Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1450
24.3.06 06:52

Pěkné ráno :D

Mariee - vítám tě a držím pěstičky, aby to tentokrát všechno klaplo :wink:

Holky, tak v tom měření mimin mám pěknej chaos, vůbec ted už netuším, jestli můžu v pondělí to srdíčko očekávat nebo ne, to už by snad mělo být vidět, ne?
Včera mi bylo výjimečně večer dobře, za to jsem to schytala ráno, myslela jsem, že nedojdu do školky.

Domi - z toho přibírání si nic nedělej, já u kluků přibrala hodne a dolů jsem to dostala, jen pozor na strie, ale to je taky podle mě v genech - myslím teda elasticitu kůže. Taky cítím, že jsem přibrala, ale ne váze to vidět nejde. No a v nejhorším si po porodu zacvičíme a bude to OK.

Chtěla jsem reagovat ještě na pár věci a už nevim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
24.3.06 07:41

Pekne patecni ranicko!!! Snad je u vas taky slunicko…

Domi , dekuji za povzbuzeni. Spinim od uterka, rano je to lepsi, vecer malinko horsi. Jinak zadne bolesti nic. Jsem rada, ze jsi v poradku a doufam, ze u me to bude brzy taky tak. Nechci stravit tehotenstvi v perinach…

Marusko , vitam te tady mezi nami a drzim palecky, at je vse OK. Budeme rady, kdyz se k nam pridas…pokud chces, napis odkud jsi, rok narozeni a znameni a vypocitany termin porodu.

Tak ja budu do zitra slamena vdova. Muzicek musi zustat v praci i pres noc :-( aaaach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
24.3.06 07:43

Beinko , kontrolka bude super a urcite nam zahlasis dobre zpravicky! Treba uz bude srdicko!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
24.3.06 08:05

Dnes jsem dostala tento mail z rodiny:

Co vsechno muze mit vliv na zdravi Vaseho detatka? Urcite je to ionizujici zareni nebo intoxikace (alkohol). Teratogenni (=zpusobujici vznik vrozenych vyvojovych vad) ucinek je prokazan v omezene mire u hormonu (gestagennu). Dejte take pozor na neuroleptika. Skodlivy ucinek nebyl naopak prokazan u antibiotik (krome streptomycinu), antidiabetik ani analgetik.

A chci se vas zeptat na nazor, protoze me to jaksi nesedi.
Hlavne me teda namichlo to s tim gestagenem…co si ma myslet maminka-laik, ktera musi uzivat treba Duphaston (jako ja) a v pribalovem letaku se docte, ze je to hormon ze skupiny gestagenu!!! Jinak prirozeny gestagen je progesteron, ktery produkuje zlute telisko…

Dale pojem neuroleptika chuderce nastavajici mamince taky nic nerekne. Jsou to leky na lecbu psychickych poruch - antidepresiva, pri schizofreii atd. No nevim, ale podle me jsou uzivatelky techto leciv pod dohledem lekare a ten MUSI o tehotenstvi vedet…v nekterych pripadech nelze tyto leky vy:,–(it ani v tehotenstvi.

Skodlivost antibiotik…vylozene v pohode jsou ATB penicilinove rady. Ovsem u tech ostatnich bych byla VELMI opatrna, vetsinou maji v pribalovem letaku napsano, ze tehu muzou az po zvazeni prinosu pro matku a rizik pro plod. Takze holcicky - ptejte se na sve leky!

A analgetika je TAK obecny vyraz!!! Plati, ze v prvnim trimestru je lepe neuzivat Paracetamol (Paralen, Panadol, Mexalen) a radeji sahnout po obycejnem acylpyrinu. Pro druhy a treti trimestr to plati obracene - tedy nebrat Acylpyrin a vzit Paralen.
Dalsi analgetika, ktera mozna mate doma a urco bych je bez porady s lekarem nebrala (i kdyz nekdy neni zbyti, ale opravdu jen na prime doporuceni lepe gynekologa nez praktickeho lekare) - ibuprofen, ataralgin, valetol, saridon, alnagon, algifen, tramal, coxtral, mesulid, nimed…

Omlouvam se za dlouhy prispevek, ale proste jsem musela reagovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
24.3.06 08:07

Krásné ráno (v Olomouci teda je - svítí sluníčko a je čistě modrá obloha…),

já mám doktora naprosto sqělého, neměnila bych za nic na světě (taky jsem jich vyměnila celkem dost, než jsem k tomu svému dorazila na doporučení kamarádky). Je usměvavý, je na něm vidět, že má ze všeho stejnou radost, jako já (a to moc pomůže) - několikrát mi řekl: „mám z toho radost“, "je to na dobré cestě, to jsem moc rát atd… Takže vím, že mu skutečně jde o tom, abychom byli oba v pořádku. Jenže Vám asi moc nepomůže - je z Olomouce…

Ještě jsem se chtěla poradit - ohromným způsobem se mi zvětšila pomerančová kůra na stehnech… Nevím, jestli to souvisí s přibíráním nebo s užíváním těch hormonů na podporu těhotenství (utrogestan 2-2-2) nebo co. Máte s tím některá takhle ze začátku těhotenství zkušenost? Zmizí to po porodu? Nebo se mám začít mazat nějakýma krémama? Jakýma? Omlouvám se za takové otázky, ale jsem těhotná poprvé :wink:

Díky za Vaše rady.

Přeji Vám krásný den :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
24.3.06 08:28

ahojky, všechny zdravím… tady taky svítí krásně sluníčko… no hned bych byla doma na zahrádce… vím, blázním, ještě je brzy a to sluníčko je zrádné… takže se holky opatrujte, ať nenastydnete…

Tak včera večer moje večeře dlouho nevydržela…:-( no je to hrůza, doufám, že to byla jenom vyjímka… že dál budou pouze celodenní stavy blivna… :?

Jinak já jsem na tom s váhou bídně… od začátku těhu, co se vážím 2× do týdne, jsem zatím 2 kila zhubla… :( ani se nedivím, protože teď poslední dny mi je fakt bídně a nic moc toho nesním :( bojím se, aby to prďola nějak neodnesl, beru teda calibrum-babyplan, tam nějaký vitamíny jsou, ale snad má z čeho ještě čerpat… no když se to nezlepší, tak to při další kontrole okamžitě nahlásím… Tak zatím páček…

P.S. Vítám Marušku, a držím palečky…
P.P.S. Domi, já ti moc neporadím…taky čekám prvního mimíska, ale já mám strie už teď na prsou :( na těch vlastně nejvíc je vidět změna :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
24.3.06 08:45

Beinko

neboj určitě ti řekne, že je faolka kde má být uvidíš, nestrachuj se, a kdy tam jdeš?

• Citovat
  • Upravit
1122
24.3.06 08:57

Zdravííííím..... :D
Holky tady od rána nádherně svítí sluníčko,ale jinak zima jak v Rusku :?
Včera večer jsem měla chviku tak jsem nakoukla ,ale nikde nikdo :cry: tak jsem si alespoň pročetla co nového......holky vy se máte když už jste viděli ty vaše fazolky…já se taky už těším,ale i bojím...... 8O
Jdu makat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
24.3.06 09:01

Ještě jsem zapomněla dodat, že mám kontrolu o doktora ve středu - tuším že to je 29.3., ale až k večeru…
Ta nervozita je asi obecná - nejradši bych k doktorovi běhala co druhý den, jestli je všechno v pořádku. Ale kdyby to tak dělala každá, tak chudák doktor by z ordinace nevyšel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
24.3.06 09:03

Dobre rano,

tak hlasim, ze u nas v KM taky sviti slunicko a je krasne, akorat ta teplota by mohla byt o 10 stupnu vyssi. :lol: Ale snad se brzo dockame.
Taky vitam Marusku, hlavne bud v pohode. Urcite to vyjde. :D
Holky, te pomerancove kure a striim. Ja se u Danielka mazaka hned od doby, kdy jsem to zjistila. Ale urcite zalezi hodne na dedicnosti, takze i kdyz jsem pribrala 20 kilo tak se mi nikde zadna strie neudelala. Ted se snazim jist stridme, protoze opravdu nejim za dva, protoze dostat dolu 20 kilo to byla hruza. Stejne se mi to nepovedlo. Ach jo, ale nestresujte se vahou, treba priberete jen par kilo a vsechno nechate v porodnici.
Taky je mi porad soufl. Vcera jsem byla nakoupit, protoze lednicka po tydnu zela prazdotou. Jakykoli zapach mi delal zle. Chtelo se mi desne spat, mama se me porad vyptavala co mi je. Porad jen posloucham „ty budes nemocna, ses desne zelena“ Jesteze uz ji zitra poprejeme a konecne ji reknu, proc je mi tad blbe.
Porad me boli bricho jako bych to mela dostat. Kdyz neco snim, je mi spatne. Kdyz nejim, je mi spatne. Hodne mi pomaha matovy caj, takze ho piju po litrech.
Doktora mam super, nemuzu si stezovat. Vsechno se mnou probere, muzu se zeptat na cokoli a vetsinou v ordinaci stravim i pul hodiny.
Ted jsem zapomnela, kdo ma dnes kontrolu, tak at je vsechno v poradku
Nejak jsem se rozepsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
24.3.06 09:03

Zdravím

i šechny ostatní, já si tudwc nevšimla, že je tu příspěvků další strana :cry:

Nico

pravdu díš, když jsem to četla, dost jsem se divila, ale tak to s emaily z rodiny bývá, ale jindy potěší, nebo řeknou i důležité věci.

• Citovat
  • Upravit
155
24.3.06 10:33

Tak holky .......... JE TAM :lol: :lol: :lol: Máme 4,4 mm a všechno je tak jak má. Pan doktor byl úžasně hodný a všechno ukázal a vysvětlil. Na kontrolu jdu 7.4. a prý už nám dá i průkazku :lol: Já su tak šťastná :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
24.3.06 10:38

Tak to je super Beinko, a bylo vidět i srdíčko? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
24.3.06 10:42

Dendulko

podle mě je 6tt na srdíčko brzy, tuším tak 8tt, ale jistá si nejsem.

Beinko

gratuluju, nemáš toho hodného dr. Praze? no jen to zkouším

• Citovat
  • Upravit
1404
24.3.06 10:58

Beinko , gratuluji k uspesne prohlidce :)

Se srdickem je to asi ruzne. Moje dr. rikala, ze ho nekdy vidi v sestem tydnu a nekdy i pozdeji. Asi to zavisi mimo jine na citlivosti UTZ. A taky mi rikala, ze takto v pocatku se embryjko meni kazdy den…

Tak rada si ctu, ze se vam vsem i mimiskum dobre dari! Pevne verim tomu, ze budeme vsechny v poradku a usmivam se pri predstave, jak se tady bude v listopadu rodit o zavod :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí