Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
568
22.3.06 12:00

Já zatím můžu jíst všechno, ale chutě se mi hrozně mění - jeden den sním rajskou s obroskou chutí a druhý den se na ni jen kouknu a je mi zle. Takže jídlo zládám, i když jím asi méně, než jindy…ale pořád je mi tak nějak těžko a přidaly se k tomu teď ty pocity na zvracení (docela často, ale naštěstí je zatím zaženu douškem vody, takže bez lahve s vodou z domu nevyjdu)
Calibrum beru taky - celkem 3. balení, začala jsem, když jsme začli pracovat na miminku, teď tam mám poslední 3 tabletky a pak jdu na ten jód a listoku, co mi napsala paní Dr., tak snad z toho obřík nebude :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
22.3.06 12:04

Bee ,kdepak jsi?Myslím na tebe kudy chodím. :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
22.3.06 13:38

Tak jsem zpet z KO.

Mam neschopenku, hormony Duphaston, listovku a mam prijit v pondeli.Na UTZ jsem videla gestacni vacek i embryjko, ale dr. rikala, ze je zatim moc brzy vyjadrovat se k zivotaschopnosti…proste paty tyden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
22.3.06 13:42

Nico,
tak to hodně odpočívej a vše dělej dle rad doktorky…a přeju, ať je líp a mimísek prospívá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
22.3.06 16:26

Tak pro dnešek se s Vámi loučím, mějte se krásně… a hlavně ať je Vám líp než mě.. :cry: Pa pa pa Milka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
22.3.06 18:22

WELINKOOO, KAAACUUUL a všechny ostatní… díky za držení pěstiček. ;-) Qeebo je naprosto v pořádku a asi fakt zůstanu matkou pluku…jsme totiž 8tt+2 a máme 17,9 mm (tj 1,79 cm) 8) ne že byste si to neuměly spočítat, ale aby bylo jako jasný, jak jsme už velcí! ;-) máme i obrázek, ale dám ho sem až nějak po 20,00 až přijde manža a nějak to vymyslí. ;-)
Mám se s počítačema celkem ráda, ale trvalo by mi to dýl než jemu a on bude rád, že mohl Qeebečkovi taky trochu pomoct na světlo světa…i když pro to už to nejdůležitější udělal a teď už je toho hodně na nás…:-D
Qeebečkovi třepetá srdíčko jako o závod - VIDĚLA JSEM HO!!! Je to úžasnej zázrak!!! Za nic bych to nevyměnila…fakt pohled pro bohy! V tu chvíli mi bylo fakt dokonale všechno jedno , jen když je náš Qeebo v pohodě;-)

Doktorka byla divná …zjistila jsem, že odchází a od dubna už tam nebude.
A asi už to věděla minule, protože už na prvním UTZ se mi zdála divná a nekomunikativní. Zařizuje si vlastní ordinaci. Ale já s ní nepůjdu. Po dnešku jí mám fakt tak akorát… :-(
Sice mi neřekla nic blbýho, ale kdybych já nebyla informovaná matka, nic bych se nedozvěděla. Musela jsem se zeptat 1) jestli je v pořádku, 2) kolik měří 3) ve kterém jsme týdnu 4) jestli bije srdíčko 5) jestli to můžu vidět 6) kde má hlavičku a kde zadeček (to nevěděla) a 7) jestli můžu mít fotku… :-(( jinak bychom asi svorně mlčely. :-/ Potřebuju komunikativního doktora (možná raději i chlapa), kterej se mnou bude MLUVIT a ty věci mi řikat a ne mlčet a čekat na co se zeptám :-((

I když - asi toho čekám moc, co?! :-( Ale proč nebýt náročná…když si takhle budem všechny zvykat na to, že je to takhle „normální“, nikam to nepovede. :-(

Vzhledem k tomu, že chodim do Gyncentra v Hloubětíně , budu ráda, jestli mi některá napíšete, jestli tam chodíte třeba taky…možná k tomu účelu založim i samostatnou diskusi, abych měla info o ostatních doktorech a dostala se pokud možno do co nejlepších rukou, protože prý se mám objednat k někomu jinýmu…nevím, jak to bude probíhat, jestli podle toho, kdo má kolik pacientek nebo jestli si budu moct aspoň trochu vybrat?! :-O
Jinak začnu konečně fungovat jako právoplatná matka pluku a napíšu vám sem (v další zprávě, aby to bylo pěkně oddělené), kdy mají být správně odběry krve a proč a kontroly a proč, abyste byly patřičně informované, co nás všechny čeká a nemělo by minout a vyžadovaly to i u svých lékařů…i když doufám, že to budou automaticky hlásit i oni vám… ;-) Dostala jsem totiž od sestřiček v Gyncentru takový dva chytrý papíry a tohle je tam pěkně přehledně vypsáno. ;-)

Tak ještě jednou všem moc dííííííky, jsem moc ráda, že vás mám s těma vašima pěstičkama! ;-)

Omlouvám se, že tak pozdě, ale kontrolu jsem měla ve 12,00 na řadu jsem přišla skoro v 13,00 a pak jela ještě k holiči, abych byla krásná mamina. ;-)

Pa pa přešťastná Bee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
22.3.06 18:28

Zase Vam sem lezu:-)))

Welinko, komu chodis na gyndu?

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
22.3.06 18:45

STANDARDNÍ VYŠETŘENÍ BĚHEM TĚHOTENSTVÍ:

STANDARDNÍ VYŠETŘENÍ BĚHEM TĚHOTENSTVÍ:

1. Laboratorní vyšetření a odběry krve ze žíly se při nekomplikovaném těhotenství poprvé provádějí v období kolem 10. týdne těhotenství - tj v období 9+0 (ukončený 9.tt podle PM) až 10+6
    Ze vzorku krve se stanoví krevní obraz, krevní skupina a Rh faktor, protilátky proti pohlavně přenosným chorobám (hepatitida B, HIV, syfilis) dále hladina protilátek proti Toxoplasmose a Borreliose a hladina fenylalaninu (vyšetření na poruchy metabolismu). Součástí těchto odběrů je i tzv. biochemický screening na chromozomální vady plodu (Downův syndrom, trizomie chormozomů 13 a18) . Toto vyšetření je založeno na stanovení hladiny hormonu HCG a proteinu PAPP-A v séru budoucí matky.
    Screening na konci I. trimestru gravidity (tj. do ukončeného 14. týdne) se provádí v kombinaci s UZ vyšetřením v časovém odstupu 2-4 týdnů po krevních testech.
  1. Výše uvedené UZ vyšetření je součástí tzv. Kombinovaného testu na konci I. trimestru a provádí se optimálně v období 11+5 - 13+6 dle PM .
  1. Těhotenská průkazka (pokud vám nebyla vystavena již dříve) vám musí být vystavena nejpozději bezprostředně po uvedeném UZ.
  1. Následuje těhotenská poradna , do které chodíte cca. v intervalech 4-6 týdnů až do 28. tt . Vždy by po vás měli chtít ranní moč (na každou poradnu) a změřit vám tlak, zeptat se na váhu, kterou se doporučuje sledovat 1× ze 1-2 týdny pokud možno vždy na stejné váze ve stejnou dobu a bez oblečení. Po 30. týdnu se termíny poradny zkracují na 2 až 3 týdny.
  1. oGTT neboli „orální glukotoleranční test“ probíhá v období mezi 22. -24. tt.
  1. Přibližně kolem 20 tt byste měla postupně navštívit vašeho zubního a praktického lékaře a požádat je o vyšetření a potvrzení tohoto vyšetření do vaší těhotenské průkazky.
  1. Mateřská dovolená začíná 6-8 týdnů před termínem porodu uvedeným na TP. Do zaměstnání je třeba donést speiální formulář, potvrzený vaším gynekologem.

DŮLEŽITÉ BODY V TĚHOTENSTVÍ: (jen co se zdravotní péče týče)

12.-14. tt - kombinovaný test se zaměřením na vyhledávání plodů s Downovým syndromem
15.-17. tt - biochemický screening na další chroozomální vývojové vady a rozštěpové vady přední břišní stěny a neurální trubice. (odbět krve a UZ)
20. -22. tt - podrobné UZ vyšetření zaměřující se na odhalování dalších možných malformací a vývojových vad plodu, zejména srdeční vady, rozštěpy páteře, obličeje, vývojové vady končetin atd. Kontroluje se také uložení placenty a množství plodové vody.
30.-32. tt - UZ kontrola růstu a vývoje plodu, zaměřuje se i na posouzení funkce placenty, množství plodové vody a sleduje uložení plodu.

Přeji VŠEM pohodové a klidné těhotenství, ať všemi kontrolami projdeme VŠECHNY bez problémů a naprosto zdraví!!! A hlavně se předem nestresujte!!! Vývojové vady NELZE VAŠÍM CHOVÁNÍM NIJAK OVLIVNIT :-( jde čistě o náhodu a přírodní výběr, takže KLÍÍÍÍÍÍÍD a z hluboka dýchat!!!! Sama jsem si povolila nervovat se maximálně v čekárně nebo ale to úúúúúúúúúúúúúúplně výýýýjimečně večer předem..tak na mě dávejte pozor, jo?! ;-)

Vaše „matka pluku“ Bee 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
22.3.06 19:04

Bee no to je bezva!!!!!!!!Jé,to jsi mi udělala radost.Konečně jsem se trochu uklidnila,že fakt to bruško nemusím cítit a mimísek přesto roste,a to i u tebe.Jupííííí!!!!Těšíííííííííííím se na fotečku.

Katko chodím ,no zatím moc nechodím(vozím se),k dr.Jorgové.Kampak ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
22.3.06 19:17

WELINKO, děkuju moc za podporu! Jsi moje zlatíčko! Už jsem manžu informovala, že se možná potkáme ve Vrchlabí, tak už se oba moc těšíme! ;-)

NICO moc ti držím palce, kočičko…Jen se hezky nech obskakovat a šetři se!!! Poslouchej hezky paní doktorku a uvidíš, že bude všechno v pořádku a to maličký se brzy umoudří a pořádně se u tebe usalaší!!! Moc na tebe myslím a držím pěsti!!! :wink:

HOLKY musím si jít udělat něco k jídlu…kručí mi v žaludku, celý den jsem byla pryč a moc toho nesnědla :-(
Zítra jdu po 10 dnech do práce a nevím, jak budu mít přes den čas komunikovat. Tak se na mě nezlobte, pokud to bude slabší (asi bude) :-(( nezanevřela jsem na vás a určitě se minimálně večer mrknu, co je novýho a co jste toho napovídaly! ;-)

pa pa, možná ještě dneska večer!

Bee + Qeebo (s vlastním srdíčkem :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
22.3.06 19:24

Zdravím,
je nás nějak moc a přešíst to s tím svým vyrušitelem a ještě smysluplně reagovat nemůžu.

Bee

dobrého dr. sháněj dokud jsi těhu čerstě, ikdyž v centru to snad nebude problém, kamarádka měnila později a byl problém s utz s odběry …

Jinak ptát se je pro mě standad, neumím čučet a mlčet, takže zapřádám konverzaci a tím pádem neodcházím naštvaná.

Tak mi vybouchl muž skze zítřejší hlídání, u mého dr. není kdo by pohlídal :x , ale odmítli to alespoň s omluvou.
Takže hlídat bude sestra, ale tím se komplikuje, že jsem jí to nechtěla říct, no uvidím 8O

jo a jsem najednou nervvní, nic mi není a když čtu vaše obavy … no musím se obrnit. Asi jsem unavená

pa Mia

• Citovat
  • Upravit
Bee
691
22.3.06 19:45

MIO my byly s Welinkou včera uzlíček nervů a podívej dneska! ;-) Obě záříme štěstím! ;-)
Držím pěstičky, ať je všechno v poho s tvým mimískem i se ségrou - ať se to neprovalí. ;-)
A na stres pomáhá dýchat zhluboka do bříška s rukama na něm… ;-) (jestli to s „vyrušitelem“ zvládneš) :-O

pa pa a hezký večer!
Bee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
22.3.06 19:48

MIO - jinak já na tu doktorku taky nebyla naštvaná, jen mi trochu vadí, že by mi fakt asi nic neřekla…ale já jsem zase ten typ, kterej se pořád ptá a na všechno, takže jsem si připadala až dotěrně…;-) Ale byla milá, to jo…říkala, že je normální, že se takhle ptám…že se ptá každej. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1122
22.3.06 19:52

Bee …tak to jsem ráda ,že ti to takhle fajnově dopadlo… :D doufám,že ty tvoje dobrý zprávy,budem následovat i my ostatní… :P
Ale já jdu na kO až 3.4.a to mě vlastně teprve poprvé prohlídne a možná udělá UTZ......tak pokud bude milá a vstřícná a ten UTZ mi udělá tak jsem rozhodlá u ní zůstat ale pokud bude čučet jak pako a kecat blbosti…tak jí rovnou pošlu do pryč.....taky ti Bee držím palce ať najdeš toho pravého gyndr pro Qeeba i tebe........taky budu možná za pár dní hledat 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
22.3.06 19:52

Bee

děkuju, ono to bude i tím, že už jsme oba unavení a „děláme si naschvály“ tak jsem načatá a když si čtu co kdo … tak se vidím.
A k tomu minulá zkušenost s krvícením, to si teď nemůžu dovolit, klid prostě nezařídím … ale koupila jsem si těhu košily z druhé ruky na netu, krásnou za pár peněz tak mám radost a je veseleji :lol:

pa Mia

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí