Poradna duly
Jana Čurdová
Liborinko, puncochace urco kupovat nebudu, ani nevim, zda se tak male delaji. Myslim, ze je dokonale nahradi dupacky. Navic u nich je vyhoda, ze se daji dole rozepnout pro rychle prebaleni miminka, s puncochacema by to byl asi druhy porod
. L.
Krti: zase muzes jit treba ven - dneska bude krasne, sednou si do stinu a precist si na cerstvem vzduchu nejakou bezva knizku co? Ja jsem ted docetla to NORSKE DREVO a bylo to mooc hezky a nebo EVA LUNA taky moc doporucuju!!!
Dobré ránko
Tak dnešní ráno ve školce bylo opět bez problémů. Ada letěl hned k učitelce ptal se jí co budou dělat atd......Jedna holčička tam pořád brečela tak volali mamince. To u nás ale asi nehrozí:-)) Bude to i tím že Ada byl od mala zvyklej bývat u babiček a hodně jsem ho dávala i do koutků v obchodáku a tak takže dokáže být bez rodičů a když má nějakou zábavu tak myslím si ani na nás nezvpomene.
KOS NA PLINY jsem neměla ale ted po něm toužím:-) našla jsem si ho na e-bay tam vyjde včetně poštovnýho na nějakých 700kc. U nás jsem ho pod 1200kc nikde nenasla.
MARCELKO at vám to smalým dobře dopadne, budem na vás myslet.
MMB jsem asi jako jediná nepropadla. Doufám že mě za to nevyloučíte:-)) Já prostě potřebuju vidět ty věci na živo a ne jen na obrázku. Ale věřím vám že je to asi dobrá závislost.
KRTI ty už balíš tašku do porodnice? To já ještě ani nemám nic nakoupenýho. Pořád mi přijde že mám tak nějak čas.
Pomalu začnu něco dělat. Mám prázdnej sušák tak asi vyperu první várku pidi věciček a dala jsem si přecevzetí že každý dopoledne umyju aspon jedno okno. No od včera už mám skluz:-) Tak jdu na to.
Zatím paaa
Anni a spol
Anni : no moje první myšlenka, jak mi bylo zle, byla, že nemám nic zabaleno a jak teď honem budu balit, když se celá klepu… zítra budu ve městě, tak se mrknu do lékárny na ty jednorázové kalhotky a taky si koupím vložky (to, co mají u nás v nemocnici, si dám mezi nohy pouze v sebeobraně - jsou to taková ta vatová prkna, co se nosila před 15 lety
) a pak tu tašku zabalím. Nic za to nedám a třeba si pak budu děkovat, že jsem to udělala
.
Dobre ranko!
Teeeda, takovyho cteni po ranu
to tady snad jeste nebylo.
Sraz , nechci v tom delat jeste vetsi gulas, ale co treba Galerie Nove Butovice? Je to na metru, Smarr to ma za rohem a autem je to taky dostupne…coz ![]()
Bee , ackoliv budu mit jednorazovky minimalne a spis vyjimecne, kos je myslim uz takovy luxus (nechci psat, ze zbytecny, asi to zalezi na kazdem). Svagrova jej nepotrebovala, ani nikdo jiny z meho okoli…
Lindusko , jsem rada ze Ti je lepe! Ja dneska taky planuju navstevu lesa. Vcera tady tak strasne foukalo, ze se mi ani nechtelo ven. Dneska teda taky fouka, ale my jsme tady jako na vetrne hurce, tak proste vyrazim…snad z toho nebude boleni hlavy.
A brneni v prstech se asi zhorsuje! Jsou to uplni mravenci jako bych si tu ruku prelezela…fuj
Sylvi , mam katalog Missivy a pujdu do toho. Ty jsi clenka klubu?
Liborinko , prebalovaci podlozku mam tu cca 50cm sirokou. Nevim jestli je to ta vetsi nebo mensi…od pohledu vypada idealne ![]()
Jinak puncochacky strampliky porizovat budu. Jednak se mi ty obrazkove na mimi moooc libi a druhak mame v domecku zimu…svagrova rikala, ze je unosili.
Bee , ty jsi teda nespavec! My taky ponocovali, protoze mel milacek nejakou praci, ale o pulnoci jsem to vzdala a sla si lehnout bez muze - coz se stava tak dvakrat do roka.
Hm, tak ted premyslim, co bych slupla…nic tady nemam, tak asi nic nevymyslim. Asi podniknu vypravu do reznictvi, mam chut na takovou tu jemnou kureci suncicku!
Krti , ta vatova prkna maji svuj ucel. Z alwaysky se plodova voda nepozna a navic vubec nedychaji. A myslim si, ze poporodni poraneni budou za jemnou vaticku jen rada! ![]()
Ja si budu kupovat od Hartmanna porodnicke vlozky SAMU, na ocistky jsou taky super…a sitovane kalhotky bud jednotlive nebo od Abeny v balicku po 5ks.
No vy jste teda spisovatelky, trvalo mi pěkně dlouho, než jsem všechno přečetla.
O víkendu jsem dělala ty Žravé řezy, byly božskéééééééééé. Všem hrozně chutnaly. Aspoň mám vyřešené co donést do práce na rozlučku.
Já ještě věcičky neperu, protože nemám skříňky. Asi si nechám komodu a nějakou skříň vyrobit od truhláře, protože ve Zlíně jsem žádné pěkné komody neviděla. Maji jen takové ty klasické (úzké), ale ne na přebalování.
Jinak já jsem taky seriálový maniak. Včera jsem shlídla i letiště i zoufalé manželky. Navíc jsem ještě přepínala v reklamách na Pojišťovnu štěstí. Vím, že jsem minule u toho prvního dílu bulela a teď znovu. To se prostě nedá.
Makos : taky jsem si to pamatovala a taky jsem u toho řvala
.
Nico : já se o těch kalhotkách poradím v lékárně, nemám v tom žádný přehled… a ty vložky by mi tam taky mohli poradit, ne ?
NICO: moc diky za podporu u toho sraziku. Nove Butovice jsou fajn, ale holcicky ja Vam v tom nebudu delat gulas, proste CHODOV je OK a ja se primlouvam priste za SMICHOV - myslim, ze jinak se asi nedohodneme
a srazik urcite neni posledni! Jenom mi poslete ty fotecky at Vas zase vidim jak Vam rostou briska ![]()
Krti , snad Ti poradi, my mame v lekarne vsechno co jsem psala. Uz jsem vlozky i kalhotky prodavala hooodne nastavajicim maminkam, mely seznam z porodnice. Takze prehled i zpetne reference mam ![]()
UFFFF tak mám za sebou obyvákové mega okno a mega špinavé koupelnové:-))) se dneska už ani nehnu:-(
V pondělí jak mám poradnu tak se taky chystám nakoupit ve zdravotních potřebách vložky a kalhotky do porodnice. Ty ložky jsou sice šílený ale mají myslím svoje opodstatnění. Určitě jsou vzdušnější než Always. Kalhotky nám doporučovly sítované nebo obyčejné bavlněné. Já jsem měla taky sítované a a byli super. I tím že jsem rodila v létě a byly šílený pařáky tak se hodily.
Jdu udělat něco mužíčkovi k obědu a pak hurá do školky. Se mi to zdá nebo je to dopoledne tak krátký:-)
Anni
Ahoj bříškám a maminkám ![]()
Nico dečka je překrásná
mičo si vní bude hovět
Krti ty si ten předčasný porod snad přivoláš,ale máš recht je lepší mít všechno nachystáno v klidu než se spolíhat co ti tam Pája doveze ![]()
Holky co chodíte na houbičky nebojíte se klíštat? Mě to všichni zakazují,ale když tady tak o tom mluvíte tak snad asi taky vyrazím. Jsem taky pořád doma maximálně do obchodu na dvůr a zase doma.Zítra jedu do poradny tak bude změna ![]()
Anni a už jenom odpočívat ![]()
Ahojky vsem:)
Tak jsem se vratila z kontroly a dneska to byla prijemna navsteva:)
Nejdriv byl utrazvuk tak jsme se s doktorem nasmaly protoze Davidek si nechtel nechat zmerit stehynko:) Porad panu doktorovi ,,utikal". Nakonec se ale povedlo. Pri mereni hlavicky doktor rekl ze vypada vetsi nez na 31tt ale telicko odpovida:) Vsechno je pry v poradku a vazi cca 1600 g
Polohu porad strida takze kdy bude hlavickou dolu to nevim:) Je takovy hodne ,,akcni". Na normalni kontrole byla pani doktorka taky hodna a vse bylo OK.
JO a taky pak doktor potvrdil Davidka ukazal mi totiz varlatka:)
Dalsi kontrola az za mesic tzn 3.10.06
Na MD nastupuji 27.9.
Ahoj pupčounci!!
Tak jsem dnes první CELÝ den doma…v 7:00 jsem vstala, jako správná manželka nachystala manželovi snídani, v 7:40 jsem ho vyprovodila do práce…a zalezla si znovu do pelíšku......a probudila jsem se v 10:10
To je sláááááááást ![]()
Akorát mi tedy zase příště někdo dejte facku, až si budu chtít v osum večer dát meloun…byla jsem 5× na WC, než jsem šla spát a 6× během těch 11 hodin spánku…Hrůůůza!!!
No ale já si ho dát prostě musela, protože včera přivezl manžel od babičky takové neuvěřitelné množství rajčat, paprik, okurek a hroznového vína, že se mi ten meloun prostě nevešel už do lednice!!! Teď budeme celý týden jíst jen zeleninu a hroznové víno.....nebo tu zeleninu musím nakrájet a namrazit na zimu…ještě uvidím ![]()
Marcel - držím palečky, aby s malým bylo brzy všechno OK!!!
Jitko - na manželky jsem koukala taky a jsem tím nadšená!!! Ztraceni i Trosečníka jsme zavrhli, abychom neseděli jen u TV, ale ty manželky mě dostaly ![]()
Liborinko - s Vánocema to máme tak, že na nějaké dárky se chci podívat už teď o víkendu, když jedeme na miminákup do Polska…něco už máme vymyšleno, takže to kdyžtak může shánět sám manžel (kdyby to s mimi nešlo) no a ten zbytek tak nějak operativně budeme muset domyslet asi až po porodu
…to je mazec…sotva skončilo léto a už se tu řeší Vánoce!!! ![]()
No a známe obchodníky, na konci září už se všude objeví Vánoční reklamy
(
Anni , jedinná nejsi, já MMB taky nepropadla, koupili jsme přes něj jenom koš na mimi a jinak tam raději nechodím ![]()
Jo a ženský - u Pojišťovny jsem si včera taky krásně poplakala ![]()
ahoj holky,
tak jsem po straaaasne dlouhy dobe zpatky. Jak jsem nechodila do prace, tak jsem mela takovyho sefovani, ze jsem vzdycky sedla ke komplu a nez jsem precetla vsechny prispevky, tak se mi uz nechtelo psat.
ted jsem opet nastoupila do prace na mesic, v rijnu jeste udelam posledni uzaverku a pomuzu na konci rijna klukum s inventurou a pak me ceka jen prace doma pres kompl.
anni…myslim si, ze jsi to psala ty…ty umyvas okna? to se nesmi, aby si mimi kolem sebe nenamotalo pupecni snuru, ne?? teda tak to do me vsichni kolem vali…
lindusko…tak na hribkach jsem byla taky, nasbirala jsem kos pravych hribu…to se mi jeste v zivote nepodarilo.......bylo to super, nachodila jsem kolem 4km a vubec jsem nebyla unavena.
…nekdo se ptal na puncosky, tak ja neodolala a koupila jsem mini pidi puncochy prouzkovany vel. 60
… jo a holky, me uz tak 14 dni tahem boli zlucnik, ale nehorazne…co mam delat???
valim na obed.........spenatek
pa pa igi