Poradna duly
Jana Čurdová
AHOJ HOLKY, tak dneska jsem trochu stávkovala a nešla do práce… vzala jsem si D. Kolegyně má pěknou virózu a já to nehodlám od ní chytit. Takže jsem si vychutnávala sluníčka, ale hlavně za oknem, protože tady docela foukal vítr. Potřebovala jsem docela vygruntovat, protože to v týdnu nějak nestíhám… takže pohodička.
Jinak blivnostavy snad nadobro odešly (musím to pořádně zaklepat), bolesti bříška mám taky jako většina z Vás - hlavně když se prudce zvednu. Už se nemůžu dočkat, až půjdu za 14 dní k Dr., už začínám zasejc trochu plašit jestli je všechno v pohodě… ale to je normální. Musím se něčím zaměstnat abych na to nemyslela. A on ten čas i rychleji uteče. No tak budu končit. Na net se dostanu nejspíš až v úterý… tak se kočičky opatrujte, mějte se všechny bájo a snad to JARO už vážně přijde… (ještě k tomu jaru, náš pes už dovlékl klíště, takže fakt už asi bude jaro!)
Tak papapapapa Milka
Zdravím.....pár dní jsem tu nebyla a koukám,že jste probírali různé testy......no je dost zajímavý co všechno vám doktoři říkají a kam vás posílají.....já tam jdu příští týden,tak uvidím co mi řekne a co se mnou udělá.....ale myslím,že vůbec nic,doufám,že se dočkám alespoň toho UTZ,ale pochybuju.......jinak jsem ochotná si zaplatit za vyšetření pokud bude důležitý,a doporučí mi ho,ale jinak se nikam nepohrnu,u prvního jsem byla taky jen 4× na UTZ…takže žádný extrémy podnikat nebudu,třicet mi taky ještě není tak uvidím zda mě bude chtít poslat na Amnio.....ale asi to odmítnu.........Taky jsem zvědavá jestli tam mám jen jedno.....kámoška čeká dvojčátka…a dvě už doma má jedno 6 druhý 3 roky…bydlí baráčku ale mají jen obývák,kde spí,pokojík akuchyň…síla co????
Jinak holky mě strašně berou křeče v lýtkách,má te to taky…ale už ne jen v noci ale cítím to i ve dne,třeba teď sedím a cítím tu bolest a takový polokřeče a když si stoupnu tak mě malá chtyne..... ![]()
Taky obdivuju jak jste schopný napsat jednotlivcům azareagovat,já to sice vše přečtu,ale hnedka zapomenu kdo to psal,,,ale info si pamatuju..... ![]()
Zdravím všechny kolegyňky těhulky! Občas vám sem nakukuju, jsem těhu tak nějak podobně jako vy. Termín porodu nemám od doktora ještě stanovený, takže počítám od posledních měsíčků a na internetu mi metřík vypočítal 10.11.
Jsem původně z diskuze „Těhotenství po potratu“, tento pokus je již třetí ![]()
Chtěla jsem se zeptat, jak vám je. Já nezvracím, ale jsem děsně utahaná a je mi divně od žaludku. Pobolívá mě břicho, dostala jsem tabletky magnezia. Doktor se mě ptal, jestli chci neschopenku. Řekla jsem, že pokud to půjde, chtěla bych do práce chodit. Ale každý den se najde chvilka, kdy vážně nevím, jestli to zvládnu. Výzhledem k mým předchozím neblahým zkušenostem se taky docela bojím, pořád se sleduju. I když doktor říkal, že to s předchozími nezdary nemusí mít nic společného a může to být tentokrát úplně bez komplikací. Jste některé doma? Nebo nejste takoví srabi jako já a zvládáte to?
Ahoj holky, tak jsme dneska byli uz s manzou na rybach, take vyzkouset nove auti, meli jsme picnic venku, mnam
, mame moc hezky den, ale zitra to bude stat za prd.
Monco, vitej
. Ja ziju v US a nemocenska na materskou zde prakticky neexistuje. Kdyz je Ti hodne spatne, tak si vezmes tzv. sick day (nemusis k lekari) a den zustanes treba doma, ale od doktora nemocenskou dostanes jen kdyz hoooodne krvacis, kdyz mas velke krece nebo kdyz je plod ci Ty v primem ohrozeni. Tehu se tu zkratka jako nemoc nebere, mas i minimalni omezeni, nikdo Ti nezakaze sport (jen Ti doporuci omezit nebezpecne sporty) zkratka normalni stav
. Je sice nutno posoudit kazdou rodicku individualne, ale jak rikam, neznam jednu jedinou holku, ktera by mela nemocenskou.
Mio, ja mam podobny nazor na testy jako Ty. Kdyz mi ve 20. - 22. tydnu reknou, ze se zda, ze mimi nebude v poradku, tak asi uz bych na nej take nenechala sahnout a budu ho vychovavat a milovat takove, jake bude. Proto se mi nechce moc jit na triple test a kdyby melo dojit na amnio, tak to odmitam definitivne. Jen ve vyjimecne situaci, kterou si ted snad ale ani nedovedu predstavit.
Marie, ja spineni uz nemam, takze nemohu mluvit ze sve zkusenosti, mohu jen rict, co rika moje chytra kniha - pokud neni krvaceni silne ci vyrazne bolestive (bricho), tak neni treba nikterak zasahovat. Pokud mas moznost, zkus nekam brnknout pro uklidneni.
Bee, moc dekuji za drzeni palecku. Mluvili jsme s tema lidma, jeste nejsou rozhodnuti, zitra snad uz budou. Tohle mi rve zily, nekonecne cekani!!! Snad ale bude stat za to
.
Jinak mi ustupuje i moje ukrutna unava
. Uz preziju bez odpo spanku a v noci mi staci tech 8 h. Jsem sice unavenejsi, uz to ale proste preziju beze spani. Nevolnosti dneska skoro zadne, vcera vecer byly blivozni
. Mejte se vsechny moc hezky, pomuchlujte briska, papa, Linda
Ahoj holky ![]()
Reagovat taky nebudu jednotlivě páč si to prostě nepamatuji
, ale samozřejmě gratuluji k prohlídkám a UTZ ![]()
Vítám Moniku - občas nakukuju i k vám do diskuze, tentokrát už to bude určitě v pohodě, držím pěstičky ![]()
Co se týká testů, žádné zvláštní zkušenosti nemám, u prvních dvou těhu jsem skoro neregistrovala, že mi nějaké dělají, ale věřím, že testy dopadnou u nás všech dobře ![]()
Chvilku jsem špinila, ale nic jsem z toho nevyvozovala, protože mi v pondělí dělal doktor stěry a upozornil mě na to. Jinak břicho mě taky bolí, když se prudce pohnu, nebo rychle vstanu. Už jsem si myslela, že blivno stavy jsou fuč (3 dny nebyly), a je to zpět, ach jo ![]()
A už nevím, co jsem to chtěla ještě napsat, tak zatím pa ![]()
Ahojky holcicky!
Tak mame navstevu za sebou…budouci babicka byla nadsena, budouci prababicka uronila slzicku ![]()
Marusko , neboj se nic…ja jsem s vytokem na neschopence a po tydnu bylo mimi tam kde ma byt a tlouklo srdicko. Na dalsi KO jdu 10.4. a mam trosku strach.
Mozna je to tim, ze jsem vcera uklizela a porad se hybala…ale vecer me celkem pobolival podbrisek a dnes mam opet silnejsi vytok
Jsem z toho nestastna, dnes tedy z postele nevylezu… Ach jo.
Moniko , vitam te mezi nami a verim, ze se muzes krasne zabydlet, protoze uz bude vse OK. Ja do vasi diskuze taky nakukuju…mozna z podvedomeho strachu…kdyz jsem videla seznamek, ktery tam mate, tak jsem to fakt obrecela
Jsem celkem cita a tehu hormony k tomu… Ale verim, ze kazda z nas, ktera po miminku touzi se k nemu casem dopracuje…opravdu tomu verim!!!
Jinak ja jsem na neschopence od 5. tydne, kdy jsem zacala spinit. Nemam moc klidnou praci, cely den pobihani, spousta nemocnejch lidi…dr. mi rekla, ze si nemam hrat na hrdinku a pekne doma odpocivat a tesit se na miminko…tak to delam.
A jeste k tem testum…vzdycky jsem byla skalopevne rozhodnuta, ze postizene dite mit nechci…JENZE…tezko rict, jak se zachovam az to realne riziko nastane. Chodim na UTZ, schovavam si fotky, opatruju brisko…navic jsem slysela o spouste pripadu, kdy lekari strasili a dite bylo nakonec v pohode. Nevim, je to hrozne tezka situace…ani se mi nad tim nechce dal premyslet…vzdyt my budeme mit miminka zdrava ![]()
Tak ja jdu neco malo pojist, aby mi nebylo spatne a budu nakukovat.
Tak se mejte, holcicky, krasne, hladte briska a uzivejte jara…
Ahojte,
zdravím Monču a držím moc palce!
Holky, my teď začínáme mít úplně jiné starosti, než spojené s těhotenstvím… Včera v podvečer začli varovat obyvatele některých ulic v Olomouci, aby se připravili na případnou evakuaci. Výčet ulic skončil u té sousední. Tak teď trneme, co se stane - máme v domě suterénní byt, ve kterém bydlí naši nájemníci - rodina s dětmi. Jsem z toho celá špatná. Oni jsou v klidu, že to určitě bude v pohodě - i kdyby přišla voda, tak se to přežije… No já bych je nejraději evakuovala pro jistotu hned. Je tam v koupelně malý kanálek v podlaze, no a samozřejmě vana atd. a tak se bojím, že i kdyby nepřišla voda přímo z Moravy, tak třeba vyhučí tím kanálkem… Manžel navíc dnes v noci nebyl doma - je u kamaráda na filmovém festivalu v Litovli (před chvílí jsem si přečetla na internetu, že se na Litovel řítí velká voda ze severu a nejspíš bude proto Litovel za nějakou dobou pod vodou…) Naše úžasné vedení města od povodní v roce 97 jen mluví, že se musí uděla protipovodňová opatření - projekt je už několik let nachystaný, ale skutek utek
Tak doufám, že jim to lidi vrátí letos ve volbách!!!
Omlouvám se, že Vás zahlcuji takovými věcmi, s nimiž jednak nemáte nic společného a jednak mi nepomůžete, ale jsem doma sama a potřebuju se z toho vyzpovídat… (v noci jsem se co hodinu budila…)
Tak se mějte krásně a přeju Vám, ať se vám velká voda vyhne z dálky…
Domi , doufam, ze to bude v poradku…rozhodne dej vedet jak jste na tom. Ja osobne mam z vody trochu strach…ale z velke vody ma strach asi kazdy.
Ted jak se mnou mavaji hormony, nemuzu se ani koukat na zpravy…vsechno si strasne beru…a to bydlime na kopci!
Mej se podle moznosti co nejlepe a ja ti virtualne posilam to slunicko, ktere je u nas…
Domi - taky doufám, že to tam u vás dopadne dobře. Musí to být hrůza, tak pak dej vědět..
Kluci na mě křičejí, že mají hlad, tak jdu na ně, zatím pa…
Noco,
díky za povzbuzení. Jsem teď pořád přilepená na internetu a místním rádiu a zjišťuju, jak to vypadá všude kolem (bude ze mne hydrolog-meteorolog amatér
)
Chci věřit tomu, že všechna ta vyhlašovaná opatření jsou hlavně preventivní a že skutečné nebezpeční nějak zažehnáme… Hlavně, aby nepršelo na horách…
Sluníčko teď docela závidím - tady je pošmourno…
Ahoj holky, na Apriiiiiiiiiiiiiila… ![]()
DOMI - v noci jsem nějak nemohla spát…pořád jsem se budila, manža se skoro do rána učil a já měla zapnutou televizi. Viděla jsem tedy asi v 1,20 zprávy o Olomouci a vzpomněla si na tebe, kde asi bydlíš, jestli nejsi v těch zatopených čtvrtích…
Dobře, že jsi napsala. Držím palce, ať je všechno jen preventivní a ať tam, kde se to zastavilo doteď, ať to taky skončí a nepostupuje to dál. Co manžel? Ozval se ti z Litovle? Nevím teda, jak může být v tom suterénu ta rodinka s dětma v pohodě…já bych teda nebyla. ![]()
Ráno jsem plánovala, jak půjdu cvičit nebo na procházku a jsem zas líná jako veš.
S takovou přiberu 20 kg a budu brečet, že jsem tlustá matka
Chtěla bych přesvědčit manžu, aby si se mnou dneska udělal dlouhou procházku, ale bojim se, že neuspěju. Už teď si připadám tak nějak subjektivně jako sud…i když jsem zatím nepřibrala ani kilo, ale ty prsa, boky…
Jo a zjistila jsem, že když si lehnu na záda, už mám trochu vyklenuté bříško…ve stoje to ale ještě nepoznám (nemám ho úplně ploché nikdy)…
pa a užívejte jara maminy! my tu máme krásně.
pa bee
Ahoj Bee,
naštěstí nebydlíme v těch částech, co se musely evakuovat. Ale v roce 97 u nás byl asi metr a půl vody… A to klidu moc nepřidá…
Známý mi poslal na mail odkaz na nějaké webové stránky, které aktuálně tvoří nějaký studentík, žijící v evakuované čtvrti. Tak kdybyste se chtěly podívat, jak to v Olomouci (našetěsí ne celé) vypadá, tak http://www.povoden.bloguje.cz/
Ahoj, sorry, že jsem sem tahle vtrhla… Pročítala jsem skoro všechny přispěvky v této diskusi a jen chci říct. Jsem švagrová Bee a nejsem švihlá, teda si to někteří lidé včetně mě myslí
. To, že se snažíme o miminko dobrej rok, Bee ví, že jsem chodila k doktorce kvůli podáváným hormonům, abych vůbec do jiného stavu přišla, asi ne. A že i jí potkalo to nejhezčí v životě ženy, jsem do poslední chvíle nevěděla, tudíž jsem se s ní ani nemohla domluvit na nějakém „pořadí“, kdy to mojí mamce sdělíme, natožpak nějak s ní soupeřit ve stylu „ona má miminko, já chci taky“. Moc jí to přeju
Přeju všem bezproblémový těhu a doufám, že takovej šok byl poslední v mým těhotenství, jinak z mimíška snad bude dement ![]()
TP 30.listopadu 2006
Napsala jsem sice Nooně SZ, ale abyste i vy ostatní nemyslely, že se její zpráva obešla bez komentáře, kompletně ji kopíruji sem…Většina z vás myslím víte, jak to je, takže si udělejte obrázek samy. Nooně miminko přeju a myslím, že dvě miminka v rodině zvládneme naprosto v pohodě a s radostí i přes počáteční šoky asi na všech stranách…
Těhotenským hormonům zdar! Vaše Bee
Milá naše Noono,
mrzí mě, jestli jsi něco pochopila jinak, než to bylo myšlený… Že jsi švihlá víme všichni, nicméně miminko ti přejeme taky všichni!
Co se týče nějakýho soutěžení, víme taky všichni, jak to máš a psaly jsme si o tom i maily. Já se rozhodla, že v tomhle se nebudu angažovat. Měli jsme s Davidem naplánovaný, jak to o Qeebovi mámě řekneme a týden před tím jsem se dozvěděla o tvým těhotenství, takže to byl PRO MĚ trochu šok…možná jsem se pár dní trochu zmítala v emocích, takže promiň, jestli se tě něco, co jsem tu napsala dotklo natolik, že to byl ŠOK pro tebe…
Jak víš, nechali jsme vás sami a naprosto svobodně, abyste to budoucí babičce řekli první, tak nevím, jestli to na tebe působilo nějak tak, jako že vám to nepřejem nebo že proti vám něco máme. Jediný, co mi vždycky vadilo a vadit bude je ta soutěživost, ale tu máte s Davidem mezi sebou nějak asi zakódovanou a ani jeden se jí asi úplně ubránit nemůžete. Já bych jenom nerada, abychom to přenášeli na děti i do budoucna, takže toho nechme i teď… myslím, že nakonec všechno proběhlo k naprosté spokojenosti a asi není úplně nutné rozebírat naše „rodinné záležitosti“ tady?! Jinak jsem myslela, že máš termín v prosinci? Budem rodit ve stejném měsíci? - To by se fakt mohla povést ta „dvojčátka“, ne?! ![]()
DOMI ty stránky toho studentíka jsou zajímavý…jen nevím, ve který čtvrti bydlíš ty, ale to nevadí…myslím na tebe a držim palce! Snad to k vám nedojde a ty zábrany to zastaví!!! Je jen smutný, že město je opět nepřipraveno
a přehrady neodpuštěny předem
sněhu je tolik, že jestli prší, je to jasný.
Hodně síly a kdyby něco, tak honem pryč…doufám, že už je manža doma?! ![]()