Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chci se podělit o zkušenost a budu vděčná za radu jak se s tím vypořádat, od někoho kdo prožil něco podobného, protože emotivně to nezvládám. S partnerem jsem žila 11 let, byl pro mě nejen partner, ale i nejlepší kamarád, neměla jsem před ním tajnosti. Byl mi oporou během nemoci mámy, chodili jsme 2× ročně na dovolené a k rodině. Oba dobrá práce. Poslední měsíce byl hodně náladový, nepříjemný, já jsem si naivně myslela, že je to jen fáze, která se zlepší, bývala iv minulosti taková období.
Po 11 letech mi napsala mladá holka, že jsou ve vztahu a že se mnou je jen proto, že já s ním manipuluji, že jejich vztah má podporu celé jeho rodiny i její rodiny, poslala jejich společné fotografie. Tvrdil, že to bylo dávno, že to pro něj nic neznamenalo, nechápe proč mi teď píše a náš vztah ještě můžeme zachránit, pokud se budeme oba snažit. Odešla jsem na tři týdny k bratrovi. Po návratu jsem se ptala jestli s ní opravdu není v kontaktu, podrážděně odpověděl, že ne. Měla jsem pocit, že mi lže podívala jsem se mu do telefonu, zjistila jsem, že má instagramový účet skrytý přede mnou a jeho známými, zprávy s ní ještě z toho večera.
Šlo o 25letou recepční z budovy kde pracoval, o 11 let mladší, která byla přesvědčena, že jsou spolu už čtyři roky ve vztahu a se mnou žije jen proto, že ho manipuluji od kdy mě poznal. On jí psal, že je se mnou nešťastný, ona mě nazývala mařkou a jak je smutné jaká úroveň žen ho přitahovala, ona má všechno, řasy, rty, tvářičku… dával jí za pravdu. V konverzacích jejich nahé fotky, videa s kamerou nasměrovanou na postel, kde byli spolu, když její máma nebyla doma. Spolu se dobře bavili na tom, že mi říká, že jde do práce, a ve skutečnosti jde za ní. Vánoce, které jsme trávili u mých rodičů jí koupil jako dárek prstýnek, poté co mu vyhrožovala, že pokud mě neopustí, už se začne setkávat s někým jiným. Prsten nazvala předzásnubní a od té doby posílala zprávy o tom, jak se těší na skutečné zásnuby, místo kde by chtěla mít svatbu (bylo to téměř rok před tím než jsem na to přišla a vyhodila ho)… On ji kupoval dárky a vypisoval, že jí všechno koupí a jak se o ni rád stará… už je to tři měsíc co žiji bez něj, ale stále se neumím vzpamatovat z toho, jak se mi něco takového mohlo stát, už jsem došla k myšlenkám, co já dělala špatně, že ho to k tomu vedlo.
@pikola píše: Více
byt jsme hledali již poslední 3 roky, o dítě sem doufala, že se budeme snažit až koupíme
Holka, teď s se škodolibou radostí uvědom, že ona si o tom de. bilovi myslí, že je nejlepší na světě… ![]()
Je to vul, a je mi lito ze toto prozivate. Dejte si cas, a pamatujte ze vy za nic nemuzete. Zadny duvod neni jako duvod aby vas nekdo podvedl a jeste tak dlouho lhal. Prozivam ted neco podobneho a nenavidim svet za to, ze se v nem dejou takoveto veci. Nici nam to psychiku.
@Iva787 píše: Více
Boha jeho, špatně jsi dělala hodně věcí. Takže ve zkratce - do telefonu koukej partnerovi příště pravidelně, ne nadarmo se říká důvěřuj ale prověřuj.
Za další - vážný vztah je o společný. Společně budovat nejen majetek, ale i budoucnost, děti, vše… Vy jste budovali co? Nějak o tom nepíšeš? Příště až tě chlap bude chtít opustit, je lepší mít půlku jeho úspor v kapse, pak si podobné blbiny odpustí…
Takže jsi ještě mladá, to bude dobrý. Lepší, ze se to stalo teď, než pak s dětma. Najdeš si časem toho pravého, uvidíš. On se zamiloval, s tím nic neuděláš a zpatky ho neber ani za nic!
Ted koukám, jemu je uz 36? To jsi teda mohla čekat na vše do nekonečna, tam ten plán s tebou budovat evidentně dávno nebyl. navic srab, kdyby ti hvězda nenapsala, on evidentně neměl ani koule na to to ukončit sám ![]()
Příspěvek upraven 10.02.26 v 19:44
@Milovnik_klitorisu píše: Více
Ja jsem s manželem 17 let a nikdy jsem potřebu mu někam koukat neměla. Ex naopak ošustil co potkal, ale to je o člověku a ne o kontrole.
Ani zadavatelka neměla potřebu někam koukat…
ještě před rokem tvrdil, že nám dom vystaví i holíma rukama. A když jsem si přečetla jejich konverzace, tvrdil, že to bylo jen laškování, seděl na zemi, hlava v dlaních a prosil ať neodcházím. V těch konverzacích ta recepční psala, že ví, že to není stejné jako když mě podváděl s nějakou Terezou. Evidente to nebylo poprvé, já jsem to netušila. Byla tam i zpráva, kde mu psala, že je možná těhotná a jeho reakce byla, že mě nikdy neopustí… a dál v tom pokračovala.
@Iva787 I když to zní ohraně, věř že všechno špatné pro něco dobré. Naprosto chápu, že teď se cítíš hrozně, zrada je to obrovská, ale projde čas a budeš ráda jak to dopadlo. Špatně jsi neudělala nic, prostě jsi měla smůlu na zmetka, takových je..
@Iva787
Narazilas na vadný kus.
Děkuj nebesům, že jsi na to přišla dřív, než přišly ty děti a společné majetky.
Ale to hlavní, to není její vina, ale jeho, že to pokračovalo. 4 roky neni nějaký úlet na večírku. Vždyť spolu museli trávit spoustu času
u tebe měl bezpečí, ale u ní zábavu. Není to tvoje vina.
Byli jste spolu dlouho a nic vlastně z toho, tim líp teď pro tebe. Budeš střídavě litovat a vzpomínat, budes naštvaná, ale to přejde. Je na čase se nadechnout a jit dál
Večer byl vždy doma. O víkendech byl doma. Občas odběhl do obchodu nebo k bratrovi, jestli tam opravdu chodil, nevím. S nákupem se vracel. Nemyslím si, že by to dělal tak zjevně. Vždy mi zavolal, když se měl v kanceláři zdržet déle. Já jsem taky někdy zůstávala v práci déle a opravdu jsem pracovala…Mohli spolu trávit více času, když jsem jela sama navštívit rodiče, což se nestávalo často – obvykle jsme jezdili spolu.