Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1814
30.3.06 14:16

Lidunko,
připojuji se ke gratulacím - je to úžasný pocit :D
Přeji, ať je všechno v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
30.3.06 15:25

Taky gratuluji Lidunce…same skvele zpravicky a nezapomen si rict o fotecku at vidime prcka vsechny :-)

Tak jsem se vratila z pochuzek. Byla jsem se podivat v praci…kolegyne jsou v pohode, rikaly at jsem v klidu doma a na vsechno ostatni se vykaslu. Ta jedna mi rikala, ze kdyz tehu tak byla taky od zacatku doma, protoze zvracela cely den.
Tak jsem rada, ze to takhle berou.

Potom jsem byla v knihkupectvi a koupila si Zivot podle Garpa a knizecku Napady pro maminky na materske dovolene :-) Vypada zajimave, je to o budovani rodinnych tradic, pranostiky, par receptiku, tipy na zahradku a co podnikat s ditkem…

A uz jsem zase v pelisku…konecne jsem se mohla najist. Dnes me nic neboli, nepicha…jsem z toho cela nesva…no, me se mimi nezavdeci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
30.3.06 16:17

Ahoj holky, slavnostne oznamuji, ze blivno stavy jsou nejspis pryc!!! Stale mam nechutenstvi, to ano, ale uz mi neni zle, kdyz se najim nebo kdyz se nenajim, proste se citim lepe! Take mi chutnaji hodne kysele veci. Ja je mela rada uz predtim, ted to ale fakt graduje, si asi misto panaku budu davat sklenicku octa:-). Vcera jsem si koupila jahody, rozplyvam se, jak jdou sladoucke, manzel si kousnul a uplne se mu zkroutil oblicej, jak jsou pry kysele! Takze mam total posunutou hranici kyselosti. Nejradeji bych si koupila zavinace nebo nejakou dalsi kyselou rybu, ale neni tu vyber, mame tu jen jednu znacku a ten nalev je celkem sladky. Ale asi na ne stejne dojde :D . Jinak ani nevim, kolik testu se dela zde, v US, mam na mysli ty metabolicke poruchy, ale mam pocit, ze nam rozhodne nerikali 20. Vim, ze mluvili o te fenylketonurii a jeste o necem, to jsem nerozumela. Fenylketonurie je zakerna, mrska, ale dietka je nastesti ne celozivotni, ale „jen“ do 15 let veku ditete. A pak zena v pripadnem tehotenstvi musi byt na te diete kvuli miminku, protoze je vetsi riziko, ze tuto poruchu bude mit i jeji potomek. Ale ja neznam jedinou osobu s touto poruchou, je to hodne ridky jev, ale zavazny. Mejte se moc bajecne, vsem maminkam gratuluji k srdickum, ja doufam, ze se toho naseho take dockam!!! Papa, Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
30.3.06 22:20

Ahoj holky,

vy jste pisatelky. Konecne jsem prelouskala stranky, co jste napsaly.
Ja mam posledni 2 dny nejaky depky. Nevim, co me to napadlo, ale chce se mi brecet, jsem smutna, nic me nebavi. To samy jsem mela u Danielka, ale uz jsem na to nejak zapomnela. Tesim se, az budu moc jit na zahradku a rypat se v zemi a sazet kyticky. Dnes jsem si musela udelat radost a koupit nejaky kyticky na zahradu. Driv jsem si delala radost, kdyz jsem si koupila neco na sebe, ale ted to nema cenu a tak budu mit krasne rozkvetlou zahradu. Uz se tesim na praci na zahrade. Mam pocit, ze po zime mam spoustu energie, ktere je potreba se zbavit.
Spatne mi uz taky moc neni, ale takovy tlaky v podbrisku mam porad. A k testum, kdyz mi dr. bral krev u Daniela vubec jsem si nepripostela, ze by mohlo byt neco spatne. Nicim takovym jsem se nenervovala, protoze jsem vedela, ze ja to stejne neovlivnim. Takze holky klid.
Jdu do hajan, a vsem vam preju dobrou noc a sladke sny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
30.3.06 22:53

