Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holčiny ![]()
Tak předně gratuluji k těm fotečkám, co jsem tady viděla, UŽ CHCI TAKY ![]()
Zrovna ted mi je tak blbě, že se půjdu asi natáhnout, pořád to přetrvává, odpoledne začne a trvá do noci, to jsem byla ted odpoledne ve školce, byla tam psycholožka pro maminky budoucích prvnáků, jsem tam postupně zbělala, zezelenala a pak to přešlo a ted zas ![]()
Naštěstí se mi tedy nepovedlo objímat se s mísou, jsou to jen takové náběhy a to nafouklé břicho
Už se nedivím, že mi tipují 3. měsíc a přitom váha stejná, ach jo…
Přestávám se nějak orientovat, jak by v jakém týdnu mělo být mimčo velké, asi je to individuální a jen orientační, to jsem zvědavá, kolik naměří v pondělí mě - teda Mazlíkovi
![]()
Tak přeju všem pěkný zbytek večera a at je vám líp než mě ![]()
Tak ja chodim:-) k primari Svobodovi…ale jen proto, ze jsem na gynde delala......
No a k Jorgove, znam spoustu holek, co od ni odesli, protoze ona tam neni kazdy den, a ma na zastup Blahu, a taky nebyli nekdy spokojene i s ni......
I kdyz asi si nevyberes.....ale je dobrej Dr. Mairich a dela v nemocnici utery a ctvrtky odpoledne a bere nove pacientky..... ted je u nej v peci svagrova a je spokojena......
Ja si na primare taky nestezuji, ale mohl by byt trosku jemnejsi:-))) I kdyz s nim je opravdu legrace
Katka
HOLKY taky se někdy tak šíleně hádáte s manželi (příteli) kvůli totálním nesmyslům??? Já vůbec nechápu, PROČ někdy manža tak vyjede a tvrdí mi, že se chovám jinak
Přijde mi, že se nechovám jinak než před těhu…ale asi jo…
Vim, že je to asi normální, ale někdy si přijdu v tý hádce úplně bezmocná
Bee
Ahojky,
tak já chodim už dlouho na gyndu k Dr. Pokornému a nedám na něj dopustit. Pracuje v Gynfemu - http://www.gynfem.cz kde jsou prý všichni lékaři milí a ochotní…zatim mohu jen potvrdit!!!! Jen jeden tam byl morous, ale už tam není, ale byl zase kapacita, tak to člověk nějak toleroval.......No je to kousek od Strašnický a já tam jezdila i když jsem dva roky bydlela v Brně.....Prostě když jsem spokojená, tak neměním!!!!
Jinak BEE , gratuluji Qeebovi k srdíčku…no jsme na tom fakt na stejno…jen ten jeden den(já jsem 8+3tt).....ale v listopadu teda už zůstanem
A díky za seznámek rad atd…To se bude hodit!!!
Jo a asi mi říkal ten dr., že máme 17mm, no rozhodně něco se 17 mi říkal…Teda ta maje těhudemence asi graduje a to jsem na začátku
![]()
Dendulko …snad bude líp, mě to pomalu ustupuje ![]()
Nico …koukej hajat a odpočívat…ty ty ty!!! vše bude v pořádku…držím palečky!!!
Ka-tko …nelezeš, rádi tě vidíme…jak jde ta „práce“ na mimi???
Dobrou noc všem těhulinkám i miminkám!!!
Ahoj holky
BEE uklidním tě je t normální. Taky jsem se hodně změnila v chování, to ty hormony:-)) párkrát jsem se přistihla že sama vyvolávám hádky kvůli úplným blbostem a hlavně co mě nejvíc mrzí křičím i bezdůvodně na adámka:-( musím se poslední dobou hodně kontrolovat, ale tak nějak mě všechno hned vytočí. A to jsem normálně klidas a nekonfliktní.
