Poradna duly
Jana Čurdová
Já zatím můžu jíst všechno, ale chutě se mi hrozně mění - jeden den sním rajskou s obroskou chutí a druhý den se na ni jen kouknu a je mi zle. Takže jídlo zládám, i když jím asi méně, než jindy…ale pořád je mi tak nějak těžko a přidaly se k tomu teď ty pocity na zvracení (docela často, ale naštěstí je zatím zaženu douškem vody, takže bez lahve s vodou z domu nevyjdu)
Calibrum beru taky - celkem 3. balení, začala jsem, když jsme začli pracovat na miminku, teď tam mám poslední 3 tabletky a pak jdu na ten jód a listoku, co mi napsala paní Dr., tak snad z toho obřík nebude ![]()
Tak jsem zpet z KO.
Mam neschopenku, hormony Duphaston, listovku a mam prijit v pondeli.Na UTZ jsem videla gestacni vacek i embryjko, ale dr. rikala, ze je zatim moc brzy vyjadrovat se k zivotaschopnosti…proste paty tyden
Nico,
tak to hodně odpočívej a vše dělej dle rad doktorky…a přeju, ať je líp a mimísek prospívá ![]()
Tak pro dnešek se s Vámi loučím, mějte se krásně… a hlavně ať je Vám líp než mě..
Pa pa pa Milka
WELINKOOO, KAAACUUUL a všechny ostatní… díky za držení pěstiček.
Qeebo je naprosto v pořádku a asi fakt zůstanu matkou pluku…jsme totiž 8tt+2 a máme 17,9 mm (tj 1,79 cm)
ne že byste si to neuměly spočítat, ale aby bylo jako jasný, jak jsme už velcí!
máme i obrázek, ale dám ho sem až nějak po 20,00 až přijde manža a nějak to vymyslí. ![]()
Mám se s počítačema celkem ráda, ale trvalo by mi to dýl než jemu a on bude rád, že mohl Qeebečkovi taky trochu pomoct na světlo světa…i když pro to už to nejdůležitější udělal a teď už je toho hodně na nás…:-D
Qeebečkovi třepetá srdíčko jako o závod - VIDĚLA JSEM HO!!! Je to úžasnej zázrak!!! Za nic bych to nevyměnila…fakt pohled pro bohy! V tu chvíli mi bylo fakt dokonale všechno jedno , jen když je náš Qeebo v pohodě . ![]()
Doktorka byla divná …zjistila jsem, že odchází a od dubna už tam nebude.
A asi už to věděla minule, protože už na prvním UTZ se mi zdála divná a nekomunikativní. Zařizuje si vlastní ordinaci. Ale já s ní nepůjdu. Po dnešku jí mám fakt tak akorát… ![]()
Sice mi neřekla nic blbýho, ale kdybych já nebyla informovaná matka, nic bych se nedozvěděla. Musela jsem se zeptat 1) jestli je v pořádku, 2) kolik měří 3) ve kterém jsme týdnu 4) jestli bije srdíčko 5) jestli to můžu vidět 6) kde má hlavičku a kde zadeček (to nevěděla) a 7) jestli můžu mít fotku…
jinak bychom asi svorně mlčely. :-/ Potřebuju komunikativního doktora (možná raději i chlapa), kterej se mnou bude MLUVIT a ty věci mi řikat a ne mlčet a čekat na co se zeptám ![]()
I když - asi toho čekám moc, co?!
Ale proč nebýt náročná…když si takhle budem všechny zvykat na to, že je to takhle „normální“, nikam to nepovede. ![]()
Vzhledem k tomu, že chodim do Gyncentra v Hloubětíně , budu ráda, jestli mi některá napíšete, jestli tam chodíte třeba taky…možná k tomu účelu založim i samostatnou diskusi, abych měla info o ostatních doktorech a dostala se pokud možno do co nejlepších rukou, protože prý se mám objednat k někomu jinýmu…nevím, jak to bude probíhat, jestli podle toho, kdo má kolik pacientek nebo jestli si budu moct aspoň trochu vybrat?! ![]()
Jinak začnu konečně fungovat jako právoplatná matka pluku a napíšu vám sem (v další zprávě, aby to bylo pěkně oddělené), kdy mají být správně odběry krve a proč a kontroly a proč, abyste byly patřičně informované, co nás všechny čeká a nemělo by minout a vyžadovaly to i u svých lékařů…i když doufám, že to budou automaticky hlásit i oni vám…
Dostala jsem totiž od sestřiček v Gyncentru takový dva chytrý papíry a tohle je tam pěkně přehledně vypsáno. ![]()
Tak ještě jednou všem moc dííííííky, jsem moc ráda, že vás mám s těma vašima pěstičkama! ![]()
Omlouvám se, že tak pozdě, ale kontrolu jsem měla ve 12,00 na řadu jsem přišla skoro v 13,00 a pak jela ještě k holiči, abych byla krásná mamina. ![]()
Pa pa přešťastná Bee
STANDARDNÍ VYŠETŘENÍ BĚHEM TĚHOTENSTVÍ:
DŮLEŽITÉ BODY V TĚHOTENSTVÍ: (jen co se zdravotní péče týče)
12.-14. tt - kombinovaný test se zaměřením na vyhledávání plodů s Downovým syndromem
15.-17. tt - biochemický screening na další chroozomální vývojové vady a rozštěpové vady přední břišní stěny a neurální trubice. (odbět krve a UZ)
20. -22. tt - podrobné UZ vyšetření zaměřující se na odhalování dalších možných malformací a vývojových vad plodu, zejména srdeční vady, rozštěpy páteře, obličeje, vývojové vady končetin atd. Kontroluje se také uložení placenty a množství plodové vody.
30.-32. tt - UZ kontrola růstu a vývoje plodu, zaměřuje se i na posouzení funkce placenty, množství plodové vody a sleduje uložení plodu.
Přeji VŠEM pohodové a klidné těhotenství, ať všemi kontrolami projdeme VŠECHNY bez problémů a naprosto zdraví!!! A hlavně se předem nestresujte!!! Vývojové vady NELZE VAŠÍM CHOVÁNÍM NIJAK OVLIVNIT
jde čistě o náhodu a přírodní výběr, takže KLÍÍÍÍÍÍÍD a z hluboka dýchat!!!! Sama jsem si povolila nervovat se maximálně v čekárně nebo ale to úúúúúúúúúúúúúúplně výýýýjimečně večer předem..tak na mě dávejte pozor, jo?! ![]()
Vaše „matka pluku“ Bee ![]()
Bee no to je bezva!!!!!!!!Jé,to jsi mi udělala radost.Konečně jsem se trochu uklidnila,že fakt to bruško nemusím cítit a mimísek přesto roste,a to i u tebe.Jupííííí!!!!Těšíííííííííííím se na fotečku.
Katko chodím ,no zatím moc nechodím(vozím se),k dr.Jorgové.Kampak ty?
WELINKO, děkuju moc za podporu! Jsi moje zlatíčko! Už jsem manžu informovala, že se možná potkáme ve Vrchlabí, tak už se oba moc těšíme! ![]()
NICO moc ti držím palce, kočičko…Jen se hezky nech obskakovat a šetři se!!! Poslouchej hezky paní doktorku a uvidíš, že bude všechno v pořádku a to maličký se brzy umoudří a pořádně se u tebe usalaší!!! Moc na tebe myslím a držím pěsti!!! ![]()
HOLKY musím si jít udělat něco k jídlu…kručí mi v žaludku, celý den jsem byla pryč a moc toho nesnědla ![]()
Zítra jdu po 10 dnech do práce a nevím, jak budu mít přes den čas komunikovat. Tak se na mě nezlobte, pokud to bude slabší (asi bude)
nezanevřela jsem na vás a určitě se minimálně večer mrknu, co je novýho a co jste toho napovídaly! ![]()
pa pa, možná ještě dneska večer!
Bee + Qeebo (s vlastním srdíčkem
)
Zdravím,
je nás nějak moc a přešíst to s tím svým vyrušitelem a ještě smysluplně reagovat nemůžu.
Bee
dobrého dr. sháněj dokud jsi těhu čerstě, ikdyž v centru to snad nebude problém, kamarádka měnila později a byl problém s utz s odběry …
Jinak ptát se je pro mě standad, neumím čučet a mlčet, takže zapřádám konverzaci a tím pádem neodcházím naštvaná.
Tak mi vybouchl muž skze zítřejší hlídání, u mého dr. není kdo by pohlídal
, ale odmítli to alespoň s omluvou.
Takže hlídat bude sestra, ale tím se komplikuje, že jsem jí to nechtěla říct, no uvidím ![]()
jo a jsem najednou nervvní, nic mi není a když čtu vaše obavy … no musím se obrnit. Asi jsem unavená
pa Mia
MIO my byly s Welinkou včera uzlíček nervů a podívej dneska!
Obě záříme štěstím! ![]()
Držím pěstičky, ať je všechno v poho s tvým mimískem i se ségrou - ať se to neprovalí. ![]()
A na stres pomáhá dýchat zhluboka do bříška s rukama na něm…
(jestli to s „vyrušitelem“ zvládneš) ![]()
pa pa a hezký večer!
Bee
MIO - jinak já na tu doktorku taky nebyla naštvaná, jen mi trochu vadí, že by mi fakt asi nic neřekla…ale já jsem zase ten typ, kterej se pořád ptá a na všechno, takže jsem si připadala až dotěrně…;-) Ale byla milá, to jo…říkala, že je normální, že se takhle ptám…že se ptá každej. ![]()
Bee …tak to jsem ráda ,že ti to takhle fajnově dopadlo…
doufám,že ty tvoje dobrý zprávy,budem následovat i my ostatní… ![]()
Ale já jdu na kO až 3.4.a to mě vlastně teprve poprvé prohlídne a možná udělá UTZ......tak pokud bude milá a vstřícná a ten UTZ mi udělá tak jsem rozhodlá u ní zůstat ale pokud bude čučet jak pako a kecat blbosti…tak jí rovnou pošlu do pryč.....taky ti Bee držím palce ať najdeš toho pravého gyndr pro Qeeba i tebe........taky budu možná za pár dní hledat ![]()
Bee
děkuju, ono to bude i tím, že už jsme oba unavení a „děláme si naschvály“ tak jsem načatá a když si čtu co kdo … tak se vidím.
A k tomu minulá zkušenost s krvícením, to si teď nemůžu dovolit, klid prostě nezařídím … ale koupila jsem si těhu košily z druhé ruky na netu, krásnou za pár peněz tak mám radost a je veseleji ![]()
pa Mia