Poradna duly
Jana Čurdová
tak snad teď se to odařilo..ať už zjistím jestli sem vůbec patřím
jako tydny těhotenství.. ![]()
Ježíííš devět? devátý týden, prosím napište mi některá jak je to s těmi týdny, já myslela sedmý…podle stáří mimi..matematika mi nikdy nešla ![]()
Ahoj Mariee, v nemocnici jsem nepracovala, takze shoda jmen:-). Jinak tehu se pocita od prvniho dne posledni MS. Ono totiz netrva 9 mesicu, mam na mysli vyvoj plodu, ale 266 dni od oplodneni (v prumeru samozrejme)… Jinak sli jsme s manzelem na veceri, zmohla jsem se na polevku a salat a neodolala jsem skoricovemu syrovemu dortu (ja vim, zni to odpudive, ale jakmile ochutnate, uz neodolate
), uz je to vice nez 2.5 h a stale si tu narikam… Presne, jak pisete - kamen v zaludku. Za chvilku se chystam do hajan, jsem jak Sipkova Ruzenka posledni dobou. Uz se tesim na priliv energie, jako si proziva Bee!
Bee, diky za vysvetleni slova Qeebo:-). Ja tusila, ze to nebude jmeno jako takove, ale na druhou stranu po te, co davaj za jmena detem tady, me nemuze uz nic prekvapit:-). My provozne rikame miminku velice lichotive Alien (vetrelec
), nekdy take Puppy (stenatko
). Ja zde v US take chvili hlidala deti, 2 kluky, rostaky, 5 a 8 let. Nechtela jsem sedet doma na zadku, kdyz jsem nemohla pracovat, tak jsem si nasla aspon tohle. Cekala jsem, ze to budou nejaci rozmazleni frackove, ale kluci byli v pohode, lumparny jsme ve finale delali vsichni a muj manzel byl nejzlobivejsi, ten je vzdy ke vsemu navadel
.
Rada bych se Vas, holky, zeptala, zda uz nektera mate vymyslene jmeno… My nad tim nekdy premyslime, ale zatim nic moc… Preji vsem dobrou noc, Linda
Pěkné sobotní ráno ![]()
Teda v noci jste toho napísmenkovaly ![]()
A vítám LINDUSKU A MARII ![]()
Bavily jste se o cizině, vy se máte. Já ještě nebyla dál než na Slovensku, za to jedna moje sestřenka byla pár let ve Švýcarsku, a ted studuje v Německu medinu nebo co to je a její ségra žije v Anglii a vdávala se v JAR v Kapském městě a bratránek si jezdí každý rok na tři měsíce do USA, žije tam bratránek mojí mámy, ale vlastně ho neznám ![]()
Drtím se anglinu a němčinu z knížek, a je mi to houby platný, když mě někdo zastaví, tak používám ruce, nohy a půlku řeknu anglicky a půlku německy. Ach jo, asi jsem černá ovce rodiny a bydlím ještě v takovém zapadákově
Práci tady neseženu, kdybych měla 10 VŠ, tak stejně bych tady sehnala jen prodavačku nebo jít makat do fabriky na 3 směny, a to ještě jen možná… ![]()
To jsem se tady nějak vyzpovídala, to berte s rezervou
Asi ty hormony, chvilku jsem spokojená a za chvilku bych vraždila ![]()
Jo a to jsem stoupla ted ráno na váhu a málem mě porazilo, kilo nahoře
a to se tak hlídám, se z toho zblázním, už vidím, že to zas přiberu 25 kg, potrhat už se mi nemá co, břicho je plné strií po první těhu a to mám prosím i na vnitřní straně stehen a mazala jsem jako blázen!
Ještě jsem chtěla něco napsat a působí asi těhudemence. Dneska budu odpočívat, kluci jdou do zítřka k bývalému tchánovi a kámoška přitáhne nějaká DVD, udělám něco na zobání a budem čučet (a pak nemám přibrat - ale dneska to je výjimka) ![]()
Bee - tak at to oznamování vyjde na jedničku a pak se ohlaš ![]()
Vlastně i Marcelka bude oznamovat ![]()
Mariee - gratuluju k metříku, šlo ti to docela rychle ![]()
Tak zatím, jdu se zkulturnit…
Ahoj DENDU, koukám, že jsme jediné vzhůru…
Přeju ti jen krásný den, hezky si to s kámoškou užij a díky za držení pěstiček…;-) Jdu se taky zkulturnit a OPATRNĚ ale opravdu VELICE OPATRNĚ vzbudit manžela.
Tak pa a ať dneska svítí sluníčko jako včera! Nechci, aby bylo hnusně.
pa a večer se ozvu všem, jak to dopadlo a probíhalo… ![]()
Bee
LINDUSO, nedivim se, že ti přišlo, že by Qeebo možná mohlo být i jméno…
Amíci jsou v tomhle fakt trhlí a když v tom žiješ, přijde ti možný ledacos.
S tím lumpačením s klukama co jsi hlídala to naprosto chápu. Já měla nakonec taky nejradši tu malou zlobivku, který bylo 1,5 roku a stále se chtěla vyrovnat bratříčkovi.
Naopak on byl vzorově hodnej chlapeček…jen brejličky mu chyběly a byl by na zabití.
Byla s ním už tenkrát nuda - ve třech letech. Měly českou mámu, takže taky nebyly nijak rozmazlený a bylo to fajn. Vydržela jsem ale jen 1/2 roku, protože jsem ke konci už dělala úplně všechno včetně kompletní domácnosti a nedokázala si v tom věku vyjednat lepší podmínky
takže se s nima nestýkám a mrzí mě to
.
Přeju ti hezký den a večer se tu určo potkáme… ![]()
ahojky vsem,
moc vam dekuju za vase rady. Hned jsme se podivali na ty stranky reality a sup nasli jsme asi nas domecek, hihi. Dneska kolem 11 hod se na nej jedem podivat. Kdyz to dopadne dobre. Hned to dem zkusit na hypoteku v pondeli, z toho asi mam nejvetsi obavy, to jejich kontrolovani aposudky! Doufam, ze nam daj tolik aby sme ten nas baracek aspon z casti opravili do listopadu nez se tam uplne nastehujem s mimi. Stavebky mame ale cekame az si je budem moc vzit a to by sme chteli baracek dodelat! No uvidime, ted je to na stesti.
Bee: Nejakou pani mi poradila a jeste sme ji nekontaktovali jenom osobu ktera byla pod barackem. Ale urcite budu rada i za tve rady ![]()
Nico: Tobe moc dekuju za mail, moc moc poucne a hlavne asi si nam pomohla k domecku ![]()
No o mimi toho jeste moc nemuzu napsat pac vlastne jeste nic nevim akorat to ze kazdy den v 7 rano se probudim hladova jako kdybych nejedla aspon 2 dny!! ![]()
Jandulko , drzim palce, aby vam to vyslo co nejdrive a k vasi spokojenosti. Hlavne si domecek dobre prohlidnete a od uplne vseho si nechte ukazat papiry. My jsme duverovali (minuli majitele starousci a mili) a potom jsme zjistili, ze neni ani revizni zprava na novou elektriku, na komin (ve kterem jsme potom nasli zazdeny dreveny tram!), nehlede na to, ze udajna izolace neni a tak.
A ted nas dedek pomlouva po cele vesnici, ze jsme mu cosi z pudy odmitli dat…pritom se meli vystehovat do urciteho datumu a pod. Takze pozor na lidi!
A taky nelitujte penez za hypotecniho poradce a nechodte sami do banky. Taky si nenechavejte vyrizovat hypoteku pres realitku! Vami placeny poradce vam vyjedna mnohem lepsi podminky!
Tak at se dari! Bydleni je zaklad!
Ahoj holčiny,
koukám, že se toho zde za dobu mé nepřítomnosti událo hodně..
Vítám všechny nově příchozí, zvlášť zdravím US, je to osvěžující si přečist zkušenosti taky odněkud jinud
..
Od úterka ležím, měla jsem moooc hezký zážitky
Už jsem si myslela, že na mě jdou extra silné těhotenské příznaky.. Celou noc jsem objímala mísu, pokud možno z obou stran.. No pak jsem si ale uvědomila, že průjem a později teploty mezi těhotenské příznaky nepatří
a s doktorkou jsme se dohodly na viróze
Takže síla, pořád buď ležím, nebo spím. Naštěstí až do zítřka mám zajištěné hlídání, takže v pondělí už snad budu použitelná..
I návštěvu gynekoložky jsem musela přesunout, takže těhu ještě oficálně potvrzené nemám, příští týden se znovu objednám. No ale aspoň na tom ultrazvuku bude něco vidět (teda doufám že Hrášek moji virózu přestál ve zdraví)
Pa, mějte se
Pajina
Krásný deštivý víkend......
Tak holčiny něco jsem našla pro vás co netrpíte nevolnostma a nezvarcíte a je to vlastně i uklidnění pro mě,protože já taky netrpím
Včera se tu psalo o tom že kdo netrpí zvracením má větší šanci na potrat atd......tak náhodou jsem v archivu na porodnici,cz našla toto......
dotaz:
Dobrý večer pane doktore.
Prosím vás je pravda,že těhotné ženy ,které nemají téměř žádné těhu příznaky (zvracení,nevolnosti atd) mají větší riziko potratu,nebo špatného vývoje plodu????
odpověd:
Dobrý večer,
jsou to babské řeči.
M.B.
Takže holky klid,mě to včera taky trošku rozhodilo,tak jsem zapátrala,vím že je nás tu víc které netrpíme......... ![]()
Jinak zdravím BEE matku pluku......chyběla jsi tady…i když já taky pracuju a přes týden jen nakukuju.....co Qeebo jste v pohodě…jdu papkat,tak snad to pak dočtu,tady pršííííííííí ![]()
Zdravím,
vítám nově příchozí.
Těhu nemoc není, kdo je zvyklý cvičit má cvičit, kdo ne nezačínat. S\tím svičením mě napadají dvě omezení neskákat a nepřehřívat se, tedy držet si rozumnou tepovou a dechoou frekvenci, samozřejmě ni těžkého nezvedat ze země nad hlavu
![]()
Nevolnosti existují , tchýně bohužel také, jak už někdo psal jde o změněné hormonální hladny, žádný vzah mezi přítomností, nebo nepřítomností nevolnosti a potratovostí je blbost, dle mě, každá má jiné hranice, tedy jde o přítomnost hormonálních změn, ne o to zda je cítíme
![]()
Já jsem na padnutí, únava veliká…a taky to počasí, v Praze je hnusně a chlapíček je náročnej, vyžaduje pozornost a moc nechápe, že maminka nefunguje jak je zvyklý ![]()
Tak se těším na dr. v pondělí odpol, ať je milý ať už nemusím nic řešit.
pa Mia
Ještě k počtům
![]()
já jsem dnes 6+1 tedy první den sedmého týdne těhu poslední bude 7+0 a 7+1 začíná osmý týden,
tedy Mariee zítra už jsi v desátém týdnu ![]()
Krásné popoledne ![]()
MIA: tak to jsem sama překvapená,zítra dest? to to letí…žila jsem v jiných počtech..jsem to ostuda, že to tak motám…oprvdu od PM? to jsou věci a já počítám od ovulace..jej tak to k vám patřím jen tak tak ![]()
souhlasím, že těhu nemoc není a cvičení opravdu není na škodu..ty které byly lenošky by měli nahédnou na asoň na cvičení pro těhulky, při porodu sakra budou potřebovat břišní svaly a dychací
já studuji FTVS a nemyslete si jsem taky pěkný lenoch- jenom nevím jak s bříškem budu prlnit sport. zápočty ![]()
DENDUL: neboj v prvních týdnech se v organismu vytvoří 1-1,5 litru krve navíc, proto jsi malinko težší
nezapomeň, že mnohdy záleží i na tom jestli jsi byla na záchůdku…
neboj koulička z tebe nebude…já v 6t měla 2kg navíc a teď je mám dole i s dalšíma dvěma kg…a to netrpím nevolnostmi a cpu se kudy chodím ![]()
jinak jsem stejný případ, kdyby mi bili, tak se jazyk nenaučím, ale mám zápočet z pantomimi, tak se také domluvím
dandu kde žiješ, že je tak málo práce?
nejsem si jistá, jestli jsi dříve psala ty, že tě bolí v odbřišku,ale mám to samé a gyn řekla, že v opho…kolem 9t mi to postupně přešlo..ptala jste se některá na to někde?
LINDU:jsem takové pako, že si nejsem jistá že to byla také linda,ale tvůj osud je tak podobný jedné sestřičce
jen bašti, taky bych slupla koláč jak jsem to četla..
BEE:mohu tě ujistit, že já mám někdy pocit, že začíná doba ledová…chci také slunce…
Chtěla jsem Vás poprosit,napište mi něco o sobě jako nováček vlastně nevím koho tady oslovuji
sice si to pročtu zpětně, ale šíleně se mi to pak pomotá která co napsala
myslím, že to pomůže i Linduš
jinak je některá z vás také někdy tak podrážděná? já jsem jak aprílové očasí
máte nějaký recept, aby to okolí tolik neodnášelo a hlavně aby to nikdo nepoznal podle chování ![]()
mějte se sobotně
pa Mari
ANII: prosím, mohla bys napsat jaký byl ten veletrh v brně, já tam chtěla dnes jet, ale nepodařilo se mi toho mého spáče vyhnat z pelíšku…snad zítra, tak jestli to má smysl..děkuji moc moc
marie