Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsem teď volala k dr. a ta mi řekla že mám přijít za měsíc, není to divný?? že prý když mám pozitivní test tak chodit nemusim,ona nemá ultrazvuk!
Dobré ránko těhulky........
Tak ještě jednou vítám nové maminky a GRATULUJI !!!!! At vše probíhá hladce.....Poprosím jen o doplnění údajů do seznámku…čili rok narození, znamení, bydliště, TP, pracovní název pro miminko a datum další kontroly!!! No bez seznámku bych se asi neorientovala!!
Jinak dnes jsem se vzbudila bez tlaku v žaludku…takže vzhledem k tomu, že je to už asi čtvrtý den, tak hlásím…ÚSTUP NEVOLNOSTÍ!!!!! Jo a mě teda pomáhalo jíst často a malé porce, tak ještě uvidíme, co na to hmotnostní přírůstek ![]()
Zatím krásný jarní den všem!!!
Liborinko .......já byla u Dr až v 8tt a klidně stačí až 9tt, takže myslim, že to divné není…Jen teda když nemá Dr UZ tak tě na něj nejspíš bude posílat jinam!!!
No snad se brzo dočkáš.....víme všechny, že to čekání na první kontrolu je nejhorší, ale dřív to opravdu nemá smysl.....Mi ti zatim budeme všechny fandit a držet palečky, tak neboj…ono to uteče ![]()
Ahoj Kaculko,
další (respektive první
) prohlídku budu mít 6.4. Původně jsem měla jít k doktorce již 23.3, ale vzhledem k viróze jsem nebyla ve stavu tam přijít. Sestra mi nabízela ještě tuhle středu, ale jelikož ve středu chodím do MC na angličtinu, tak jsem to nezodpovědně odmítla a přesunula na ten čtvrtek 6.4. Tak doufám, že mi neukamenujete, že se chovám nezodpovědně..
Já myslím, že ta doktorka zdárnému vývoji těhotenství stějně moc nepomůže.. Alespoň minule se koukla na ultrazvuk a stanovila termín další prohlídky a to bylo vše.. Tak když nemám problémy, tak bude aspoň Hrášek na tom ultravuku trochu větší ![]()
Jo a ještě do seznámku: místo bydliště Praha (Hostivař)
Pa
Pajina
SEZNAMEK:
BEE (76,rak) Praha TP 1.11. Qeebo
KACULA (79,rak) Praha TP 1.11. Mimčula DK 3.4.
MARIEE Praha TP 1.11. DK 13.4.
DOMI (77,střelec) Olomouc TP 3.11. Chrobáček DK 29.3.
LINDUSA (79,beran) USA TP 3.11. Alien/Puppy
IVETT (81,váhy) Praha TP 3.11. Kulíšek DK 5.4.
STRAMPLICKA (79,kozoroh) Karviná TP 4.11. Bublinka
ANNI (76,váhy) Ostrava TP 7.11. Broučínek DK 10.4.
MARCELA_F (75,štír) Koměříž TP 7.11. DK 11.4.
WELINKA (82,beran) Jizerky TP 8.11. Pokorňátko DK 12.4.
MILKAK (80,kozoroh) S.Čech TP 8.11. Svišťátko DK 11.4.
MAYA (blíženec) TP 9.11. Mimísek
JAGISKA (79,býk) Skotsko TP 9.11.
EDIK (r.77) za Prahou TP 10.11. Méďa DK 3.4.
MAKOŠ(Markéta) (77,kozoroh) Zlín TP 10.11.
PAJINA (77,beran) Praha-Hostík TP 11.11. Hrášek DK 6.4.
DENDULKA (78,beran) S.Čech TP 15.11. Mazlík
JANDULA1 TP 15.11.
NICO (79,panna) Praha TP 17.11. Mimi DK 10.4.
TINES (81,beran) Brno TP 17.11. DK 19.4.
MIA (74,beran) Praha TP 17.11. Mia/Hugo DK 27.3.
BEINKA (77,ryba) TP 17.11. Piciríkos DK 7.4.
RADULKA1 Praha TP 20.11. DK 4.5.
LIBORINKA TP 30.11.
EVIKRA
MILI (r.71) TP 13.11. Bambulka
DORKA (r.76) Praha TP 14.11. Drobek
MAJKA (79,štír) SVK TP 14.11.
HIKI TP 14.11.
Ahojky holcicky!
Tak jsem zpet od dr. Mimi meri 7,9mm a videli jsme srdicko, takze se mi hrooozne ulevilo. Nicmene neschopenku mam stale a na dalsi kontrolu jdu 10.4.
Verim, ze bude vsechno v pohode ![]()
Jo a udajne jsem podle UTZ 6ttplus5, takze se asi bude hybat s TP. Ale zatim to necham.
NICO ........tak teda to jsou dobré zprávy!!!!! Tak se koukej dál šetřit…a odpočívat!!!! Miminku to dělá dobře!!! A tobě se taky budou načerpané síly ještě hodit!!!
Kaculko , to budou…muzicek rikal, ze kdyz jsem ted zena v domacnosti, ze se tesi na vyzehlene kosile a teple vecere ![]()
No to je ftipalek ![]()
NICO …moc manžílka nerozmazluj, aby si nezvykl…po porodu bude mít zase útrum
Takže to nepřeháněj
A nechej se rozmazlovat ty!!!
![]()
Kaculko , my se rozmazlujeme navzajem
Ovsem dr. nam zakazala sexovat, takze se nemuzu divit, ze je obcas morousek. Ale je to zatim celkem v pohode. Uz se nemuzu dockat dalsi kontroly
timhle syndromem tady asi trpime vsechny.
U nas sviti slunicko, tak po o asi pujdu na malou prochazku…
Ahoj krásné pondělí u nás tedy slunečné..
nejprve Vám musím říci jak mi bolí bříško, ale nic se neděje!!! včsra jsem si zaskočila za kamarádkama do práce a nechala si zrušit (resp. zašít)piersing v pupíku…sice to ted trošiličku štipká,ale pořád hezčí malá čárečka než to co by se pak na bříšku ukázalo..viděla jsem to mnohokrát a musím uznat, že to vypadalo hrozně ta zacervenalá roztažená dírka k prasknutí na tak krásném bříšku…je pravda, že u mladé a pružné pokožky se úpo navrácení do původního stavu nic nepozná,ale jestli ta mladá a pružná pleť zahrnuje i mou věkovou kategorii to nevím ![]()
NICO:gratuluji
a moc závidím, mě ještě nic neřekli
PAJINKO:raději bych byla v ohrožení ukamenování než to že mi objednali na 13.4. a hotovo..neboj je to včas..ale u sebe si jistá nejsem..
KACULKO: tak myslíš, že jak se s liborinkou obě obáváme, že je to pozdě je to na kontrolu včas? já že mám poci, že se mezi 9-11tt odebírají už nějaké testy a já na kontrolua pro průkazku jdu teprve 13.4. a to budu ve 12tt? jo a údaje jméno: lenka Marie znamení: panna : rok nar.: 1975 bydliště: praha a ještě něco, PM mám stejnou jako ty
a náhodou nemá to tvé první robátko narozeniny? ted někdy?
EVIKRO: na www.gennet.cz je plno odborných rad a dotazů v diskuzi určitě něco najdeš…ale někdy je to normální..pročti pár serverů o těhotenství, trochu se uklidníš ![]()
ANII:děkuji za info, stejně jsme neměli čas objížděli jsme restaurace vhodné na svatbu, uf.. ![]()
DENDULKO: já vím že ne
včera mi bylo všeobecně smutno..
prosím teď jedna technická: hrozně mi vadí, když otevřu naší diskuzi, jak to mám poskládané od nejstaršího příspěvku a musím to manuálně obrátit od nejnovějšího…lze to nějako nastavit…asi mi to zdržuje, jak se sem těším
![]()
prosím a už některá ví kdy a které se vyšetření dělají jako první? ![]()
děkuji a hodně energie z jarního sluníčka..
pa pa pa
Marie
Mariee,
pokud si to dobře pamatuju, tak testy se dělaly až tak ve 12tt, jestli ne později, toho bych se nebála (teda doufám, že se to nezměnilo).. Nicméně ani ty testy nejsou 100%, sama jsem dostala zavádějící výsledek, takže si fakt nejsem jistá, jestli na ně letos půjdu (asi jo, ale nechce se mi
)
Takže buď v pohodě, ono je fakt asi času dost…
Pajina
Mariee .....je teda fakt, že já už byla na prohlídce i na UZ, aby mi potrvrdili srdeční akci. A jdu 3.4. už na nějaké odběry a pro průkazku, ale je to všude jinak, takže se to asi těžko srovnává!!!! Ale vzhledem k tomu, že máme PM na stejno, tak si myslim, že je to už pozdě!!!!
No ale u prvního jsem to měla taky trochu šouplý, ale ne zase tolik!!! No a jinak Verunka oslavila ROK v sobotu!!! Stráááášně to uteklo!!!
No a jinak svatba??? Kdy?? Kde??? Honem nás koukej zahlit informacema...... ![]()
Ad technická ......já mám uloženou poslední stránku diskuse v oblíbených a vždy když je další, tak jen obnovím a hotovo!!!
A seznam vyšetření je někde hezky vypsanej od BEE…myslim kolem strany 72!?!?!?.....
Liborinka má ještě čas…má 4 týdny rezervu oproti tobě ![]()
Tak vám to sem kopíruju…teda sorry, že to nebude tak hezky tučně jako od BEE......tak abyste nemusely hledat…ale jinak strana 73 naší diskuse.........
STANDARDNÍ VYŠETŘENÍ BĚHEM TĚHOTENSTVÍ:
DŮLEŽITÉ BODY V TĚHOTENSTVÍ: (jen co se zdravotní péče týče)
12.-14. tt - kombinovaný test se zaměřením na vyhledávání plodů s Downovým syndromem
15.-17. tt - biochemický screening na další chroozomální vývojové vady a rozštěpové vady přední břišní stěny a neurální trubice. (odbět krve a UZ)
20. -22. tt - podrobné UZ vyšetření zaměřující se na odhalování dalších možných malformací a vývojových vad plodu, zejména srdeční vady, rozštěpy páteře, obličeje, vývojové vady končetin atd. Kontroluje se také uložení placenty a množství plodové vody.
30.-32. tt - UZ kontrola růstu a vývoje plodu, zaměřuje se i na posouzení funkce placenty, množství plodové vody a sleduje uložení plodu.
Přeji VŠEM pohodové a klidné těhotenství, ať všemi kontrolami projdeme VŠECHNY bez problémů a naprosto zdraví!!! A hlavně se předem nestresujte!!! Vývojové vady NELZE VAŠÍM CHOVÁNÍM NIJAK OVLIVNIT jde čistě o náhodu a přírodní výběr, takže KLÍÍÍÍÍÍÍD a z hluboka dýchat!!!! Sama jsem si povolila nervovat se maximálně v čekárně nebo ale to úúúúúúúúúúúúúúplně výýýýjimečně večer předem..tak na mě dávejte pozor, jo?!
Vaše „matka pluku“ Bee
Ahoj holky, vy jste toho teda přes víkend napovídaly. Perfetkní je, že se stále rozšiřujeme. Jak tak čtu, že vaše miminka měly na UZ od 4mm, tak to moje jen kolem dvou…, takže asi taky budu posunovat termín.
Doufám, že budu všecko v pořádku, další kontrolu mám až 19.4.
Kdo jste byl na veletrhu, tak poreferujte. Nakoupily jste něco? Vybraly nějaký úžasný kočárek? ![]()