Lockdown a finanční tíseň

Anonymní
16.3.21 18:20

Lockdown finanční tíseň

Ahoj, Dobrý den.. Omlouvam se za anonym..je to pro me citlivé téma.. Bohužel už nevím co mám dělat.. Mám doma 2ou letého syna.. V bříšku mam miminko které se za 9tydnu narodí.. A jsme na tom hodně špatně.. Partner je bez prace.. Už skoro 3 měsíce.. Práci nemůže sehnat.. Beru příspěvek na bydlení zatím a rodičovský příspěvek.. Ale bohužel vše musím ted platit sama.. Tudíž jsme SS dostali do situace ze nemám zaplaceny již 2hy nájem aby bylo co jist.. Já do prace jít nemůžu.. Mám nakazany klidový režim kvůli miminka a co si budeme povídat..všude čekají na těhotnou s termínem za dveřmi.. Máme asi poslední tisícovku a už si nevime rady.. Když bych požádala o pomoc tak je každý názoru ze se ma starat chlap.. Ale bohužel.. Snaží se ale nemůže nic najít.. Rodina sama nemá takže nám nemůžou ani půjčit.. Už druhy měsíc chodim za maminkou alespoň pro jídlo abychom vyzili do peněz ale to je mi už taky trapné :( ma někdo nějakou radu? Co dělat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
40405
16.3.21 18:21
@Anonymní píše:
Ahoj, Dobrý den.. Omlouvam se za anonym..je to pro me citlivé téma.. Bohužel už nevím co mám dělat.. Mám doma 2ou letého syna.. V bříšku mam miminko které se za 9tydnu narodí.. A jsme na tom hodně špatně.. Partner je bez prace.. Už skoro 3 měsíce.. Práci nemůže sehnat.. Beru příspěvek na bydlení zatím a rodičovský příspěvek.. Ale bohužel vše musím ted platit sama.. Tudíž jsme SS dostali do situace ze nemám zaplaceny již 2hy nájem aby bylo co jist.. Já do prace jít nemůžu.. Mám nakazany klidový režim kvůli miminka a co si budeme povídat..všude čekají na těhotnou s termínem za dveřmi.. Máme asi poslední tisícovku a už si nevime rady.. Když bych požádala o pomoc tak je každý názoru ze se ma starat chlap.. Ale bohužel.. Snaží se ale nemůže nic najít.. Rodina sama nemá takže nám nemůžou ani půjčit.. Už druhy měsíc chodim za maminkou alespoň pro jídlo abychom vyzili do peněz ale to je mi už taky trapné :( ma někdo nějakou radu? Co dělat?

A odkud jste?

Třeba tu někdo bude vědět o nějaké brigádě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20890
16.3.21 18:23

A podporu v nezaměstnanosti má partner kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
16.3.21 18:24
@Anonymní píše:
Ahoj, Dobrý den.. Omlouvam se za anonym..je to pro me citlivé téma.. Bohužel už nevím co mám dělat.. Mám doma 2ou letého syna.. V bříšku mam miminko které se za 9tydnu narodí.. A jsme na tom hodně špatně.. Partner je bez prace.. Už skoro 3 měsíce.. Práci nemůže sehnat.. Beru příspěvek na bydlení zatím a rodičovský příspěvek.. Ale bohužel vše musím ted platit sama.. Tudíž jsme SS dostali do situace ze nemám zaplaceny již 2hy nájem aby bylo co jist.. Já do prace jít nemůžu.. Mám nakazany klidový režim kvůli miminka a co si budeme povídat..všude čekají na těhotnou s termínem za dveřmi.. Máme asi poslední tisícovku a už si nevime rady.. Když bych požádala o pomoc tak je každý názoru ze se ma starat chlap.. Ale bohužel.. Snaží se ale nemůže nic najít.. Rodina sama nemá takže nám nemůžou ani půjčit.. Už druhy měsíc chodim za maminkou alespoň pro jídlo abychom vyzili do peněz ale to je mi už taky trapné :( ma někdo nějakou radu? Co dělat?

Udělej si čas a jdi s ním na pracák. Podle mě si vybírá a v podstatě pracovat nechce. Zkuste tam něco najít. Asi to nebere příliš vážně, protože ty se postaráš. Podporu nebere?

• Citovat
  • Upravit
Janli
16.3.21 18:26

Spousta firem nabízí práci s ubytováním. Může pracovat dál a domů jezdit na víkendy. Navíc měl mít podporu, ne?

• Citovat
  • Upravit
3045
16.3.21 18:26

3 měsíce a nikde žádná práce? Odkud jste? Já kdybych neměla práci tak snad do týdne seženu novou a chlap taky i kdyby to mělo být jen na přechodnou dobu.. práce i nabídek je dost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
16.3.21 18:30

Potravinová banka

Nepíšete odkud jste. Nicméně existují potravinové banky, kde je možno získat jídlo. Zkuste případně kontaktovat nejbližší charitu. Co se týče nájmu, tak komunikovat s pronajímatelem. Pokud nezaplatíte 3 nájmy můžete dostat okamžitou výpověď z nájmu. K příspěvku na bydlení existuje i tzv. doplatek na bydlení, přídavky na dítě, okamžitá hmotná pomoc atd. Takže zajít na úřad a informovat se. Muž by pokud pracoval měl pobírat podporu v nezaměstnanosti, takže tu si případně vyřídit. Ideálně začít pracovat. Ve fast foodech, v obchodech a skladech se hledají pracovníci stále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
16.3.21 18:31

Ale on by se měl opravdu starat hlavně chlap, zvlášť pokud si na rizikovém těhotenství a batole k tomu i kdyby si měl na nějakou dobu jít sednout za pokladnu a nebo vybalovat zboží, dokud si nenajde něco lepšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.21 18:32

Na podporu nemá nárok.. A na pracaku je.. Na práci se díváme společně a tady ta prace není.. Životopis posila, vola a bohužel nic z toho.. Jinak jsme z Krnovska.. Moravsko slezsky kraj

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
16.3.21 18:33

Příspěvek na bydlení a bydlení z nej neplatite? To jde?

• Citovat
  • Upravit
1894
16.3.21 18:34

K lopatě berou všude… Práce je. Jen si nemůže teď vybírat. Osobně bych ho hnala ať hledí vydělat peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
16.3.21 18:36

Takže dlouhodobě bez práce není poprvé, že? Nejsem si až tak jistá, že to bude Coronou. Já bych se osobně odstěhovala k rodičům i s dětmi, pokud by byla možnost a vrátila se k němu, až se postará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
16.3.21 18:36

@jahuhudka Nejde, teda jde ale dočasně, při dalším čtvrtletí (takže za měsíc) už ho nedostanou protože nebudou mít potvrzení a zaplacení nájmu.

Zakladatelko, uvědomuješ si že za měsíc bodou nové žádosti o příspěvěk na bydlení a vy už ho nedostanete?

Fabriky berou pořád, fast foody berou pořád. Rozvážkové služby mají teď boom a nabírají… on si nemůže vybírat proboha, měl vzít první co bylo ať je to cokoliv 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
16.3.21 18:38

Jak se to stane, ze clovek, ktery doted poctive pracoval, nema marok na podporu v nezamestnanosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
16.3.21 18:38

Sice je to dál, ale Hanon Autopal Nový Jičín bere dělníky hned, práce u pásu jednoduchá. Manželova kolegyně asi dva roky dojížděla z Úvalna, takže se to dá.😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová