Poradna duly
Jana Čurdová
KACULKO,bohuzel jsem se nespletla.
Divala jsem se jeste jednou.
Vubec mi nic nerekl,jestli bude zase delat UZ, jestli uz konecne dostanu prukazku…Jen si mam prinest moc. Z te mi asi budou delat nejake ty testiky, jak jste je tak krasne rozepsaly par stranek zpatky ![]()
Ahoj těhulky,tak co jak je?? No mě se včera poprvé udělalo špatně, zrovna když jsem nakupovala takže jsem toho nakoupila půlku,protože se mi při pohledu na cokoli zvedal kufr! jinak mě ještě pořád bolí prsa,a jsem hrozně nervózní z toho že nevim jestli je vše v pořádku, no ale muím to vydržet ještě do 8 tt nebo kdy se dělaj nějaký testy, no jdu si to přečíst vy jste to tu určitě už psaly!
O nevolnostech raději číst nebudu.Jím normálně,ale pokaždé je mi tak nějak divně.Zatím jsem to ustála,ale někde jsem slyšela,že raní nevolnosti pramení z brzkého vstávání-to je fakt.Teď vstávám kolem půl šesté a dostanu do sebe čaj.Skoro před 2 lety,kdy jsem si těhotenství vyzkoušela poprvé jsem vstávla až v 9 a byla pohoda.
diky za vysvetleni, tak u me je DK 6.4, ale predtim 4.4 jdu na druhy UZ. takze budu informovat.
Ahoj holky.....dlouho jsem tu nebyla
nebo alespoň mě to docela dlouho připadalo......co tady nového,krom spousty nových těhulek???
![]()
Holky závidím vám že už jste ty drobečky viděli na UTZ.....já ho možná,podotýkám možná uvidím v pondělí,ale moc tomu nevěřím…při prvním mi dělali UTz až skoro na 12tt.....no třeba ho uvidím,hrozně bych si to přála,je to taková jistota že je tam kde má..... ![]()
Jinak jsem tu zase v blbou dobu…takže nikde nikdo co????? ![]()
Dobré odpoledne všem
)
Tak jsem se dnes celý den prokousávala snad stovkou napovídaných stránek
Od čtvrtka jsme byli u rodičů, takže na netík nebyl absolutně čas. Mám za sebou ples s oznamováním kamarádkám (radost veliká
), oznámení rodičům - tak nějak bez emocí - jak jsem očekávala, v tomhle jsem holt dostala „špatné“ rodiče
(, oznamování babičce a dědoti = stejné jako u našich
(, oznamování kamarádovi a jeho přítelkyni (radost veliká) a mojí kamarádce s manžílkem, kteří sami mají už 1,5 letou holčičku, tam se konaly i slzičky dojetí
)
Jinak gratuluju všem novým maminkám i všem příjemným výsledkům kontrol
))
Mariee - svatbičku si moc moc užij a hlavně ji pořádně vnímej!! My jsme se brali 9.9.2005 a ten den utekl tak neskutečně rychle, že si polovinu věcí stále připomínám z fotek. Ale byl to náááádherný den
) Obřad jsme měli na Staroměstské radnici, hostinu i večerní oslavu na stejném místě - penzion kousek za Říčanama (Louňovice), kde rovnou spali i všichni hosté…no, tam jsme sice ve finále nebyli tak spokojení, jak jsme měli mít…ale všechno má své mouchy.
Spoustu informací najdeš na www.beremese.cz, já jsem tam i teď pořád pečená vařená
)))
Tak zatím papa
Taky by mě zajímalo…jak jste na tom s oblečením a váhou…????
Já skoro nic nejím…jen samou zeleninu a malé porce,a už jsem zjistila že se vejdu jen do jedněch džínů a jedněch kalhot…a dneska ráno jsem na váze zjistila 1kg hore.......
ale přijdemi že mám to bříško dosti nafouklé.......už to asi dlouho nevydržíme tajit…zvlášť teď když už se odhazují zimní kabáty,na těch vypasovaných tričkách a bundičkách to nepůjde přehlídnout......ale ještě by jsme chtěli chvilku vydržet..... ![]()
No do té poradyn v pondělí to zvládnem…a pak pokud bude vše O.K. .......
![]()
Ahoj holky, dneska jsem nespala nic moc, ale probudila jsem se do trosku lepsi nalady. Manza mi porad uklidnuje, ze barak prodame, ze auto bude, proste cigarko, kaficko, no ja jsem z toho porad znacne rozpacita, radeji budu ve finale prijemne prekvapena, nez si delat velke plany a pak smutnit jako ted
. Jeste jsem dostala jednu debilni informaci. Jak budu rodit v Nemecku, tak tam budem oba cizinci, nikdo z nas neni Nemec. A v tom pripade pry mimi musi mit obcanstvi po matce, coz mi v za:,–(e nevadi, chceme stejne pro prcka obe, jak CR, tak US, ale vadi mi, ze ceske strane trva vyrizeni ceskeho rodneho listu nejakych 5 mesicu a do te doby jsem uvazana v Nemecku, popr. v EU, ale jen v te casti, co ma podepsanou Shengenskou dohodu, ci jak se to pise. A CR ji nema podepsanou, takze s ditetem mi pusti maximalne do CR, ale zpet do Nemecka uz ne, kdyz se rozhodnu vycestovat uz predtim. Bez CR rod. listu totiz nedostanu zadny seriozni cestovni doklad. Ja bych prave radeji prgo ten US, protoze vim, ze jejich urady jsou mnohem pruznejsi a obcanstvi by bylo vyrizeno mnohem rychleji a pak bychom v klidu pracovali na tom ceskem a nic by nas netlacilo. Ted nas tlaci uplne vsechno
.
Lidunko, ja jsem take Beran a 1979
. To jsou nahodicky. A k Tvym nevolnostem… Zustan v posteli o minutu dele, vem si k posteli neco sucheho, treba 1 - 2 piskoty nebo nejake susenky ci crackery a nez vylezes z postele, tak je schroupej, to by melo pohltit kysele stavy v zaludku a melo by Ti byt podstatne lepe. Pak si dej klidne ten cajik, jen nenechavej zaludek bez jidla, protoze ty stavy Te tam hodne drazdi.
Beinko, dalsi nahoda s Mostem, a pak ze je ten svet velkej ![]()
Nico, doufam, ze krece ustoupi, hlavne, ze krvaceni zatim nenastalo, to je nejdulezitejsi. Ale pro jistotu bych aspon cinkla doktorovi, preci jen 1. trimestr je rizikovejsi a je lepsi 5× volat zbytecne, nez jednou nezavolat a zrovna by to bylo dulezite…
Liborinko, lito s nevolnostma
. Ja mela vcera prvni den, kdy jsem se citila temer dokonale. Sice mam stale nechutenstvi, ale nebylo mi na zvraceni, velky uspech! Vylety do kramu mi ani moc nevadily, me vadil pohled do lednicky a nektere smrady z jidel, ktere bych si instinktivne ani nedala (protoze uz pohled na ne mi stacil), ale manza na ne mel treba chut, tak si dal a ja opoustela barak
.
Ivett, z toho si nic nedelej, ze Vasi takovou radostnou udalost presli… U nas mamka rekla „jeee, to je dobre“ (skoro bez intonace) a nas tata? Ten tomu na:,–(il korunu. Rekl, ze se nic nedeje, vzdyz uz jsem preci vdana!!! Ja mu to oznamovala jako udalost, skakala jsem 5 m vysoko stestim a on z toho udela div ne tragedii 16-ti lete slecny. Mama se jinak celkem o me zajima, pise mi SMSky, co a jak a jak mam na sebe davat pozor, ovsem tata nic, absolutne nic. Takze si to take vice prozivam s prateli nez s nejblizsi rodinou…
Mariee, opravdu poslechni holky a pover organizaci vice lidi. Ja sice nemohu mluvit z vlastni zkusenosti, my meli svatbu velmi… neobvyklou renkeme
, ale vim, ze v pripade neceho vetsiho bych urcite pozadala kamaradky ci rodinu a vim, ze i kdyby to nebylo dokonale podle mych predstav, tak to bude urcite lepsi nez kdyby vse bylo dokonale, ale ja bych z toho mela velke kulove…
Mejte se hezky, jdu se pripravit na tu dnesni prohlidku
. Papa, Linda
Ediku, u druheho ditka pry roste brisko o poznani rychleji a drive… Koukam, ze je to Tvuj pripad, tak asi vazne nebude moznost moc dlouho tajit. Jinak ja cekam prvni ditko, jsem hodne na zacatku a brisko uz mi take leze. V me chytre knize jsem se docetla, ze mimi ho jeste neroztahuje, ale ze pry nastava jakasi revoluce strev
, ze se premistuji jinam, aby je deloha moc neterorizovala a take deloha jako takova hrozne nabyva v dusledku prokrveni a take se zacina rozpinat. Ne, ze by ji mimi roztahovalo, ale ona sama se zvetsuje. Mimi prijde na radu o par tydnu pozdeji. Ja sama mam o kilo ci dve mene nez pred otehotnenim (zatracene nevolnosti), ale vetsinu kalhot jsem uz odlozila, koupila si tehotenske (ale vypadaji normos, maji chytre schovanou gumu, jsou to pekne riflicky) a nosim ty. Sice mi jsou velke a porad je popotahuju, ale nemackam se v nich jako v mych „starych“ kalhotach. Takze neboj, netloustnes, jen se telo pripravuje na mimi
. Linda
Linduško
já taky na začátku shibla 1kg možná trošku víc,ale nevolno mi nebylo…jen pořád nemám moc chuť jíst,stačí mi oproti normálu malá porce a jsem plná......a jsem ráda já nejsem žádná hubenka mám 179cm a bohužel po vysazení Ha jsem nabrala 3kg takže před otěhotněním 71kg.......no ale to se nedá nic dělat,pak budu muset trošku zamakt na svým vzhledu…teď je nejdůležitější mimi… ![]()
Jinak taky si chci koupit nějáký gatě.....ale nevím kde lacláče nemám ráda.....kde ty jsi nakupovala…já našla pěkný na netu i moderní asi za 1000kč co je docela dobrý,ale původní moje velikost byla tak 42 a ty gatě tam mají největší právě 42-44 což by mi asi bylo za měsíc malí…no poraď
No jinak u nás až to oznámíme přesně vím jak to bude vypadat…Pro naše už to bude páté vnouče,ale máma bude bulet jak želva…to je mi jasný a táta bude říkat no hlavně ať je to kluk…u rodičů manži to bude stejný pro ně sice druhé vnouče,ale tchyně bude taky řvát a tchán bude chtít konečně nástupce,takže taky kluka.......jen budoucí švagrová asi bude nasr......a prarodiče budou řvát taky i dědové a hned budou žhavit telefony aby se pochlubili......je mi to naprosto jasný u nás to bude událost jako hrom......navíc švagrová bude za pár týdnů rodit,tak se bude slavit a slavit a slavit........... ![]()
Lindusa …já jsem si jen tak posteskla, jinak si říkám, že kdo se se mnou radovat nechce, ať si trhne nohou
) Vynahrazuje mi to tchýně, dnes už mě zásobovala odkazama na kočárky, ta se na miminko těší
)
Nejraději tak, kdyby to byly dvojčátka, ale paní doktorka už manžu uklidnila slovy, že je tam jeden živý plod
) Ale otcové jsou vesměs stejní, jak to tak čtu
)
Ivett
tak vidíš tchyně ti to vynahradí.......to víš každý je jiný,mě budou chtít všichni objímat a i když vědí že to bytostně nesnáším…tak si to neodpustí…už teď je mi z toho zle… ![]()
Holky poraˇfte kde koupit nějáký gatě za rozumnou cenu,džíny .......ale nějáký normoš modernoš… ![]()
Edik , mě kamarádka doporučila stránky http://www.lave.cz , prý si tam vybrala…ale ještě jsem to neprohlídla, tak nevím …