Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mia
26.3.06 15:49

Dendulko

třeba to Radulce přijde k duhu :lol: já se prokousávám poradnou na Genetu, moc mě sice nazaujala, ale chlapíček spí tak relaxuju :lol:

Držím palce zítra k dr. a očekávám info, doufám, že budeš spokojená, ale zkušená matka jako ty…

Já jdu tedy také, ale já mám repete u jiného dr. a uhlídám, jestli tomu sému zdrhnu, nemám tyhle situace ráda, jsem u toho „svého“ asi 14let, ale nepotěšil mě, tak uvidím co jinde, jestli má cenu se stěhovat.

• Citovat
  • Upravit
1450
26.3.06 16:13

Mio- náhodou si fakt připadám,jakobych byla těhotná poprvé, ono se to nezdá, ale 8 a 6 let je docela dlouhá doba, takže začnu vlastně úplně odznova :D

A co se týče doktorů,tak už ani nevím,kolikátého mám a to ke všemu ani nevím ke kterému jdu zítra 8O , on je tam každý den někdo jiný, jen sestříčka zůstává a tu znám ještě z doby,kdy jsem byla těhotná poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
26.3.06 16:16

Ahoj holky,

díky za rady s utroušem, už jsem rozhodila sítě a vypadá to, že budu zásobená do konce 1. trimestru. Napsala jsem dotaz s utrouš na stránkách www.neplodnost.cz (výborný web pro holky, co mají problémy s otěhotněním - výměny zkušeností - taky mi to dost pomohlo) a tam hned jedna hodná dívčina nabídla, že pošle krabičku, která jí zbyla (už ji nepotřebuje). Další krabičku mám slíbenou od kamarádky, která je už taky v těhotenství dál, tak to snad zdárně přečkám do konce. No a pokud něco zbyde, nabídnu samozřejmě dál. Uf, je to jako detektivka :lol: Ale jsem zase o něco nadšenější, že jsou kolem lidé, kteří dokážou naprosto nezištně pomoct třeba úplně cizímu člověku :D Úplně to hřeje u srdíčka.

Vítám nové těhulky a držím palce, ať to všechno probíhá co nejlépe :D

Přeji pěkný zbytek uplakané neděle (jdu se připravovat na zítřejší přednášku - rozhodla jsem se, že budu machrovat a připravím powerpointovou prezentaci, tak jsem z toho teď nešťastná, jak s tím neumím zacházet… :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
26.3.06 16:17

Ve středu jsem byla u doktora.Fazolka měří 12mm a už má fotečku z UZ.
Bude to naše první, tak jsem trochu vyplašená. Každý mi říká co můžu a nesmím, ale nějak si všichni protiřečí…Zatím se cítím fajn, jen jsem se začala víc šetřit. Doufám,že se mi brzy podaří vložit metřík v obrázkové podobě.Takže zatím jen:TP cca 20.listopadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
26.3.06 16:26

Ahoj Domi - to je super,že jsi ten utrouš takhle sehnala :D
S tím powerpointem mi to něco připomíná, minulý semestr jsem taky dělala prezentaci a taky jsem na to koukala jak tele na nová vrata, ale když se v tom vrtáš, tak na to přijdeš, není to opravdu nic složitého :wink: tak at pořádně zamachruješ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
26.3.06 16:29
mia píše:
Zdravím,a já jsem jak přejetá parním válcem a trápí mě zažívání, prujem a větry, což břichu neprospívá …

Mio,

nemáš náhodou virózu? U nás to chytla celá rodina, průjem by k těhu patřit neměl. Já se z toho léčím do teď, ale ten začátek byl fakt dost drsnej.. :?

Pajina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
26.3.06 16:39

Pajino

doufám, že ne ten průjem byl rychlý jen jednou, tak snad… ale přišlas mi na mysl, doufám, že je ti lépe

• Citovat
  • Upravit
2346
26.3.06 17:20

Ahoj holky, konecne emimino funguje!! Vcera jsme se vratili z honby za vozem a nemohla jsem Vam napsat ani carku! Tak to vezmu hezky poporadku… Nejprve chci privitat nove prichozi, ja jsem tu take novacek, „drbu“ zde asi 3. den, ale jinak pravidelne drbu s holkama v sekci „Zijeme v zahranici“. Predstavovala jsem se asi 4 stranky nazpatek. A jak dopadlo auti? No nakoupili jsme :D . Fesaka krasavce, doufam, ze to hned nekde nepokrtim, haha :) . Koupili jsme Subaru Outback, je to waggon (combi), veliky, dostatecky pro rodinu 3+1 (3 lidi a pes) a jak jsem rikala, sileny cenovy rozdil oproti CR. Nas vyslo na $32.500 a v CR vyjde BEZ DPH na $45.400, to je naprosto brutalni! Ted jen shanime mapu do DVD pro navigacni zarizeni, mame jen americkou, ta nam bude v Evrope platna… Take jsem si stihla udelat radost, zasla do maternity shopu (veci pro nastavajici maminky) a koupila si 3 kalhoty a jedny teplaky na doma, budu kocka :D . A stavovala se tu u nas take mamina od rodiny, co jsem jim hlidala decka a prinesla mi chytrou knizku „What to expect when you areexpecting“ - Co ocekavat, kdyz ocekavate (miminko). Tak jsem hned listovala, cetla, studovala a musim Vas vsechny uklidnit - bolesti bricha ruzneho druhu - v naprostem poradku!!!! Pokud se nejedna o prudke krece, ci nejsou bolesti doprovazene silnym (ano, silnym!) krvacenim, nema cenu se vzrusovat. Rikaji, ze ve 3. mesici by uz krvaceni ci spineni byt nemelo, kdyz se ale objevi, nemusi signalizovat zadny problem. Ale ve 2. mesici je jeste spineni caste. Nemelo by ovsem trvat dele nez 3 dny. Take jsem tam narazila na problematiku rihani, prujmu a vetru. Takze i prujmy ci ridci stolice jsou v poradku!!!!! Jasne, ze nesmi trvat vice dni, ale pokud trva jeden den, neni se ceho obavat. Hormony znacne ovlivnuji cely zazivaci trakt. Je vsak doporuceno snazit se prujmy zastavit, takze mame dlabat banany, dostatek vlakniny (vim, ze i v CR prodavaji v lekarnach psylium, je to prirodni vlaknina, uzasna!!! Ne chuti, ale ucinkem), take je nutno, diky ubytku tekutin, hodne pit, aby nedochazelo k dehydratacim. No a rihani a prdiky, bohuzel, s tim nic moc neudelame, jen se vyhybat jidlum, co maji tendenci nadymat (cibule, lusteniny), take jist bychom meli pomalu a vyvarovat se hltani a zbytecneho polykani vzduchu… Doufam, ze me rady budou uzitecne a uklidnujici. Kdyz narazim na nejake zajimavosti, hned budu hlasit!!! A ted k peci u nas, ve velkym svete :D . Jak uz vite, tak jsem v polovine 9. tydne a jeste jsem se neprobojovala k lekari. Jen na krev. Volali jsme uz pred vice nez 14 dny a oni, ze drive nez kolem 10. tydne proste neberou. Vyborne… Take jsem se dozvedela, ze pojistovna (a to mam sakra dobrou pojistku) proplaci jen 1 (slovy jeden) UTZ za celou dobu tehotenstvi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zbyla vysetreni, co se v CR dela bezne ultrazvukem, se zde provadeji pohmatem, krevnimi testy… Na jednu stranu souhlasim, 5 UTZ nebo kolik mi kvalitnejsi mimco nevyrobi, ale na druhou stranu by meli proplacet aspon 2… Jeden na zacatku a pak velky ve 20. tydnu. To bych pak byla spokojena. Ale mozna tehle prakticke praxi uniknu tim, ze se stehujeme do Nemecka, tam je ten UTZ pristup podobnejsi CR. Budu chodit k nemeckemu civilnimu lekari, juchuuuuu! Ani nevim, zda zde existuje neco ve smyslu tehotenske knizky… Uvidime. Musim rict, ze i pres malo UTZ jsou zde holky, co znam, s peci velmi spokojene, je jim vse vzdy vysvetleno, zodpovezen kazdy dotaz s ochotou, tak uvidime, jak na tom budu ja. Mejte se hezky, jdu neco posnidat. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
26.3.06 17:24

Ahoj holky, přeju hezký nedělní podvečer… ;-)
Už bude po večerech víc světla s tou změnou času, tak do bude taky hned lepší s náladama! ;-)
Vítám nově příchozí…nebo zas odchozí? :-O To je přece jedno…důležité je, abysme všechny měly zdravé děti! A že nás tedy letos opravdu je! ;-)
Já mám dneska lenoru. Po tom včerejšku jsem byla dost unavená. Navíc manža ode mne chytil tu virózu, co jsem měla minulých 14 dní, takže tu posmrkává a cítí se jak zpráskanej pes. :-( Je mi ho líto a DOUFÁM, ŽE TO NECHYTNU ZPÁTKY! ;-)
Dala jsem si fotku Qeeba za zrcadlo a furt se na něj chodim koukat. Zdá se mi, že jsem v tom „flíčku“, co tam zatim je vidět, objevila nožičku.. :-D
WELINKO, s výtokem si nedělej hlavu…ani s těma břišníma bolestma…mám to úplně stejně…někdy mě bolí celý břicho jako kdybych posilovala…prý se natahují břišní svaly a připravují se na všechny ty změny a taky ta děloha…ta teď má nejvíc „starostí“, jak se bude zvětšovat…a už to taky dělá, takže KLID! S výtokem mi dr. řekla, že je to normální těhu výtok a že někdy může být silnější a cyto mám v pořádku, tak by ti tvoje taky řekla, ne?! :-O NEBOJ, nepanikař a přečti si ten článek ze SZ, udělá ti radost a příjemně tě naladí.
KDE JE NICO…už jsem ji dlouho „nečetla“! Jak ti je?
A co KACUL??? Jak se máte holky?
LINDUS, jak to dopadlo s autem?
Jdu dělat palačinky…máme na ně děsnou chuť…snad to zvládnu (psychicky) jsem totálně lííííínááááá jak lenochod. ;-)
pa pa a hezký večer!
 Bee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
26.3.06 17:34

LINDUSKO, tak s tím autem moc gratuluju! Koukám, že jsme se se svými „příspěvky“ tak trochu časově shodly nehledě na časový posun. ;-) My máme taky čerstvý autíčko…Toyotu Avensis a taky waggon… ;-) přezdíváme jí „japan camion“ protože je fakt dlouhá jak tejden. Včera cestou od tchýně jsme se smáli, že nás v autě jede vlastně 7 osob (tedy včetně těch v bříšcích) a pytel brambor… :-D Už se těším, až v ní budem vozit Qeeba nejen v bříšku. ;-) pa pa a hezký den! Bee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
26.3.06 17:38

Lindusko

dík za uklidnění, já si z toho tedy příliš hlavu nedělala, bylo to tak u mě i minule, jsem holt „slabá na žaludek“ jak říká moje babička, já říkám, že jsem zvyklá jíst zdravě, tak mě lecos rozhází, včera jsem trochu mlsala.

Subaru je supr, no ty ceny už nepiš nebo vyskočím z kůže :evil:

Bee
tahle Toyota byla číslo dvě při našem výběru před 3lety, nakonec máme Subaru. Vybírali jsme předeším skrz bezpečnost, ne vychytávky, takže neboj Qeebovi se bude jezdit dobře i až bude samostatnější. :wink:

• Citovat
  • Upravit
431
26.3.06 18:03

Radulko ?Ahojky.Nevidím metříček,v jakém jsi tt?Dás sem fotku z UTZ,pro potěšení?

Bee ,TY JSI MOJE ZLATO!!! Děkuji ti za uklidnění.Jak jsem se zklidnila,povolilo to.Musím se posmát…můj manžel se strašně smál jménu Qeebo.A jak se tak smál,tak povídá,pozdravuj Qeemba..no myslela jsem,že se potrhám smíchy.Vždycky když vidím to jméno,strašně se s mimísem smějeme. :lol: :lol: :lol: Jo,Qeebo je strašně roztomilý. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
26.3.06 18:04

MIO poslala jsem ti tu SZ, jak jsi chtěla ;-) tak si počti… ;-) No…my vybírali taky hlavně na bezpečnost a je to ojetina, takže těch vychytávek zase tolik nemá, ale má všechno, co jsme chtěli… Airbagy vpředu (bohužel ale ne vypínací :-(( ) a dobré crashtesty, je to diesel a není tolik stará…a byla za dobrou cenu a kupovaná přes bratránka, takže by měla být spolehlivá a OK. Já osobně jsem z ní čím dál nadšenější! ;-)
Subarky jsou taky super! Mám je ráda. U nás jsem přes auta skoro víc já než manža, takže jsem nadšenec. ;-)
Jinak HOLKY nevím už která (myslím, že MARU mi psala o in-linech a shazování poporodních kil…) ještě lepší je „dráha“ na Ladronce, takže už teď se moc moc těším!!! S kočárama a hurá na to. Tenhle pohyb je jeden z těch co miluju! ;-) A taky bych chtěla kolo a vozík za ně, abych mohla i s prckem jezdit „jako o závod“… ;-) Nechci zůstat „oteklá“ a to určo budu…jsem už teď :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
26.3.06 18:13

Bee
dík už jsem i odepsala, holky na shazování se samo těšte, jí brusle taky ráda ikdyž už jsem nani ch nestála od otěhotnění s Maxem :lol: Myslím, že důležitější je nejíst za dva, hýbat se i jen chodit. Jako kojící jsem toho moc nenasportovala a s váhou jsem rok po porodu byla asi 4kg pod původní. Ale po porodu to bylo první 4měs pomalejší, než bych si přála, ale netrápila jsem se. Tak držím palce ať jste i s bříšky spokojené.

no právě vychytávky nejsou důležité, a ten air bag, to tak holt u nových aut je.

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
2346
26.3.06 18:28

Tak jdu zkusit, jak se mi podaril vlozit metrik. Doufam, ze uspesne… My take sli po bezpecnosti. Libila se nam i Toyota Prius, ten Hybrid, bezpecnost super, vymakana technologie, komfort, ale toho mista tam nebylo tolik. Protoze to auto neni vec na rok, tak musime pocitat i s tim, ze nas prozatimni alien nezustane sam. Chceme 2 detatka tak nejak do 3 let po sobe, tak proto i trosku vetsi vuz… Ale na americky trucky a tzv. mini vany se to nehrabe, stale tu jsme za prostorove nenarocne ridice :D . Jinak i ja jsem si prosla virozou, stale s ni trochu zapasim. Mela jsem rymu jak blazen, 3 dny jsem kvuli tomu nespala (teda 3 noci…), ale uz je to celkem ok. Cviceni, uz se tesim, az nebudou nevolnosti, chci uz zacit neco delat! Zatim jsem teda nepribrala, shodila jsem 2.5 kg a zpet mam zatim jen 1 kg, tak jsem stale jeste v minusu, ale i tak mam znacne zasoby :D . Prochazky, posilka a ministepper definitivne uziju! Tak jsem zvedava na ten metrik, zda se objevi. Pa, L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí