Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, doufam, ze nevadi, ze se vkradam do diskuze:-). Ja jsem take tehotna a cekame mimise v listopadu. Zatim jsem jeste nebyla u doktora, ziju v US a tady se s nama nejak moc neparou, jdu az pristi tyden, to budu uz v polovine 9. tydne. Vcera jsme byli s manzelem jen u praktickeho lekare a zkouseli jsme aspon sondou poslouchat srdicko, ale na tu sondu je jeste brzy. Neslyseli jsme ho, nicmene sonda namerila 174 uderu za minutu, coz je pry v naprostem poradku:-). Moc se tesim na prvni prohlidku! Jinak k nevolnostem… Vim, ze jste tu nektera psala, ze tchyne nema zadne pochopeni. Tak nevolnosti jsou normalne podlozene!!! Diky tomu, ze se prudce zveda hladina hormonu, nastava tim nadmerna tvorba kyselych stav v zaludku, take zaklopkna v zaludku (svaloveho puvodu) diky hromonum je cela oslabena a „netesni“ tak, jako za bezne situace, coz jsou dva velice dobre duvody, proc se necitime zrovna nejlepe. Ale i kdyz se necitime dobre, muze nam byt utechou to, ze nevolnost znaci zdravy vyvoj miminka!!!!!! Dokonce existuje statistika, souvislost mezi nevolnosti a potraty a zeny, ktere trpi nevolnosti, maji nizsi riziko samovolnych potratu! I ja patrim mezi ty „stastne“, ze je mi zle a pokazde, kdyz uz nevim, jak dal, tak si reknu, ze hlavne kdyz je miminku dobre:-). Jsem rada, ze je tu ta diskuze a muzeme si vymenovat postrehy. Linda
Moc a moc tě vítám,Lindi.
Copa ty tam za vodou velikou děláš?Napíšeš o sobě více?Já jsem ně jakou dobu žila v Itálii,v Südtirol-poblíž Bolzana-prostě v Dolomitech.Dálky mi strašně „voní“.
Nevím jak je to v USA,ale třeba i v Holandsku(ráj liberálních porodů,..) se s maminami nijak extra nepářou.Očekává se,že budou rodit doma,…je to zvláštní,viď.Jinak o tchýni jsem psala já,tak moc díky za pohlazení…taky jsem někde četla o statistice,kdy je maminkám zle=vše na dobré cestě.Tak se tím budu utěšovat ![]()
Ahoj Welinko a take ostatni maminky a skoro maminky:-), moc dekuji za uvitani. Me za ocean zatahl chlap, haha, ano, muj soucasny manzel. Poznali jsme se v Evrope, on pak musel zpet do US, rok jsme meli vztah pres ocean a pak jsem se sem pristehovala. Brali jsme se v zari 2005. Ale pozor, uz jsme zase na ceste skoro domu - stehujem se v kvetnu do Nemecka:-). V US se tehotenstvi bere hodne v klidu, prvni, co jsem se dozvedela na nejakem predporodnim kurzu, kam me nahnali, bylo to, ze urcite mame cvicit, take se tu vubec nikdo nepozastavil nad mym spinenim, je to normalni jev. Roztahuje se deloha, miminko se zavrtava a praskaji zilky. Hormony? Ani omylem, pokud se nejedna o intenzivni krvaceni. Nemocenska prakticky neexistuje, v tehotenstvi se dava jen v extremnich pripadech, kdy je prave dlouhodobe intenzivni krvaceni, velmi silne krece apod. Me spineni trvalo s prestavkama dobre 3 tydny, zadny duvod k panice:-). Sice mam uplne stejne obavy jako Vy, ale opravdu jsem klidnejsi, kdyz vim, ze je to naprosto normalni, kdyz nemusim brat „podpurne“ prostredky ci byt na nemocenske. Ale nutno podotknout, ze nepracuji (i kdyz bych strasne rada - imigracni si davaji na cas, kdyz uz konecne vydali potrebny dokument, tak se tu valim v nevolnostech a az budu bez nevolnosti, tak jsem v letadle do Nemecka), mohu dostatecne odpocivat. Jinak jsem se prokousala 1. strankou a pak od str. 68 az sem, koukala jsem, ze tu Kacka eviduje nejaky seznamek „clenek“. No a take uz znam matku pluku:-). Skoro ji s terminem slapu napaty, vychazim na 3.11.:-). A na zaver musim pridat jednu vec, co nam tu kazdy vstipuje do hlavy - tehotenstvi neni nemoc, na prubeh mame pramaly vliv, takze nervy ne-e. Ano, i ja je mam, ale tohle mi hrozne pomaha:-). Linda
ahojky, tak jsem opět v druhé práci, tak než půjdu konečně domů… tak jsem sem nakoukla… pak až v pondělí ![]()
Weli, od tchýní je to normální, i když já si zatím stěžovat nemůžu, ale některé rady nejspíš nesnesu. Ale zjišťuji, že nejlépe se mi tlachá o těhuproblémech s vrstevnicemi. Asi je to hormonama nebo nevím, ale začínám být alergická na babkovské rady a řeči, že to je náš úděl a že je to normální a že to ve 3. měs. přejde… já tohle všechno vím, ale nějak to nepotřebuju slyšet od lidí, co si to pamatují už jen matně… no hormony - ještě, že to mám na co svést. Držím se abych nebyla nepříjemná
jinak jsem zjistila, že od včerejšího zvracení mám na očních víčkách popraskaný žilky, takže když se kouknu zblízka, je to jako bych měla monokly… ![]()
Jinak samozřejmě vítám Lindu a gratuluji…
Tak se balím a jdu konečně dom… mějte se krásně, užívejte klidu, hlaďte bříška a v pondělí papapa Milka
Ahoj holky,
taky vitam Lindu a blahopreju.
Ja tady ted vymyslim nejaky originalni oznameni pro mamu. Zitra slavime jeji narozky a tak bych ji chtela prekvapit. Snad se mi to podari. Taky jsem ji upekla Schwarzvaldsky rez. Naprosto uzasny. I kdyz mymu zaludku to nejelo. Kousek jsem snedla a pak jsem ho predala dal do odpadu.
Ulevilo se mi, ale ted mam zase kamen v zaludku.
Pekny vecer a vikend,
AHOJ HOČINY!
Dneska to z práce vůbec nešlo, tak jsem tu až teď a doufám, že ještě všechny nespinkáte… ![]()
BEINKO gratuluju ke kontrole!!! Vidíš…všechny obavy jsou zbytečné, ale přesto je všechny máme. Je to normální stav. ![]()
JANDULO, taky jsem ti chtěla poradit hypotéční poradkyni, která u nás dokázala zázraky…nejdřív jsme chtěli bez úspor stavět…neměli jsme na to ani korunu a jen rozběhnutý stavební spoření, se kterým se na stavbu nepočítalo…spíš na vybavení. Pak nastaly komplikace s pozemkem, který jsme (už z hypotéky) koupili a stavět se nedá nebo jen za šílených podmínek…no a nakonec jsme hypo převedli na byt…není ještě sice všechno hotovo, ale bude…tahle paní dokáže zázraky, který by tě bez ní nenapadly. Vzhledem k tomu, že NICO ti někoho píše taky, tak nevím, jestli to shodou náhod nebude ta samá, napiš kdyžtak SZ koho ti poradila (jméno) a já ti kdyžtak pošlu i tu naši, kdyby to byla jiná. A neboj!!! Stopro něco vymyslíte!!! Buď naprosto v klidu. Já úplně koukala, jaká kouzla jsou na finančním trhu možná! ![]()
MARUŠKO! Moc tě vítám a myslím, že si v klidu můžeš nastavit metřík, napsat nám všechny dostupné údaje a nechat se KACULKOU zapsat do seznámku…něco mi říká (a těhotenské intuici se má věřit), že TENTOKRÁT to určitě VYJDE!!! Je nás hodně a všechny na tebe určitě moc myslíme. Žádný strachy, hlavně klídeček a neboj!!! Těš se! ![]()
WELINKO, protože je mi blízký tvůj „alternativní“ přístup - cítím, že máme podobné představy, napíšu ti SZ se zajímavým článkem…a pak ho možná časem dám i sem…nevím…;-) jinak moc nepřemýšlej co tchýně…já mám podobný problém s mámou…ne sice ohl. těhotenství, ale ona má někdy takový názory, že bych ji…
Teď se naštěstí trochu zklidnila, ale standardně je na zabití…bojím se, jak bude fungovat dál a jestli mě to nebude nervovat přespříliš. ![]()
LINDUŠKO…taaaaaaaaaaakhle daleko znají matku pluku???
Jsem normálně pyšná co to jde!
Hnedle jsem to práskla manželovi. A kde přesně v USA jseš, ať víme „kam“ na tebe myslet…
Jaký tam máte počasí, časový posun a tak? A chtěla jsem se tě zeptat ohl. toho cvičení…řeší se tam u vás nějak např. to, že by to cvičení mělo být klidnější než před těhu??? Já chodila na dance aerobik a moc ráda bych pokračovala…je to teda hustá zabíračka, dost se zpotíš, zadýcháš, srdeční tep taky stoupne a nerada bych tím Qeebovi ublížila, ale strašně mi ten pohyb chybí a za normálních okolností, když se aspoň 2× týdně nehýbu, tak kynu…
tak se fakt bojím, abych nějakým těhucvičením spíš neztloustla…
jsem asi trochu blázen, ale já když se hýbu, jsem celkově víc v pohodě…tak nevím.
Doktorka mi říkala, že je lepší první 2 měsíce (minimálně, možná 3) necvičit vůbec a být spíš v klidu a pak začít s těhucvičením… :-/ jenže já se fakt bojím, že mě to hlavně nebude bavit…tak se poděl s US zkušenostmi, prosím.
Jo ale s tím, že jak je mamče blbě, tak mimískovi je fajn a je zdravý, jsi mě malinko vyděsila…mně totiž SKORO nic není…jen občas žaludek na vodě a ty pachy…A DOUFÁM, že teda i přesto bude Qeebo zdravý jako buk!!!
Tak to koukej uvést na pravou míru, jo?! ![]()
NICO - co se týče těch léků, nebrala bych během prvního trimestru ROZHODNĚ ŽÁDNÁ ANTIBIOTIKA…fakt jen v ohrožení života a to bych se ještě přesvědčila, že je to fakt nezbytný a nedá se to řešit jinak…ty jsi z oboru a věřím, že ten mail z rodiny tě musel vyděsit. Já se přihlásila k mailům později, tak jsem ho nedostala, ale byla bych vyděšená ještě o něco víc. Možná by se to na rodinu mělo napsat, že jestli někdo hlídá obsah těch mailů, že tenhle by se měl možná trochu upravit…?! Nejsem ale doktor, tak aby to nevypadalo jako že hysterická matka začátečnice čekatelka
zase blbne… ![]()
MARCELKO - ohledně toho mátového čaje, jestli ho piješ fakt hodně, četla jsem někde, že máta není úplně vhodná bylina v těhotenství…vůbec je potřeba s bylinkama zacházet opatrně. Člověk si řekne „jen bylinky, babský recepty a tak…“, ale oni jsou potvůrky taky někdy nebezpečný a ve větším množství můžou i škodit…je to jako s lékama.
Taky jsem se těšila, jak mi na nevolnost bude ta máta jako vždycky pomáhat, ale co to vím, neměla jsem ani jeden…pokusim se ten článek o bylinkách najít a nějak ho sem okopírovat nebo spíš dát odkaz… ať si počtou i ostatní mamči.
