Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mia
25.3.06 13:40

Mariee

o veletrhu z jiných diskusí vím, že tedy nic moc, tak jsem zvědavá co holky tady.

O mě je to snadné, je mi 32, mám už jedno neplánovaný mrně a teď čekáme plánovaného sourozence (povedlo se napopré, uvažovali jsme o druhém únorčeti, tak bude dřív), jsem z Prahy, net mám doma, takže tu bývám i o výkendu, a hlavně povečerech, přes den občas čtu a když je volněji tak i píšu.

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
431
25.3.06 14:59

Ahojky berunky…

Bee ,pošleš mi tu SZ?Japak se má Qeebo?Jsem teď nějaká víc unavená,příšerně mě všichni štvou(i pes),je mi blivno a spát nejde..protože když přes den spím,pak je mi ještě víc blivno :? Bee ta kineze mi moc pomohla..ale,v noci jsem měla příšernou noční můru(trpím na ně) a tak mám strach o mimíska.Byla jsem strašně vyděšená…no,snad se taky mimi leklo,ale je v poho.

Edik?,nebo kdo to psal,někomu prostě zle je,někomu není.Nikdo tu nepsal,že bezpříznakové mamči mají větší sklon k potratu.Tím jsem si jistá.Já jsem to pochopila tak(a dočetla se podobně formulované v knížce),že maminy s těhu nevolnostmi jsou ty,které výrazně reagují na vzestup hormonálních hladin.Můžou to být subtilnější osůbky,také citlivější,někdo to má geneticky dané…Prostě někdo těhu ustává naprosto v poho,a někomu je zle.A za další…mě třeba bylo docela dobře..pak se to najednou zlomilo.Takže vy,vystrašené berušky,klidně se můžete dočkat.Ale proč?Vždyť je to takhle docela fainový,ne???Mě osobně je den ode dne hůř :wink:

Všem pusinku na uklidněnou posílá Welinka(ustrašená z miliónu dalších,taky neopodstatněných věcí :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
25.3.06 15:03

Ahoj holky, tady je porad co cist :D . Stale mam chaos ve jmenech a v kombinaci s tehu demenci mi bude pekne dlouho trvat, nez se zorientuju. Nekdo se tu ptal na bolest v podbrisku… Ja ji mela v obdobi, kdy mela prijit MS, ale ta uz neprisla, bolelo me bricho uplne stejne jako na MS, coz byl u me 5. tyden tehotenstvi. Pak mi bolelo jeste tak tyden, tyden a pul, pak klid a ted mi boli zase. Prevcirem jsem byla u praktickeho doktora a bavila jsem se o tom se sestrickou, ze mi boli bricho jako bych cvicila, klasicke namozeni ci nekdy pri pohybu jakoby se mi hrozne natahl sval v tom brise a sestra, ze se nemam nervovat, ze je to normalni, nabyva deloha a natahuji se svaly v brisku. Bohuzel nevim nic o jinych typech bolestech :( . Holky, musim koncit, jdeme lovit auta!!! Mame jen malicky vuz, do toho se sotva vejdu ja s manzou a psem, nez se odstehujem do Nemecka, tak potrebujem neco vetsiho. Ale ne zas nejaky americky mega truck :D . Auta tu vyjdou podstatne levneji nez v Evrope, to jsem celkem prekvapena vzhledem k mistni zivotni urovni… Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
25.3.06 15:25

Linduso

tak potom poreferuj, co jste pořídili, rozdíl v cenách aut v USA a Eropě je propastný, škoda, že špatným směrem… :lol:

Welinko

tak tak nenervovat pečovat o sebe … no a ja jak jsem většinou 8) nic mě nerozhodí, tak už třetí den je něco v nepořádku :evil: , prostě ke vzteku jen krůček, pvní den jsem s tím bojovala, teď už né a je to myslím lepší ikdyž Max dnes nad ránem prudánkoval, takže nevyspáno, ale už tu také svítí sliníčko, tak je lépe, na počasí jsem byla citivka vždy a teď je to tedy fest.

• Citovat
  • Upravit
1814
25.3.06 17:34

Ahoj holky,

zdravím nově příchozí a zdravím až do daleké Ameriky…

Chtěla jsem se zeptat: užíváte některá utrogestan? U nás je s ním dost problém, distributoři jej údajně cca před 14 dny přestali dodávat do lékáren a v nejbližších dnech to na obnovení dodávek nevypadá… Já jej musím užívat z důvodu podpory a udržení těhotenství, tak jsem z toho dost nervózní, co bude, až mi dojde (mám zásobu tak do půlky týdne a recept, co jsem dostala posledně, je už propadlý - to by podle lékárníků nebyl problém, problém je, že utrouš prostě nikde není!!!) Nevíte, co s tím???

U nás je dnes celý den pěkně hnusně. Sluníčko nevidět, na obloze šedivo - akorát tak na blbou náladu… Tak si přeju, aby to co nejdřív skončilo. I když podle včerejší předpovědi počasí má být škaredě až tak do začátku příštího týdne…

Tak se mějte hezky a přeji Vám, ať se to sluníčko objeví co nejdřív. Po té dlouhé zimě ho všichni moc potřebujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
25.3.06 18:48

EDIKU Díky za ten dotaz a hlavně za odpověď, kterou jsi našla. Doufám, že je to opravdu jen jedna velká blbost. Mě totiž taky nic není. Žádné objímání mísy, ani telefonování do keramiky :lol: Ptala jsem se mamky i ségry a také žádný problém neměly. Takže.. máme to asi v rodině.
Jinak také moooc vítám všechny nové těhulinky, a ať se Vám i drobečkům daří.
Včera jsme oznamovali manžovo rodičům a bylo to strašně fajn. Koupila jsem přáníčko, nalepila dovnitř kopii fotky z UTZ a napsala tam něco… už ani nevím co :lol: Tak asi po 10 vteřinách pochopili a byli moc šťastní.
Prý je náš 4,4 mm dlouhej Piciríkos celej manža :lol: :lol: :lol:
Přeju Vám holky krásný zbytek víkendu a opatrujte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
25.3.06 21:00

Domi , je to par tydnu co byl s Utrogestanem stejny problem… Mas v podstate dve moznosti:
1. zkusis obvolat lekarny (i nemocnicni) a mozna se ti podari U sehnat nebo
2. se domluvis s lekarkou na jinem preparatu…coz neni uplne nejjednodussi, protoze se stejnym slozenim nic neni. Jedine by ti napsala ten Duphaston, ktery mam ja - je malinko chemicky odlisnejsi, ale rekla bych, ze „cistejsi“ a s mensim rizikem nezadoucich ucinku, ovsem s doplatkem pres stovku. Nebo budes chodit na injekce…

Tak hodne stesti a nezoufej, urcite se to vyresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
25.3.06 21:18

Domi , taky už jsem slyšela, že Utrogestan není k dostání. Já jsem brala v minulém těhu Duphaston (obsahuje Dydrogesteron - léčivá látka Duphastonu - je látka, která má při podání ústy účinek srovnatelný s injekčně podaným přirozeným hormonem progesteronem. Jeho účinky jsou zaměřeny na děložní sliznici, na složení a tvorbu hlenu v děložním krčku a na pochvu. To jsem opsala z příbalového letáku). Myslím si, že se buď dává Utrogestan nebo Duphaston (nejsem doktor). Pokud ho neseženeš, tak se zkus domluvit se svým doktorem, jestli je možné Utrogestan nahradit.
Přeju, ať máš co nejmíň takových starostí a užíváš si jen těhotenské radosti. Snad moc nevadí, že jsem sem tak vpadla :wink:

Inka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3301
25.3.06 21:59

Ahoj holky, vpadnu vám sem trošku do vaši diskuze:
S tím Utrogestanem si už nedělejte starosti. V 8. týdnu si už miminko tvoří dostatek progesteronu samo, takže ten v Utrogestanu je jen malou kapkou, kterou přiléváte do řeky. Ze začátku těhu, v době uhnizďování je u někoho dobré to podpořit uměle, ale teď už bych řekla, že je to zbytečné…že je to jen taková psychická berlička ;-) Vaše miminka už jsou dostatečně zavrtaná ve svých pelíšcích :-)
Všem vám tu přeji zdravé a krásné miminka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
25.3.06 22:02

MIO:
díky za aspoň malé představení, jsem také z prahy, ale to jsem už asi psala..mám teď net také doma, tak jsem na něm poměrně častěji než dříve kor po vypsání neschopenky doktorkou.. :cry:
jaké je to neplánované mrně, které ti tam už poskakuje..holka kluk..atd..
a co vlastně jsi? jako okud neplníš mateřské povinnosti :lol:
musím zase utíkat…vybíráme restauraci na svtbu a nemůžeme si po celé praze vybrat :roll: uf, jdeme to probírat..

pa

Marie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
25.3.06 22:38

Mariee

mám připojené dva metříky, na tom netěhotném je psáno Max 13měs., takže kluk. Původně jsem socioterapeutka, pracovala jsem v neziskovce a jak už to bývá tak na smlouvu, takže se „nemám“ kam vrátit, ale baby jsou moc fain, tedy se to jistě nějak pořeší, teď ale mám jiné starosti :lol: :lol:
Také jsem měla neschopenku, všechny co čekají první mimi důrazně nabádám, ať si to těhu užívají seč mohou :lol: :lol: :lol: Já s chlapíčkem si občas za celý den ani nevzpomenu, až večer v posteli, když se zklidním, tak si teprve povídáme.

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
Bee
691
25.3.06 23:15

AAAAAHOJ HOLČINKY MOJE! ;-) Teď teprve jsme dorazili od tchýně a já dočetla vaše povídání za celý den ;-)
Všechno proběhlo přesně podle představ…tchýně nejdřív nadskakovala 2 metry vysoko z měsíčního „bříška“ švagrové, nechali jsme ji si to užít a tak nějak zklidnit a jakmile začala uvažovat co teď, dali jsme jí my náš dáreček…botičky a přáníčko od Qeeba s nalepenou fotkou z UTZ… ;-) No a to už musela stát u otevřeného okna, všechny nás znovu olíbala a dokonce i tchán se připojil (on moc líbací není) a sám přišel a dal mi velkou pusu. ;-) Takže mám celkově dobrý pocit a je mi hned o něco líp, že to nemusim už aspoň před rodinou tutlat. ;-) Už se moc těším, až to řeknu v tý práci (chci fakt až po dalším UTZ mezi 12. a 16.tt nejdřív) a budu si to moct začít užívat plnými doušky a na všechno a všechny se vykašlat. 8) Nejsem na ty skrejvačky tak nějak stavěná.

WELINKO napsala jsem si tu velkou připomínací ceduli…„Welinka SZ“ a jdu ti ji hnedle poslat… omlouvám se, ale asi taky těhudemence v plném proudu…a tak se těším, jak budeš reagovat… :-D

Jinak MARIEE A LINDUŠKO: jsem z Prahy, bydlíme teď tedy kousek od Prahy, ale kupujeme byt v Praze, který se staví a od dubna 2007 (řádově a předběžně) bychom měli bydlet zase ve městě…už se moc těším. Budem mít velkou terásku, tak doufám, že přijedete pak holky taky s prckama na „terasa party“ :-D i když Linda to bude mít asi furt dost daleko :-(( jsem klasicky zaměstnaná v kanceláři a dělám administrativní krysu a částečně obchod a marketing (ten moc ráda), hodlám pracovat co nejdýl a nejlíp to půjde, protože firma za to stojí a možná se budu ráda vracet… ;-) a taky (hlavně) jde o peníze…moc jich teď není po první splátce na byt a jsme oba celkem normálně vydělávající (žádné statisíce), takže bude co šetřit jak na vybavení bytu, tak teď i na Qeebečka. :roll: mám moc ráda sport, i když na to na první pohled moc nevypadám…jezdím na in-linech, chodila jsem na dance aerobic, jezdím ráda na kole a miluju lyžování (sjezdovky), ale manža nelyžuje, tak už jsem dlouho nikde nebyla. :-( jsem strašně ukecaná, miluju lidi, ale někdy jsem i misantrop a celkově mám ráda soukromí a městskou anonymitu. nevím, co víc bych vám o sobě ještě napsala…už tak je toho dost. ;-) teď zas přidejte něco vy ostatní…taky bych se ráda něco dozvěděla! pa a dobrou Bee
Welinko, jdu poslat tu SZ než mě manža vyhodí od počítače. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
25.3.06 23:21

WELINKO, ta SZ nevím, jestli odešla…tváří se to, že je „nedoručená“…tak napiš, jestli je vše OK nebo ne! ;-) Díky a dobrou! Bee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
25.3.06 23:24

Bee
zdar SZ se bude tvářit jako nedoručená dokud W nebude online, potom přeskočí do odeslaných

• Citovat
  • Upravit
Bee
691
26.3.06 11:05

MIO děkuju za upozornění ohl. SZ. Holky taky vám ráno nešlo emimino? Byla asi nějaká porucha, ne?! Welinko došlo to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí