Přítelkyně si pořídila kotě a já kočky moc nemusím

8.2.26 22:56

Nezvládám kotě přítelkyně

Jdu tady pro radu, protože zde převažují ženy

S přítelkyní jsem dva roky a od začátku vztahu byla smutná, by ráda kočku, ale je alergik a astmatik. Já byl za tohle tajně rád, protože kočky nemusím.

Problém nastal loni na podzim, dostala se do komunity chovatelů nějakých dlouhosrstých smetáků, kteří jsou pro alergiky prý vhodní (???). Přítelkyně si začala číst nějaké studie, které potvrdily, že to je pro alergiky fakt dobré - no dopadlo to tak, že navštívila chovnou stanici a rezervovala si kotě, které si o měsíc později pak vezla domů.

Ona se teda ptala, jestli by mi kotě vadilo, na což jsem řekl, že ne - ale nevěřil jsem, že na něho nebude mít alergii, viděl jsem ji hladit pár koček a vždycky po tom smrkala, tak jsem byl přípraven ji utěšit potom, co se vrátí z návštěvy chovatele. Místo toho si rovnou kotě rezervovala a radostne hlásila, že alergii nemá.

K tomu soužití: přítelkyně se vlastně stará kompletně sama a žádnou pomoc nechce. Nemá s tím problém, kotě chtěla ona a rovnou jsem říkal, že se starat nebudu. Ale je otravné a vadí mi jen to, že tu existuje. Taky jsou všude chlupy, i když uklízí každý den. Nosím tmavé oblečení a to kotě je bílé, tak to jde hned vidět. Navíc se chce se mnou pořád mazlit a nevím, jak zařídit, aby za mnou nelezlo, vadí mi to a když ho ze sebe sundám, skočí na mě znovu. Dost mňouká a sice není nějak hlasité, ale pořád mi to vadí.

Ja vím, že je to moje chyba, měl jsem přítelkyni rovnou říct, ze tu kočku nechci, ale fakt jsem čekal, že proste bude mít alergii a nebude ho chtít. Vyhodit ho nemůžu, byt je přítelkyně, maximálně bych mohl odejít já. Mám ji rad, ale tak kočka mě fakt brutálně štve a nevim, jak to dát najevo přítelkyni a jestli je ještě šance ji třeba přesvědčit, aby ho dala pryč??? Kotě je s papíry a ve smlouvě je i uvedeno, že kdyby ho už nechtěla, tak ho chovatel odkoupí zpátky, takže by určitě neslo do útulku…

Díky za rady, jsem zoufalý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6189
8.2.26 23:01

Jo. Měl si ji říct hned, že kočku nechceš a nejen doufat. Fakt hodně povrchní.

No teď ti nezbývá nic jiného, než si s ní o tom promluvit. Co jiného by si chtěl jako dělat?? Vypustit ho tajně do přírody?? (To ať tě ani nenapadne!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.26 23:07
@Markéta188 píše: Více

Nevim ani jak to nadhodit. Kotě má doma tři měsíce a je z nebo hotova. Chtěla ho celý život a ted ho ma no. To kotě je na ni taky navázané, chodí za ní všude, mňouká na ni, slyší na jméno. Přítelkyně pracuje z domu, tak jsou spolu pořád. Na rovinu mi i vadí, že jak to kotě chodí za lidmi, tak je občas docela těžké do něho nekopnout - mi je to vlastně jedno, ale přítelkyně mi nadává, ať si dávám pozor kam šlapu. Ja do něho nechci kopat cíleně, ale je mi jedno, když to udělám omylem.

Samozřejmě mu ubližovat nechci. Ale nechci ho ani v domácnosti. Přítelkyně ale za ten chomáč chlupů dala nějakých 25 tisíc. Přemýšlím, že ji vyplatím těch 25 tisíc jako kompenzaci a poprosím ji, aby ho vrátila do chovné stanice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
8.2.26 23:12
@Janhanzelka29 píše: Více

No…. Tak teď se ukáže, jestli ji opravdu miluješ a budeš se těšit z toho, že má vysněný kotě, které miluje a je šťastná, nebo ji zlomíš srdce…

Kotě není věc ;)

A upřímně máš fakt super přítelkyni, když se tě zeptá na souhlas ve svém bytě a 100% se stará o kotě opravdu sama, jak slíbila.
Takových holek více :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
8.2.26 23:21

No, nejlepší bude, když ji tve prispevky zde das přečíst… Problem bude vyřešen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
8.2.26 23:28

Nejspíš homá pomalu jako dítě. V téhle situaci mi přijde velmi nepravděpodobné, že by si vzala pětadvacet tisíc a miláčka odnešla. Jako pravděpodobnější mi přijde, že bys byl po takovém návrhu odejit ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
8.2.26 23:29

Poslala bych Tě do háje. Nedospělej jedinec, kterej neumí říct, co chce a nechce, jen tajně doufá v cosi.. A pak vymýšlí nesmysly. Nehodíte se k sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
8.2.26 23:30

Doufám, že se tě přítelkyně zbaví, a nechá si kočku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.26 23:31
@ugluk píše: Více

Toho se praveze bojím, že by me poslala do háje - proto přemýšlím, jak citlivě to otevřít. Vim, že přítelkyně je hodně na kočky a dost to pro ni znamenalo. Ale ja to nezvládám. Nechci o ni ale přijít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
8.2.26 23:31

A hlavně si nedělejte děti, aby tě nenapadlo ho dávat po 3m do babyboxu, protože bude dítě brečet a ublinkávat na tebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
8.2.26 23:35

To ale nejde citlivě otevřít.
Tak či tak ji dáš na výběr, protože ty evidentně s kočkou nebudeš.
A jestli je přítelkyně inteligentní, tak si vybere kočku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
8.2.26 23:40

Hele jo, tu nabídku na 25 000 jí určitě udělej, rozhodně jí tím usnadníš rozhodování, pokud má všech pět pohromadě :palec: Nebyl jsi upřímný v zásadní vztahové otázce a vrátilo se ti to poměrně rychle a drtivě. Taky ses nám trošku charakterově odkopal, viď? Co teď s tím, no… Ono i když budeš pro změnu jednat férově a řekneš jí, že kočku doma nedáváš, hrozně jí tím ublížíš, když celou dobu žije v domnění, že jsi s tím v pohodě, nic po tobě nechce, stará se sama… Upřímně, na jejím místě bych ti řekla, že se s tím buď srovnáš a kočku začneš respektovat, nebo se rozejdeme. Protože bych ti asi nikdy neodpustila, že jsem se jí kvůli tobě musela vzdát a vědomí, že jsi mi lhal, aby ses přede mnou udělal hezkej, jak mě podpoříš v mém snu a přitom jsi tajně doufal, že to nevyjde. Vztah by šel do kytek tak jak tak a takhle by mi zůstala aspoň ta kočka. Prachy by v tom vůbec nehrály roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.26 23:41
@Markéta188 píše: Více

Přítelkyně je dost empatická a podle mě je šance, že by to mohla pochopit. Ví, že kočku jsem nechtěl, proto se mě ptala, jestli si ji může koupit. Díky alergiím jsem měl jistotu, že nezavleče do bytu kočku z venku, ale nevěděl jsem, že existují chlupaté potvory pro alergiky. No moje chyba byla, že jsem ji to “dovolil”, protože jsem čekal, že na to bude mít alergii taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
8.2.26 23:48
:mrgreen: :mrgreen:
Až se tě zeptá, proč si tedy souhlasil a ty ji řekneš pravdu, tak doufej, že bude stejně tak empatická a přibalí ti do kufru váleček na chlupy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
8.2.26 23:58

Ne, tvoje chyba byla, že jsi lhal!!! Nevím hele, buď si z nás tady trošku děláš srandu, nebo úplně neoplýváš emoční inteligencí. Jak jí to chceš vysvětlit, že jsi souhlasil jen na oko? Nějakou další báchorkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí