Poradna duly
Jana Čurdová
Ajoj,berušky..
Hlásím že já už nemůžu ani otevřít lednici
…nezvracím,ale ten pocit na zvracení,už úplně po všem…je snad ještě horší.Nedá se to zaspat..pryč jsou ty časy,kdy jsem spinkala do růžova,…a manžílek chudák,radši jí u otevřeného okna v kuchyni..jen aby nenačichnul byt něčím k snědku. ![]()
Liborinko to ještě existuje..takový Dr. bez ultrazvuku?!Víš ty,že mají nejen nařízené ultrazvuky,ale povinné ultrazvukové vaginální sondy,k detekci časného těhu?Já bych šla určitě jinam,hlavně se mi to zdá docela pozdě…
WELI: drž se určitě to přejde a bude žaludku lépe..
KACUL: děkuji asi svou dr. zbuzeruji, že chci prijít o týden dříve…nebo myslíš že ne? podle tech info cos psala bych se tam nevešla…jeko týdny těh…a gratulace k sobotním narozkám
![]()
jinak o svatbě? a můžu?
strašně moc bych o tom chtěla mluvit a klidně to křičet uz okna : budu se vdáááááávat,ale mám blbou zkušenost s kamarádkama…jsou to staré panny jako já a navíc bez chlapů. tak to asi musí nejprve vydejchat
asi trochu žárlí,pač dělají jako nic a ani se nezeptají…
no jako první si jistě všimnete že mi přibylopravítko: SVATEBNÍ
vypukne to 6.5.2006 a musím říci,že jsem ráda že to stihnu před 31 narozeninama… ![]()
pa pa mariee
Marie Gratuluji ke svatbě, a klidně to tu křič. Já na tom byla stejně, ještě to mám v živé paměti
Alespoň tady přijdeme taky na trošku jiné myšlenky. Každá se bojíme aby všechno bylo v pořádku, tak nás trošku odreaguj ![]()
Welinko…bud statečná…brzo to přejde a hlavně zkus občas něco sníst at máš dost sil se s tim poprat!!! Mě pomáhaly ty bonbony na cucání…mátovej čaj a zázvorová lízátka!!! Zkus to.........
Mariee…nám se teda můžeš klidně svěřit, alespon máme rozptýlení od těhu starostí!!! No jinak jestli je Dr. normální, tak jí klidně cinknki a řekni, třeba že bys to protřebovala vědět dřív, protože jedete pryč nabo já nevim…něco si trochu vymysli, že to chcete říct rodičům dřív protože maj narozky a tak…myslim, že tě vezme…
Jinak metřík svatební super.......koukej si to užívat…dokud si svobodná!!! A šup sem s těma podrobnostma!!!
Jú,svatba…to je krásný „klima“…koukala jsem do seznámku,že jsem tady nejmladší,ale vdaná budu 10.8.2006 už rovných 5let.Ty jo,to to utíká.Krásně si to užij,beruško.
Děkuji za rady k tomu nešťastnýmu žaludku…když jsme se tak dlouho snažili o mimi,těšila jsem se i na nevolnosti..tak si to svým způsobem užívám ![]()
cau zensky,
tak v tom litam taky 5tt a 5den. je to super pocit, jako kdybych byla na nakej praskach stesti…akorat to jde vsechno tak rychle, nedavno jsem se rozhodli, ze se budeme snazit o mimco a uz je cekam…a zrovna na manzelovi 30tiny v listopadu. tak hodne slunicka a energie kocenky
Ahojky ![]()
Vítám nově příchozí těhuliny ![]()
Tak hlásím, že mám těhu potvrzeno, byla jsem nejdřív na břišním UTZ, tam to vidět sice bylo, ale mě se to nelíbilo, tak jsem si vydupala ještě ten UTZ vnitřní, máme 1cm, srdíčko třepetá a podle nich jsem 6+6.
No a zítra ráno jdu na krev a dostanu průkazku ![]()
Zatím se loučím a večer nakouknu, pá pá ![]()
Ahoj holky,
tak koukám na ten přehled vyšetření v těhotenství - no asi se podle toho moc řídit nedá…
Některá z Vás psala, že má jít na T-test. Myslím, že je tím myšlen tzv. triple test (nebo jak se to píše
) - tím se zjišťuje mj. možnost poškození plodu Downovým syndromem. Dělá se to myslím kolem 16 tt…
Jinak mně brali krev na vyšetření už v 5.tt a v 7.tt z ní měli výsledky - bylo to na toxoplazmózu, HIV, štítnou žlázu, hepatitidu, Rh faktor atd. a všechno bylo v pořádku či negativní ![]()
Srdeční akci nám pan doktor potvrdil na UZ v 7.tt - tak doufám, že stále pokračuje… (jsem z toho hrozně nervózní, lepší je kolikrát nic nevědět…) a v tomtéž týdnu jsem dostala průkazku.
Teď jsem docela pod kontrolou, pan doktor si mě zve co 14 dní. Ale myslím, že to není úplně standardní - užívám hormony, tak asi proto ta zvýšená péče…
Mějte se hezky, jdu si pro recept na utrogestan - objevila jsem lékárnu, kde jej ještě mají…
Domi
Ahoj holky,
moc nestiham. Naplanovala jsem si, ze budeme malovat, ale to jsem jeste nebyla tehotna. No a pak jsem to zapomnela zrusit, a tak malujeme. Nastesti pan malir je hodne sikovny a nemam skoro zadny neporadek, takze ty 2 patra uklidim raz dva.
Jeee, svatba. Pis, at to muzeme rozebirat. Ja hrozne rada vzpominam na tu nasi.
Pro me byla uzasna, nadherna a kazda nevesta by si ji mela uzit. Takze cekam na podrobnosti.
V sobotu jsme to moje tehotenstvi oznamili mame. Dala jsem ji fotecku z ultrazvuku a na druhou stranu napsala:
„Mila babicko, dovol abych se ti predstavilo. Jsem tvoje dalsi vnoucatko. Maminka me nosi 8 tt v brisku a osobne se potkame nekdy v listopadu. Moc se na tebe tesim a doufam, ze ty na me taky. S laskou, tvoje vnoucatko“
Mama to musela cist 3× nez to pochopila.
Ale pak plakala stestim, mela z toho obrovskou radost. Manzilek chodil pysne jako pav. ![]()
Mame tady jaro, venku je krasne a ja doufam, ze to uz vydrzi.
Jo, vitam vsechno nove maminku a briska.
Jsem si jista, ze jsem jeste neco chtela, ale uz nevim co. Utikam uklizet, at to mam do vecera hotovo.
Mejte se pekne,
neprihlasena marcela_f
Ahoj všechny kočičky,
jsem ráda, že chce taky někdo slyšet o mé svatbě…v mém okolí je to prozatím mrtvé…jenkaždý řeší, proč tak narchlo…nevědí o mimi a dozví po svatbě ![]()
temín je 6.5., jak jsem již psala…kaple Sacra Couer (civilní obřad- jiný by okolí nezvladlo
i když bych raději církevní..) v praze ulice holečkova 31-smíchov, je to odsvěcený kostel..trochu romantika…obřadu venku jsem se v tomto jarním období bála…takže pražačky a okolí, přijďte mi zachránit až budu omdlévat.. ![]()
jediné co máme zařízeno jsou mé šatičky..byla to honička,pač jsem dle sestřiných slov dachau 170/48. a to jsem si myslela, ža právě tech nejmenších šatiček mají nejvíce..večer budeme zadávat tisk oznámení..
PROSÍM PROSÍM jakékoli rady, porady, zákazy, pověry, zvyky a připomínky - sem s nima!!!! jste většina zkušenější..i když koukám mladší
a naopak kdybych s tím už byla moc otravná - napište mi to, jsem teď nejako hormonálně málo soudná
![]()
vítam:IGINKU a gratuluji DENDULCE
jupííí
pa pa
marie
Marusko , svatba je kraaaasny zazitek. My se s muzickem brali 8.7.2005, to jsme se znali rok a pul
Pribuzni byli celkem mimo, proc „UZ“ a v podstate se poznali az na obradu ![]()
Cely den lilo jako z konve a bylo 16 stupnu
ovsem nalada uzasna a vsichni na to moc radi vzpominaji. Muzicek to musel s kazdym zapit a tak jsem mela celkem problem dotahnout ho do svatebniho apatrma ![]()
Jinak co se tyce zvyku a tak jsme to moc neprozivali - klasika - ryze, rozbity talir, krmeni z jednoho talire, unos nevesty…
Za svedky jsme meli mou sestru a nejlepsiho kamarada muzicka (on jemu svedcil pred rokem) a ti skvele zvladli organizaci, par her, predtanceni…proste parada! A cela hostina byla venku na zahrade, pod temi velkymi stany.
Pokud to nekoho zajima, tak fotky jsou na www.nimblecat.net/fotogalerie
V kapli to musi byt romanticke… A tu restauraci jste tedy vybrali???
Ahoj holky, dneska jsem spala jak zabita a nevytahlo me z postele (no, z gauce…) ani nutkani jit asi tak 5× v noci na WC, za to rano jsem letela
. I ja vitam vsechny prichozi a jdu odpovidat… Uf, snad nikoho nevynecham, uz se trochu chytam
.
Evikro, i ja spinila dobrych 14 dni, mozna i dele. Pokud to neni silne krvaceni ci nemas NESNESITELNE bolesti bricha (trochu bolest je ok), tak neni duvod k plaseni. Mimi se uhnizduje, zavrtava, Tvoje deloha je ted prosakla krvi skrz na skrz a mimi nekdy narazi na cevku a ta praskne, proto to spineni.
Beinko, T- test je podle me triple test. Dela se kolem 12. tydne. Zkoumaji se tam jakesi 3 veci a vysledek sdeli, zda je riziko vrozenych vad, napr. Downuv syndrom ci jine neprijemnosti. Bohuzel t-test nepatri mezi nejspolehlivejsi faktory a casto zbytecne vychazi pozitivne. Tuhle, v me chytre knize jsem se docetla, ze v pripade pozitivniho nalezu jde zena na amniocintezu (odber plodove vody - mel by byt kolem 16. tydne) a to by melo ukazat presneji, zda se skutecne rysuje vyvojova vada ci nikoliv (i pohlavi ditete urci, presneji nez UTZ). Problem toho t-testu je proste jeho nepresnost. Docetla jsem se, ze z 50 pozitivnich vysledku je skutecne postizeno jen 1 - 2 deti, ale ani to neni zcela presne, protoze i voda je jen 99 % presna
. Takze kdyz se rozhodnes jit na t-test, urcite neplas, kdyz tam bude nejaky problem…
Liborinko, i ja jdu az v polovine 9. tydne, uz zitra
, na svoji prvni prohlidku. Neboj, neboj, ono to nejak utece, ale vim, me to taky pije krev, ze jdu az tak pozde, kdyz uz ostatni holky maji doma obrazky svych broucinku
. Ale bude vse ok, uvidis
.
Kacul, zapomnela jsem Ti napsat moji kontrolu, historicky prvni
, je uz zitra, 28.3.
Nico, moc gratuluji k srdicku, ja se zblaznim, az uvidim to nase
. Hezky odpocivej…
Mariee, ja mam take piercing v pupiku… Videla jsem holky, co ho nosily az skoro do porodu a vypadalo to moc hezky… Tak ted jsem na vazkach, urcite si pripravim dotaz pro doktora, co on na to… A o svatbe poudej, ja jsem hrozne zvedava
. Moje svatba zde v US byla takova hura akce, skoro jak v Las Vegas. Sli jsme na urad a za 10 min. byli venku, meli jsme 2 svedky a dasich 5 lidi (z toho 2 deti) a tim to haslo. Takze nic moc romantika
. Ale to uspech v manzelstvi nezarucuje, ze… I kdyz rada bych mela na co vzpominat, i kdyz tohle je take zajimave, ne kazdy ma takovou kovbojku
.
Dendul, take gratuluji k srdicku
.
Welinko, me je taky porad soufl a to by to pritom melo byt v teto fazi uz na ustupu. Nejak nam ty hormony nesedeji, co… Zrovna vcera jsem si rikala, ze uz ani nepamatuju, kdy jsem si naposledy vychutnala jidlo. A to jsem fakt gurman, ktery stavi jidlo nade vse
. Snad bude brzy lepe…
Tak, hotovo, veledilo
. Vsechny ostatni moc zdravim, v prubehu dne budu nakukovat. Hezky den, Linda
AHOJKY TĚHULINKY,
no teda to je psaníčka, ani to zase všechno nestihnu přečíst…
Tak doufám, že jste všichni v poho… v rámci těhotenských možností. U mě stále přetrvávají blivnostavy a opět se sobotní večeře podívala na svět… no uklidňuju se, že je to lepší než zvracet ráno. Jinak jsem se chtěla zeptat jestli někdo trpíte na křeč. žíly?? já začínám, pěkně mě bolí nohy… a to si říkám, že je to ještě dost brzy - žádná zátěž no co budu dělat až budu mít pupek to fakt nevím
myslíte, že bude vadit, když si ty nohy budu něčím mazat? no asi otázka při příští kontrole… měla bych si už dotazy začít psát, abych na něco nezapomněla… ![]()
Jinak Maruško klidně můžeme řešit svatbu, je fakt, že zavzpomínáme… možná i poradíme a hlavně se odreagujeme…
Nico my se brali 7. 8. 2004… trošku podobný datum… ale jenom trošku
Jinak na svatbu vzpomínám ráda, sice jsem byla druhý den taková zmatená, že to uteklo strašně rychle a bylo to všechno tak super, že by mohla trvat týden, ale ráda na ní vzpomínám. Měli jsme úplně nádherný počasí, skvělý jídlo… no super. Oběd jenom s rodinou a odpoledne se peklo prase a měli jsme tam asi 80 lidí… no ani jsme snad všechny nezvali… ale tak to na vesnici chodí… takže kdo přišel, přišel, všeho bylo plno, takže to bylo jedno… no super, musíš si to pořádně užít!
Holčinky to zase u mě bylo drama..močové cesty mě zlobí odjakživa,v tomto těhu už jsem jeden zánět měla…dneska bylo asi nejhůř…manža přijel z práce,nemohl mě vzbudit…když už jsem se probrala,při čůrání jsem měla v moči několik kapek krve=ten můj obvyklý písek.Tak jsme hned jeli k Dr.No musím to nějak vydržet,než mi dají antibiotika…jsem ráda,že nejdříve nechají moč kultivovat,co přestně za atb budu potřebovat.Mimísek roste,má 1,1cm..ale trošku mě vyděsila prý „trochu“ tekutina za dělohou.Nemáte s tím někdo zkušenost.Prý to může být od žlutého tělíska,…a představte si,že mi rostou folikuly
..přitom vaječníky mají v těhu spát.Nebo ne?No prostě jsem jako jedna velká hormonální bomba ![]()
ahóóóóóóój po týdnu všem a gratulace novám těhulinkám!
Já dneska konečně viděla srdíčko…jupííí! Krásně tlouklo
Fotečku nemám, zdálo se mi to ještě brzy a co je horší a za to mě všechny ukamenujete já si nepamatuju kolik říkal že Bublinka měří
No jsem hrozná. Když já byla tak rozvrkočená z toho srdíčka, že jsem ho vůbec neposlouchala. Stáří 6+4 Ale pan doktor mě ihned informoval o tom, že jsou to velmi nepřesné údaje, protože program UTZ pracuje s datem poslední menstruace takže odchylka je 1 - 3 týdny!!!!! Na další kontrolu jdu až za 4 týdny
to zas bude doba! Docela mě ale zarazil průběh kontroly, sestřička mě hned jak jsem přišla odvlekla do vedlejší místnosti, zvážila, měřila tlak, vypsala průkazku???!!!! (to jsme ještě ani nevěděli jestli vůbec je vše v pořádku) a vzala mi šílené množství krve. Pak jsem šla teprv do ordinace. Nemusím vám povídat, že jsem měla pořádné nervy. Celou noc už jsem nespala. Jo a jen tak pro zajímavost, protože už jsem měla plný knedlík mužíčkova posmívání že jsem těhotně dementní, tak jsem se doktora zeptala!!! Ha! Nic takového neexistuje! Takže je to možná i špatná zpráva, protože nevím na co teď ty mé podivuhodnosti budeme svádět… ![]()