Myslím ale, že to nebyl nijak zá:,–(ní problém, co může máta udělat…spíš jen doporučení, že je jako lepší se jí vyhnout…ale ne zas obloukem, tak abys nebyla vystrašená, pokusím se ten článek najít hned.
Jinak zdravím všechny ostatní HOLKY a bříška…jo ještě některá myslím, že MILKAK psala o tý celulitidě…to je fakt hrůza…já prostě jak 3× tejdně necvičim, tak se ta potvora rozjede jako by jí patřil svět…už jsem taky přemýšlela, že teď asi tolik cvičit nebudu moct, tak že si koupím nějakej ten drahej, kvalitní a vydatnej krém na celu…třeba ten od VICHY a budu mazat a masírovat jak divá…nechci mít nohy jak stařena.
Ale 1) i z toho krému se ty látky vstřebávaj do těla a nevím, jestli to nemůže mimísům vadit…ale DOUFÁM, že někde objevím, že ne…a 2) bych raději teda cvičila než se JEN pasivně mazat krémem, takže furt vymýšlím, jak dál pokračovat v mém původním režimu, protože nejsem žádnej vyhublík a bojím se, že 20 kg by se mi fakt shazovalo blbě! ![]()
HOLČINKY, musím ostříhat manžu, trochu tu poklidit a připravit se na zítřejší NÁVŠTĚVU u manželových rodičů…jak jsem psala minulý týden…tak DRŽTE PALEČKY, ať se všechno povede a vyjde tak, jak chceme…ať jsou překvapení a rozjásaní…bude tam i babča (manželova), tak bude taky koukat na ty novinky!
Těšíme se s manžou oba jak malý děti a shodli jsme se na tom, že až to jako všechno proběhne a bude se tam sedět a žvatlat o tom, tak už budem mít takovej ten pocit…„a to je jako všechno“…tak se musím nějak vyladit spíš tak, že se vlastně nic dít nebude a být příjemně překvapená…;-) Pak vám napíšu, jak to celý probíhalo i s detaily o tom, jak jsme to vymysleli…nechci to zakřiknout.
Tak pa třeba zítra večer…celý den budem výletovat po příbuzenstvu ![]()
pa pa a sladké sny!!!
Bee, Vaše „matka pluku“
(a Lindo, můžeš být vzhledem k termínu KLIDNĚ „matka pluku, vrchní zástupce se zvláštní funkcí zahraničního dopisovatele“
…KACUL má ten termín dost podobnej, ale ona že prej nechce…že chce mít SEZNÁMEK a ten jí prý stačí…tak myslím, že ty bys se svými radami a zkušenostmi ze zámoří mohla být velmi vhodným kandidátem na podobnou funkci…
Co myslíte, ostatní holky? ![]()
Pa a dobrou! Bee
MARCELKO, pošlu ti SZ ohledně toho nápadu na dárek… ![]()
Jinak - kámen v žaludku??? - Mám ten problém asi poslední týden…když je hlad, je to zlý, když se najím, ještě horší…:-( Můžu jen po malinkatých částech a často…a spíš lehčí věci…ale právě jsem zjistila, že čokoládu v jakémkoli množství…nejlépe nugátovou…ale musím už odteď dělat, že nevím, že něco takového existuje…byla bych jak sud! ![]()
BYLINKY V TĚHOTENSTVÍ…vím, že je o tom nějaký článek i tady na e-miminu…počítám v tématu těhotenství, ale tohle je z miminko.cz…a je to přehledný a jasný…
http://www.miminko.com/modules.php?…
Tak si počtěte…je tam i o tom MÁTOVYM ČAJI, MARCELKO… ale myslím, že na ledviny je ještě brzo…u mimíska i u tebe… tolik jsi ho určitě nevypila. ![]()
Ahoj holky
opět se dostávám k netu až když už všechny spíte:-(
dneska jsem měla uplně super den. Už hned ráno když jsem se vzbudila a viděla to sluníčko. sice byla docela zima ale lepší než ty šedý rána. Adámek byl od rána u babi a já jsem si s kamoškou udělala nakupovací den, dali jsme si oběd odpoledne kafíčko a nasmáli jsme se víc jak za posledního půl roku.-)) úplně jsem vypla a pěkně si to užila.ani mě dneska nebylo špatně, asi tím že jsem na to ani neměla čas myslet. No a večer jsme si zašli s mužíčkem na véču. Taková hezká tečka dnešního dne.-)
Taky jsem někde četla že nevolnost v těhu je vyvolávaný psychicky ale myslím si že je to blbost. Kdo z nás bych chtěl aby mu bylo špatně??
Se striema zatím nebojuju, ale u adámka mě popraskalo celý břicho a je to vidět do dnes. tak doufám že už to nebude horší. taky se cítím pořád taková nafouklá a jako bych měla kámen v žaludku. Někdy nevím jestli se mám najíst a nebo raději nejíst aby to nebylo ještě horší.
Jinak vítám nové maminky.
Lindo kam se stěhujete do německa??? Já jsem bydlela čtyři roky kousek od Frankfurtu. Jak seš na tom s němčinou???Myslím že je tady i nějaká diskuze maminek co bydlí v německu.
zítr ráno jedeme do Brna podívat se na ten dětský veletrh. Slyšela jsem na to různé názory. Někdo říkal že tam nic není a někdo byl nadšený tak jsem zvědavá. Já se chi hlavně podívat na kočárky. něco jsem si vyhlídla na internetu a tak se chci podívat jak vypadají ve skutečnosti. dám potom vědět co tam bylo.
zatím pa a dobrou
A+A+ brouček
Ahoj holky, jsem moc rada, ze se tu necitim jako vetrelec
. Takze neco malicko o me… Ja bydlim ve state Delaware (DE). Vubec se nehrozte, ze to neznate a straaasne chvalim ty, co preci jen vedi, ja tento stat neznala, dokud se sem, tehdy muj pritel, nestehoval… Pak jsem koukala na chytry internet a zjistila, ze jsme 3 h jizne od New York City a hodinu a pul vychodne od Washingtonu DC. Nachazime se na poloostrove spolecne s casti Marylandu a Virginie nam tu tvori takovy ocasek. Jsme 2. nejmensi stat (tak polovina CR), mame cca 700.000 obyvatel (to neni ani Praha
) a jsme tzv. Prvni stat. Ano, my tu ty slavny Staty dali dohromady:-). Jsme prvni stat, co podepsal Deklaraci nezavislosti, pak Pennsylvania, Maryland a dohromady 13 statu. Proto prvni vlajka US ma jen 13 hvezd. Musim rict, ze to tu je jedna velka ves a trvalo mi tak 8 - 9 mesicu, nez jsem to rozdychala:-). Vyhody jsou, ze mame ocean 20 - 40 min. od baraku (podle plaze, kam chcete jit), take NYC je 3 hodky, hodinu a pul Washington DC, Philadelphia a Baltimore, 3 hodiny mame Apalacske hory, ale DE jako takovy toho moc nenabizi. Pocasi mame mirnejsi nez v CR, letosni zimu nam snezilo 2×, ale byla extra mirna, leta mame horka a hlavne vlhka. Je to jako v pradelne ci saune. Clovek vyleze ven a do 2 minut zacina lepit. Bez klimatizace v leta ani ranu!!! Casovy posun mame 6 hodin minus, takze kdyz Vy mate vecer, my odpoledne. Ted se v Evrope meni cas, u nas az za tyden
. Za ty dva mesice se stehujeme do Nemecka, budem ale hooodne za Zapade, az u luxemburskych hranic, do CR stale daleko
. A me postrehy ohledne zdravotnictvi? Rekla bych, ze pece je tu kvalitni a hlavne si nemohu vynachvalit takovy ten lidsky soucitny pristup doktoru. Ted v utery 28.3. mam prvni prohlidku ohledne tehotenstvi, tak uvidime, jak to bude chodit tam.
BEE, nevolnosti se neboj, i zeny, co jim neni nevolno ani trosku, tak rodi zdrava detatka:-). Ty uz vis, ze Qeebo (zajimave jmeno, jaky je puvod
?) je v poradku, tak zadna panika, jsi ten pripad, kdy se telo s hormony umi dobre vyporadat! Ten spatny pripad je ten, kdy mamince neni spatne z toho duvodu, ze hormony nerostou tak, jak maji… A cviceni… Aerobic i u nas neni doporucovan mezi tzv. bezpecne sporty pro tehotenstvi. Na seminari nam rikali, ze ze zacatku je jeste ok, ale jakmile zacnes citit bricho, tak okamzite prestat a take si hlidat tepovou frekvenci (do 140 max.). Prehrati organizmu by hrozit nemelo, pokud doplnujes dostatek tekutin. Mezi bezpecne sporty u nas patri behani (jogging), jizda na kole v pripade, ze nehrozi pad (dobry napad je rotoped), rekreacni forma tenisu je v poradu, joga (ne na brisni partie), jakakoliv posilovna krome bricha. Obecne se mame vyhybat kontaktnim sportum jako volejbal ci basketbal, kde hrozi naraz do bricha, sportum, kde hrozi pad (cyklistika, rollerblading, skateboearding, jizda na koni - spousta veci, co by me ani nenapadlo provozovat!) a take sporty, kde se nadmerne namaha bricho bud posilovanim, nebo hopsanim. Takze kdyz to shrnu, tak sport ano, ale s mensim nasazenim a kdyz na Tebe zacnou jit mrakoty, motolice, bolesti briska ci jen pocit, ze Ti toto nevyhovuje, tak okamzite prestat. Nejvice se doporucuje chuze, aspon hodku denne svizne chuze. Ja jsem pecival, diky nevolnostem jsem rada, ze jsem rada, tak ted nic neprovozuju a az mi bude dobre, chci vlitnout do posilky a na nejake cviceni pro tehu a take rotoped ci ministepper. Vse je ale nutno provadet po porade s lekarem. Kdyz lekar zakaze, chce se to zeptat PROC! V CR se rado zakazuje bez zjevneho duvodu… Take dekuji za moznost psat postrehy z jine zeme, je toho opravdu hodne a kdyz Vam s tim polezu na nervy, tak mi hned zastavte:-).
Zdravim vsechny a at nam to rychle utika, me prijde, ze od te doby, co jsem mela na tehu testu plus, tak se cas zastavil:-). Linda
Anni, tak jsem akorat dopsala a koukam, ze jsi me predbehla
. Do te diskuze o Nemecku jsem uz pisla, musim byt aktivnejsi, ale asi to budu resit o neco vic, az se fakticky presuneme. Budem bydlet take kus od Frankfurtu, tak 2 h, zapadne. Manzel je u Air Force (ano, vojak, zeleny mozek, ale moc se to na nem nepodepsalo
), tak jsme dostali preveleni prave tam. Nemcina… haha, ucila jsem se 5 let, ale od konce stredni skoly jsem ji jen a jen zapominala. Nebudem na NJ zavisli, velka vyhoda, nicmene ja jsem rozhodnuta pokorit ji
. Budu mit dost casu, tak uvidime, jak to pujde. Sotva jsem se vyrovnala s AJ
. Ale zmeny mam rada, vitam je. Co zavalo do Nemecka Tebe? Linda
LINDO…ty tvoje postřehy jsou super! A ten časový posun mi taky zdá se bude vyhovovat. Já chodím spát nějak později než ostatní holky (většinou) a pak si tu nemám s kým klábosit. ![]()
Jinak - já taky byla v německu…hlídala jsem 3 dětičky v Mnichově…bylo to fajn, ale dost náročný…v 18 letech..
nicméně jsem to zvládala v pohodě a DOUFÁM, že mi něco z toho tehdejšího klidu zůstalo pro moje mateřství.
Se sportem to asi prostě zkusím a uvidím. Byla jsem poslední hodiny ale docela unavená, ale teď mám pocit (tak poslední týden), že mám energie na rozdávání a začínám si ten svůj změněný stav užívat i fyzicky. ![]()
Co se Qeeba týče není to jméno jako takové, ale spíš takové „žertovné označení“
. Už jsem to tu vysvětlovala, ale abys to nemusela hledat v té změti stránek s naší komunikací, napíšu ti to tady znovu…
„jméno“ Qeebo vzniklo při jedné vydařené hře Scrabble, kdy jsme s kamarády na dovolené hráli poněkud společensky unaveni a jeden náš kamarád neměl co jiného než Qeebo složit z písmenek, která mu zbyla a zároveň zapadala do okolního textu… My se samozřejmě divili, kde na tenhle divný výraz přišel a on nám zasvěceně tvrdil, že se jedná o druh madagaskarské opice. (psala jsem tu tuším jihoafrické, ale manžel mi to pak poupravil, protože si celou story pamatoval líp). - Samozřejmě šlo o opilecký výmysl nejhrubšího kalibru a o kamarádovu bujnou fantazii…Jak dokázal ale dobu o Qeebovi zasvěceně hovořit - takřka nám udělal výklad, hodně jsme se tomu nasmáli…Takže výraz Qeebo se pak na té dovolené a v okruhu těchhle kamarádů začal používat jako označení něčeho, co nikdo ani vzdáleně neviděl a už vůbec neví, jak přesně vypadá…tak jsme si řekli, že to je to správné označení pro našeho drobečka, o kterém toho ještě moc nevíme, ale víme určitě (jako on tenkrát), že existuje! ![]()
Tak já asi pomalu už půjdu hajat, zítra mě čeká velké oznamování rodičům manžela, tak abych byla připravená. ![]()
Měj se tam v té dálce krásně! Oceán ZÁÁÁÁVIDÍÍÍÍM moc moc!
pa Bee
Ahoj všechny holčičky, lépe řečeno štastné ťehulky
ráda bych pozdravila každou zvlášť,ale je vás tu tolik..koukla jsem na nějaké zprávičky a musím uznat, že podobné radosti a starosti řeším také…bydlení,tchyni konečně ve svých skoro 31 letech svatbu
jo toje hodně vtipné, máme to 6.5. a vůbec si s ničím najednou rady a to jsem se už jako malá holka balila do záclony jak budu vypadat jako nevěsta
![]()
také řešímpráci, pač pracuji jako podnikatelka a ještě za manipulační poplatek jako sestřička..je to honička…
co ještě o sobě? snad že jsem ve znamení panny, bydlím v Praze, kde i pracuji, ve volném čase (který nemám
) studuji vysokou ahlavně se těším, že to tentokráte vyjde..posledně to končilo operací a čtyřmi dny na JIPu..ale je tu tak kladnýé ovzduší, že tomu věřím..
Děkuji za poradu kde najít to počítadlo,snad to zvládnu ![]()
docela jsem vedle které týdny která uvádí, já myslela a ve škole mi učili, že se uvádí týden podle stáří miminka..tak doufám, že tu nejsem omylem a nemám termín jindy…no ještě jsem to raději nepočítala..nicméně asi to bude pro všechny překvapením, že jsem po svatební noci asi ve třetí měsíci ![]()
mějte se tu všechny hezky a čerpejte sílu ze sluníčka
pa Maruš
LINDO
chtěla jsem se zeptat náhodou nepracovala jsi dříve než tě vítr zatáhl za tu velkou louži ve Střešovické ÚVN? no možná to bude asi shoda jmen ![]()
marie
Moc děkuji za návod na vložení měřítka, který byl velmi snaživě napsán…no tak teď uvidíme zda se mi to zdařilo..
všechny už spinkáte tak dobrou noc a krásné sny
marie