Poradna duly
Jana Čurdová
Dendul tady je pod mrakem…kde vlastně bydlíš…už jsem to určitě četla,ale nějako se mitu všechny info motají ![]()
blivno stavy pryč to je super, jen at ti to vydrží…mě je tak nijak…včera jsem zjistila, že špiním a něco mi píchli, tak jsem z toho smutná…fuj ted tu je cítit jídlo od vedlejšího okna a úplně se mi to v krku otáčí…
no jen nevím jestli nemám zítra zajet k apolináři nebo motola a udělat ze sebe pako, že chci vědět jestli je vše ok…přemýšlela jsem že by se mě pak mohli ujmout na běžnou péči, jsem z té své dr. nějako mimo, je hodná, milá, vstřícná, ale jsem už rozmazlená kapacitama ve svých oborech…prostě jsem po těch našich minulých ztrátách mimi nedůvěřivá..
MIO: jasně
dost mě to rozemálo…pač jsem se njdřív na začátku věty lekla, že jsi se do mě pustila
![]()
Být tebou, tak pro klid dušičky bych se na to špinění doktora zeptala, ale myslím, že pokud se neobjevuje přímo krev, tak to nic moc neznamená, ale chápu tě, taky se mi ted v týdnu nelíbilo, že špiním, ale já to měla od doktora, jak mi dělal stěry, už je to ale pryč.
Jsem ze severních Čech, od Rumburka, tady naštěstí záplavy nehrozí ![]()
Mariee
uf, tak to je dobře žes to dočetla do konce, když já to asi nechtíc nejasně napsala ![]()
A k tomu špinění, dle mých zkušeností je to ok, já to zažila při minulém, nicméně co vím jistojistně z tohoto těhu, že důvěra v dr je pro mě zá:,–(ní takže tv stávající dr. může být hodná, ale nemáž z ní pocit jistoty a to je dle mě špatně, tedy bych se do té nemocnice rozjela a vidělo by se a to já to beru ze zkušenosti dvou nejrychlejšícj možných a jednoho nekomplikovaného těhu
pa Mia
jééénaše rodina pochází také odtud…kde žiješ..pokud ti neva to tu říci…
a můžu to popsat? nezlob se ze podrobnosti…mám spíše výtok a je mírně nahnedlý narůžovělý…já vím, že se to stává ale trochu mi vyděsilo, že jsem o tom nevěděla…ono to totiž pri utírání není vydět…jen stěrem z pochvy…tak mi ted děsí si kupovat tonovaný papír, pač díky tomu jsem to třeba ani nepostřehla…tak ty jsi vlastně po první celé prohlídce i s odběrama, měřením, stěry a Uz a průkazkou? jako to bylo? měřili ti pánevní rozměry?
mio: máš pravdu, třeba se mi fakt ujmou jako rizikáče určitě…jen váhám motol nebo apolinář…u nás na fakultě se teď proslýchalo, že se konzervativa v motole hrozně zhoršila..a je pravda, že bych byla srab se jen tak odhlásit jinam, kdzž mi tolikrát v minulosti dr. pomohla…bylo by to jisté řešení..
jinak neboj, dočetla jsem větu do konce i když ve mě byla malá duše, pak už né…teď bych se ani nezlobila, překlenula jsem období nervozity, hádek a vztahovačnosti a mé hormony mi konečně začínají nastavovat takovou hladinu, že si vše začínám konečně vychutnávat..
jé chtěla jsem do textu nasekat plno smajlíků a úplně jsem na ně zapoměla…a ted jsem už líná…jako jsem si všimla,že jsem líná dělat háčky u pímene d, písmene n..je to pracné, tedy pro mé rozpoložení..
a yby ti to nebylo líto tady jich pár je
![]()
Mariee - poslala jsem ti SZ
Právě nevím, jestli dělají stěry všem těhulkám, ale mě hlídají kvůli tomu čípku, dělají mi je každé tři měsíce a čípek v pořádku není, tak jsem zvědavá, jak dopadnou výsledky, minule nic moc.
Pánev mi taky měřili
Ale toho se nebojím, pánev mám dost širokou, jednou už jsem porodila 4,5 kg, tak většího obříka snad mít nebudu ![]()
HOLKY , moc se omlouvám za to extempóre a zároveň DĚKUJU za podporu!
Jsem ráda, že vás mám.
A souhlasím se vším, co jste k tomu blbýmu tématu napsaly. ![]()
Bee:neboj my si své těhulky ubráníme! nech to být a už se tím netrap…je jedno co jste si udělaly…u nás se nic k tobě nemění…
pa M.
Ahoj holciny!
Vim, ze nemate chut cist tady neci narky, ale ja mam cely den strach o Mazlika.
Lezim uz treti den s virozou a nijak se to nezlepsuje(telo je asi proste zvykle na chemii,kterou ted nesmim).
Ke vsemu me od rana neustale poboliva brisko a obcas me pichne v podbrisku. A to nemusim ani prudce vstat. Porad si rikam, ze to muzou byt namozene svaly od toho kasle, ale co kdyz neni neco v poradku s miminkem? ![]()
Omlouvam se, ze vas tim obtezuju, ale manzela tim nechci vylekat ![]()
Tak se nezlobte a vsem preji klidny vecer a pohodu v briskach ![]()
Radulko neboj, Mazlik něco vydrží ![]()
Jestli tě to uklidní, v těhu s oběma klukama jsem ve druhém měsíci měla taky něco, ale nevím co, asi taky nějaká viroza, měla jsem 40 horečky a volala se ke mě pohotovost, ale je zvláštní, že se to stalo ve stejném měsíci a v obou těhu, dostala jsem tenkrát nějaká antibiotika a bylo to, a to mě nic nebolelo, jen ty horečky
no a kluci jsou zdraví a v pohodě ![]()
Bee a ostatní holčiny budoucí maminy… ![]()
Nejdřív vás všechny zdravím ze skoro zatopeného městečka na Jizeře…
Ale nebojte přímo nás voda neohrožuje bydlíme v patře a pokud se okolo prožene (nejspíš v noci) tak to olízne max.sklepy
doufám… ![]()
JInak reagovat na rodinou diskuzi musím v trošku jiném smyslu:
Možná už teď chápete proč nemám ani u jednoho z metříků jméno,a ani tady nechci jiná jména zveřejňovat…to co se přihodilo Bee je přesně to čeho se já chci vyvarovat dopředu
Znám totiž svou švagrovou a i tu budoucí…obě je mám svým způsobem ráda a obě jsou fajn,ale občas to tak člověk vyřkne nějákou větu a vlastně ani neví jak byla myšlená určitě ne ve zlým jen si tak někdy člověk (zvlášť těhulka) potřebuje vylít srdíčko a ta druhá strana to zaručeně špatně pochopí........já tu s váma chci kecat o všem třeba i o rodině,ale nechci aby mě kdokoli poznal.......myslím že už chápete ![]()
Bee vím že jsem byla z těch které hned reagovali a hbitě se zapojila do diskuze o švagrových......něco ve smylu ta moje je stejná....... a pořád si za tím stojím,ta moje možná nemůže zato že asi nemá vlastní názor či co,ale to ta tvoje asi taky ne.......jinak nechápu proč si musí pořídit všechno co máme my,navštívit každé místo kde jsme byli my mít stejnou svatbu i na stejném místě,stejný svatební salón.........možná jsou to náhody amožná ne …někdy prostě člověk jen tak něco plácne,chce se vypovídat a je z toho oheň na střeše..........věř že tě chápu a vím jak jsi to myslela,všechno.........máš mou naprostou podporu ať jsi jaká si,já tě neznám,ale jsi naše spolubojovnice a tak držíme spolu NE????
Zrovna tak nesoudím tvou švagrovou…třeba je fajn,ale mě to nezajímá pro mě jste jen ikonky s termínem porodu a přezdívkama…a myslím že nám to tak vyhovuje všem,proto tyhle diskuze vlastně jsou.......
Dobrou noc .....jdu omrknou hladinu vody…omlouvám se dlouhý příspěvek ,možná nedává smyls......i to k těhu patří
Ahoj EDIKU, díky za tvoje pochopení, je vidět, že máš zkušenosti! Jak se švagrovýma tak i s diskuzema…já sice taky nejsem nezkušená novicka, ale asi jsem si to s identitou měla líp ohlídat.
Díky za tvoje milá slova, držím palce s vodou! ![]()
RADULKO neboj! Taky jsem měla virózu…myslím, že to zapadalo někam do 6tt…tělo je oslabený tím, jak všechno věnuje mimískovi a pak chytneš všechno, co okolo tebe jen proběhne.
Zkus si koupit nebo poslat si pro ACEROLU - je to přírodní vitamín C a mě ve zdolání virózy, která podle popisu vypadala velmi podobně jako ta tvoje, hodně pomohl.
Ale myslím, že i bez toho by to šlo…ležet, pít čaj, potit se, koukat na pohádky.
Taky jsem propadala panice, že tělo nereaguje a 3. a 4. den vůbec nebyla schopná vylézt z postele…zvlášť dopoledne a večery byly šílený…horečku jsem neměla, nevím (nečetla jsem úplně všechno zpátky), jestli ty ji máš, ale v těhotenství je třeba dát pozor na horečky až nad 38 - zvýšených teplot si nevšímej.
Celkově je v těhu teplota vyšší než normálně nejen ta bazální. Jinak uvidíš…v nejhoršim zajdi znovu k doktorovi a nebo klidně na pohotovost…co nejhoršího se ti u doktorů může stát je, že ti vynadaj, že zbytečně plašíš, ale měli by to pochopit…nejde jen o tebe. ![]()
Mariee
prosím, uber vykřičníky, nebo je rozděl entrem, roztáhla jsi tí disusi a mě se to špatně čte, prosííím
dík Mia
Jinak samozřejmě důraznosti sdělení rozumím