Poradna duly
Jana Čurdová
Juchuuu, juchuu, je tam
. Jeste jsem chtela rict o zmene casu. U Vas uz se menil ted o vikendu, ze, u nas se meni az pristi, to je zajimave
. I prvni jarni den jsme meli jinak nez v CR, u nas 20.3., v CR az 21.3. To jsou takove drobnosti, nad kterymi clovek nepremysli, ale pak jen zira
. Jo a jedna z Vas (hmm, ach ta pamet…) psala, ze je ze Sluknovskeho vybezku!!! Ja to tam celkem dobre znam! Ja jsem sice puvodem z Mostu, pak jsem zila 4 roky v Praze (Stodulky), ale kdyz jsem bydlela v Moste, tak jsem delala v regionalnim rozvoji a jezdila jsem od Klasterce nad Ohri az do Decina. Sluknovsky vybezek uz nepatril do nasi pusobnosti, ale jezdili jsme tam na vylety. Hrozne moc se mi to tam libi, skoro raj na zemi! Jen ta nezamestnantost
… Linda
Ahoj těhulky ,
byla jsem od čtvrtka u rodičů v Brně a tudíž jsem nebyla na netu!!!! Takže až dočtu co jste všechno napovídaly, tak doplním seznámek o nové těhulinky!!!
Doufám, že mi to nebude trvat týden
![]()
Zatim páčko a já jdu vybalit a pak dočítat dočítat!!!
![]()
Tak s tím šluknovským výběžkem jsem to já Linduš, ale bydlím trochu víc z ruky, jak je Rumburk, Varnsdorf, a tam je to fakt bída ![]()
I když práce by se třeba našla, ale jsem rozvedená s dvouma klukama a přítel je doma jen obtýden,takže s hlídáním je to na nic a většinou je pracovní doba do pěti nebo i déle nebo na směny a to si fakt dovolit nemůžu ![]()
No to pak budu řešit práci se třema dětma, ach jo…
Jinak prostředí na výlety i tady je super, jen bych radši bydlela ve větším městě, pro každou blbost se musí jezdit jinam…
Dandulko
práci těď neřeš, budou jiné starosti a co bude za +/- čtyři roky nech koňovi
![]()
Jasne DENDUL, za 3-4 roky může být situace (tvoje životní) úplně jiná a navíc…třeba budeš čekat 4. mimíse?!
Nikdy nevíš! Život mě nějak naučil (hlavně událostma loňského roku u nás v rodině) zbytečně moc neplánovat a na nic do budoucna se moc neupínat! Loňský rok byl rokem změn přímo převratných a člověk leccos pochopí. Takže teď pouštím všechno z hlavy, ačkoli s dětma není snadné dneska sehnat práci ani v Praze.
Myslím, že budem mít dost málo peněz a ráda bych něco vymyslela třeba i na doma třeba po prvním roce nebo i půlroce? Ale neplánuju to…buď mě něco napadne nebo zastihne, nebo mi to třeba nebude vyhovovat a budu chtít být jen s Qeebem i když chudá jak kostelní myš…důležitý je zaplatit hypotéku a poplatky a aby nám zbylo něco pro Qeeba…holt budem pár let co se týče oblečení apod. živořit a nechávat si ho darovat k narozeninám, svátkům a vánocům, no…
Snad nebude tak zle…musíme být optimisti a věřit si. To je základ. ![]()
WELINKO, jsem ráda, že se vám s manžou Qeebo líbí…nám taky a moc!
řeknu tomu kamarádovi, co to tenkrát u Scrabble vymyslel, jakej to má úspěch a myslím, že bude i on překvapen, jaké to našlo využití…ještě totiž vůbec nic neví! ![]()
Ahojky holcicky!
Vy jste toho zase nastebetaly… ![]()
Hlasim, ze ziju, stale spinim, ale rekla bych, ze je to lepsi. Dneska jsem uz musela trochu uklizet, protoze to byl des bes! A taky jsem varila…zelicko a knedliky plnene uzenym… MNAMKY!!! A taky jsem dostala hrozitanskou chut na zmrzlinu, takze chudak muzicek jeste frcel do obchodu…
Auticko mame Octavii…jezdim s ni hlavne ja a jsem velmi spokojena. Predtim stara Fiesta, ale bez airbagu a vubec, to se nam pro mimise nezdalo vhodne. No a doufam, ze muzicek dostane za par tydnu sluzebni… Bydlime sice kousinek za Prahou, ale bez auta to proste nejde. A taky nemuzeme byt na sebe vazani…takze dve auta jsou znacka ideal.
Taky chci privitat nove prichozi, ale nejak nevim kdo u nas tedy zustal a kdo prchnul ![]()
Dendulko, i v Moste to byla bida s praci, vim, ze je tam nejvetsi nezamestnanost v cele CR. Ja kdyz odchazela do Prahy, tak jsem mela praci hodne dobrou, ale tahly me zmeny, dalky
. Ja jsem hrozna, nevydrzim na zadku par let… Do Prahy jsem se sla uklidnit, jako ze to mi bude stacit. Prdlajs, akorat mi to tam nakoplo jeste vice… Jinak ja jsem naopak velky planovac, ale spis teoretik
. Planuju s velkou radosti, zanicenim, ale sve plany jsem casto nucena prekopavat, upravovat, menit, ale to znamena opet planovat
. Ted po svatbe je to teprve vesele. Nemecko mame na 4 roky, to mi bude asi dlouha chvile, ale vzhledem k prichazejicimu drobeckovi to snad budem zvladat celkem slusne. Po Nemecku nevime, co nas ceka… Manzel je American, ale on sam v US moc bydlet nechce, spis by chtel neco jako Spanelsko nebo Australii, Novym Zelandem by urcite take nepohrdl. Me osobne je to tak nejak jedno, jen nesmime nikde moc dlouho sedet
. Uz i s mimi planujeme velke vyletovani, chceme nejaky „cestovatelsky“ kocarek, cestovni postylku a hura dobyvat Evropu! Jsou to ale zatim jen plany, uvidime, co nam mimis dovoli, kolem neho se bude motat cely nas svet! Linda
Fotecku si nechal doktor v karte, tak si musim toho naseho mimiska zatim jen predstavovat.
Na dalsi kontrolu jdu az 4.5., není to za dlouho?
Skoro vam zavidim ty bezpecny auticka. My ted dame vsechny penizky do kompletni rekonstrukce bytu, aby tu mel mimisek pohodlicko. ![]()
Metrik posilam zatim jen takhle.Manzilek mi ho urcite brzy pomuze dat do te spravne podoby. Co by pro me ted neudelal, zejo?
Tak se vsechny opatrujte a preji hezkou noc
Bee - samozřejmě s tebou souhlasím. Budem řešit až to přijde
Jinak zažila jsem za minulého manželství to, že jsem s 5,5 tisíci musela živit dvě děti a poplatky, štěstí je že mám baráček, exmangel mi nic nedával, ale ty doby jsou pryč a já jsem štastně rozvedená ![]()
Auto jsme taky měli - sice jen feldu, ale tu si odtáhl manžel ![]()
Nico - ty mi teda děláš chutě, já jsem dnes jen udělala bramboráčky se salaámem, cibulí a sýrem, ale chutnali mi taky ![]()
Lindusa - ono vůbec v těch severních Čechách je to na houby, ale stěhovat se nebudu, tak to nějak dopadne. Teda ale závidím ti, kam se všude podíváš
![]()
Kolikrát jsem si říkala, kdybych ty děti nechala na později, byla bych někde v cizině, ale všechno má svoje pro a proti, někdy v budoucnu holt pojedu na pořádnou dovču.
Téééda, seznam se ztratil asi 10 stránek zpátky, tak jdu upravovat a dopisovat.......pomalinku…ztaim vkládám původní…
Seznámek:
BEE (76,rak) Praha TP 1.11. Qeebo
KACULA (79,rak) Praha TP 1.11. Mimčula DK 3.4.
DOMI (77,střelec) Olomouc TP 3.11. Chrobáček
IVETT (81,váhy) Praha TP 3.11. Kulíšek DK 5.4.
STRAMPLICKA (79,kozoroh) Karviná TP 4.11. Bublinka
ANNI (76,váhy) Ostrava TP 7.11. Broučínek
MARCELA_F (75,štír) Koměříž TP 7.11.
WELINKA (82,beran) Jizerky TP 8.11. Pokorňátko DK 12.4.
MILKAK (80,kozoroh) S.Čech TP 8.11. Svišťátko DK 11.4.
MAYA (blíženec) TP 9.11. Mimísek
JAGISKA (79,býk) Skotsko TP 9.11.
EDIK (r.77) za Prahou TP 10.11. Méďa
MAKOŠ(Markéta) (77,kozoroh) Zlín TP 10.11.
PAJINA (77,beran) TP 11.11. Hrášek
DENDULKA (78,beran) S.Čech TP 15.11. Mazlík
NICO (79,panna) Praha TP 17.11. Mimi
TINES (81,beran) Brno TP 17.11.
MIA (74,beran) Praha TP 17.11. Mia/Hugo
BEINKA (77,ryba) TP 17.11. Piciríkos
MILI (r.71) TP 13.11. Bambulka
DORKA (r.76) Praha TP 14.11. Drobek
MAJKA (79,štír) SVK TP 14.11.
JANDULA1 TP 15.11.
MANDA Liberec
HIKI TP 14.11.
DANDA (76,býk)
Dendulko, ono je to vzdy o kompromisech… Kazda mince ma dve strany a ver, ze ty zacatky v cizine jsou vzdy strasne tezke… V Praze to byla brnkacka, sice jsem tam nikoho neznala, ale clovek nema jazykovou a kulturni barieru, vis, jak nakupovat, jak to chodi s urady, kdyz nevis, tak se proste zeptas. Za to v cizine, clovek je vyjevenej ze vseho a trvalo mi nejakych 8 - 9 mesicu, nez jsem si tu jakz takz zvykla a dalsi 3 mesice, nez mi doslo, ze jsem si tu vlastne uz zvykla:
. Jen pro orientaci, jsem tu ted rok a 2 mesice, takze ted mam prakticky cerstve pocit, ze jsem se tu s tim srovnala, ale za dva mesice me ceka opet neco noveho a tam bude ta jazykova bariera mnohem drsnejsi. Sice vojenska zakladna nam nabizi 100 % americke prostredi, ale ja nehodlam travit svuj zivot za zdmi teto instituce… Chceme mit normalni civilni bydleni, gynekologa take budu mit civilniho (to bude teda domluva
), do kramu chceme chodit sice na zakladnu, ale i do nemeckych, budem vybavovat byt/barak nove nabytkem, to nas take ceka v pravem Nemecku, ne tom zakladnovem, chceme jezdit na vylety, take tam nechci byt jako kul v plote, chci si najit nejake kamaradky, at uz Cesky, Nemky nebo Americanky. Uz ted mi beha husi kuze z pomysleni, ze si opet budu absolvovat ten tezky zacatek. Vim, jak jsem byla deprimovana na zacatku zde… Jdes do kramu a ani nevis, co mas nakoupit… na benzince neumis vzit benzin… a to vse za predpokladu, ze vubec zmobilizujes sily a opustis „bezpeci“ Tveho obyvaku
. Zacatky urcite nepatri k mym oblibenym vecem, ale jakmile se rozkoukam, tak uz jsem spokojena… Linda
Linduso , teda klobouk dolů. Ono to na první pohled působí atraktivně, ale ta změna lokalit by na mě byla asi až příliš častá.. Hlavně by mě asi vadila absence babiček, kámošky by si snad člověk nějaký našel..
Dendulko, jak staré máš ty další dvě děti? (Omlouvám se, pokud jsi to někde zmiňovala, tak jsem to nepostřehla).. Koukám, že jsme od sebe rok a mezi spolužačkama jsem tak trochu exot, že „už“ čekám druhé.. ale to je spíš tou dobou, v generaci našich rodičů bych zase byla exot, protože mám tak malé děti ![]()
Pa,
Pajina
Jo a Kaculo, moc díky za seznámek, máš můj obdiv, že to takhle spravuješ, fakt to super pomáhá v orientaci..
![]()
Pajinko - mám osmiletého syna Štěpána - je ve druhé třídě a mladšímu bude v červnu šest a v září jde do první třídy
Začla jsem holt brzo, v devatenácti ![]()
Ale stejně je to zvláštní, až se třetí mimčo narodí, tak Štěpčovi bude skoro devět a už ted má teda perfektní období, je drzej, odmlouvá, nejradši by seděl jen u PC ![]()
Ale silně mi připomíná moje dětství v tom, že jak přijde ze školy, první cesta vede do lednice a to samé dělá i mladší po příchodu ze školky, to jsou takové detaily…mazlit se to už nechce…nedejbože, abych jim dala pusu na veřejnosti ![]()