Dneska byl můj první krizový den co se nevolnosti týče. Začalo to ráno když jsem otevřela lednici achtěla nachystat snídani. Celý den jsem měla žaludek jak na vodě bylo mě zle z hladu i z jídla. Břicho mám nafouklý jak před porodem a cítím se jako bych odrodila nejmín paterčata.
Celý den jsem proležela na gauči a největší radost z toho měl Adámek protože jsem mu dovolila skoro celý den dívat se na pohádky. Seděl u mě , hladil mě povlasech a bříšku a říkal že mu táta nařídil mě hlídat že musím hajat:-)) je to moje srdíčko. Když se na něj rozkřiknu tak mě to hned zamrzí a potajmu to obrečím.
Bavili jste se tady o vitamínech v těhu. Já ted beru taky calibrum \babyplan hlavně kvůli té listovce. U Adámka jsem poctivě celé těhu brala gravital a měl 4,5 kg a 56cm:-)) když jsem se ptala doktora jestli je to po těch vitamínech tak mě řekl že je to možný ale nemusí být. kamoška je taky brala a měla mimčo malý. Myslím si že je to hlavně o proporcích rodičů. u nás to bylo, že měl Ada po mě váhu a po manžovi výšku:-)) tak jsem ted zvědavá co budeme mít za mamutíka-))
Ještě pro Kačku do tabulky příští poradnu mám 10.4. doufám že sem hodím i fotečku.-))
zatím pa
anni a spol.-)
Ahojky Kat-ko…u primáře jsem byla jedenkrát,s akutním problémem,je docela hrubý..ale umí.Jenomže já jsem cíťa…tak jsem hledala nějakou spřízněnou duši.od Jorgové jsem dnes šla sice s fotečkou,ale já vlastně nevím nic.Mlela pátý přes devátý,protože sestřička,podle posledních měsíčků,napsala týden 9,a jí se to nezdálo a doslova mě porazilo,když řekla..no,je to živý!Na ostatní věci jsem se musela ptát.Mezi vyšetřováním běžně telefonuje,čte si noviny,nebo řeší nějaký průser..má jich prý stran pacientek hodně.Dr.Bláha je moc hodný,ale nedělá poradnu…ale jsem z té Jorgové fakt zklamaná,že zítra obvolám nějaké doktůrky(nemáš ještě tip?) a naběhnu
znovu.Ikdyž..podle UTZ fakt mimísek vyrostl a srdíčko jsem taky zahlédla
Prostě mě štve,ježibaba.Nedávno mi kamarádka říkala o svých známých,že se jim narodilo mimi s rozštěpem rtu a těžkým Downovým syndromem..a Jorgová to nepoznala(přitom tohle jsou tak nepřehlédnutelné znaky na UTZ…navíc prý zanedbává genetické testy,…).Co já tam vlastně dělám? ![]()
Bee tak se těším,těším,těším..na fotečku…a kdepa je? ![]()
WELINKO ty zvědavko a ostatní holky…trochu jsme tady řešili technický problémy…tak tady vám představuji naše Qeebo (tak takhle tedy všechna Qeeba vypadají
) a jelikož teď už všechny určitě spíte jako vzorné maminy, přejeme vám oba krásný ráno a ještě hezčí den!
Jo a WELINKO…od tý ježibaby fakt radši uteč!!! Za ty následný komplikace ti to nestojí! pa Bee
Dobre ranicko!
Holcicky, dekuju za fotecky…mate krasna miminka! Ja fotku nedostala, dr. rikala, ze pockame na srdicko, ale cervicek vypadal podobne jako ten prvni od Welinky ![]()
Taky chci pochvalit BEE, coby matka pluku je skvela, ty rady pro tehotne jsou pekne prehledne napsane.
Taky vsem dekuji za podporu. Poctive si valim sunky
brisko neboli a mam pocit, ze i spineni ustupuje. Uz se nemuzu dockat pondelka…
Jen jsem po tech hormonech ospala…
Co se tyce zmen nalad. Ja jsem zatim zadne dramaticke zmeny pozorovala…snad jen jsem takova plactivejsi. Vsechno me hned dojme.
Preji vam krasny slunickovy den!
BEE Moc Tobě i Qeebíkovi gratuluju
Nemůžu uvěřit, že už má 1,79 mm
To jsou zázraky. Hlavně že se Vám daří , moc Vám to přeju.
Doufám, že na Tebe v práci bude kolegyně hodná a že Ti nebude dělat dusno.
MIO Ty nám hnedka až se vrátíš napiš, jak to dopadlo. Myslíme na Tebe.
Welinko,
zkus toho Mairicha dnes odpoledne tam je od 14te, 483345508
Nebo pak je dobry Dr. Karasek, jemny, ale mam pocit ze bere uz jenom v Rychnove…ten me rodil, nastesti, jenak bychasi skoncila u primare cisarem:-(
Nakonec jen klestema, ale jsem za ne rada
No a pak je Zachoval, jenze ten dela jako zastup v Zeleznym brodu.....
Jinak Jablonecke doktorky obecne za moc nestoji.......hodne zenskych si stezuje, Hlavne ne Cizkova, Bitnerova
Katka
Dobré ráno všem maminkám i mimískům ![]()
Bee , výborný seznam a rady, děkuji za něj, jsem zase o něco chytřejší a aspoň vím, co si na mě ta paní doktorka za 2 týdny chystá, když mi řekla jen, že budou dělat „odběry“
)) A máš krásné miminko ![]()
Ahojky, taky se připojuju ke gratulaci všem již viditelnym miminkům a ještě viditelnějším maminkám ![]()
Bee, seznam vyšetření je super. Určitě se nám všem bude hodit!
Doufám, že přibudou další fotky. Kdo vlastně jde zítra ráno? Kromě mě. ![]()
ahoj holciny,
musim vam rict, ze vcera mi bylo uz tak uzasne, ze jsem si myslela, ze nevolnosti jsou ty tam. Seredne jsem se spletla, dnes je mi bidne, toci se mi hlava, je mi spatne, ale na zvraceni mi neni. Snad ty nevolnosti brzo prejdou.
Ahojky těhulinky,
no tak dneska jsou nevolnosti zatím menší než včera, ale ono to ještě není… docela si myslím, že se to střídá, některé dny je mi hrozně, jiné to jde a pořád dokola. No nálady mám všelijaké, ale spíš mě štvou všichni v práci… takový utěšování že to bude dobrý… když vidí, že mi je blbě… no já věřím, že to bude dobrý, ale teď je mi blbě a nechci to řešit. Vím, že to myslí dobře, ale prostě v mých „těhotenských náladách“ tohle prostě poslouchat nepotřebuji… ![]()
Taky gratuluji všem viditelným miminkám a doufám, že brzy budu mít taky fotečku a na ní povyrostlého cvrčka… včera jsem večer už nic nesnědla, vůbec jsem neměla na nic chuť a ani pomyšlení… no snad má prcek z čeho čerpat. Zatím nepřibírám spíš hubnu, ale to je asi teď normální, když nám není zrovna nejlépe, že?
Tak užívejte sluníčka, hlaďte bříška a mějte se fajně… Milka
Ahoj holky, omlouvám se, že vám lezu do diskuse, ale nedá mi to nereagovat. Paní doktorku Jo"rgovou znám a chodím k ní už hodně dlouho, nikdy bych ji ježibabou nenazvala, jelikož má mnohaletou praxi a považuji ji za skvělého odborníka. Oproti panu primáři bych nesvěřila ani psa, natož své tělo, většího hulváta, který se považuje za pánaboha jsem ještě neviděla. Nebýt paní doktorky, tak druhé dítě nečekáme a ani o něm nikdy neuvažujeme. Tak doufám, že se na mě nezlobíte, ale musela jsem se jí prostě zastat, navíc v ordinaci je každý den a doktor Bláha dělá jen prohlídky u pacientek, které k němu jdou protože se jim nechce čekat. Jak víte, stává se málokdy, že mají prázdnou čekárnu a to také o něčem svědčí.