Ahoj holky, juchuu, mame auticko :D . Je krasny, bajecny, uzasny, nemohu se vynadivat, jen abych to s nim hned nekam nezalomila :D . Take mame zajemce na baracek, tak uvidime, jestli se jeste ozvou. Vypadali dost seriozne. Kdyz to klapne, tak zacinam verit na zazraky :D . Papa, L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
30.3.06 23:35

Čau HOLČINKY!…vlastně pro většinu už DOBROU NOC ;-)

LINDUŠE…jakejpak zázrak?! vždyť ti tu všechny držíme palce s tím autíkem i domečkem, tak jakejpak zázrak…normálně ti jen spousta holek v Čechách přeje, ať ti to v tý Ameeeeerice všechno vyjde a můžeš se v klidu vracet s bříškem do tý naší starý Europe. ;-)
To je moc dobře…a neboj…my nepřestanem, vytrváme a určitě to s baráčkem vyjde! Já říkala, že přijdou a budou lepší než tamten! Pamatuješ?! ;-)

NICO - ty tvoje informace z těch lékárenskejch kruhů a tím, že tvoje mamka pracuje s postiženými dětmi jsou k nezaplacení…máš to jak v teoretický tak praktický podobě a to je ideální spojení! ;-) Prosím prosím, budeš-li vědět něco víc, hnedle to sem napiš.

HOLKY dnešní čtení bylo vůbec hrozně zajímavý…o tom metabolickym screeningu jsem ještě neslyšela…nějakej mi teda sestra hlásila při těch krevních testech teď ve středu…taky mi na něj nabírala do zkumavky, ale nevím na co všechno se to dělá… :o Asi záleží jak na laborce tak na pojišťovnách jak to proplácej :-( Moc by mě zajímalo, jak to je…

Se všema těma TESTAMA je to asi jako když jde člověk normálně na nějaký testy sám (netěhotnej) a vyjde něco zvýšený, něco „ještě v normě“ a tak…normálně si říkáte…budu chvíli držet dietku, doktor vám třeba něco doporučí a je to „vyřešený“…no ale teď?! Už nejde jen o nás, co?! :-( Jde o to nejdražší, co nám život nadělil a my máme ten nepřekonatelnej pocit, že JE NANEJVÝŠ NUTNÝ a NEJDŮLEŽITĚJŠÍ NA SVĚTĚ se o něj MAXIMÁLNĚ dobře postarat už teď a zjistit, jestli je tam u něj všechno v pořádku…

KŘEČE V BŘÍŠKU když vstávám ze židle, z postele nebo z křesla mám občas taky…když dýl sedím a prudce vstanu…čím víc „pololežím“, tím je to horší…myslím, že klasický sedy-lehy by byly asi nejhorší cvik, který by se teď dal provádět. Navíc mám pocit, že se mi jakoby přeformovává celý břišní svalstvo…když se prohnu dozadu (kdybych si chtěla protáhnout břicho), cítím, jak mě bolí jakobych cvičila…A taky (stejně) mě začínaj bolet stehna…jen mám pocit, že ta už jsou přeformovaná až až… :-((( já měla vždycky „nohy a zadek“, ale teď :-(( připadám si s tou celulitidou jak 80-ti letá baba :-(( když se kouknu zezadu do zrcadla, stehna jsou z celýho těla zdaleka nejhorší :-(( UŽ CHCI MOCT CHODIT CVIČIT… :-O Jsem rozhodnutá to nějak na příští prohlídce s doktorem prokonzultovat! Nevim ale, kdy se dostanu ke „svýmu“ gynekologovi, bojim se, že až tak v 16tt, na druhou stranu BŮH ZAPLAŤ, kdyby to bylo až v tom 16tt, znamenalo by to, že T-test i UTZ ve 12tt byly v naprostém pořádku a to bych byla úúúúúúúúúúúplně nejšťastnější mamina na světě.

NĚKTERÁ jste tu psala, že máte pocit, že byste to nejradši vůbec nikomu neřekla…já mám tohle v práci…k nikomu tam nemám až tak blízko, abych si s ním o tom vykládala…kolegyně, co je mi nejblíž to neuslyší ráda, pač si bude muset sehnat a zvyknout si na někoho jinýho až já půjdu na mateřskou a vůbec to nebude pro ni jednoduchý…pracovně jsme si na sebe dost navykly, ale jinak bych to neměla potřebu říkat vůbec nikomu…a asi to taky neřeknu…řeknu to jen jí a šéfový a poprosim je, ať si to prozatím nechají pro sebe…až to bude vidět, ostatní se to dozví přímo „od Qeeba“ ;-) a ani nemám nějak potřebu to roztrubovat po známých…ví to jen ty nej nej kámošky. ;-)

OMLOUVÁM SE ZA TEN SLOH ZASE…zajímalo by mne, jestli to některá celý učtete…:-( nestihla jsem oslovit všechny, zase si úplně detailně taky nepamatuju po těch několika stránkách, co všechno jste tu která naklábosily :-D KAČUL díky moc za seznámek a PAJINO shodli jsme se s manželem, že ten tvůj rošťák ONDRA je naprosto nádherný „miminko“ ;-) na tý fotce u narozeninovýho metříku. A WELI, tobě jsem psala už ráno odpověď na SZ, tak je nám všechno jasný. :-D

Pa a dobrou noc a krásný sny všem bříškům! ;-) Bee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
31.3.06 07:47

Ahoj holky,
v úterý jsem byla na kontrole a viděla jsem mimíska(měl 1cm) i srdíčko na monitoru. Od doktorky jsem si i vyškemrala fotečku. Dostala jsem průkazku a lístečky na krev a na moč, na kterou mám jít někdy během následujících 4 týdnů. Za 4. týdny (24.4.)jdu na další kontrolu.
Mám jeden dotaz. Doktorka mi řekla, že je možné se objednat (do 10.tt) do soukromé kliniky na nějaké genetické vyšetření.(žádné zatížení v rodině nemáme) Pojišťovna to prý neproplácí a stojí to 1500,–. Záleží to prý jen na mě. Nevím, jestli tam mám jít, abych se pak zbytečně nestresovala. Byla jsem přesvědčena,že tyto testy se běžně provádějí v těhotenství a jsou hrazené pojišťovnou. Můžete někdo poradit?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
31.3.06 09:13

Makos , na tohle jen koukám a bohužel Ti neporadím :o( Taky jsem neslyšela, že by se nějaké testy platily :o( a myslím, že protně půjdu jen na ty, které se dělají automaticky. Kdyby něco mělo být v nepořádku, tak samozřejmě asi lepší vyšetření zaplatíme (abychom měli jistotu, že Kulíšek je v pořádku), ale sama jsem o placených testech ještě nic neslyšela :o(

Bee , Ty máš vždycky tak vyčerpávající komentář ke všemu, jak to děláš? :D Já než dojdu na konec čtení, už nevím, na co jsem chtěla reagovat :D
Jinak jsem na tom práci podobně jako Ty. Ví to jen jeden kolega - kamarád (manželův bývalý spolupracovník, pracuju tu vlastně přes něj :o)), jinak nikdo a chci, aby to tak co nejdýl zůstalo…nikomu do toho nic není a hlavně je ještě času dost na to, aby se to dozvěděli :wink:

Linduš , Tobě (Vám) gratuluju k autíčku a držím všechny pěstičky (no zatím jen 2 regulérní a 2 hroooozně mini v bříšku), aby to yšlo s domečkem a mohli jste v klidu odjet!!! A taky přeju, ať už se nevrátí ty blivno stavy …na kyselém ulítávám taky - nejraději ty zavináče, hodně kyselé džusy (pomeranč, černý rybíz) a kyselé zelí :wink:

Nico , tak vidíš, kolegyně v práci jsou OK, tak teď už jen v klidu odpočívej a pečuj o mimíska :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
31.3.06 09:23

Makos:Já byla při prvním těhotenství na genetickém vyšetření, bez odběru krve na genetické vedy.V rodině máme Downův synrom.Byla jsem vyzpovídána na celou rodinu až do 3 kolene - dědečkové,babičky,sourozenci otce,matky,atd.Pak jsem byla na odběru plodové vody.Ale nikde jsem nic neplatila.vŽDY JSEM MĚLA DOPORUČENÍ OD DOKTORKY.aLE TEĎ MĚ PAN DOKTOR ŘEKL,ŽE MĚ NIKAM ZBYTEČNĚ hnát nebude,ale nejdříve udělá testy.Zkus se znovu zeptat.Byla jsem ve Fakultní nemocnici Hradec Králové.Dej vědět,jak jsi dopadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
31.3.06 09:52

K testům

standardní tedy pojišťovnou hrazené mají jednu třeba pro mě zá:,–(ní nevýhodu, jejich výsledek je pro mě už pozdě, v tu dobu bych už mii nedala, ať by bylo jaké bylo, placené nadstandartní jsou mnohem dříve cca o 10tt, tedy by pro mě byly důvodem k rozhodování ale co já vím, tak třeba pražskej Apolinář dělá ale také kombinovaný screaning, tedy ne to plošné kolem 12tt a pokud máte žádanku od gynekologa tak myslím zdarma.

Jen na vysvětlenou, abych třeba nebyla špatně pochopena, mimi je pro mě samozřejmě velmi důležité, Ttesty ne protože jsou z uváděných 5%falešně pozitivní a jak jsem psala výsledek, tedy po případné invazivní Amnio je až někdy kolem 24tt tedy pro mě době kdy mimi je už příliš veliké abych se mohla rohodnout ho „odstranit“, tohle je myslím dost intimní věc, já to mám dost promyšlené, protože už jsem to jednou prožívala a zažovala. Jo jen aby bylo jasno, mimi bych si nechala, žádný ústav.

Omlouám se, e poránu takové téma, ale jak jsem to četla, chtěla jsem to trochu povysvětlit, za sebe.

Mějte se moc a moc dobře pohlaďte mimíšky

Mia

• Citovat
  • Upravit
596
31.3.06 10:55

Ahoj holky!
Tedy kde berete tolik info k ruznym testum? Ja vas nemit, tak vubec nic nevim :?
Ted ale bohuzel resim neco jineho. Uz mam taky tu virozu. Doktorka mi dala jen nejaky detsky sirup na kasel, na bolesti v krku si mam kloktat salvej, pit pruduskovy caj a na teplotu nic. Do uterka musim cekat na vysledky vyteru a odpocivat. :cry:
Ja ted stejne nejsem niceho schopna. Jeste ze tu mame vikend a manzilek bude doma, aby se o nas pekne postaral…

LIDUNKO a MAKO: gratuluju k uspesnym prohlidkam
LINDUS: To je super, ze zacalo vychazet :D Nove auticko, novy kupec na baracek, zmena doktorky… To se bude miminko mit bajecne, kdyz se ted uz nebudes stresovat, jen si to hezky uzivat
Zatim papa vsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
31.3.06 11:20

Ahojky berušky těhulkatý,
tak já vůůůůůůbec nic nestíhám.....prodáváme a kupujeme auto a do toho Verunka má nějaké trable asi se zoubkama a do toho rýmu…no děs běs!!!!
Tak jen zpráva, že mi už není blbě naštěstí trvá!!! No snad se to už nevrátí… :lol: :lol:

Jinak s vyšetřením se nenervíkujte…nic s tim nenaděláte!!!! Takže já to nechávám na doktorech…kam mě pošlou, co mi naberou…věřim, že vše bude v pořádku, proč by jako nebylo…a jestli ne, tak to budu řešit potom…ne ted!!! Užívejte si pohodu at máte miminka hodný!!! :P

Já zase letim něco uvařit at neumřu hlady…a taky vypít ranní kávičku!!! 8)

Páčko a opatrujte sebe i bříška!!! :lol:

PS: seznámek doplnuji snad průběžně, takže brzo ho sem zase šoupnu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
31.3.06 15:16

Ahoj holciny, tak jsem to asi s tim, ze mi neni uz blbe, zakrikla… Vcera vecer bylo a to festove. Tak uvidime, co dneska, uz by to fakt mohlo prejit! Dneska tu mame nadherne pocasi, pres 20 C, tak musime vyuzit a jit ven, zitra jedeme vyzvednout do NYC kamarady, co se za nama leti podivat, to uz ale bude destivo. Jen jeden den nastesti. Take doufame, ze se dneska ozvou ti nadejni lide, ze chteji baracek a my muzem zajit k pravnikovi zacit pracovat na smlouve. Musim se jit hooonem rychle nasnidat, at mi neni zle. Mejte se hezky, Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
31.3.06 18:03

Ahoj kočky,
tak já sice vyřešila ounámení a dokonce za třetinovou cenu než původně :D ,ale je mi smutno…ráno jsem si byla pro lístek pro peníze a vzhledem k tomu, že mi na první vstupní prohlídku a vystavení průkazu objednali až 13.4. což budu ve 12tt, tak jsem jen oznámila, že mám výtok…tak se na mě koulkla a výtok byl najednou narůžovělý…nevím jestli jsem si toho nevšimla nebo to začalo těsně před tím než jsem tam přišla…něco mi píchla ( prý hormony, asi nějaký agolutin) a mám přijít v pondělí :cry: :cry:

PROSÍM :oops: :oops: - máte s tím některá zkušenosti? mám plašit? mohu zajet někam na kliniku třeba i jako samoplátce nebo čekat na pondělí?…a ještě mi řekla, že je plod o týden menší…velikostí odpovídá 8+1 a já jsem 9+5 týden asi nevadí, „prý“ je tam srdíčko a ani mi ho neukázala..ukázala jen foto kde jsem stejně pres slzy viděla jen tmavý flek a ne hlavinku a tělíčko a prý i nohu…

poraďte prosím, jsem celá hotová.. :?: :?: :?: :?: :?:

děkuji za rady…

pusu všem
Marie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
31.3.06 18:20

Ahoj těhulky! ;-)

IVETT - děkuju za komentář k mýmu slohu…já jsem toho za celý den vždycky tak plná a tak jsem zvědavá, co vy, že se pak nějak neudržim… :-(( DOUFÁM, že je to vyčerpávající jen informačně :-((

MARIEE - neboj, neplač, hlaď bříško a uvidíš, že bude všechno v pořádku. Může se zapojit „manžel“? Držim moc palce, ať je všechno OK! Napiš, jak je…

MARIEE - vzpomněla jsem si dneska na tebe, jak se asi máš…s tím mimískem máš naprostou pravdu. sama ještě tedy nevím, jak bych se rozhodla a zatím to nechci řešit a myslet na to…ale mám důvodné podezření, že bych to viděla asi podobně…už teď k němu cítím strašně silný pouto a nevím, jestli bych ho dokázala zpřetrhat…a když bych se rozhodla, že jo, tak taky žádnej ústav…to je zbabělost…buď všechno nebo nic…:-(( ale nevím…nezažila jsem to a nerada říkám, jak bych zareagovala, kdyby… :-/ jinak mě ty testy dělali v 9+2tt a slíbili zavolat, kdyby něco…a v 11+1 jdu na UTZ…tak doufám, že to bude v pohodě a nikdo mi volat nebude… :-O

LINDO - držim palce dál a vytrvám…s tím baráčkem a kupci… ;-) Užijte si to s kamarádama.

Dneska až takovej sloh nebude, jsem šíleně ospalá (asi po celým týdnu v práci), takže si jdu zdřímnout a možná budu spát až do rána…

Jinak je tu JARO…bydlíme v totálním přízemí mezi zahradou a bytem je jen práh a poměrně nízkej…a včera večer jsme přijeli domů poměrně pozdě a v celý kuchyni nám lezli mravenci… :-(( probudili se a našli skleničku medu na lince MRCHY…měly jste vidět ten tanec! Během půl hodiny se kuchyň obrátila vzhůru nohama, všechno jsme vystříkali RAIDEM na lezoucí hmyz a mrchy už se dneska naštěstí neobjevily! Taky pavouk už se probudil a přišel se na nás podívat. Když jsme se sem před půl rokem stěhovali, nemohla jsem si na to zvyknout…tý havěti se nelze zbavit v přízemí… :-( tak se zase budu muset nějak obrnět. :-( ale HLAVNĚ, ŽE JE JARO! ;-) pa pa, krásnej páteční večer a mějte se!

co WELINKA? je v pohodě? :-) pa Bee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital