Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
1.Prý nastavit podle tabulek nebo v servisu a pak přitahovat po 1 otáčce dokud to nebude OK, ale max. o 0,5 bodu na vázání.
2. Zjistěte jestli padá špička nebo pata, abyste neutahovali špičku a nepadala pata.
3. Zkontrolujte jestli zacvaklá bota nekloktá .
@madyb Mam stejnou zkušenost, odborne serizene vazani vzdy vyhazovalo i pri kazdem prdu…
A ještě mě napadlo jestli neměl nalepený sníh pod lyžákama, nebo rozsah vázání neodpovídá velikosti boty a bota nesedí.
@madyb
pak bych to reklamovala, pokud máš doklad o seřízení. Vzala dítě, lyžáky, lyže. Obula před nimi a ukázala, jak i při malém tlaku vázání vypíná. Můžete si to zkusit doma. Obout lyže a tlakem na botu zkoušet, kdy vypne špička, kdy pata… Je to otázka chvíle. My to takto i testujeme, abych měla jistotu, že vše bude jak má…
Ještě mě napadá, měl syn lyžáky pořádně doplé do vázání? Ono se často stává, že se na lyžáky nebo do vázání nabalí sníh. Bota jde potom zapnout, ale nezapadne to pořádně, jak by měla. Je to vidět na špičce, že není rovně, ale trochu šikmo a potom to vypadává. To je taky možnost.
@madyb @lecijasek Holky, dekuji za konstruktivni nazory. Snih na podrazce to nebyl, to bylo prvni, co jsem resila.
Lyze uz prave nevypina, dle meho nazoru ani v momente, kdy by mela. Na horach ji servisaci pritahli.
Nakonec vezmu lyze do jineho servisu, aby mi koukli na funkcnost vazani. Pak zajedu do servisu, kde jsme lyze kupovali a serizovali, bud jim hodim lyze na hlavu, kdyz bude poskozene vazani a nebo alespon vyreklamuji kvalitu serizeni. Byly to zbytecne starosti. Bohuzel to ale asi duveru v bezpecnost tohoto kousku neobnovi.
@madyb specialne diky za odkaz a manzelovu radu, poctive jsem prostudovala. Jsem o neco chytrejsi v teorii i praxi a priste zabalim preventivne sroubovak a kdyztak o chlup pritahnu na spicce.
Ten chlap mi podobnych situacicich fakt chybi.
Šroubovák ve většině středisek mají. Servis bych až tak navinila, prostě jsou opatrní a seřídí to podle váhy. Nemůžou vědět jak je dítko fyzicky stavěné a jak je dobrý lyžař. Slyšela jsem, že pokud se přitáhne moc, tak může být problém i s vyplacením pojistky v případě úrazu.
@matkabagristy píše:
takže volně přešel _ je_dícího koberce k saltu
Ted jsem se rozchechtala az jsem vzbudila psa
![]()