku doraž na ten Smíchov..a my budem všechny spokojený!
KACUL - poslala jsem ti SZ s termínem příští kontroly.
LINDUŠ - teeeeeeeeeeda 9 hodin?! Trochu mám strach, jestli jsi to neposlala ke mně tu tvoji nespavost…já dneska v noci byla vzhůru furt…snad každou hodinu…
Už chci ten kojící polštář…snad se s ním bude spát líp.
Jinak včerejší kontrola v pohodě. OD VČEREJŠKA JSEM OFICIÁLNĚ NA MD !!! Doktorka mi jen zopakovala to, co si píšem furt tady…že jsme už fakt v posledním trimestru a že se musíme šetřit! Takže byla ráda, že už nebudu chodit do práce a nakázala fakt maximálně odpočívat. Vnitřně všechno v pořádku, jen jsem jí řekla o těch bolestech stydké kosti a ona mě nějak LEHCE zmačkla na stranách a to docela bolelo a vlastně od té doby mě ta kost zase bolí víc.
Prý je možný, že se to teď trochu odvápňuje a taky tím, jak Qeebo tlačí hlavičkou dolů a je už těžký, tak to může všechno dohromady bolet. Dostala jsem Calcium a taky železo - ale to asi brát nebudu… ![]()
KURZ byl naprosto DOKONALEJ! Bylo nás tam asi 8 párů…jen jedna maminka tam byla bez tatínka…no a s chlapama byla fakt legrace. Ta porodní asistentka (velice známá a zkušená) je super baba!
Naprosto splnila moje očekávání a myslim, že nás to s ní bude fakt bavit a taky že nám to hodně dá a zodpoví. Představovali jsme se a říkali, proč tam jsme a co bysme se rádi dověděli…a jeden tatínek řekl…já tady jsem, protože Dita (žena) říkala, že je to dobrý..
vůbec mi ty lidi na tom kurzu docela sedí a většina má asi podobný zkušenosti i představy o porodu jako my, takže myslim, že tématicky se to bude dobře držet v tý skupině.
Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých věcí i o výbavě do porodnice, o tom, co se může odmítnout a co je naopak dobrý a opodstatněný, jak nás někdy doktoři zbytečně zatěžujou nesmyslama a jak se rozhodovat pro porodnici…to bysme ale příště měli probrat trochu podrobněji hlavně z hlediska pražských porodnic…tak jsem zvědavá! ![]()
Časem napíšu víc, teď si jdu na chviličku lehnout, byla jsem dopoledne ještě v práci, pak jsem dělala oběd a tak a jsem celkem „pohybově“ unavená…jo a jinak - zjistila jsem, že NÁKUPY in natura (v kamenejch obchodech) už nejsou nic pro mě - hlavně ne potraviny v TESCU na Smíchově (bývalý Carrefoure), mají tam jen pár pokladen na deset položek, ty nejsou ale klasicky přednostní, takže když se dneska už 5 minut v jedný frontě čekalo až si prodavač zavolá rollera a když jsem přešla do druhý desetipoložkový a opět byl zas nějakej problém a dalších 5 minut jsem se nehla z místa a cítila jsem, že bych zase za chvíli snad omdlela (studenej pot, těžknoucí ruce, nohy), tak jsem to vzdala a můj košík tam možná stojí ještě doteď…
Blbý ale je, že jsem chtěla fakt dokoupit pár věcí, který teď nemám a Davidovi se nebude chtít je dokupovat sám…
Fakt nevim, jak to budu dělat…fakt nemůžu zůstat nikde stát dýl jak 2-3 minuty, jinak to zas začne… ![]()
Jdu teda chvilku ležet a pak se musím domluvit s manžílkem, jestli pro něj pojedu nebo přijede busem, když mám auto já. ![]()
pa pa Bee
Zapomněla jsem ještě malou vsuvku,tedy už ne řízek.
Koukali jsme na ceník nadstandardních služeb.Porod do vany 500,–lůžko na nadstandardu 250,–(matka)+200,–partner.Ale doarzilo mě docela něco jiného.Zavední epiduralu 3000,–Kč .Co vy na to?
Holky dala jsem vám do galerky náš kočárek, no musím se přece pochlubit nééé! ![]()
Bříško bude zítra pa pa jdu na to žehlení ![]()
Lidunko zrovna jsem po tom pátrala u nás v porodnicích. Ve fakultce Ostrava zatím zadara, v Ostravě-Vítkovicích za 1500,– .
Myslím že 3000,– je fakt přemrštěná až moc ![]()
Nazdarek Bee - tedy koukej trosku lezet!!! Ty jsi hrozny vetroplach
Na Smichove byvaly kdysi prednostni pokladny pro disable a tehotny zeny, ale nevim, jestli to jeste plati, kdyz je to Tesco
Chudakl Queebo takhle se s tebou honit. Ja si nase mimi prepocitavam na MOUKU takze ted nosim tri pulkilove mouky a to je sakra dost ne? ![]()
Tak jsem se zase odpoledne pekne prospala:) Neni nad odpoledni spanek:)
Lidunko ja budu rodit v Krci a tam stoji epidrula 4700,– Kc. Je to pry z toho duvodu ze to dela soukroma spolecnost a ne Krcska nemocnice. Ale zase se ti pry plne venuji po celou dobu porodu. Ja jeste nejsem rozhodnuta zda epidural ano ci ne. Jsem hroznej srab na bolest:(
Co se tyce vasich navstev predpordnich kurzu ja se zaregistrovala do POMADU www.pomad.cz
Zucastnim se 4 kurzu:
Manipulace, osetrovani a koupani ditete
Kojeni
Porod
Priprava paru k porodu
Na ten posledni jdu s partnerem. Doporucuji ho az od 35 tt ze pry se tam nacvicuji ruzne dychaci techniky, ktere u nekterych zen muzou i vyvolat porod proto se na tento kurz nechodi driv:)
Zacnu ty kurzy navstevovat od pulky zari:) SRAZ jak jsem pochopila sraz je 14.9.2006 v OC SMichov od 16:00?
Taky by mě ten epiduráldost zajímal. Dva porody jsem si vyzkoušela normálně a že by teď nějaká změna?
Zajímal by názor MEDIČKY coby anestezioložky. Medičko kde jsi?
Ahoj mamči a mimča,
tak jsem se vlastně teprve před chvílí dostala pořádně domů. Ráno jsem vstala už v 6 a vyrazila do poradny. Všechno je v pořádku , čípek už je zase takový, jaký má být, tlak v pohodě… nabrali mi krev a moč a od 12.9. už mám vypsanou mateřskou (doteď jsem byla na neschopence, takže jdu dřív a nemohla jsem si vybírat). Takže mi doktor dokonce i to Magnesium sebral, že už ho nemusím brát. Tak jsem spokojená
.
No pak jsem šla do lékárny pozeptat se na ty síťované jednorázové kalhotky - koukali na mě jak z jara a prý že jsem první, kdo se na to ptá. Prý je nemají, nevedou a že prý je dostanu v porodnici
Tak jsem teda zvědavá. Uvažuju, jestli si je přece jenom neobjednám aspoň někde přes net, nechci riskovat, že pak v porodnici bude prd nebo to budou takové ty hadrové zavazovací na bocích
.
Pak jsem šla na návštěvu za kamarádkou - má 5-ti měsíční holčičku, tak jsem chovala a šklebila se… pak jsem šla s jinou kamarádkou na kafe do pizzerie a pak jsme s Pajou jeli do Tábora nakoupit do Kauflandu. Nechali jsme tam přes 3 tisíce - 1800 Kč pro nás a 1300 Kč pro Brada - granule. Hrůůůůůůza
.
Bee s tím nakupováním jsem to dneska měla taky tak, u pokladny už jsem doslova visela na vozíku a čekala, jestli to se mnou praští nebo ne. Nakonec jsem to ustála, ale potila jsem se jak dveře od chlíva a motala se mi hlava.
Pak jsem ještě vyslala Paju do Mc Donald´s - no nekoukejte, za to můžete vy, jak jste tady pořád básnili o KFC - a doma jsem sprdla Big Maca a velký hranolky. Teda já nevím, proč dělají ty Big Macy tak malý
Já bych klidně snědla ještě jeden…i dva
.
Stále mám přibraná 2 kg, tak si to snad můžu dovolit
. Jinak od včerejšího večera se mi tak zvětšilo břicho, až mě to vyděsilo. Přijdu si děsně těhotná, neohrabaná, pupkatá
A mám ho dole chlupatý
.
No tak už mlčim, přestanu vás krmit svými zážitky a přeju hezký večer
.
KRTI …díky za SZ, taky bych už měla chodit po týdnu, to je děs, ale alespon si uvědomuju, že se porod blíží!! Na sítovky bych spíš radila nějaké zdravotní potřeby…2 kg ani nekomentuju…to je provokace
A co takhle foto pupíka???
Epidurál .....teda taky hodlám rodit v Krči, takže kdyžtak cálovat 4700 Kč, ale nějak mi to nevadí, kámoška to absolvovala a dr. jí byl celou dobu k dispozici a reguloval jí to podle JEJÍ potřeby..krom toho dopředu to neplánuju, takže se uvidí ![]()
SRAZ PRAHA 14.9. v 16 hod, OC Smíchov…kavárna ???
BEE …díky za SZ a my že jsme drbny?? No to říká ta pravá
tvůj mega komentář mě dostal
a těšim se na podrobnosti z kurzu… ![]()
SYLVAH …přesně vím, o čem mluvíš…smrtelná chlapská nemoc na sedm je „RÝMIČKA“
LIDUNKO .....štvou mě s tím zákazem jídla pro maminky, já měla strááášnej hlad a tajně do sebe nacpala mega bagetu a KitKat asi 5 hodim před vyloděním Verči a strááášně mi to chutnalo
A to jsem sestřička tudíž chápu, proč to zakazujou, ale bylo to silnější než já
Takže řízky vemte radši dva
![]()
Kacula : když my jsme pořád ještě bez toho foťáku, máme ho objednaný až od Ježíška… leda bych poprosila taťku, aby ho, až sem pojede, přivezl (on ho má - teda…foťák - pro Lindusu
) a vyfotím. Snad se neleknete, protože já mám břicho i bez miminka pořádné
.
TEDA HOLKY
Tak kde je ten sraz ????
Tady se to mění každou minutou. Raději ještě vyčkám, a popřípadě se domluvím s BEE kde mě má vyzvednout. Ale… jestli na mě BEE zapomeneš, tak si sednu na první lavičku a budu tam sedět dokud mě nenajdeš
![]()
Jinak s grepem je to tak nějak pravda. Já myslím, že pupík mám… ale manža mi říká, že mu dělám před ostatníma těhulkama ostudu
![]()
Mám nahoře 7 kilo, takže to někde být vidět musí, a prsa to rozhodně nejsou
Jinak Krti 2 kila - raději nekomentuji, protože určitě stačí aby si došla na záchod a je na svých.
![]()
Lidunka píše:
Zapomněla jsem ještě malou vsuvku,tedy už ne řízek.
Koukali jsme na ceník nadstandardních služeb.Porod do vany 500,–lůžko na nadstandardu 250,–(matka)+200,–partner.Ale doarzilo mě docela něco jiného.Zavední epiduralu 3000,–Kč .Co vy na to?
Lidunko,
a kde budeš rodit? Před dvěma lety to bylo u Apolináře zdarma, ovšem anestezilog tam byl jenom na zavedení a fakt je, že by nebylo od věci, kdyby tam byl celou dobu, nebo alespoň tam parkrát nakoukl.. Teď půjdu asi taky do té Krče, hlavně kvůli kojení..
Pajina
Ahojky kocicky…ja byla dneska cely den bez pocitace a mela jsem i trochu abstak
Ale kmitala jsem, takze mam hotovou spoustu prace…a spousta me jeste ceka…
IGI, to jsou tedy sny ![]()
Jmena mas super!
VERUN, pozde, ale prece…do krku nejake cucavky - Propolki, od Dr. Theisse se salveji, Septofort, je toho spousta. Ovsem nejefektivnejsi je kloktani, tam doporucuju Florsalmin. No a rymu bych asi nechala byt - nelecena trva tyden a lecena 7 dni
kdyz to bude fakt hrozne a budes mit spis takovy bolavy a suchy nos, tak je vyborna Vincetka ve spreji nebo morska voda. Pinosol, ktery psala Kaculka je taky OK.
SMARR…a na holej pupek neeeee????? ![]()
SRAZIK…jeste maly doplnujici nablbly dotaz
Je to ta stanice metra Andel…ze?
KRTI, tak by Ti je i v te lekarne objednat mohli…vede je Phoenix a ja si budu objednavat Abena fixacni kalhotky vel. M 5ks…stoji cca 80,–
Ahoj těhule,nestíhám číst natož psát.
Zarazil mě teda ten epidurál,jsem netušila,že se to vůbec někde platí.U nás je to teda zadara a určitě si ho teda dám,využiju toho,než se to začne hradit i u nás.Ale skoro 5000Kč.,to je teda brutální.
JITKA -taky se chystám do POMADU na kurz přípravu k porodu,vzhledem k tomu,že mi hrozil předčasný porod,tak bych to měla absolvovat co nejdřív,abych to vůbec stihla.Dám pak vědět,jestli to stalo zato.
Krtonozka -koupi síťovaných kalhotek jsem absolvovala tenhle týden,koupila jsem je normálně v protetice zdrav.potřeb,jedny staly 20Kč.U nás je teda musíme mít při nástupu do porodnice.
Tak se mějte a opatrujte pupíčky.